Stranica 35 od 65 PrviPrvi ... 25333435363745 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 3229

Tema: inseminacija

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

LOTV, nemam iskustva s intratubalnom inseminacijom, čini mi se da se ona dosta rijetko i provodi kod nas. Mislim da je uspjeh jedne i druge isti, odnosno mali.
    Što se tiče tempiranja inseminacije, mislim da su šanse za uspjeh veće prije same ovulacije jer spermiji onda već čekaju jajnu stanicu, iako neki liječnici tvrde da je bolje nakon ovulacije za muški faktor. Zato se vrlo često inseminacija tempira štopericom, odnosno provodi se 24-48 sati nakon štoperice. Mislim da će večina liječnika obaviti inseminaciju i ako se utvrdi da je folikul prsnuo.
    Što se tiče boli, inseminacija u pravilu nije bolna i ne razlikuje se puno od običnog papa testa. Ako i postoje neki bolovi oni su obično posljedica ovulacije, a ne inseminacije ili se javljaju kao posljedica neugodnosti na cerviksu.
    Nakon inseminacije obično je praksa da se odleži kojih 20-30 minuta na stolu s prekriženim nogama u zraku, ali nakon toga se ide normalno kući.
    A zašto te zanimaju inseminacije?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo mene da prijavim svoju 3 negativnu ß=1. Osjećam se očajno i više ne znam dali da se uopće nadam ili ne, baš sam pesimistična.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon inseminacije obično je praksa da se odleži kojih 20-30 minuta na stolu s prekriženim nogama u zraku, ali nakon toga se ide normalno kući.
    ..ja sam odležala 2 sata poslije inseminacije i onda išla kući...
    Citiraj ptica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene da prijavim svoju 3 negativnu ß=1. Osjećam se očajno i više ne znam dali da se uopće nadam ili ne, baš sam pesimistična.

žao mi je...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ptica1 prvotno napisa Vidi poruku

normalno da si tužna i normalno da se trebaš nadati.
    pošto je naziv topica inseminacija, pretpostavljam da je riječ o 3 aih.
    pogotovo se zbog toga trebaš nadati.
    ispucala si 3 "obavezna" aih, sad je red za puno uspješniji ivf.

većina doktora ne da odmah na ivf i ako spermiogram dopušta, ide se na 3 aih.
    ruku na srce, jako je mali broj žena koje su imale uspješan aih (pod uspješan mislim da su rodile aih bebu). ali to je nešto što se mora proći na putu do bebe.

sad si se skočila level (da se izrazim kompjuterski) a jako puno žena je imalo uspješan 1. ivf.

zato, glavu gore i u nove pobjede!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

826,11 kn cijena kutije za 30 tableta od 2,5 mg

Femara
    wow gdje ovo? u st-u je kutija bila 1200 kn, u mom mjestu 1500

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ježić je "prepisala" cijenu Femare iz liste lijekova-osnovne liste.
    To je "nabavna" cijena lijeka,mi to zovemo cijena HZZO-a.

Na to se stavlja marža..koja ovisi od ljekarne do ljekarne..Mada je i za to propisana marža koja bi trebala biti u svim ljekarnama ista,a ovisi o nabavnoj cijeni lijeka.

A to se ne poštuje,pa zato cijene šetaju..od ljekarne do ljekarne.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

LOTV, nemam iskustva s intratubalnom inseminacijom, čini mi se da se ona dosta rijetko i provodi kod nas. Mislim da je uspjeh jedne i druge isti, odnosno mali.
    Što se tiče tempiranja inseminacije, mislim da su šanse za uspjeh veće prije same ovulacije jer spermiji onda već čekaju jajnu stanicu, iako neki liječnici tvrde da je bolje nakon ovulacije za muški faktor. Zato se vrlo često inseminacija tempira štopericom, odnosno provodi se 24-48 sati nakon štoperice. Mislim da će večina liječnika obaviti inseminaciju i ako se utvrdi da je folikul prsnuo.
    Što se tiče boli, inseminacija u pravilu nije bolna i ne razlikuje se puno od običnog papa testa. Ako i postoje neki bolovi oni su obično posljedica ovulacije, a ne inseminacije ili se javljaju kao posljedica neugodnosti na cerviksu.
    A zašto te zanimaju inseminacije?
    E, hvala na ovako opsirnom odgovoru
    Pretpostavljam da je osjecaj kod inseminacije slican onome kod embriotransfera.
    Ma mi smo kao sto se iz potpisa vidi obavili jedan stimulirani icsi i jedan sekundarni u prirodnom ciklusu sa smrznutim stanicama preostalim od stimulacije. Sada smo se zbog raznih okolnosti koje su nam se dogodile odlucili napraviti malu pauzu jer se ja ne osjecam spremnom da odmah uletim u novu stimulaciju. Plan mi je ponoviti pikanje i citav paket krajem ljeta, ali mi vrag ne da mira pa se pitam bi li imalo smisla pokusati odraditi bar jednu ineminaciju u medjuvremenu. Muzev spermiogram je od teske oligoastheno prije nekih 9 mjeseci svaki puta pravilno i kontinuirano progresirao i prije mjesec i pol je dg. bila astheno. Tako da zivimo u nadi da se trend popravio i u ovom periodu od zadnjeg ivf-a i da mozda imamo i neke sanse za kucnu radinost ili inseminaciju (znam da se to ponekad desi i s puno tezim i obostrano losim dijagnozama pa...) Mislila sam cisto da najbolje moguce iskoristim ovu pauzu. Mislim i da bi nama bila daleko bolja intratubalna, jer bi se na uzv detektirao jajnik iz kojeg ce poteci js. pa bi se onda cjelokupan muzev "materijal" postavio tamo gdje treba, a kod intrauterine opet dio ide simo a dio tamo a dio nigdje. Neznam....vidjet cemo
    Zanima me da li je uopce praksa da se inseminacija radi ako je spermiogram bilo sto osim normo?
    Vidjela sma da se radi, ali pretpostavljm da ne postoji prava indikacija za to nego opet muljarenja u zdravstvu i usteda sredstava i tko zna sto jos

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj mia74 prvotno napisa Vidi poruku
    Ježić je "prepisala" cijenu Femare iz liste lijekova-osnovne liste.
    To je "nabavna" cijena lijeka,mi to zovemo cijena HZZO-a.

Na to se stavlja marža..koja ovisi od ljekarne do ljekarne..Mada je i za to propisana marža koja bi trebala biti u svim ljekarnama ista,a ovisi o nabavnoj cijeni lijeka.

A to se ne poštuje,pa zato cijene šetaju..od ljekarne do ljekarne.
    Da, točno, ovo je cijena lijeka HZZO-a. U ljekarnama je cijena preko 1000 kn ako se kupuje. Ne znam kolike su šanse da se Femara dobije na recept?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ptica1, , nemoj gubit nadu. Odtuguj, ali idi dalje. Ja to gledam s vedre strane, jedan korak sam bliže IVF-u. BTW, jesi na listi?

tina, ovo ležanje od 2 sata nakon AIH zaista nema smisla. Jednom kad je sjeme u maternici, ne može ispasti van. Osim ako nemaš hiperstimulaciju ili nije bilo nikakvih komplikacija prilikom postupka, nema razloga da ne živiš normalno.
    Laganiji tempo je puno bitniji kod IVF-a, mada postoje studije prema kojima ni mirovanje od pola sata direktno nakon transfera nema utjecaja na stopu trudnoće.

LOTV, po meni inseminacija ima smisla kod normalnog i malo lošijeg spermiograma. Najbolje je da o svemu ovome što si tu napisala porazgovaraš sa svojim doktorom. Sretno!

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, točno, ovo je cijena lijeka HZZO-a. U ljekarnama je cijena preko 1000 kn ako se kupuje. Ne znam kolike su šanse da se Femara dobije na recept?
    Šanse su nikakve..Taj lijek nema primarnu indikaciju za mpo..

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

[QUOTE=ježić;1896012]ptica1, , nemoj gubit nadu. Odtuguj, ali idi dalje. Ja to gledam s vedre strane, jedan korak sam bliže IVF-u. BTW, jesi na listi?

Da na listi sam za 6 mj. u petak idem po protokol, ali mislim da ću prićekati sljedeći ciklus, a to će biti kraj 6. mj. i početak 7, ali sve ću vidjeti u petak.
    Iznenadila sam se kada sam jučer nazvala i rekla da trebam protokol i da me je sestra odmah naručila kada mi dr radi ambulantu, ajde super.

Ježić, sretno u 7. mj

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ptičice, sretno i tebi! Keep in touch

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobro jutro!

Imam pitanje, u ponedjeljak bi trebala vaditi betu al neću moći pa sam mislila izvaditi je u utorak.
    Ako dobijem mengu idem vaditi svejedno ili nemoram?

Čisto da ne bauljam bezveze, moja je logika da nemoram al da čujem vas.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U Petrovoj vole da svejedno izvadiš betu. Sretno!

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure, evo ponovo se čekiram ovdje, čekam mengu koja treba doći ovih dana pa krećemo ponovo na aih. ništa od našeg čuda prirode...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobrodošla među stare borce!!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

tina, ovo ležanje od 2 sata nakon AIH zaista nema smisla. Jednom kad je sjeme u maternici, ne može ispasti van. Osim ako nemaš hiperstimulaciju ili nije bilo nikakvih komplikacija prilikom postupka, nema razloga da ne živiš normalno.
    Laganiji tempo je puno bitniji kod IVF-a, mada postoje studije prema kojima ni mirovanje od pola sata direktno nakon transfera nema utjecaja na stopu trudnoće.
    ...takva je praksa u KBO...da se odleži 2-3 h... i onda možeš doma...

..bila jučer kod MPO...kaže da ne moram pauzirati jer nisam bila na kiretaži...već ovaj ciklus mogu u home made jer mi kaže da će O vjerojatno biti al da će biti kasnije....a čim dobijem prvu m da mogu na klomifen i opet na AIH...(iako mislim da ću pričekati do jeseni,i zbog godišnjih i svega)...

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo cure samo da vam javim, danas sam vadila betu i negativna je.
    Idemo opet u slijedećem ciklusu na inseminaciju

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vanchriban jako mi je žao. Svaka čast na pozitivnom stavu i nek ti sljedeći postupak bude dobitni!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vanchriban

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vanchriban, samo hrabro dalje! Za idući postupak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo, da se i ja malo javim. Sutra konačno startam s Klomifenima, 1 tbl od 50 mg pa cemo vidjeti hoće li doći do ovulacije.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

cure jel netko od vas radio hsg rtg... gdje se to radi? koliko se plaća i jel boli jako??? hvala

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sara35 prvotno napisa Vidi poruku
    cure jel netko od vas radio hsg rtg... gdje se to radi? koliko se plaća i jel boli jako??? hvala
    Ja sam radila ultrazvučni, ali htjela sam ti reću u vezi boloba da se svega sječam kroz maglu, nešto malo je bolilo ali ja sam dobila opću analgeziju, tako da mi je bilo super.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Sara35 prvotno napisa Vidi poruku
    Sara35, mene na žalost nitko nikad nije poslao na hsg, iako u 7. mjesecu idem na 4. AIH. Imaš na potpomognutoj 2 teme, probaj malo podići, vjerojatno će se javiti netko sa više iskustava.

http://forum.roda.hr/threads/52406-p...dnosti-jajnika

http://forum.roda.hr/threads/5297-HS...zija-da-ili-ne

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sara 35, vidim da si iz Kutine, ja sam hsg radila u OB Sisak, ne plaća se ništa a što se tiče bolova - mene je dosta bolilo ali zaista kratko traje i nije neizdrživo. ako te još što zanima javi se na pp.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da se i ja pridružim... Iza mene jedan neuspjeli AIH. Od sutra sam na Klomifenu, pa na drugi... Sretno svima!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bok cure ja sam vam nova na tom području tako da neznam nit kud nit kam.Bila sam 8dc na folikulometriji pa imam 5 folikula od 9-12 mm pa me sad zanima ak je to ok

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sretno svima koji idu na AIH ili čekaju bete....

..ja pauziram do jeseni.....

..mogla bi na AIH čim dobijem M al taman će me godišnji uhvatiti pa onda bolje pričekati malo....

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ana.b, miki1976 dobrodošle i sretno
    miki meni se to čini ok, ali vidjet češ kako će se dalje razvijat situacija.
    inače, ja čekam M ovih dana pa i ja krečem u novi aih, naravno ako sve bude ok.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Miki1976. i Ana.b dobrodošle!!!!
    Miki to je super reakcija!!kaži nam malo, kakve su vam dijagnoze, gdje si u postupku...
    Ana.b također isto pitanje za tebe
    Posljednje uređivanje od ruža82 : 02.06.2011. at 09:19

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

novim curama dobrodošlica prije svega!
    ana.b, sretno s drugim pokušajem!
    miki1976, i meni se čini da je veličina ok za 8.dc. Čini mi se dosta folikula, ako se budu svi dobro razvijali i rasli do kraja, mogla bi čak završiti na IVF-u. 5 folikula mi izgleda puno za inseminaciju. Jel to bila stimulacija klomifenom ili? Javljaj nam dalje razvoj situacije.

artisan, sretno s novim pokušajem!
    tina2701, pa kad kreću na godišnje u Osijeku? Meni su rekli da stignem obaviti AIH skroz do početka 7. mjeseca. A da probaš svejedno prije jeseni?

Svima ostalima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za što im treba!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

na postupku sam u sv.duh,sutra imam još jednu folikulometriju pa budem vidjela kako bude uzimala sam ovaj ciklus klomofen a ostali nalazi su sasvim ok bar tako kažu

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

miki1976 i ana.b, dobrodošle i što prije otišle na trudnički pdf!

ja sam danas bila na pregledu 3.dc, dobila klomifen 2x50 mg i nastavljam s metforminom 2x850 mg. prva folikulometrija je u utorak pa ćemo vidjeti za dalje, ne nadam se baš previše, prošli put sam jako loše reagirala na klomifen, imala sam samo jedan folikul i AIH je bio tek 25.dc. ali rekao je dr A da je ovo zadnji AIH, ako sada ne uspije idemo u 9. mjesecu na IVF.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Miki1976. i Ana.b dobrodošle!!!!
    Miki to je super reakcija!!kaži nam malo, kakve su vam dijagnoze, gdje si u postupku...
    Ana.b također isto pitanje za tebe
    Dijagnoza oligoasthenteratoozoospermija, 2. neuspjele prirodne trudnoće. Na Sv Duhu smo...
    Od danas sam na Klomifenu, baš me zanima kako ću reagirati. Prvi je AIH bio u prirodnom ciklusu. Hvala vam na dobrodošlici!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Curke hvala na odgovorima!!!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bok cure evo mene bila sam danas na punkciji,uzeli mi tri jajne stanice od pet folekula.E da ipak su me poslali na IVF a ne na AIH.Sad me zanima kako je to na transferu ako ima koja iskustva,dal jako boli jer me danas i punkcija jako boljela.I kakve su šanse da se plod primi nakon toga.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo i mene
    prošli ciklus sam bila na klomifenima 2x50 i imala 5 folikula, međutim, ciljali smo i ništa. ponovo sam uzimala istu terapiju i danas na 11. dc opet imam 5 folikula 12, 13 i 14 mm. u srijedu na novu folikulometriju pa onda iui. nadam se da će nam se posrećiti

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

LittleBirdie...sretno...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zar se s 5 folikula radi inseminacija??

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

očito, riječ je o slabijem spermogramu. osim toga, vidjećemo da li će se svih pet jednako razviti do iui-a.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi smo imali super spermiogram i 4 folikula i rađen je Aih. Mene je to isto malo iznenadilo. Naposljetku imamo jednu ali neopisivo vrijednu mrvicu od 12 tjedana

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nea
    koji iui je bio po redu? baš me zanima koliko se mogu nadati ovaj prvi put (znam da statistika kaže 15-20%)

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne znam dal ti napisati prvi ili treći. Iz trećeg puta smo uspjeli, ali prva dva puta imala sam svega jedan uzv (folikulometriju) i oba dva puta bez štoperice ne mora značiti da sam dobila i štopericu u oba puta da bi upalilo ali mi je ostavilo mjesta dvojbi. Sada nije bitno, vrijeme ne mogu vratiti - a ono što sam najviše na svitu htjela sada je tu i presretna sam nemoj se prestajati nadati nikada! Vibrice ti šaljem da i tvoj Aih bude uspješan i da popravimo malo ovu lošu statistiku!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja danas bila na UZV, 8DC, nakon Klomifena. Dr kaže da ima krasnih folikula, 1 vodeći, 17mm. Sutra u 18:00 moram dobiti Brevactid, a AIH je u petak u 09:00.
    Dr mi nije ništa detaljno rekao glede folikula, da li je 'normalno' da je samo jedan vodeći s obzirom da sam uzimala Klomifen? Mislila sam da će ih biti više...

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam isto danas bila na folikulometriji 8.dc, nakon Klomifena 2x1 + Siofor 850 2x1 i još niti jednog folikula nema... užas, tako mi je bilo i prošli put. tek u ponedjeljak ponovo folikulometrija.

nea0902, ovo je divno za čitati
    ana.b, ne brini zbog jednog vodećeg folikula, to je super. ~~~~~~~~ za uspješan aih.
    LittleBirdie sretno ~~~~~~~
    Ružo, šta ima kod tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kitty, kod mene 8dc se isto ništ nikad nije vidjelo, i to uz klomifen 3x1!!u ponedjeljak će već biti druga priča!!!!
    ja... sutra počinjem s utrićima da izazovem m. i znači ako bude sve po planu krećemo za 10dana.
    sretno svim curama
    blago onima koje imaju više folikula, ja se bojim da na kraju neće biti ni jednog (što je naravno moguće kod mene)

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tako je i meni, identično.

jel ti ideš ponovo na aih? meni je rekao dr A da je ovo zadnji aih, u 9. mjesecu idem na ivf ako ovo ne uspije, a nekako se ne nadam da hoće...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Najvjerojatnije idem, kako sam shvatila još ovaj...
    da nije bilo biokem. već bih odavno išla na IVF ali...
    sigurno će ti sada uspijeti, al samo me onak zanima zašto ideš tek u 9mj ako ne uspije

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

zato što idem na godišnji u 7. mjesecu a mislim da dr ide na godišnji u 8. tak da ne mogu prije. a i tako mi nekako najbolje odgovara radi još nekih drugih stvari (posla i to).

joj da mi bar uspije sada pa da ni ne moram na ivf...
    držim fige da nam objema uspije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •