Stranica 56 od 65 PrviPrvi ... 6465455565758 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,751 do 2,800 od 3229

Tema: inseminacija

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja danas vadila betu 15dan 2,9 koma

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

i moj test danas samo jedna crtica...
    ne znam čem služi ova inseminacija kad žene ne ostaju trudneeeee! :/

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

inseminacije služe da bi mi imale čemu se nervirati eto zato

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ej cure, svako malo dođem ovdje vidjeti imali kakvih novosti i naravno nadam se uspješnim pričama pa mi je baš žao kada vidim kako ide i kako se živcirate. Ja bih ipak dodala, da osim nerviranja i male stope uspješnosti, inseminacija ipak daje šanse za trudnoću. Moja treća inesminacija sada luduje u trbuhu i čeka još dva mjeseca da ugleda svjetlo dana. Nadam se da će i vama uskoro, što prije to isto poći za rukom.

drizl avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moja druga inseminacija- ništa

danas ću odtugovat a sutra zovem mpo dr. za dogovor šta dalje

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

jesam ja dobro skuzila drizl ili si ti isla prvo na inseminaciju pa onda na ivf pa opet na inseninaciju...kako to???zasto drugi postupak niste isli opet na ivf...malo cudan redosljed...vidim u potpisu pa mi nije jasno...
    ugl sretno iduci put...

drizl avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nismo mogli financijski podnijet stimulirani ivf a imali smo samo 3 folikula i preporučena nam je inseminacija jer kao nama bi i inseminacija trebala biti uspješna jer je sve u redu ali....

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

drizl

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

drizl..i nama je sve u redu i vidim da smo blizu s godinama ...nama je dr skroz preskocio inseminacije...mi nismo privatno nego u drzavnoj bolnici i odmah smo isli na ivf u prirodnom ciklusu i evo bas danas sam dobila pozitivan test izgleda da je upalilo prvim mpo postupkom bez ikakve stimulacije.....raspitaj se o tome.. a ovisi i o bolnici i kod kojeg si doktora...
    Posljednje uređivanje od donatela : 19.06.2012. at 23:03

Squirrel11 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nista od moje inseminacije ovog mjeseca kako je bilo planirano.
    Juce mi je doktorka rekla da treba da odlozimo. Idu na kongres, na odmore i prosto se ne moze ispratiti sve kako treba, zato moram da sacekam.
    Odmor do septembra.

Squirrel11 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    squirrel,mislim da se netrebaš brinuti,doktorica ima iskustva i vjerojatno bude i postupila kako treba kad dođe do reakcije tvojih jajnika.a ako se bolji folikuli zbilja slože u desnom jajniku bilo bi dobro to iskoristiti za ivf(neznam koja je politika kod doktora,dali mogu samo tako obzirom na okolnosti mjenjati postupak).a možda za inat zrastu superduper folikulići u lijevom pa pe sve po planu.kako god bilo,držim fige za najbolji mogući rezultat!
    Hvala žužy. Da, objasnili su mi da doktorka mora da prati svakodnevno razvoj folikula i naravno u skladu sa tim se ponasa t.j. odredjuje sta dalje. Nego, eto odlozili su, pa pisem ponovo pred kraj ljeta.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

a baš mi je žao što se sve odgodilo..eto,i meni bude malo prazno ljeto...mi dobili zeleno svijetlo za probat od rujna.tako da budemo skupa onda navijale jedna drugoj za uspijeh!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pitanjce?
    U četvrtak bila na prvom pregledu na VV pa sam malo friška u svemu ovome.
    Moram doći 3-5dc (naravno uz naručivanje 1dc) zbog pregleda i vađenja hormona. Treba mi info koliko od prilike traje sve to skupa (sa čekanjem) jer mi to pada baš u tjedan kada sam sama u odjelu na poslu pa baš nemrem doći u 12:00 na posao.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

to ti je vađenje krvi i brzo si gotova traje minuticu ponovno ideš 21 dc i to je isto vađenje krvi, jedini problem je što nalaze čakaš preko mjesec dana barem ja jesam

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

evo da se i ja malo pojadam.
    prošle godine dva putna na hsg prvi put sve pripremili i instrumenti za propuhivanje nakon što su ih montirali ustanovili da su zaštopani.Ponovno čekala na novi termin više od mjesec dana, hvala Bogu uspijelo.
    u prvom jesecu ostala trudna i u 6 tt imala spontani rekli biokemijska trudnoća, zbog toga morala čekati tri mjeseca da se tijelo oporavi.
    bila na prvoj inesminaciji koja nije uspijela beta=0, u ponedjeljak bila na drugoj čekam betu.
    Jedino što me je malo oraspoložilo je da ukoliko sada ne uspije idem na listu čekanja za ljekove za IVF, s time da svugdje čujem da se čeka jako dugo jer bolnice nemaju novaca.
    Znam da sam tek na početku i tko zna šta će nas sve čekati, stoga glavu gore.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mini mi prvotno napisa Vidi poruku
    to ti je vađenje krvi i brzo si gotova traje minuticu ponovno ideš 21 dc i to je isto vađenje krvi, jedini problem je što nalaze čakaš preko mjesec dana barem ja jesam
    Hvala. Na odgovoru... Sad samo moram čekati da dođe 1dc i da to obavim prije nego zbrišu na GO. Mjesec dan za nalaz je ok jer je spermiogram gotov tek za 45 dana (koliko kažu informacije sa web-a).

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Iui postupak

pozdrav

Zanima me koliko ste puta radili iui? iz kojeg vam je puta uspjelo? dali se koristili inekcije ili neke tablete za stimulaciju jajnih celija?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Edina, mozes postaviti to pitanje na vec postojecoj temi Inseminacija, neka malo zivne...
    Da ti odgovorim na pitanje, mi smo radili Aih 3 x, stimulacija Femara tablete (letrozol), 2. Aih sam imala biokemijsku, nismo vise ponavljali jer smo se odlucili na drilling jajnika (zbog pcos i anovulacije) i zbog dobrog spermiograma supruga. Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I ja imm pcos ali mi niko nije spominjao driling jajnika. Koristila sam i ja letrozol tablete. Dali su mi za jedan dan da popijem 10 tabletea i dan prije iui dobila sa hcg inekciju.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zanima me koliko ste puta radili iui? iz kojeg vam je puta uspjelo? dali se koristili inekcije ili neke tablete za stimulaciju jajnih celija?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

spajam s postojećom temom http://forum.roda.hr/threads/33824-inseminacija/page56 ...pravila foruma...

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj edina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ukupno išla tri puta. Prva dva bez ikakvih tableta, a zadnji dobitni uz jedno pakiranje klomifena. Imala sam svaki put jednu jajnu stanicu, treći put se očito sve poklopilo.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure imam jedno pitanjce, pa ako znate...Opće je poznato da AIH nije baš plodonosna metoda i rijetko rezultira bebicom, ali sam primjetila da ipak dolazi dosta često do biokemijskih. Što je uzrok tome? Da li je problem u endometriju koji ne prihvati plod (točnije, u debljini) ili je nešto drugo uzrok?

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

razlog biokemijske može bit različit..endometrij..imunologija..blabla...al isto tako je moguće da ser i u prirodnom ciklusu događaju biokemijske a da ne znaš jel ne napraviš test ili vadiš betu...

prva trudnoća end bio 10,7 mm a druga 6.7 mm..-drugi puta slab endometrij..a eno bebica spava u krevetiću...

nekom uspije aih..nekom ne...ja sam bila te sreće da nam je ospjelo i prvi i drugi put...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala tina. Vidiš, uopće nisam zbrojila 2 i 2 i razmislila da su možda biokemijske i jednako česte u prirodnom ciklusu samo što ne radimo testove kao nakon aih nego čekamo vještice. Jako lijepo što si uspjela (iako si dosta mlada - a to je isto važan faktor, baš sam proučavala aih rezultate u odnosu na dob). Svejedno ulijeva nadu taj tvoj uspjeh!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kolko dugo jajna stanica živi?odnosno,kolko dugo ona čeka da se oplodi,dok ne propadne?negdje piše 12 sati,negdje 24..čitam,uglavnom se inseminacija vrši dok je jajašce još u folikulu,u jajniku.da spermiči onda dočekaju nju.jel ima neke razlike dali oni čekaju nju ili da ona dočeka njih?
    pardon na zbrkanosti,neznam kak bi drukčije postavila ...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja mislim da je jedino bitno da se dočekaju, a tko će kome u zasjedu nije bitno . A vjerojatno su js različitog vijeka jer se svugdje spominje 12-24h. Nadam se da je tvoja bila žilava!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kolko dugo jajna stanica živi?odnosno,kolko dugo ona čeka da se oplodi,dok ne propadne?negdje piše 12 sati,negdje 24..čitam,uglavnom se inseminacija vrši dok je jajašce još u folikulu,u jajniku.da spermiči onda dočekaju nju.jel ima neke razlike dali oni čekaju nju ili da ona dočeka njih?
    pardon na zbrkanosti,neznam kak bi drukčije postavila ...
    Inseminacija se radi prije nego pukne folikul jer spermićima treba neko vrijeme da doplivaju do jajovoda i uđu unutra pa onda još uzvodno ...ima tu posla. a js ipak relativno kratko 'živi'.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 19.09.2012. at 13:05

