Ja danas vadila betu 15dan 2,9 koma
Ja danas vadila betu 15dan 2,9 koma
i moj test danas samo jedna crtica...
ne znam čem služi ova inseminacija kad žene ne ostaju trudneeeee! :/
inseminacije služe da bi mi imale čemu se nervirati eto zato
Ej cure, svako malo dođem ovdje vidjeti imali kakvih novosti i naravno nadam se uspješnim pričama pa mi je baš žao kada vidim kako ide i kako se živcirate. Ja bih ipak dodala, da osim nerviranja i male stope uspješnosti, inseminacija ipak daje šanse za trudnoću. Moja treća inesminacija sada luduje u trbuhu i čeka još dva mjeseca da ugleda svjetlo dana. Nadam se da će i vama uskoro, što prije to isto poći za rukom.
moja druga inseminacija- ništa
danas ću odtugovat a sutra zovem mpo dr. za dogovor šta dalje
jesam ja dobro skuzila drizl ili si ti isla prvo na inseminaciju pa onda na ivf pa opet na inseninaciju...kako to???zasto drugi postupak niste isli opet na ivf...malo cudan redosljed...vidim u potpisu pa mi nije jasno...
ugl sretno iduci put...
nismo mogli financijski podnijet stimulirani ivf a imali smo samo 3 folikula i preporučena nam je inseminacija jer kao nama bi i inseminacija trebala biti uspješna jer je sve u redu ali....
drizl..i nama je sve u redu i vidim da smo blizu s godinama ...nama je dr skroz preskocio inseminacije...mi nismo privatno nego u drzavnoj bolnici i odmah smo isli na ivf u prirodnom ciklusu i evo bas danas sam dobila pozitivan test izgleda da je upalilo prvim mpo postupkom bez ikakve stimulacije.....raspitaj se o tome.. a ovisi i o bolnici i kod kojeg si doktora...
Posljednje uređivanje od donatela : 19.06.2012. at 23:03
Nista od moje inseminacije ovog mjeseca kako je bilo planirano.
Juce mi je doktorka rekla da treba da odlozimo. Idu na kongres, na odmore i prosto se ne moze ispratiti sve kako treba, zato moram da sacekam.
Odmor do septembra.
a baš mi je žao što se sve odgodilo..eto,i meni bude malo prazno ljeto...mi dobili zeleno svijetlo za probat od rujna.tako da budemo skupa onda navijale jedna drugoj za uspijeh!
Pitanjce?
U četvrtak bila na prvom pregledu na VV pa sam malo friška u svemu ovome.
Moram doći 3-5dc (naravno uz naručivanje 1dc) zbog pregleda i vađenja hormona. Treba mi info koliko od prilike traje sve to skupa (sa čekanjem) jer mi to pada baš u tjedan kada sam sama u odjelu na poslu pa baš nemrem doći u 12:00 na posao.
to ti je vađenje krvi i brzo si gotova traje minuticu ponovno ideš 21 dc i to je isto vađenje krvi, jedini problem je što nalaze čakaš preko mjesec dana barem ja jesam
evo da se i ja malo pojadam.
prošle godine dva putna na hsg prvi put sve pripremili i instrumenti za propuhivanje nakon što su ih montirali ustanovili da su zaštopani.Ponovno čekala na novi termin više od mjesec dana, hvala Bogu uspijelo.
u prvom jesecu ostala trudna i u 6 tt imala spontani rekli biokemijska trudnoća, zbog toga morala čekati tri mjeseca da se tijelo oporavi.
bila na prvoj inesminaciji koja nije uspijela beta=0, u ponedjeljak bila na drugoj čekam betu.
Jedino što me je malo oraspoložilo je da ukoliko sada ne uspije idem na listu čekanja za ljekove za IVF, s time da svugdje čujem da se čeka jako dugo jer bolnice nemaju novaca.
Znam da sam tek na početku i tko zna šta će nas sve čekati, stoga glavu gore.
pozdrav
Zanima me koliko ste puta radili iui? iz kojeg vam je puta uspjelo? dali se koristili inekcije ili neke tablete za stimulaciju jajnih celija?
Edina, mozes postaviti to pitanje na vec postojecoj temi Inseminacija, neka malo zivne...
Da ti odgovorim na pitanje, mi smo radili Aih 3 x, stimulacija Femara tablete (letrozol), 2. Aih sam imala biokemijsku, nismo vise ponavljali jer smo se odlucili na drilling jajnika (zbog pcos i anovulacije) i zbog dobrog spermiograma supruga. Sretno!
I ja imm pcos ali mi niko nije spominjao driling jajnika. Koristila sam i ja letrozol tablete. Dali su mi za jedan dan da popijem 10 tabletea i dan prije iui dobila sa hcg inekciju.
Zanima me koliko ste puta radili iui? iz kojeg vam je puta uspjelo? dali se koristili inekcije ili neke tablete za stimulaciju jajnih celija?
spajam s postojećom temom http://forum.roda.hr/threads/33824-inseminacija/page56 ...pravila foruma...
Cure imam jedno pitanjce, pa ako znate...Opće je poznato da AIH nije baš plodonosna metoda i rijetko rezultira bebicom, ali sam primjetila da ipak dolazi dosta često do biokemijskih. Što je uzrok tome? Da li je problem u endometriju koji ne prihvati plod (točnije, u debljini) ili je nešto drugo uzrok?
razlog biokemijske može bit različit..endometrij..imunologija..blabla...al isto tako je moguće da ser i u prirodnom ciklusu događaju biokemijske a da ne znaš jel ne napraviš test ili vadiš betu...
prva trudnoća end bio 10,7 mm a druga 6.7 mm..-drugi puta slab endometrij..a eno bebica spava u krevetiću...
nekom uspije aih..nekom ne...ja sam bila te sreće da nam je ospjelo i prvi i drugi put...
Hvala tina. Vidiš, uopće nisam zbrojila 2 i 2 i razmislila da su možda biokemijske i jednako česte u prirodnom ciklususamo što ne radimo testove kao nakon aih nego čekamo vještice. Jako lijepo što si uspjela (iako si dosta mlada - a to je isto važan faktor, baš sam proučavala aih rezultate u odnosu na dob). Svejedno ulijeva nadu taj tvoj uspjeh!
![]()
kolko dugo jajna stanica živi?odnosno,kolko dugo ona čeka da se oplodi,dok ne propadne?negdje piše 12 sati,negdje 24..čitam,uglavnom se inseminacija vrši dok je jajašce još u folikulu,u jajniku.da spermiči onda dočekaju nju.jel ima neke razlike dali oni čekaju nju ili da ona dočeka njih?
pardon na zbrkanosti,neznam kak bi drukčije postavila ...![]()
Ja mislim da je jedino bitno da se dočekaju, a tko će kome u zasjedu nije bitno. A vjerojatno su js različitog vijeka jer se svugdje spominje 12-24h. Nadam se da je tvoja bila žilava!
Spermićima treba 1-3 sata da dođu do js...tako sam ja pročitala...
Vidiš, Radončić tvrdi da je bolje neposredno nakon pucanja; očito su pristupi različiti, možda ovisno o tome ide li se sa štopericom ili bez...
argente,valjda su istog mišljenja i u petrovoj,nebi mi valjda bezveze obavljali aih.po meni,ovulacuja je bila večer prije.
muma,ma garant je moja bila žilava,nadam se da je pala na prvog koji je naišel!![]()
ja sam proučavala uzduž i popreko svu literaturu do koje sam mogla doći o uspješnosti aih-a.
uglavnom, nema utvrđene razlike između uspješnosti prije ili poslije pucanja folikula.
ako je unutar vremenskog intervala do 6 sati, + ili - (prije ili poslije), šanse su otprilike jednake.
no bitnu razliku uspješnosti čini je li aih uz stimulaciju ili bez stimulacije. ako je bez stimulacije, šanse su male, oko 8-9% po postupku, ako je sa stimulacijom, rastu čak na 15-20%.
sgram također čini razliku. amerikanci ne rade aih (zbog neisplativosti - kod njih ipak to sve puuuuno više košta) kad ima ispod 10 milijuna obrađenih spermića.
no ako ih je više od 20 - 30 milijuna, isto nije veća uspješnost. dakle bitno je da ih ima iznad te neke granice.
moj prvi aih je bio poslije pucanja folikula (tri folikula popucala nešto ranije) - došlo je do T, no završilo ranim spontanim;
drugi aih je bio prije pucanja folikula- tj. jedan mi je folikul bio puknuo, a dva još nisu- i eto ti trudnoće-daj bože do kraja
no ja sam bila na stimulaciji klomifeni + gonali + ovitrelle - i mislim da je zbog toga bilo dobitno.
zaključak; ak te oće, oće te, ak neće, moš ga j****
Ajde da i ja napokon saznam nešto novo, nakon tolikog čačkanja po internetu o aih napokon nekakve informacije. Hvala štrumfi.
Bok! Ja sam ovdje nova,bila sam na inseminaciji i pila sam Duphaston,zatim sam bila nakon 14 dana na Beti koja je bila negativna,al jos nisam dobila mengu,kasni nekih 5 dana.Dal netko zna dal je ipak moguce da sam ostala trudna ili je to samo zbog tih hormona?
Bibica, zao mi je zbog negativne bete. Nazalost, nije moguce da si ipak trudna, beta ne grijesi.
Normalno je dobiti M od 3-10-tak dana nakon zadnjeg Duphastona. Sretno dalje!
pozdrav svim curama na forumu, nova sam idem na prvu inseminaciju u cito, nadam se najboljem ali se bojim, kakve su šanse???
Evo da se javim da je stigla moja curica koja je nastala iz 1 Aih,sad vam nas dvi drzimo fige da i vama tako uspije i da drzite svoje malo klupko za 9 mjeseci![]()
Pozdrav, i ja sam ti bila u Cita prvi put ništa iako mi je rečeno da je sve savršeno a sad sam na čekanju bete,znam jednu curu kojoj su rekli da su joj šanse za ostat trudna nikakve al eto na sreću iz prve je ostala trudna i to sa blizancima!!!!!!!!!!tako da me to tješi da će i meni jednom uspjeti!!!!!!!!!misli pozitivno i sve će bit ok nemaš se čega bojat doktori i sestre su super,kod kojeg si doktora POljak ili Šparac?