inseminacija

Thread: inseminacija

1. tajna30 said:

Curke,jel moguće da dobim M dok uzimam utrogestane?
    Već par dana me boli donji dio trbuha,ne kao grčevi pred M,polako i neugodno.
    Ne znam kako ću još ovih nekoliko dana progurati do subote.
    Kolko jedva čekam,tolko se i bojim negativnog rezultata,ipak je lakše ovako "maštati" i nadati se...
  2. ježić's Avatar

ježić said:

Quote Originally Posted by ksena28 View Post
    pa jedan gonal je 190 kuna, a recimo da sam ja u jednom postupku potrošila nih 32 pa ti sad računaj!
    Quote Originally Posted by ValaMala View Post
    Kod pune stimulacije se radi o cifri od desetak tisuća kuna i imaš pravo na 6 postupaka koje ti plaća hzzo. Ne znam koliko dođe Ovitrelle (pretpostavljam oko 200-300kn?), pa zamisli kako besmisleno izgubiti pravo na 1 postupak zbog te cifre... još uvijek ne mogu vjerovati da nisu ponudili opciju da si sama kupiš... kao što me i užasnoi zbunjuje to što u nekim klinikama normalno daju štoperice i ne računaju ni u kakav postupak, a u drugima ne samo da računaju, nego i ne upozoravaju pacijentice o posljedicama...
    Htjela sam napisati da ne mogu vjerovati, ali zapravo mogu! U ovoj državi je sve moguće
    Jesu meni ponudili da si sama kupim, i rekli mi da mi se to onda ne računa kao jedan postupak, ali mi nitko nije naglasio da su lijekovi za IVH toliko skupi i da bi bilo pametno čuvat te šanse!
    Ah, čovjek uči dok je živ! Samo mi je žao što se nisam prije priključila na forum, jer sam toliko toga saznala, što ti nitko nigdje ne kaže ili što ti ne zna reći!
  3. ježić's Avatar

ježić said:

Tajna, koliko ja znam, M uglavnom dobiješ tek dan-dva nakon što prestaneš uzimati utrogestan. Doduše, ja sam imala slučaj kad mi je ginić pokušala regulirati ciklus utrogestanom od (15.-24. dc) pa sam jednom dobila M na 19. dan, znači prije nego sam uopće završila turu.
    Ali ja vjerujem da je ta bol čisto reakcija na utrogestan. I ja ti imam osjećaj da mi je trbuh stalno napuhnut, a povremeno me baš boli, a tek par dana sam na utrićima.
    Glavu gore, izdži još malo... Subota je zapravo vrlo blizu. Ja vjerujem da će sve biti super!
  4. eva133's Avatar

eva133 said:

Sutra je moja druga folikulometrija.
    Tko zna što će biti. Ja još uvijek ne znam u kojem sam postupku. Sve ćemo vidjeti sutra.
    Jedva čekam da to prođe.
  5. ježić's Avatar

ježić said:

Eva, želim ti puuno lijepih folikula!
  6. kitty's Avatar

kitty said:

eva sretno sutra
    Last edited by kitty; 07.03.2011 at 20:13.
  7. eva133's Avatar

eva133 said:

Cure, hvala vam puno.
    Ježić neće biti puno folikula. Bit će samo jedan ali nadam se vrijedan.
  8. ValaMala's Avatar

ValaMala said:

Eva, nemoj apriori biti tako sigurna, tijelo te ponekad jako iznenadi...
  9. ježić's Avatar

ježić said:

Eva, sori; tek sam kasnije vidla prijašnji post. Ja sam na početku imala dva folikula, i to jedan toliko kržljav da sam mislila da neće biti niš od njega, ali se nekako oporavil do kraja folikulometrije.
    Nek ovaj tvoj jedan bude dobitan!
  10. eva133's Avatar

eva133 said:

Valal ja sam mislila da će me sad moje tijelo iznenaditi i podariti mi puuuuno folikula, ali ništa.
    Dovoljan je meni i taj jedan folikul. Nadam se da je dobitni.
  11. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

Quote Originally Posted by tajna30 View Post
    Curke,jel moguće da dobim M dok uzimam utrogestane?
    Već par dana me boli donji dio trbuha,ne kao grčevi pred M,polako i neugodno.
    Ne znam kako ću još ovih nekoliko dana progurati do subote.
    Kolko jedva čekam,tolko se i bojim negativnog rezultata,ipak je lakše ovako "maštati" i nadati se...
    Tajna , ja sam se "hvalila" kako me ništa ne boli, a večeras me bol tako para i nervoza muči naveliko. Uoči AIH sam čitala kako se cure žale na bol sličnu onoj uoči M i sad osjećam isto. Nadam se da se ipak za koji dan neće ništa pojaviti osim, naravno, BETE. Danas sam čak zavirila u Laboratorij Breyer na putu prema doma pa su mi rekli da oni vade betu tek 10. dan. I bolje jer bih možda već kod njih zastala da vidim kakva je situacija.
    I sretno ti u subotu
  12. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

Eva133, sretno ti sutra!
    Držimo fige za jedan, ali vrijedan! folikul!!!
  13. eva133's Avatar

eva133 said:

Quote Originally Posted by MASLINA1973 View Post
    Eva133, sretno ti sutra!
    Držimo fige za jedan, ali vrijedan! folikul!!!
    Hvala puno.
    Inače budem nervozna pred folikulometriju, ali sad mi nekako svejedno.
    Neću se živcirati.
  14. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

Quote Originally Posted by eva133 View Post
    Hvala puno.
    Inače budem nervozna pred folikulometriju, ali sad mi nekako svejedno.
    Neću se živcirati.
    I nemoj Želim ti da se tvom popisu pridruži treća sreća Javi se sutra. Laku noć.
  15. ptica1 said:

Eva133, sretno!
    Sutra je moja prva aih, sinoć sam primila ovitrel imam 3 folikula iako je jedan 23 mm bio jučer na folikulometriji pa se bojim da ne puknu prije, a valjda neće.
  16. ptica1 said:

Tikki, dali je bila aih jučer i dali su ti radili ultrazvuk prije postupka?
  17. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

Eva133 - kako je bilo?
  18. eva133's Avatar

eva133 said:

Joj cure nemam lijepih vijesti. Napisala sam već na podforumu od vv, ali evo i ovdje ću.
    Moj folikul je samo 13mm na 12dc. Doktor kaže da nikako da naraste, a trebao je.
    U subotu idem na 3. folikulometriju, pa ćemo vidjeti šta ćemo. Može se desiti da uopće
    ne idem u postupak, ako folikul ne naraste.
    Jako sam skeptična jer će mi u subotu biti 16 dc.
    Baš me zeza.
  19. eva133's Avatar

eva133 said:

Quote Originally Posted by ptica1 View Post
    Eva133, sretno!
    Sutra je moja prva aih, sinoć sam primila ovitrel imam 3 folikula iako je jedan 23 mm bio jučer na folikulometriji pa se bojim da ne puknu prije, a valjda neće.
    Ptica sretno sutra i blago tebi na 3 folikula.
  20. tajna30 said:

Maslina1973,hvala!
    Realno gledano,nemoguće je imati bilo kakve simptome ovako rano,barem sam tako čitala,a i mislim tako.
    Sve je to u glavi,a u mojoj ima svašta!
    Sa prvom trudnoćom nisam imala nikakvih simptoma sve dok nisam napravila test.
    E,onda su počele i mučnine,tak da vjerojatno,puno se toga dešava u GLAVI!

Nego,sretno i tebi!!!i da se ubrzo preselimo na neki dr. forum...
  21. tikki's Avatar

tikki said:

Ptica1 sretno ti sutra!

Eva jako držim fige da se tvoj folikulić zbilda do subote i da ipak bude postupak ovaj mjesec!

čekalice drage Tajna i Maslina, ooo kako mi je poznato to isčekivanje bete, a tek (ne)simptomi... uh, prava igra živaca.

Mene ovaj put ništa ne boli, prošli puta su me jajnici boljeli i mislim da je to zato jer sam imala 3 folikula na jednom jajniku. Ovoga sam imala na svakom jajniku po jedan, pa zato valjda nisam osjećala baš pretjeranu bol. Čudno mi je da su mi LH trakice već treći dan pozitivne. Možda od utrića (ali uzimala sam ih i prošli mjesec)... ma nema smisla sad glavu time razbijati, moram vjerovati da je O bila i da je inseminacija pogođena u pravom trenutku (iako me jako strah da nije).
  22. pirica's Avatar

pirica said:

tikki lh može bit pozitivan i od hcg-a, a primila si štopericu
  23. ježić's Avatar

ježić said:

Eva, samo sam ti htjela reći da su moja dva folikula u razmaku od 3 dana narasla samo 1mm, a onda je jedan u razmaku jednog dana narastao za 4mm! Tako, da nemoj otpisat ti ovaj svoj, daj mu šansu!
    Ptica, sretno!
  24. tikki's Avatar

tikki said:

Quote Originally Posted by pirica View Post
    tikki lh može bit pozitivan i od hcg-a, a primila si štopericu
    to sam i ja pročitala kad sam prošli mjesec istraživala... samo čudno mi je da u dva mjeseca na potpuno iste lijekove tijelo totalno drugačije reagira. Prošli put mi je dan nakon štoperice bio pozitivan LH test, i onda je drugi dan počeo padati intenzitet crtice. Isto tako mi je bio blago pozitivan test na klomifenima, što je normalno jer isto zavaraju LH trakice.
  25. pirica's Avatar

pirica said:

Quote Originally Posted by tikki View Post
    to sam i ja pročitala kad sam prošli mjesec istraživala... samo čudno mi je da u dva mjeseca na potpuno iste lijekove tijelo totalno drugačije reagira. Prošli put mi je dan nakon štoperice bio pozitivan LH test, i onda je drugi dan počeo padati intenzitet crtice. Isto tako mi je bio blago pozitivan test na klomifenima, što je normalno jer isto zavaraju LH trakice.
    pa normalno da tijelo reagira drugačije
    jedan put imaš 3 folikula, drugi put 2 i sl.
  26. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

Maslina1973,hvala!
    Realno gledano,nemoguće je imati bilo kakve simptome ovako rano,barem sam tako čitala,a i mislim tako.
    Sve je to u glavi,a u mojoj ima svašta!
    Sa prvom trudnoćom nisam imala nikakvih simptoma sve dok nisam napravila test.
    E,onda su počele i mučnine,tak da vjerojatno,puno se toga dešava u GLAVI!

Nego,sretno i tebi!!!i da se ubrzo preselimo na neki dr. forum...
    Neka bude u glavi i iz glave Samo da ne dođe M. Sve se nešto pribojavam, ali čekam betu. Ovako barem uživam u iščekivanju, a kako će biti bude li 0, ah, ne želim ni pomišljati.
    Hvala ti na lijepim željama. I tebi sretno u petak!
  27. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

[QUOTE=ježić;1835723]Eva, samo sam ti htjela reći da su moja dva folikula u razmaku od 3 dana narasla samo 1mm, a onda je jedan u razmaku jednog dana narastao za 4mm! Tako, da nemoj otpisat ti ovaj svoj, daj mu šansu!

Slažem se s ježićem. Eva, nisi sama Puno sreće i nek malac naraste. Sada folikul, a poslije i bebač
  28. pea's Avatar

pea said:

Joj cure nemam lijepih vijesti. Napisala sam već na podforumu od vv, ali evo i ovdje ću.
    Moj folikul je samo 13mm na 12dc. Doktor kaže da nikako da naraste, a trebao je.
    U subotu idem na 3. folikulometriju, pa ćemo vidjeti šta ćemo. Može se desiti da uopće
    ne idem u postupak, ako folikul ne naraste.
    Jako sam skeptična jer će mi u subotu biti 16 dc.
    Baš me zeza.
    A bemu miša stvarno je lin taj tvoj folikul
    Možda ipak se pokrene,nikad ne znaš...puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~za subotu
  29. eva133's Avatar

eva133 said:

Doktor je isto rekao da je lijen i da ga čeka već danima da naraste, a on zaje...
    Kako god bilo, neću se sekirati.
  30. MASLINA1973's Avatar

MASLINA1973 said:

Doktor je isto rekao da je lijen i da ga čeka već danima da naraste, a on zaje...
    Kako god bilo, neću se sekirati.
    I nemoj! Pokušaj ga ignorirati (znam, lako je reći) pa ti možda iz dišpeta naraste Držim fige
  31. kordica's Avatar

kordica said:

Večer! Danas je pao dogovor s mpo doktorom da idemo na 3. postupak AIH. moram krenut s klomifenima 3dc. večeras mi je krenuo spotting znači trebat će mi klimifeni za par dana, a pošto ih baš nema bojim se da neću stić nabavit na vrijeme. da li neka od Vas zna di u Zagrebu ima za kupit? Hvala unaprijed
  32. ježić's Avatar

ježić said:

Gradska ljekarna, Trg b. Jelačića 3
  33. kordica's Avatar

kordica said:

Quote Originally Posted by ježić View Post
    Gradska ljekarna, Trg b. Jelačića 3
    na recept ili može samo ovako? Hvala
  34. tikki's Avatar

tikki said:

S obzirom da postoji za nabavit samo u uvozni klomifen treba ti privatni recept (može ti ga i soc ginić napisat, na nekom sivom formularu). Ne znam jer se može i samo uz povijest bolesti kupiti. Ja sam svoje kupovala u ljekarni u draškovičevoj.
  35. ježić's Avatar

ježić said:

Da, zaboravila sam reći. Ja sam imala i normalan i privatni recept(oba mi je napisala moja soc.ginić). Kupila uvozni.
  36. ptica1 said:

Cure hvala vam na potpori.
    Prvi aih je super prošao, nemam nikakvih tegoba i nadam se 23.03. pozitivnoj ß.

Eva držim fige da tvoj folikul jako naraste do subote.

Vibram za sve vas i mene~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ Koliko sam skužila tikki i ja za sada čekamo ß.
  37. ježić's Avatar

ježić said:

Ima nas još, koliko sam ja skužila, tajna30, ValaMala, Maslina, ja. Ispravite me ako sam koga izostavila.
  38. ValaMala's Avatar

ValaMala said:

Hej cure, istina i ja čekam betu, no nakon klomifenskog ivf-a. Već 2x sam trebala ići na aih, ali oba puta je tijelo proizvelo više folikula, pa se dr. nije usudio riskirati... Puno sreće čekalicama i neka bude bebica!
  39. eva133's Avatar

eva133 said:

Quote Originally Posted by ptica1 View Post
    Cure hvala vam na potpori.
    Prvi aih je super prošao, nemam nikakvih tegoba i nadam se 23.03. pozitivnoj ß.

Eva držim fige da tvoj folikul jako naraste do subote.

Vibram za sve vas i mene~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ Koliko sam skužila tikki i ja za sada čekamo ß.

Eto vidiš da to nije ništa strašno.
    Šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~ za betu.
    Ja sam neka ravnodušna, valjda mi je već pun kufer folikula.
  40. ValaMala's Avatar

ValaMala said:

eva, ja se nadam da će te subota lijepo iznenaditi
  41. ValaMala's Avatar

ValaMala said:

S druge strane, sad bar počinješ shvaćati u čemu bi mogao biti problem vaše neplodnosti, svako saznanje te vodi bliže cilju...
  42. eva133's Avatar

eva133 said:

Quote Originally Posted by ValaMala View Post
    S druge strane, sad bar počinješ shvaćati u čemu bi mogao biti problem vaše neplodnosti, svako saznanje te vodi bliže cilju...
    Istina, da.
    Koliko god me živcira glupi folikul u neku ruku sam mirnija jer će valjda i doktor skužiti da nema potreba više ići na aih i klomifene.
    Vjerojatno ću i inače imati malo js, bez obzira na stimulaciju.
    Nema veze, ali sam korak bliže cilju kako si ti rekla.
  43. ValaMala's Avatar

ValaMala said:

Tko zna, netko ne reagira na klomifene, ali je bomba na gonalima ili menopurima. Bitno je da se nađe prava stimulacija za tebe
  44. kordica's Avatar

kordica said:

nabavila sam klomifene, sutra startam s njima. hvala svima na pomoći a najviše gđi. mariji koja mi ih je poklonila
  45. katja35 said:

Cure,koliko mora proći vremenski između aih-a? Ja sam bila krajem prvog mjeseca ali je uslijedio spontani.Doktor mi je rekao da dođem opet kad dobijem drugu m. Pitam jer sam primjetila da neke od vas idu brže. Inače nisam imala nikakve komplikacije,ni kiretažu, sa mnom i mojim mužem je sve ok. Rekao mi je dr. da se moram očistiti od klomifena ,ali većina vas je koristila klomifene pa to nije smetalo da ponavljanje postupka. Nadam se novom postupku u travnju. Da li je kojoj radio dr.A na VV u zadnje vrijeme? Meni je radila nova doktorica . Jako sam nestrpljiva u iščekivanju drugog aih-a i puna pitanja ...
  46. ruža82 said:

Katja35, i meni je doktor rekao kod prve biokemijske da dođem nakon druge m. iako sam kod dr. A AIH mi je radila već dva puta doktorica. sada kod druge biokemijske mi je rekao dva mj. pauze, ali imam kao neku terapiju pa treba malo vremena.....
  47. ruža82 said:

Tajna30 čekamo tvoju betu ~~~~~~~~~ da bude ogromna
  48. tajna30 said:

moj test negativan...
  49. eva133's Avatar

eva133 said:

moj test negativan...
    Žao mi je
  50. ValaMala's Avatar

ValaMala said:

tajna30, žao mi je...