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Spermićima treba 1-3 sata da dođu do js...tako sam ja pročitala...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vidiš, Radončić tvrdi da je bolje neposredno nakon pucanja; očito su pristupi različiti, možda ovisno o tome ide li se sa štopericom ili bez...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

argente,valjda su istog mišljenja i u petrovoj,nebi mi valjda bezveze obavljali aih.po meni,ovulacuja je bila večer prije.
    muma,ma garant je moja bila žilava,nadam se da je pala na prvog koji je naišel!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

argente,valjda su istog mišljenja i u petrovoj,nebi mi valjda bezveze obavljali aih.po meni,ovulacuja je bila večer prije.
    muma,ma garant je moja bila žilava,nadam se da je pala na prvog koji je naišel!
    Dok ju je mali eustahije brzić šarmiral, odmah je pala

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam proučavala uzduž i popreko svu literaturu do koje sam mogla doći o uspješnosti aih-a.

uglavnom, nema utvrđene razlike između uspješnosti prije ili poslije pucanja folikula.
    ako je unutar vremenskog intervala do 6 sati, + ili - (prije ili poslije), šanse su otprilike jednake.

no bitnu razliku uspješnosti čini je li aih uz stimulaciju ili bez stimulacije. ako je bez stimulacije, šanse su male, oko 8-9% po postupku, ako je sa stimulacijom, rastu čak na 15-20%.

sgram također čini razliku. amerikanci ne rade aih (zbog neisplativosti - kod njih ipak to sve puuuuno više košta) kad ima ispod 10 milijuna obrađenih spermića.
    no ako ih je više od 20 - 30 milijuna, isto nije veća uspješnost. dakle bitno je da ih ima iznad te neke granice.

moj prvi aih je bio poslije pucanja folikula (tri folikula popucala nešto ranije) - došlo je do T, no završilo ranim spontanim;
    drugi aih je bio prije pucanja folikula- tj. jedan mi je folikul bio puknuo, a dva još nisu- i eto ti trudnoće-daj bože do kraja
    no ja sam bila na stimulaciji klomifeni + gonali + ovitrelle - i mislim da je zbog toga bilo dobitno.

zaključak; ak te oće, oće te, ak neće, moš ga j****

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj štrumfeta prvotno napisa Vidi poruku

zaključak; ak te oće, oće te, ak neće, moš ga j****
    Jako mi se sviđa zaključak! Baš je, onako, u mom tj. meni dragom stilu

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajde da i ja napokon saznam nešto novo, nakon tolikog čačkanja po internetu o aih napokon nekakve informacije. Hvala štrumfi.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

je,fala štrumfi.!.a sad kaj bu-bu!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

oba puta nakon što je folikul pukao....

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    iz kojeg puta ti je uspjelo

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Bok! Ja sam ovdje nova,bila sam na inseminaciji i pila sam Duphaston,zatim sam bila nakon 14 dana na Beti koja je bila negativna,al jos nisam dobila mengu,kasni nekih 5 dana.Dal netko zna dal je ipak moguce da sam ostala trudna ili je to samo zbog tih hormona?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bibica, zao mi je zbog negativne bete. Nazalost, nije moguce da si ipak trudna, beta ne grijesi.
    Normalno je dobiti M od 3-10-tak dana nakon zadnjeg Duphastona. Sretno dalje!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj edina prvotno napisa Vidi poruku
    iz kojeg puta ti je uspjelo
    oba puta iz prvog puta..vidiš u potpisu mom...

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mene ceka inseminacija drugi tjedan

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

pozdrav svim curama na forumu, nova sam idem na prvu inseminaciju u cito, nadam se najboljem ali se bojim, kakve su šanse???

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja obavila inseminaciju,sad iscekivanje

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj pilek prvotno napisa Vidi poruku
    ja obavila inseminaciju,sad iscekivanje
    sretno! za pozitivan test!!!
    i ja sam danas imala AIH , sad možemo zajedno čekati

tonka86 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo da se javim da je stigla moja curica koja je nastala iz 1 Aih,sad vam nas dvi drzimo fige da i vama tako uspije i da drzite svoje malo klupko za 9 mjeseci

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tonka86 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se javim da je stigla moja curica koja je nastala iz 1 Aih,sad vam nas dvi drzimo fige da i vama tako uspije i da drzite svoje malo klupko za 9 mjeseci
    ajme ... prekrasno!!! čestitke mami a malenoj curici veselo i mirno djetinjstvo!!!

prekrasno je pročitati ovakvo nešto-ulijeva mi nadu!
    i hvala ti na tome

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozdrav, i ja sam ti bila u Cita prvi put ništa iako mi je rečeno da je sve savršeno a sad sam na čekanju bete,znam jednu curu kojoj su rekli da su joj šanse za ostat trudna nikakve al eto na sreću iz prve je ostala trudna i to sa blizancima!!!!!!!!!!tako da me to tješi da će i meni jednom uspjeti!!!!!!!!!misli pozitivno i sve će bit ok nemaš se čega bojat doktori i sestre su super,kod kojeg si doktora POljak ili Šparac?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •