Stranica 27 od 65 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 3229

Tema: inseminacija

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pozdrav cure,

imam pitanje,jel koja od vas išla na inseminaciju i primala gonale?
    ja u prijašnje dvije inseminacije pila klomifen i imala jednu js i bilo je bez uspjeha.
    Sada primam gonale i decapeptyl.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne, olea. Moje obje samo s klomifenom i famoznom Ovitrellkom. Ja sam u prvoj imala 2 folikula, u drugoj 3.
    A koliko gonala su ti odredili?
    Posljednje uređivanje od ježić : 07.04.2011. at 15:16

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Gonale primam od 3-5 dana ciklusa po dva,a 6,7,8 dan po jedan.
    Decapeptyl 0,1 mg primam od 2-9 dana ciklusa po jedan.
    Deveti dan radim UZV i ako budu veličine 18-20 mm primam štopericu Ovitrelle.
    Čitam da uglavnom pijete klomifene pa me zanima jel koja od vas primala navedene inekcije?
    Ježić vidim da nisu dugo čekala već odmah u akciju.Držim fige da ovaj puta bude uspjeha.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Tina, hvala ti na informacijama. Moj doktor me ne šalje na nikakve pretrage, on pretpostavlja da je sa mnom sve ok jer sam mlada, (a puni forumi mladih osoba sa problemima, nažalost), pa kopam sama. Čak mi nije pogledao prohodnost jajovoda prije AIH, nego tek nakon dva neuspjeha. Ja ti od srca želim da ti se posreći, pa će ti najmanji problem bit to šta piješ taj metformin.
    ..ja sam dosta toga odradila....(sve moguće hormone,ogtt,trombofiliju,ak ne ostanem trudna čeka me MR hipofize u 5 mjesecu...)..stalno nešto kopam....al se gadno moram svađat s gin za uputnice....onda tražim preporuku od MPO i mora mi dati kad dobije napismeno....

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    ..ja sam dosta toga odradila....(sve moguće hormone,ogtt,trombofiliju,ak ne ostanem trudna čeka me MR hipofize u 5 mjesecu...)..stalno nešto kopam....al se gadno moram svađat s gin za uputnice....onda tražim preporuku od MPO i mora mi dati kad dobije napismeno....
    Ja ti idem kod vrlo razvikanog privatnika i mislila sam da ću barem za lovu dobit sve šta treba, kad ono...Totalno mi se čini da rutinski radi i polazi od pretpostavki. Ne znam, čula sam iz više izvora da nakon par AIHova ideš na IVF, a ovaj moj će me poslat na IVF tek kad prolupam totalno. Već sam se raspitivala za ZG, pa ako mi sad opet ne uspije odoh ja u beli Zagreb grad. I tako sam sve najbolje i najvažnije stvari u životu riješila na sjeveru i to jako kvalitetno. Joooj, ja mislim da ću sutra ić vadit betu da se više riješim neizvjesnosti, sutra mi je 13. dpo, pa valjda nije prerano. Jedino se bojim da ću sutra ugledat vješticu, jer me buba u trbuhu već 2 dana, pa neću ni dočekat betu, ali nema veze, bar ću uštedit novce i još jedno beskrajno iščekivanje rezultata. Bweheheheheh! Totalno sam pukla!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

A gdje si radila te AIH-e???..mislim da nakon tri nema smisla da se forsira više s njima....i ja mislim vadit betu na 14 dpo iako mi piše da bi trewbala na 16 dpo...tko će dočekat 21.04.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U Splitu. Eto, moj mpo smatra da bi se ja još trebala patit s tim AIHovima. Nakon 2. neuspjeha sam ga molila da idemo na IVF, čisto zbog postotka uspješnosti. Mislim, on sam mi kaže da je uspješnost AIHa 7-10%, a da su s IVF uspjeli dogurat i do 50%, pa tko bi onda radije išao na nešto gdje ima manje šanse???? Nisu ova dva neuspjela aih-a moja prva razočaranja, svak tko uopće pomisli da se obrati liječniku u vezi toga je već debelo prošao kroz neuspjehe, razočaranja i sumnji da nešto nije u redu, pa...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Martinstoss, mislim da smo kod istog razvikanog privatnika... ja sam sa njime jako zadovoljna ali činjenica je da kod njega moraš biti angažirana pacjentica, sve pitati, sve u svemu uvijek biti korak ispred svoje situacije. Mislim da je stvar u tome da oni te aih-ove i ciljane rade manje-više rutinski, što zbog velikog broja pacjenata, što zbog činjenice da je (u većini slučajeva) to samo jedna stepenica koju treba preskočiti na putu do ivf. Iz osobnog iskustva znam da vole raditi dogovorno i da uvažavaju želje pacjenata. Probat će sve prije ivf-a (mada ti sa ivf uzimaju pravu lovu), a ako ne ide, onda njihov "pravi" posao počinje. Mislim da ako te doista u budućnosti čeka ivf, boljih od njih u hr nema. To je, naravno, samo moje mišljenje i razlog zašto sam ja tamo otišla.
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 07.04.2011. at 21:35

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..ja sam ciljane preskočila..i moj dr vjeruje da ja nebi trebala imat problema s aih-om ...vjeruje da će mi uspjeti jer sam imala i prirodnu biokemijsku u prvom mjesecu....i nakon nje su mi se svi hormoni posložili na mjesto....odnos LH:FSH mi više nije 2:1 iako imam pcos....

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znam da su najbolji u HR za IVF, zato to i želim. A ja kad sam god postavila neko pitanje imala sam osjećaj da mu idem na živce i da se nađe uvrijeđen šta mu se kao petljam u posao. Jesi li sigurna da je to isti, jer postoje 2 i potpuno su različiti, kao nebo i zemlja?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

..ja sam ciljane preskočila..i moj dr vjeruje da ja nebi trebala imat problema s aih-om ...vjeruje da će mi uspjeti jer sam imala i prirodnu biokemijsku u prvom mjesecu....i nakon nje su mi se svi hormoni posložili na mjesto....odnos LH:FSH mi više nije 2:1 iako imam pcos....
    Daj Bože da ti uspije! Samo ne želim nikog ubit u pojam svojim postovima. Znam ja da ima cura kojima uspije od prve, ali ja, nažalost, nisam ta.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Postotak aih je mali, ali je to postotak uspješnosti po aih-u. Ponavljanjem aih, postotak uspješnosti raste, kao u ostalom i u prirodnom truđenju (vidi tablicu) http://web.mef.hr/if/alati/racunala/...k_koncep_o.htm. Ivf koristi jaču stimulaciju koja može imati posljedice te stoga inzistiraju da se prvo odrafe ovi jednostavniji postupci...
    Ma to je taj sto posto, nama dlake na jeziku, što na umu to na drumu, neke cure imaju problema sa takvim načinom komunikacije, ali zato što se tiče područja, nema mu ravna + na usluzi je dan noć, od maila, tel, doći kod njega...
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 07.04.2011. at 21:52

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Znam....ni ja nisam baš toliko optimistična...ne želim bit u oblacima i onda da kresnem ko kruška s grane....ovak se ne nadam puno i lakše ću prihvatit ako od toga ne bude ništa....

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Gonale primam od 3-5 dana ciklusa po dva,a 6,7,8 dan po jedan.
    Decapeptyl 0,1 mg primam od 2-9 dana ciklusa po jedan.
    Deveti dan radim UZV i ako budu veličine 18-20 mm primam štopericu Ovitrelle.
    Čitam da uglavnom pijete klomifene pa me zanima jel koja od vas primala navedene inekcije?
    Ježić vidim da nisu dugo čekala već odmah u akciju.Držim fige da ovaj puta bude uspjeha.
    Jel ti inače imaš kratke cikluse?
    Meni su uz klomifen na 10dc desni folikuli bili 16 i 15, a lijevi 12. To mi je ujedno bila i zadnja folikulometrija, AIH 13dc. Ja zapravo ni ne znam koliki su bili na taj dan jer mi prije same inseminacije nisu radili UZV, ni prvi put ni sad.
    Meni se inače ova tvoja stimulacija čini kao nekakva slabija stimulacija za IVH, a ne AIH.
    Stvarno ne znam. Zbilja prvi put čujem za takvu stimulaciju za AIH.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Postotak aih je mali, ali je to postotak uspješnosti po aih-u. Ponavljanjem aih, postotak uspješnosti raste, kao u ostalom i u prirodnom truđenju (vidi tablicu) http://web.mef.hr/if/alati/racunala/...k_koncep_o.htm. Ivf koristi jaču stimulaciju koja može imati posljedice te stoga inzistiraju da se prvo odrafe ovi jednostavniji postupci...
    Ma to je taj sto posto, nama dlake na jeziku, što na umu to na drumu, neke cure imaju problema sa takvim načinom komunikacije, ali zato što se tiče područja, nema mu ravna + na usluzi je dan noć, od maila, tel, doći kod njega...
    Heheh, da, to je on! Nisam znala ovo za uspješnost po postupku, baš ti hvala na informaciji. Ma, volim ja mog doktora na neki način, samo sam nekad ljuta na njega. Tu vrstu komunikacije o kojoj pišeš još nisam probala, još sam malo suzdržana. Joj, kako mi je bila smješna jedna situacija. Nakon 2. neuspjeha, otišli mm i ja kod njega na razgovor i on mi nije htio udovoljit želji za ivf i ja se rasplakala ko kišna godina, šta od razočarenja zbog neuspjeha, šta od razočaranja šta opet idem u isti postupak, šta od pustih hormona koji su me drmali, jer još nisam bila procurila. I to ga je, jadnog, skroz zbunilo. Onda smo 7 dana iza toga išli na HSG, ja se u međuvremenu ohladila, a on me gleda onako iz daleka, kao tata koji se posvađao sa kćeri, pa gleda je li sve ok. Baš mi je bio sladak tada.
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 07.04.2011. at 22:12

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ha, ha, ha, da to je on... on je drito u glavu i sa njim triba drito u glavu. Pitaj ga sve što te zanima, samo se pripremi i informiraj, ne voli glupa pitanja (glupa zbog neinformiranosti). Ja kad sam zadnji put bila, zvala ga neka žena da ga nešto pita (hm, očito neku glupost, i to ko zna koji put), a on će joj Gospođo, vi ste stvarno dosadni, rekao sam vam da za takve stvari pitate sestru.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znam....ni ja nisam baš toliko optimistična...ne želim bit u oblacima i onda da kresnem ko kruška s grane....ovak se ne nadam puno i lakše ću prihvatit ako od toga ne bude ništa....
    Ma, Tina, budi optimistična i pozitivna. Nema ništa loše ni u tome ni u nadanju, samo moraš uzet u obzir da može bit i neuspješno. Kad sam ja 1. put kontaktirala mog mpo mislila sam da je tu rješenje naših problema i da je to-to, ali dr. nije Bog, i tu sam gadno pogriješila i zato sam nakon neuspjeha tresla ko kruška. Počela sam tada čitat forume i ne znam jesu li me više deprimirali uspjesi ili neuspjesi drugih cura. Sad sam skroz promijenila način razmišljanja, iako, ne mogu reć da nemam svoje žute minute, a dosta mi pomaže ovo dopisivanje s vama.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prije su mi ciklusi bili između 30-34 dana.unazad tri mj od kada pijem Aglurab ciklusi su uredni prošli mj točno 28 dan a ovaj 26 dan.
    Ja 9 dan radim uzv i ako su folikuli između 18-20 mm trebam primiti štopericu ovitrell i 11 dan je inseminacija.
    Folikuli moraju narasti do 20 mm da budu zreli bar su meni tako rekli.
    Kako sam prošli puta uz klomifen imala samo jednu js dr je išla na malo jaču stimulaciju da bi dobili više js,a s time i bolju kvalitetu.
    Čudim se što ti nisu radili uzv prije inseminacije,jer rade i prije davanja štoperice da budu sigurni jesu folikuli dovoljno narasli.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ha, ha, ha, da to je on... on je drito u glavu i sa njim triba drito u glavu. Pitaj ga sve što te zanima, samo se pripremi i informiraj, ne voli glupa pitanja (glupa zbog neinformiranosti). Ja kad sam zadnji put bila, zvala ga neka žena da ga nešto pita (hm, očito neku glupost, i to ko zna koji put), a on će joj Gospođo, vi ste stvarno dosadni, rekao sam vam da za takve stvari pitate sestru.
    Ajme, krepat ću od smijeha!!!! Mislim da njemu ide na živce to šta sam ja preinformirana. Zadnji ciklus sam trebala doć na folikulometriju 28.03., a ja skužila ovulaciju prije i otišla na folikulometriju i aih 2 dana prije i ispostavilo se da sam stvarno bila u pravu. Ma, on se naljutio jer je moju želju za ivf-om shvatio kao da ja njemu govorim šta on treba radit, eto. Ali, pravo je komičan, ko mr. Been. Jedanput sam ga u čekaonici gledala kako masakrira jadni printer. Pa, ti i ja se možda i upoznamo. Jesi li ti baš iz Splita?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

olea, pretpostavljam da si u prva dva AIH imala 1 folikul, ne js. Ne može se zapravo znati koliko imaš jajnih stanica. To se može znati tek nakon punkcije folikula.
    Vjerojatno slabije reagiraš na klomifen, pa su te stavili na jaču stimulaciju od njega da dobiješ više folikula, a tom pretpostavkom valjda i više jajnih stanica u konačnici.
    Posljednje uređivanje od ježić : 07.04.2011. at 22:28

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam, blizu Zadra. Ja još ne idem u cita često, ali ako suta beta 0, za 10 tak dana sam na hsg-u, a ubrzo vjerojatno i na prvom aih. Tko zna, možda se poklopimo pa se i upoznamo!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

olea, očito smo pisale u isto vrijeme. Ja sam u ovom postupku bila samo 10dc na UZV, procijenila je da su folikuli lijepo narasli, 11dc štoperica i 13 AIH.
    Znači, tebi prije samog AIH rade UZV?
    Posljednje uređivanje od ježić : 07.04.2011. at 22:32

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da ali ja sam išla u Prag na aid (donacija sjemena) i prije inseminacije dr su me gledali na uzv.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, tebi prije samog AIH rade UZV?
    ..I meni su prije samog AIH-a radli UZV...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Da ali ja sam išla u Prag na aid (donacija sjemena) i prije inseminacije dr su me gledali na uzv.
    Hmm, da. Ja o UZV prije AIH u Petrovoj mogu samo sanjati

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ježić čudim se kako te nisu gledali,ali nemoj se sada opterečivati sa time već razmišljaj da je ovaj puta uspjelo.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

olea, mislim da to uopće nije praksa u Petrovoj, barem ne kod moje doc.
    Inače, ne vjerujem baš previše. Samo se nadam da nakon ovog više nejdem na AIH, rado bi da me pošalje na konkretnije.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

olea, mislim da to uopće nije praksa u Petrovoj, barem ne kod moje doc.
    Inače, ne vjerujem baš previše. Samo se nadam da nakon ovog više nejdem na AIH, rado bi da me pošalje na konkretnije.
    I ja isto , i ja isto! Koliki su ti bili folikuli prije štoperice?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure,
    prijavljujem aih sutra, jučer na 12 dc folikuli bili od 16-20 mm, dr prezadovoljna endometrij isto ok, ponovili i MM spermogram ponovo normozoospermija. Jučer u 18 sati primila štopericu. Samo da mi ovaj put bude dobitni bilo bi idealno.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ptica, sretno, želim ti uspjeh!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Curke, moja beta 0, sve sam vam bliže... Martinstoss držim fige za tvoju lijepu beticu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Curke, moja beta 0, sve sam vam bliže... Martinstoss držim fige za tvoju lijepu beticu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Joj, baš mi je žao! Ti si išla na ciljane, jel? Ajde, nadam se da ćeš sad na AIH, pa da će bit uspješno iz prve. Mene već 3.dan buba dole kao pred mengu, pa sam se već nekako pomirila s tim da neće bit ništa ni ovaj put, pa onda idući ciklus možda budemo skupa trudne i rodimo male genijalne vodenjačiće . Ajde, drži mi se, draga, mislim na tebe! Sutra je moj dan bete, ako je vještica ne preduhitri.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ptica...želim da ti ovaj put uspije,,,

Maco.... bit će bolje s AIH.om....samo hrabro dalje...

Martinstoss...sretno sutra s betom....

...mene danas peku jajnici...više desni a na njemu nije bilo folikula....

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    I ja isto , i ja isto! Koliki su ti bili folikuli prije štoperice?
    Pisala sam gore malo više, u postu br. 1314
    Posljednje uređivanje od ježić : 08.04.2011. at 17:43

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

maca papucarica, žao mi je zbog bete. Nemoj biti previše tužna, znaš i sama kakva je statistika s ciljanim, nego planiraj odmah što dalje. Mislim da bi trebala tražiti svog doktora da te šalje na AIH, pogotovo ako si kod privatnika. Nema smisla da ti uzima novce za ciljane, ako već plačaš, traži nešto konkretnije, barem AIH za početak.

martinstoss, sretno sutra s betom!

ptica, drago mi je da si ponovno u postupku. Vidim da su se folikuli lijepo razvili, i želim ti puno puno sreće!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, bilo bi super da u svoje potpise stavite još neke dodatne podatke; osim kratke dijagnoze, naziv klinike u kojoj se liječite, vrstu postupka i trenutnu situaciju u postupku. To zbilja olakšava svima praćenje, a i lakše je znati kome se može direktno ili putem pp-a obratiti u vezi nekog sličnog problema ili potrebne informacije. Na taj način je pogotovo puno jednostavnije snalaženje novijim forumašima.
    Sve to i još puno više piše na pravilima foruma:
    http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma
    i na pravilima podforuma Potpomognuta oplodnja:
    http://forum.roda.hr/threads/23513-PRAVILA-PONAŠANJA-NA-PDF-U-POTPOMOGNUTA-OPLODNJA
    S vremena na vrijeme dobro se je toga podsjetiti.

Ispričavam se moderatoricama ako im se petljam u posao.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pisala sam gore malo više, u postu br. 1314
    Znam da si pisala, ali sam bila prelijena za pogledat . Evo, sad sam pogledala. Pitala sam te zato što vidim da se brineš jesu li dovoljno narasli do AIHa. Mislim da nemaš razlog za brigu, jer oni rastu oko 2 mm na dan, pa su ti vjerojatno bili dovoljno veliki na sam dan inseminacije. Ni meni moj dr.ne gleda na UZV stanje na dan AIHa iako bi ja voljela znat što se događa. Negdje sam pročitala od nekih cura da ih prate na UZV čak i iza inseminacije. Zaboravila sam u koju to bijesnu kliniku idu.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, hvala na lijepim željama za sutra! Ježić, evo idem stavit još podataka u potpis.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ježić, jel ti se sviđa moj potpis?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

...mene danas peku jajnici...više desni a na njemu nije bilo folikula....

To pečenje ti može bit ili reakcija na stimulaciju ili od samog AIHa, ne brini!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

maca papucarica, žao mi je zbog bete. Nemoj biti previše tužna, znaš i sama kakva je statistika s ciljanim, nego planiraj odmah što dalje. Mislim da bi trebala tražiti svog doktora da te šalje na AIH, pogotovo ako si kod privatnika. Nema smisla da ti uzima novce za ciljane, ako već plačaš, traži nešto konkretnije, barem AIH za početak.
    Hvala, draga. Već sam ja u planovima za dalje. Čim prođe M idem na hsg ( brisevi i papa riješeni), i dalje pijem klomiće i tražim aih sljedeći ciklus, ako ne već i ovaj iza hsg-a. Dogovoriti ću i plan akcije za ljeto pošto mi je ono kritično... Inače, ne uzima mi ništa love za ciljane, ne znam jesam li do sada potrošila 500 kn kod njega. Folikulometrije obavljam kod svoje dr, a kod njega sam bila 3 puta na konzultacijama i 1 folikulometriji.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

martinstoss, ovo o rastu folikula od 2mm dnevno ti je prilično relativno i ovisi od osobe do osobe. U prvom AIH moji folikuli su bili dosta sporovozni i razvijali su se nepravilno, isto kao i endometrij. Na 8dc jedan mi je bio 11, a drugi 14 mm, endić 6mm; za tri dana samo jedan folikul se pomaknuo za 1 mm, a drugi folikul i endomet. su bili isti. Na 12dc lijevi mi je narastao na 16mm, lijevi na 17mm, a endometrij na 9mm. Osim toga, u slučaju produženih ciklusa, folikuli sporije rastu i sama ovulacija dolazi kasnije. Kod mene je baš slučaj da sam imala jako neujednačene cikluse, u rasponu od 19 dana do 46. Tek sad nedavno mi je doc. uspjela donekle regulirati cikluse na cirka 29 dana. Zato su i sami postupci ne mogu biti uvijek na isti dan ciklusa, a ni ja ni doktorica ne može sa sigurnošću znati kakva je točno situacija na sam dan AIH (pogotovo ako se prije njega ne radi UZV.) Osim toga, folikuli ne moraju kod pucanja uvijek biti iste veličine, što znači da ni jajne stanice nisu iste zrelosti ni kvalitete. Zato je izuzetno važno dobro pogoditi termin štoperice. Ona je najvažnija u AIH postupku, jer omogučuje sazrijevanje folikula i potiče oslobađanje jajašca. Prerana štoperica može dovesti do nezrelih jajnih stanica, a prekasna do loše kvalitete jajnih stanica.

Što se tiče potpisa, sad je puno bolje.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala, draga. Već sam ja u planovima za dalje. Čim prođe M idem na hsg ( brisevi i papa riješeni), i dalje pijem klomiće i tražim aih sljedeći ciklus, ako ne već i ovaj iza hsg-a. Dogovoriti ću i plan akcije za ljeto pošto mi je ono kritično... Inače, ne uzima mi ništa love za ciljane, ne znam jesam li do sada potrošila 500 kn kod njega. Folikulometrije obavljam kod svoje dr, a kod njega sam bila 3 puta na konzultacijama i 1 folikulometriji.
    Jesu li ti svi ovi ciljani bili uz klomifen? Moraš biti pažljiva s klomifenom, mislim da se on preporuča u maksimalno pet ili šest ciklusa za redom, poslije toga bi trebalo prekinuti s njim i probati nekim drugim pristupom. Popis nuspojava je prilično dug, zato vodi računa o tome. Kakvi su ti nalazi hormona?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ježić, ti si hodajuća enciklopedija! Pa, dobro zašto nas onda ne prate na UZV na sam dan AIHa? I kako zna dr. da mi je dao štopericu u pravo vrijeme i kako može znat je li na nekih tamo 18 mm dobra kvaliteta js?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Znam to za klomiće, piti ću ih još najviše dva mjeseca. Hormoni sukladni dijagnozi; lh-fsh inverzija 2:1, testosteron u gornjim vrijednostima normale.

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hmm, da. Ja o UZV prije AIH u Petrovoj mogu samo sanjati
    i ja na SD. fala Bogu da smo gotovi s AIH-ovima i sad čekamo IVF
    :grli:
    žao mi je

Martinstoss ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Odgovor je da ne može. Jedini način da znaju kakva je kvaliteta jajnih stanica (i da li uopće u folikulu ima js ili je prazan) je da punktiraju folikule i provjere kvalitetu i zrelost što se radi za ivf. Ovako koriste prosjeke, da folikuli rastu 2 mm na dan, da pucaju na oko 22 mm, da pucaji 34-36 h nakon štoperice i odatle računica. Ovisimo 90 % o sreći!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U tome je upravo stvar! Doktor ne može nikako znati kakva je kvaliteta jajne stanice, on na folikulometriji može pratiti samo folikule. Biolog procjenjuje kvalitetu jajne stanice i to nakon punkcije.
    Znači doktor kod AIH može jedino procijeniti kad će folikuli puknuti i naravno probati tempirati inseminaciju u dobro vrijeme. Zato ponovno tvrdim, da je AIH tako tako, kao i lutrija! Netko uvijek dobije, ali to su vrlo vrlo rijetki. Zato se ja nadam da ćim prije krećem dalje.

martinstoss, nisam ti ja nikakva enciklopedija. Ja isto tako puno toga nisam znala kad smo počeli, ali se trudim biti što više informirana, pogotovo o onom kroz što prolazim.
    p.s. dozvoljeno je na ovom forumu zaviriti i na neke druge podforume i malo vidjeti što se gdje događa

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam živi primjer.. i nitko me još nije otjerao! (valjda nećete vi...)

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znam to za klomiće, piti ću ih još najviše dva mjeseca. Hormoni sukladni dijagnozi; lh-fsh inverzija 2:1, testosteron u gornjim vrijednostima normale.
    A kakav ti je TSH? Meni je bio 2.88. prije nego što smo krenuli u postupke. Navodno bi trebao biti ispod 2.
    Ne znam kakva je sad situacija i hoće li me doktorica ponovno slati na hormone.
    Posljednje uređivanje od ježić : 08.04.2011. at 19:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •