Stranica 26 od 65 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 3229

Tema: inseminacija

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

oho, ima još netko tko ima dosta starijeg mužića... Kad budeš išla u postupak, budi mirna, opuštena i nasmijana, zamišljaj kako mali plivači putuju i sreću jajašce, itd. Ja sam u prva 2 postupka išla totalno nervozna i histerična i ostala sam takva sve do bete, pa mislim da je to razlog ili jedan od razloga neuspjeha. Misli pozitivno! Želim ti puno sreće i da ti uspije tvoj 1. AIH, tako da ga nećeš ni pamtit po broju nego samo AIH, jedan jedini...

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..hvala martinstoss....ma mirna sam sada..nakon što sam preživjela histeriju s markerima...sjebali mi nalaz i bio pozitivan na hepatitis c...ponovila...sad je negativan....živci smireni...i sad samo čekam....folikul na 18,9 mm danas....sutra još ništa od aih-a...sutra možda štoperica...i ja se nadam da će uspjeti...

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    ..hvala martinstoss....ma mirna sam sada..nakon što sam preživjela histeriju s markerima...sjebali mi nalaz i bio pozitivan na hepatitis c...ponovila...sad je negativan....živci smireni...i sad samo čekam....folikul na 18,9 mm danas....sutra još ništa od aih-a...sutra možda štoperica...i ja se nadam da će uspjeti...
    A čekaj, jesu li te stimulirali Klomifenom ili ideš na AIH u prirodnom ciklusu? Pitam, jer bi meni moj doktor već dao štopericu kad bi bili 18 mm.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

da...stimulacija klomifenom...al nisam baš najbolje reagirala...jedan folikul....a ne pusaju svima folikuli na 20 mm..tak da se pratim i trakicama...koje su dosad negativne....a postoji mogućnost da ću čak ići i bez štoperice....svaki dan se čujem s doktorom...možda me rastežu preko vikenda....

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Aha! Ma, ništa se ne brini! Ja sam u 2 klomifenska ciklusa imala po 2 folikula, ali nemam PCOS, možda zato slabije reagiraš, ali to ti ništa ne znači. Moj doktor je puno zadovoljniji kad ima manje folikula, jer je tad opasnost od višestrukih trudnoća, koje su valjda rizičnije, puno manja. Treći AIH sam radila u prirodnom ciklusu i imala, normalno, 1 folikul. Doktor mi je napravio inseminaciju kad je bio 21 mm i bez štoperice, pa ja nemam pooooojma kad je puknuo. Dan prije AIHa mi je LH test bio pozitivan. Vjerojatno ćeš sutra, preksutra na AIH. Držim ti fige!
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 03.04.2011. at 11:18

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Curke, upomoć! Kako ću skinut bepsku sliku s interneta i stavit je za svoj avatar? Vaša tehnološki zaostala

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, upomoć! Kako ću skinut bepsku sliku s interneta i stavit je za svoj avatar? Vaša tehnološki zaostala
    ..najjednostavnije ti je skinut je na komp i onda stavit ovdje...

..danas u 22 h štoperica..i AIH u utorak....

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

..najjednostavnije ti je skinut je na komp i onda stavit ovdje...

..danas u 22 h štoperica..i AIH u utorak....
    OK, hvala ti! Ajde, draga, super za utorak. Drži se i samo mirno.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tina, sretno sutra i da bude uspješno.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ptica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Veeeeliki X na ovo!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    Veeeeliki X na ovo!
    hvala vam...sad na tuširanje i spavanje....

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    Veeeeliki X na ovo!
    ...hvala vam...sad pod tuš i na spavanje

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nedavno sam pročitala kako je jedna od vas napisala da joj je ovo ipak najdraži topic... E pa i meni je... Uglavnom, danas sam bila kod dr. Dogovorili smo se da ćemo u travnju pokušati inseminaciju u prirodnom ciklusu (očito nije oduševljen reakcijom u veljači), a potom, ne uspije li - čekati tablete i prije ljeta upustiti se u prvi IVF. Budući da inseminaciju predviđa za točno 14. dan, ne mogu se oteti dojmu da sam prošli put ipak uranila jer je folikulometrija bila 8. dan, a AIH 12. dan. A možda se samo tješim. Uglavnom, bildam se sokom od cikle i mukom je pijem, ali svakodnevno ispijem pola litre.
    I još nešto - ovaj put ću tražiti UZV na sam dan AIH. I sve to bi lako moglo biti odmah poslije Uskrsa. Naravno, ne počne li ciklus ranije pa se sve poremeti...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

bok cure nova saM NA FORUMU ISLA SAM NA INSEMINACIJU I NIJE USPJELA FOLIKULI MI PUCAJU ALI SE ZUTO TIJELO NE PRETVORI U PLOD IMALI TKO TAKVA ISKUSTVA POOOZZZZ

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Maslina, ja isto ne volim ciklu. Probaj piti čaj od vrkute ili jesti svježi ananas.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ježić, oh, ta cikla... Ipak, moram izdržati jer sam na poslu i po deset sati pa mi je ipak zgodnije tako piti, nego nositi čaj od doma (nemamo priručnu kuhinju) ili pak rezati si ananas. To ću uvesti za vikend, kao svojevrsnu nagradu
    Mislim na tebe i držim fige da beta bude velika i duplajuća

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure pažljivo s čajevima, osobito vrkutom i maruljom dok ste u postupcima i nikako ne miješati s bilo kakvom stimulacijom, čak ni klomifenima. Bolje je držati se voća i povrća, tipa ta cikla (ima u DM-u u tetrapaku jako fini sok od cikle, ne osjeti se onako zemljani okus, 10kn) i ananas. Pusa svima i puno puno sreće!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jutro cure, cjelu noć me bolilo iza gdje je bubreg, nisam se nikako mogla namjestiti i nisam se uopće naspavala. Inače nemam još nikakvih simptoma trudnoće, čak me ni (.)(.) ne bole, samo trbuh ponekad zaboli i napuhan je jako. Ima netko iskustva s to boli iza, kod bubrega?
    Još malo do testa...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj verkica prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure nova saM NA FORUMU ISLA SAM NA INSEMINACIJU I NIJE USPJELA FOLIKULI MI PUCAJU ALI SE ZUTO TIJELO NE PRETVORI U PLOD IMALI TKO TAKVA ISKUSTVA POOOZZZZ
    Ne znam što je kod tebe točno problem , ali pretpostavljam da si htjela reći da imaš ovulaciju i unatoč inseminaciji ne dolazi do začeća. To nije ništa čudno jer je uspješnost inseminacije oko 14 %, a postotak trudnoće u prirodnom ciklusu kod normalno plodnih parova u jednom ciklusu oko 20 %. Znači, veća je vjerojatnost da do trudnoće neće doći nego da hoće.
    Inače, žuto tijelo se ne pretvara u plod, nego pucanjem folikula dolazi do izbacivanja jajašca u jajovod, gdje dolazi do oplodnje, pa to oplođeno jajašce putuje i ugnježđuje se u maternici, a na mjestu puknutog folikula formira se žuto tijelo koje nastavlja lučiti hormone koji (p)održavaju trudnoću do 12 tjedna.
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 05.04.2011. at 13:26

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što je kod tebe točno problem , ali pretpostavljam da si htjela reći da imaš ovulaciju i unatoč inseminaciji ne dolazi do začeća. To nije ništa čudno jer je uspješnost inseminacije oko 14 %, a postotak trudnoće u prirodnom ciklusu kod normalno plodnih parova u jednom ciklusu oko 20 %. Znači, veća je vjerojatnost da do trudnoće neće doći nego da hoće.
    Inače, žuto tijelo se ne pretvara u plod, nego pucanjem folikula dolazi do izbacivanja jajašca u jajovod, gdje dolazi do oplodnje, pa to oplođeno jajašce putuje i ugnježđuje se u maternici, a na mjestu puknutog folikula formira se žuto tijelo koje nastavlja lučiti hormone koji (p)održavaju trudnoću do 12 tjedna.
    Samo bih se nadovezala na macu papučaricu. Ako do oplodnje ne dođe, žuto tijelo polako počne propadati i njegova funkcija potpuno prestaje početkom nove menstruacije.
    Verkica, a isto zapravo nisam razumijela koji je točno problem, odnosno tvoj upit? Kakva ti je dijagnoza i na kakvom postupku si točno bila?

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj verkica prvotno napisa Vidi poruku
    wtf?? ja sam išla na inseminaciju tri puta i nije uspjelo nijednom. ne daj se da te zavlače, izbori se za sebe

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Cure pažljivo s čajevima, osobito vrkutom i maruljom dok ste u postupcima i nikako ne miješati s bilo kakvom stimulacijom, čak ni klomifenima. Bolje je držati se voća i povrća, tipa ta cikla (ima u DM-u u tetrapaku jako fini sok od cikle, ne osjeti se onako zemljani okus, 10kn) i ananas. Pusa svima i puno puno sreće!
    Kaaaj?? meni su rekli da smijem piti čajeve sa klomifenima, ja sam pila vrkutu i marulju prvi dio ciklusa s klomifenima i doktor je bio oduševljen debljinom endometrija i plodnom sluzi

btw. moja današnja beta 2,39, a sad u nove pobjede

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

kordice...sve sam ti već rekla

...AIH prošao ...sad mirujem...baš me zaboljelo a i sad imam neke grčeve....

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kordice...sve sam ti već rekla

...AIH prošao ...sad mirujem...baš me zaboljelo a i sad imam neke grčeve....
    Nprmalno je da imaš grčeve nakon AIH. Samo ti fino lezi i odmaraj.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno sam pročitala kako je jedna od vas napisala da joj je ovo ipak najdraži topic... E pa i meni je... Uglavnom, danas sam bila kod dr. Dogovorili smo se da ćemo u travnju pokušati inseminaciju u prirodnom ciklusu (očito nije oduševljen reakcijom u veljači), a potom, ne uspije li - čekati tablete i prije ljeta upustiti se u prvi IVF. Budući da inseminaciju predviđa za točno 14. dan, ne mogu se oteti dojmu da sam prošli put ipak uranila jer je folikulometrija bila 8. dan, a AIH 12. dan. A možda se samo tješim. Uglavnom, bildam se sokom od cikle i mukom je pijem, ali svakodnevno ispijem pola litre.
    I još nešto - ovaj put ću tražiti UZV na sam dan AIH. I sve to bi lako moglo biti odmah poslije Uskrsa. Naravno, ne počne li ciklus ranije pa se sve poremeti...
    Ne mora značit da je bilo prerano. Doktor ti prati rast folikula UZV-om i kad smatra da su dovoljno veliki da ti štopericu da izazove završno sazrijevanje i pucanje folikula. To varira od ciklusa do ciklusa, jer folikuli ne rastu uvijek istom brzinom. Važno je da te prati na UZV i, da, nije loša ideja tražit UZV na sami dan AIH-a. Puno sreće sljedeći put!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kordica prvotno napisa Vidi poruku
    wtf?? ja sam išla na inseminaciju tri puta i nije uspjelo nijednom. ne daj se da te zavlače, izbori se za sebe

Kaaaj?? meni su rekli da smijem piti čajeve sa klomifenima, ja sam pila vrkutu i marulju prvi dio ciklusa s klomifenima i doktor je bio oduševljen debljinom endometrija i plodnom sluzi

Žao mi je zbog bete, bravo što jurišaš odmah dalje, tako treba!

Ne znam, drago mi je da nisi imala nikakvih negativnih iskustava, ali ovo što sam ja proučavala i čitala o čajevima je to da su korisni kada prirodno pokušavaš začeti, za regulaciju ciklusa, endometrij (premda marulju nikako ne piti nakon ovulaciije...), ali apsolutno ih se ne smije miješati s bilo kakvom stimulacijom. To mi je između ostalog potvrdio i moj ginekolog i 2 mpo doktora.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=maca papucarica;1859578]Ne znam što je kod tebe točno problem , ali pretpostavljam da si htjela reći da imaš ovulaciju i unatoč inseminaciji ne dolazi do začeća. To nije ništa čudno jer je uspješnost inseminacije oko 14 %, a postotak trudnoće u prirodnom ciklusu kod normalno plodnih parova u jednom ciklusu oko 20 %. Znači, veća je vjerojatnost da do trudnoće neće doći nego da hoće.
    Joj, kad se samo sjetim onih pustih tinejdžerskih časopisa koje sam nekad čitala na ovu temu. Može se zatrudnit i na ovaj način, i na onaj način, i ako dečko ne svrši, itd. itd., skoro pa da žena može ostat trudna čim legne kraj muškarca. A vidi sad ovo, ciljaš dane, proizvodiš više jajašaca nego što bi prirodno, inseminacijom se premoste sve prepreke za spermije... i onda 15% uspješnosti. E, pa fakat ne kužim!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Joj, kad se samo sjetim onih pustih tinejdžerskih časopisa koje sam nekad čitala na ovu temu. Može se zatrudnit i na ovaj način, i na onaj način, i ako dečko ne svrši, itd. itd., skoro pa da žena može ostat trudna čim legne kraj muškarca. A vidi sad ovo, ciljaš dane, proizvodiš više jajašaca nego što bi prirodno, inseminacijom se premoste sve prepreke za spermije... i onda 15% uspješnosti. E, pa fakat ne kužim!
    To ti se, draga moja, zove sreća! Meni moj mpo svaki put kad mu se javim za štopericu kaže sretno i mislim da je 100 % u pravu. A treba uzeti u obzir da su ovi postoci statistika, a statistika je majka svih zaheba.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

To ti se, draga moja, zove sreća! Meni moj mpo svaki put kad mu se javim za štopericu kaže sretno i mislim da je 100 % u pravu. A treba uzeti u obzir da su ovi postoci statistika, a statistika je majka svih zaheba.
    Heh! Ma, da, u pravu si!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

btw. moja današnja beta 2,39, a sad u nove pobjede[/QUOTE]

Baš mi je žao! Želim ti da budeš hrabra za dalje i da uspije sljedeći put. Btw, zašto si u potpisu napisala "ja: sve ok (valjda)?

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Nprmalno je da imaš grčeve nakon AIH. Samo ti fino lezi i odmaraj.
    neki su mi rekli da nemaju nikakve bolove a neki da ipak nešto osjete...zato sam se iznenadila....

sad još samo čekati...rekao mi mpo...beta na 16 dpo....a to je 21.04.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

neki su mi rekli da nemaju nikakve bolove a neki da ipak nešto osjete...zato sam se iznenadila....

sad još samo čekati...rekao mi mpo...beta na 16 dpo....a to je 21.04.
    Mene je 1.put dosta boljelo jer nisam znala šta mogu očekivat, pa sam se sva ukočila. 2. put sam već znala šta me čeka, pa sam se psihički pripremila i opustila se, ali sam svejedno imala poslije grčeve. E, a treći put mi je AIH igrom slučaja, tj. zbog preuranjene ovulacije radio drugi doktor i ne znam je li stvar toga ili nečeg drugog, ali nisam ni osjetila. Vidiš, ni kod iste osobe nije svaki put isto. Ali nije to ništa, grčevi će brzo proć, meni je ipak najgore ovo čekanje. 1. tjedan tako-tako, ali 2.....nikad kraja. Tebi pak želim da ti vrijeme brzo prođe i da se ugodno iznenadiš.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    jutro cure, cjelu noć me bolilo iza gdje je bubreg, nisam se nikako mogla namjestiti i nisam se uopće naspavala. Inače nemam još nikakvih simptoma trudnoće, čak me ni (.)(.) ne bole, samo trbuh ponekad zaboli i napuhan je jako. Ima netko iskustva s to boli iza, kod bubrega?
    Još malo do testa...
    Hej! Nisam 100% sigurna, ali možda ti je ta bol reakcija na stimulaciju. Ipak su svi ti organi tamo negdje blizu. Čitala sam još da neke žene u ranoj trudnoći, dok još ni ne znaju da su trudne, osjećaju bol u donjem dijelu stomaka sa jedne strane, kao bol jajnika, pa sad...Nadam se, iskreno, da ti je od ovog drugog. Kako inače podnosiš ovo čekanje? Ja vadim betu 09.04., iako mi je sestra rekla da radije pričekam ponedjeljak, ali ne znam hoću li uspjet izdržat. Jooooooj, kako ja želim da ovaj put uspije, i sebi i svim curkama. Btw, za nedostatak simptoma se ne brini, jer ih uglavnom tako rano ni nema.
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 05.04.2011. at 21:41

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

martinstoss hvala na odgovoru, spooooro mi prolaze dani. Ja ću radit test u nedjelju to mi je 16 dpo, a betu u ponedjeljak.
    i ja nam svima držim fige ~~~~~~~~~~
    tina2701 i mene je bolila malo aih, iznenadila sam se, baš me zapeklo dosta, i grčilo me mrvicu taj dan, poslje više ne

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Baš mi je žao! Želim ti da budeš hrabra za dalje i da uspije sljedeći put. Btw, zašto si u potpisu napisala "ja: sve ok (valjda)?
    Ja sam hrabra, sljedeća stanica nam je IVF
    napisala sam valjda zato jer nikad ne znaš kaj se događa u tijelu, iako su sve moje pretrage koje sam do sad napravila bile u redu. doduše još neke koje su druge cure radile od mene nisu ni tražili. zato velim valjda

ovo kvotanje se malo sje.....
    ugl..
    Posljednje uređivanje od kordica : 06.04.2011. at 19:20

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

E i kod mene je sve ok sa hormonima, AMH mi je zavidan 42,6, a bebe neeeema. Ne znam postoje li još kakve pretrage koje bi mogla napravit, pa ako netko zna molim da me informira. Inače, danas imam grčeve kao pred mengu, a tek mi je 22. dc. Inače su mi ciklusi redoviti, na 28 dana (dan manje ili dan više). Prethodna 2 ciklusa sam bila na klomifenu, a ovaj mjesec sam se "skinula", pa ne znam ima li to možda veze s tim, jer mi je i ovulacija bila nešto ranije, 11. ili 12. dan, pa ne znam je li se ciklus može skratit od prestanka uzimanja klomifena, pa ako netko šta zna o tome, javite mi, molim vas.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Martinstoss, ne znam kako skidanje sa klomića utječe na ciklus (još sam na njima ), ali znam da lutealna faza traje 12-16 dana, tako ako ti je O bila ranije, moguće da ti ciklus bude kraći, a moguće je i da te grčići muče zbog trudnoće! sretno

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

>Maco...ovo ciljamo u potpisu...jel se to odnosi na ciljane odnose ii AIH?? ja sam ciljane odnose preskočila....išla odmah na aih...a isto imam anovulatorne cikluse kao i ti...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Aha, ciljamo se odnosi na ciljane odnose. Meni ih dr preporučio s obzirom na problem ne-ovulacije koji smo riješili sa klomićima i nepostojanje dijagnoze kod mm. Prva stepenica, kaže, mada mi se čini da se približavam svom prvom aih-u. Zato vas i pratim, volim biti pripremljena ))

