da sa uputnicom za aih, obaviš pregled i popiješ klomifenksena28 prvotno napisa
da sa uputnicom za aih, obaviš pregled i popiješ klomifenksena28 prvotno napisa
Cure imam jedno pitanje za one koje uz AIH, štopericu i sva ostala čuda još mjere i bazalnu temperaturu.
Moja BBT je prije ovulacije 36.3, onda uslijedi štoperica i AIH, dan nakon AIH počnem gurati utriće, ali moja temperatura ostane 36.3 još dva dana nakon inseminacije i tek treći dan se podigne na 36.7.
Znaći li to da je AIH napravljen rano ili samo sporo reagiram na progesteron?
Kada vi primjetite porast temp. nakon AIH?
Evo nakon šta sam pročitala izmjerila sam temperaturu 36.7 6 dan nakon AIH. Meni je dr.reka da to ništa neznači.
Meni obicno temperatura poraste vec prvi dan nakon ovulacije. Ali isto tako znam da kod nekih porast temperature moze uslijediti tek drugi ili treci dan. Ako prije postupaka nisi pratila BT onda i ne mozes znati kako je to kod tebe. Da AIH ne bude napravljen prerano ili prekasno trebalo bi stanje folikula UZ kontrolirati neposredno prije AIH i dan ili dva nakon toga. Jedino sto se bojim da mnogogdje i mnogokad nisu dosljedni sto se toga tice pa je na kraju pravi timing opet vise-manje ovisan o sreci...Denny prvotno napisa
bokic ja nisam morala mjetiti btt.
svima zelim puno srece![]()
Ma meni i inaće u običnim ciklusima bez AIH temperatura poraste tek 3dpo (tj. 4 dan nakon pozitivnog LH testa) pa sam se uvijek bojala da nisam točno pogodila ovulaciju. Mislim da ću jednom morat provjeriti na uzv kada mi folikuli stvarno pucaju.
Zašto bi bilo jednostavno ako može komplicirano...![]()
Ja moram 3dc na uzv(za koji ti treba uputnica),zatim uzimati klomifenčiće 5 dana,pa ponovo na uzv(+ uput..),tek ako su lijepi folikulići trebam uputnicu za AIH...
AKO TI NE RADI GINIĆ,UPUTNICE ZATRAŽI KOD
LIJEČNIKA OPĆE PRAKSE!!!!!!!!
Ja moram 3dc na uzv(za koji ti treba uputnica),zatim uzimati klomifenčiće 5 dana,pa ponovo na uzv(+ uput..),tek ako su lijepi folikulići trebam uputnicu za AIH...
AKO TI NE RADI GINIĆ,UPUTNICE ZATRAŽI KOD
LIJEČNIKA OPĆE PRAKSE!!!!!!!!
OVO JE BIO ODGOVOR ZA KSENU 28..MALO SAM :?
SORY!!
Malo je kasno al ima li ko budan šta je sad ovo :? .6 dan nakon AIH popodne temperatura 36,7 , većeras 37,2 bole jajnici, bole leđa sve je izdrživo ali šta se događa prva 2 AIH nisu bila takva?
Tikice, meni je prošli AIH nakon 7. dana postao neizdržljiv, jaka bol u desnom jajniku i leđima i konstantna temperatura 37.3. Ponekad me tako jako bolilo da sam morala leći. Sve je trajalo 5-6 dana a onda je prestalo samo od sebe. Nakon menge sam otišla na uzv, ali ništa se nije vidjelo, sve u redu, a dr. kaže da je mogla biti nekakva cista žutog tijela. Sad molim Boga da se ista stvar ne ponovi i ovaj put.![]()
I još nešto: dosta cura se žalilo na bolove nakon AIH, to izgleda nije neobično, a ako tebe bole oba jajnika i leđa, a kažeš da prva dva puta nije bilo tako, to bi na sreću mogao biti i predivan znak da je ovaj put možda uspjelo, čemu ide u prilog i to da se podigla temperatura.
Od srca ti želim da nas obraduješ lijepom betom!
Hvala ti Denny svaki put me utješiš i neka ovo bude samo dobar zak.
Držim fige da je to rezultat ugnježđivanja..![]()
THINK PINK!
Hi cure,
evo upravo sam pročitala da i tikica ima "problem" kao i ja.
Danas je osmi dan od inseminacije i užasno me bole leđa i jajnici, isto kao kad trebam dobiti m. samo je ipak još malo prerano.
Da li je još tko imao takvih simptoma?
[quote="BINJA"]Hi cure,
evo upravo sam pročitala da i tikica ima "problem" kao i ja.
Danas je osmi dan od inseminacije i užasno me bole leđa i jajnici, isto kao kad trebam dobiti m. samo je ipak još malo prerano.
Da li je još tko imao takvih simptoma?
nisam imala takvih simptoma nakon aih , ali nisam ni ostala trudana ,tako da tebi~~~~~~~~~~~~~~~~da su to simptomi trudnoće![]()
Ne smijem ni ti pomisliti da je to, to.
A ništa moram izdržati još par dana, pa ćemo vidjeti.
Hvala ti!
ne utvaram si nikakve simptome i sl, ali mi je čudno! jajnici me 4. dan nakon inseminacije rasturaju, nerijetko me uhvati i neki grč. danas imam i mali, stvarno mali, ali nedvojbeno krvavi iscjedak (što po mom mišljenju nije dobar znak).
Binja - javi nam obavezno kako je sve prošlo! bez obzira na rezultat mi smo tu za tebe!![]()
griješiš to je dobar znak.moglo bi biti implatacijsko krvarenjeksena28 prvotno napisa
ksena28 to bi ti mogao biti jako dobar znak jer po danima od AIH to bi mogla biti implatacijsko krvarenje.~~~~~~~~~~~~ da je to to.
Svakako ću se javiti, ali da, da tvoje krvarenje je stvarno dobar znak.
Dr. mi je rekao da napravim test 13.02., to je 17 dan od iui-a. Ja sve razmišljam da bih ga možda mogla prije napraviti, ali....?
Izgleda da samo ja nakon AIH hodam kao robot, jer me jajnici rasturaju tolko da ne mogu noge dizati :/
Jako dugo se nisam javljala,iz razloga jer sam mislila da ne misleći na sve te puste probleme možda ostanem trudna ali j.... ga. Nisam ja te sreće. I tako nakon raznoraznih alternativnih metoda, bioenergetičara, matična mlječ, čajevi kojekakvi, dr.zankija ( dr koji se bavi istočnjačkom medicinom) i joše neznam više što nisam probala i stavila u sebe i na sebepreostalo mi je da i ja odem u bolnicu i dogovorim se za svoju prvu inseminaciju.Za razliku od mrzovoljnih doktora i još neljubaznijih sestara( ja sam tako očekivala ipak je to državna bolnica)
mene dočeka super doktor i super sestre, spremni pomoći i odgovoriti na sva moja pitanja. I tako ovaj vikend u 10.30 ja sam napravila svoju prvu inseminaciju. Nije me boljelo niti bilo neugodno.
I tako evo sad mi je čekati i zabavljati se Utrogestanima pa vidjet čemo.
Opet ne želim se previše nadati da se ne razočaram, mada uvjek postoji onih 15%-20% ( upješnost inseminacije) pa ko zna možda i ja budem u tih par %.
Corina sretno i da nas obraduješ jednim lijepim plusom.Moj prvi aih je bio uspješan,nadam se da ćeš mojim stopama.![]()
corinaII,binja sretno i ~~~~~~~~~~~~~~~~ da nas obradujete
meni je ovo prvi postupak pa još neke stvari ne znam. kao npr dok smo na utrogestanima jel možemo dobiti menstruaciju?
Ja sam kao urica dobivala M 2 dana nakon prestanka uzimanja utrića, ali znam da su neke cure procurile i za vrijeme uzimanja... al ti nećeš procuriti sljedećih 9 mjeseci, evo vibre za to ~~~~~~~~~dok smo na utrogestanima jel možemo dobiti menstruaciju?
Evo ja petak 13-tog napravila moj test i naravno negativan, nisam se previše nadala jer ipak je to bila prva inseminacija i liječnik me upozorio na mali postotak uspješnosti, ali svakako da sam se razočarala.
No idemo dalje, ovaj mjesec sam odlučila napraviti pauzu, pa od slijedećeg ponovo krećemo.
Ja cijelo vrijeme primanja u. nisam dobila, no odmah drugi dan nakon ne uzimanja stigla i m.
užasno me strah ishoda testa, najradije bi čekala M hvala za vibrice![]()
Kužim te potpuno, isto tako sam se i ja osjećala, prvi mi je vijest uvijek rekao moj MPO-ovacužasno me strah ishoda testa, najradije bi čekala M
BINJA![]()
~~~~~~~~~ za dalje i čestitke za pozitivu
hvala na podršci svima![]()
Stiže vrijeme kad čemo i mi biti najsretnije mame na svijetu s najljepšim bebačima![]()
![]()
![]()
laky je napisala u jednom postu koji me zaintrigirao
i sad ja imam pitanje mada naslućujem odgovormeni u svoj priči nije jasno ,jel se provjeravva estradiol na dan štoperice??ja sam po svom odprilike znala stanje JS a o tom je pisao i dr Radončić
Ipak, u nacelu, stvari stoje ovako:
- folikul je zreo kada ima promjer od najmanje 15-16mm, ili estradiol u serumu oko 200-250pg/mL
- razina estradiola kod vise folikula (dakle, kod stimulacije) obicno se izracunava na temelju formule: broj folikula x 250; obrnuto, bilo koja vrijednost estradiola podijeljenja s 250, dat ce ugrubo broj zrelih jajnih stanica
- u spontanome ciklusu, cini se tehnicki najsigurnije pratiti samo estradiol; u trenutku kada dosegne vrijednost od 150-180 pg/mL, i pogotovo ako je LH negativan, davanje 250ug Ovittrella obicno dovede do zrele stanice koja se dade "uhvatiti" nakon 34-36h. Ukoliko je LH pozitivan, onda je aspiraciju bolje uciniti nakon 24h
- odlicna "strategija" za dobivanje stanica je i koristenje antagonista GnRH ("Cetrotide" ), koji moze JAKO dobro sluziti upravo u stanjima kada je LH poceo rasti.ali moram se uvjeriti
da li je i kod inseminacije poželjno provjeriti razinu estradiola iako se ne punktiraju folikli?
u tijeku inseminacije pred štopericu??
meni je nizak estradiol u ovulacijskoj fazi!
Ja sam na inseminaciji bila tri puta i nisu mi ni jednom ništa provjeravali. Samo folikulometrija.
prije 6 dana je obavljen postupak a mene svaki dan boli, peče, pika, grčevi me napadaju.. hodam ko patka![]()
večeras mala promjena bol je kao mestrualna. :? :?
valjda je to normalno :?
normalno je normalno. Sve kaj nam se događa je normalno. Mene je isto tako počelo boluckati oko osmog dana,dan dva, i onda je prestalo, a sad opet boli ali bar znam zašto. Stiže M uskoro
Moja prva inseminacija bila je prije 12 dana, danas sam saznala da je neuspješna. Postupak je zaista bio brz, trajalo je nekoliko sekundi i onda sam ležala još 5 minuta. Nakon toga sam osjećala napetost u trbuhu, probadanja i sve i svašta ali na kraju je M STIGLA. Iako sam znala da je vjerojatnost uspjeha svega 10 do 15%, ovaj prvi neuspjeh me je pogodio. Ali što je -tu je, idem dalje i nadam se skorom uspjehu ( zvuči poznato
)
MAJONI74žao mi je. I nama je prvi aih bilo ogromno razočarenje, kada je drugi bio neuspješan ne mogu reći da je bolilo manje, ali nismo više bili toliko entuziastični kao prvi puta pa je bilo ipak lakše... treći put sam bila totalno cool, ali na punkciji nije bilo jajne stanice i opet ogromno razočarenje...shvatila sam da bez obzira koliko god bili spremni,realni,racionalni....emocionalno nije lako kroz sve to prolazit,ali onda skupiš snage, digneš glavu i ideš dalje jer svakim korakom znaš da si bliže svom malom
![]()
MAJONI74 u potpunosti te razumjem kako ti je. i nama je prva inseminacija bila neuspješna hcg 0.01. teško je jer se nadaš. a sada krećemo opet,nema odustajanja.![]()
![]()
![]()
Hvala Puno Natalina i Bambus, sad je tuga prošla i jedva čekam idući postupak!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skori uspjeh![]()
Bila na inseminaciji prije 4dana. Danas imam grčeve u donjem djelu trbuha. Neopterečujem se baš, ali čudno mi je to :?
Za prve dvije inseminacije se nesječam kako je bilo. Prerano mi je da bi bila implantacija iako sam čitala da je moguće.
Ima nekog da je imao takvu situaciju?
kika83 probaj se neopterečivat ako je to ikako moguće. Nema pravila! Svi ti simtomi koje znamo osijećat mogu biti i u trudnoći i bez nje.
Imala sam 3 inseminacije i uvijek neki drugi simtomi. Nažalost moje nisu urodile plodom. Želim ti puno sreće i probaj manje mislit o simptomima.
Ma znam da, imaš potpuno pravo. Još sam rekla sama sebi da ovaj put se neču opterečivati i opet sam počela :/bublica3 prvotno napisa
Dosta i šta bude bude. Ja na to nemogu nikako utjecat. Inače uvijek govorim curama nemojte se opterečivat, opustite se... i ja se sama tako nažalost ponašam
Hvala ti![]()
![]()
Kika draga ja znam da je teško, jako teško ne mislit, ali potrudi se malo. Druži se, zabavi se s nekim stvarima..
Ja sam dosta bila sama i samo razišljala. Nakon IVF a nisam išla radit nego čekala Betu kod kuće. Ali to ne bi više ponovila. Samo sam čekala, osluškivala svoje tijelo i čutila 1 000 000 simptoma. Ne nikako nemoj to radit, poludjet češ. Izađi vanka, druži se s ljudima, pričaj o drugim stvarima. Barem pokušaj!
![]()
evo da se i ja javim imala sam 2 IVF-a jedan prirodni postupak i sada u ponedeljak inseminaciju pa sad čekam ali imam jako napetost u donjem djelu trbuha prošlo je tek 3 dana a mene drži jako panika vrijeme će pokazati svoje držim svima fige koje su u postupku![]()
:? :?
Cure, dali je ijedna od vas pila dabroston nakon insminacije jer mi se čini da jedino ja to pijem da druge sve stavljaju ili piju utriće :? :? :?
kako je to moguće? :/
kika83 prvotno napisa
Eto da se javim i ja prošla sam inseminaciju u ponedeljak ali meni moj doc nije rekao da išta trošim zvala sam i svog gin . i on mi također rekao ništa nego da čekam do 7.10 pa ako dobijem dobijem ako ne da vadim betu pa čekam ali treba to dočekati :? :? :? :? kad ti trebaš znati rezultate???