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Aha, ciljamo se odnosi na ciljane odnose. Meni ih dr preporučio s obzirom na problem ne-ovulacije koji smo riješili sa klomićima i nepostojanje dijagnoze kod mm. Prva stepenica, kaže, mada mi se čini da se približavam svom prvom aih-u. Zato vas i pratim, volim biti pripremljena ))
    Puno sreće želim s ovim ciljanim odnosima! A ako ne upali, želim ti da što prije kreneš na AIH. Po mojem mišljenju, on je zapravo odskočna daska u nekakve ozbiljnije MP postupke. Iskreno, sa statističkim podacima o uspješnosti, ja u AIH sve manje vjerujem. Iako negdje u kraju podsvijesti još titra mala nada, puno izglednije mi se čini da opet ništa neće biti od toga. No, barem vjerujem da ću to poglavlje onda završiti da mogu krenuti dalje, kao što sam rekla, u neki ozbiljniji postupak.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam kolika je baš razlika između uspješnosti aih-a i ciljanih, naravno ako je muški faktor ok...mislim da je to tu negdje. Ne znam, ja se i dalje nadam, mada sam sve bliže mišljenju da neću baš imati neke sreće s tim jednostavnijim postupcima.
    U petak vadim betu, pa ćemo vidjeti, ako opet ne bude ništa, onda ubacujem u četvrtu!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Što se tiče uspješnosti jednog i drugog, sve je to tu negdje, iliti (čitaj) vrlo slabo. Ja ti svejedno želim da potučeš te podatke jednom lijepom betom u petak!
    I treba misliti pozitivno! Apropos nadanja, meni u potpisu sve piše...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala, ježić, i ja vibram za tvoju veeeliku betu, da započneš niz rodinih aih trudnica!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad sam vidjela da Martinstoss vadi betu prije ježić... ma želim nam svima skoru i školsku trudnoću, da tete bete frcaju po forumima!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne mora značit da je bilo prerano. Doktor ti prati rast folikula UZV-om i kad smatra da su dovoljno veliki da ti štopericu da izazove završno sazrijevanje i pucanje folikula. To varira od ciklusa do ciklusa, jer folikuli ne rastu uvijek istom brzinom. Važno je da te prati na UZV i, da, nije loša ideja tražit UZV na sami dan AIH-a. Puno sreće sljedeći put!
    Martinstoss, hvala! Nadam se da će idući put biti uspješan AIH, a i ako ne bude, očekujem što brži IVF jer su očigledno šanse jako male... I tebi želim veliku betu

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja isto želim svima ogromsku betu, želim vam kao što želim samoj sebi. Iako, ja od jučer imam grčeve kao pred mengu i imam osjećaj da ću svaki čas dobit.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

...i kod mene je isti takav slučaj...s mm sve ok...a mene muči pcos (anovulacija,inzulinska rezistencija,povišen PRL)

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tina, reci mi, molim te, kako si saznala da imaš inzulinsku rezistenciju, na kakve pretrage treba ić, i šta to zapravo znači za začeće?

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Martinstoss...napravila sam ogtt test na 5 h....i u tih 7 vađenja krvi koliko sam imala pratili su mi inzulin,C-peptid i GUK.... pa sad svaki dan pijem metformin (2x850 mg)...i ak mi se posreći da ostanem trudna morat ću ga piti do 12 tj trudnoće....

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..tek sad vidim da si pitala što znači za začeće...evo ti link pa pročitaj....

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tina, hvala ti na informacijama. Moj doktor me ne šalje na nikakve pretrage, on pretpostavlja da je sa mnom sve ok jer sam mlada, (a puni forumi mladih osoba sa problemima, nažalost), pa kopam sama. Čak mi nije pogledao prohodnost jajovoda prije AIH, nego tek nakon dva neuspjeha. Ja ti od srca želim da ti se posreći, pa će ti najmanji problem bit to šta piješ taj metformin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •