Di si Pilek?
Evo me cekam dva da odem po nalaz...sad sam zivcana ko pes
pilek drzim fige!
Pilek ~~~~~~~~~~~~~~ javi seeeeee!!!
nis od menedruzimo se ponovo u drugom mjesecu idemna ivf
Pilek - zao mi je.
Od mene isto nista. Test je negativan.
Curke, idući put je dobitni, 100%!!!!
Puse vam šaljem i čekam vas sa dobrim vijestima.
Odradila i ja svoju drugu insiminaciju, beta 01.02.
Pilek, kako si dogoorila ivf? Jesi to išla nakon negativne bete dogovarati, ili si to prevencijski prije dogovorila?
Koliko se čeka na ivf? Mislim da i mene to čeka slijedeći put, baš i ne gajim prevelike nade u uspjeh ove insiminacije...
cure, pošto ja idući tjedan idem na razgovor za AIH, željela bih se malo informirati:
možete li mi navesti kakvu ste stimulaciju primile, u kojoj količini i koliko ste j.s. dobile?
dr. mi je unaprijed najavio da bi on išao bez stimulacije, a ja sam rekla da bi ja rađe
da me stimulira. On se boji da nebi bilo 3 j.s. a ja se bojim da sa jednom
neće upaliti. Inače 3 godine pokušavamo i sve je kao O.k. osim MM graničnog astenozoo
krojachica, kod AIH-a nije moguće znati koliko je bilo js. Možeš imati više vodećih folikula, ali bez punkcije nema dokaza da je u nekom folikulu zaista postojala js. Reakcija organizma na stimulaciju je individualna, i osim što se s obzirom na neke parametre (npr. tvoje godine) može predvidjeti da li bi trebala biti bolja ili lošija, forumska statistika ti je dosta labav argument.
Da li si razgovarala sa svojim dr. da napravite IVF u slučaju da bude (pre)više vodećih folikula? Osobno, na tvom mjestu, išla bih u AIH bez stimulacije barem jednom ili 2 puta. Na folikulometrijama ćeš vidjeti kako ti tijelo radi, da li su ti ovulacije redovne i onda se dogovaraš s dr. za dalje ako ne uspije. Hormoni su ipak hormoni i ja bih sačuvala svoje tijelo za hormone za pravu igru, a to je IVF/ICSI gdje su šanse ipak puno veće od AIH-a.
bokic cure... ja krecem na aih u veljaci...i stalno vas citam pa cu vam se malo pridruziti...
krojachica ja cu samo potpisati phiphy jer i ja idem na 1. aih u prirodnom ciklusu jer ni doktor a ni mi ne zelimo se jos sopati hormonima...a i to sta kaze phiphy da dr vidi kako tvoje tijelo radi.. e i jos nesto sta je nama ok je taj da u prirodnim postupcima mozes ici svaki ciklus,a kod stimuliranih moras imati neke pauze...ali nista te ne kosta da ga pitas kad budes isla... sretno!
marti_sk, žao mi je, no ne mogu ne prokomentirati tvoj potpis i AIH - radili ste AIH s azoo ili ti se mužu drastično poboljšao spermiogram?
phiphy, isli smo sa donacijom jer nema kako drugacije
Posljednje uređivanje od marti_sk : 23.01.2013. at 09:11
Nema upotrebljvih spermića? Šmrc... Uspjeli ste ipak izvući jedan ICSI?
Sretno, posipam malo trudničke prašine i nadam se da će pomoći sljedeći put!
Ja sqm bila na prvoj inseminaciji u stimuliranom postupku,jedan folikul od 22 mm 10 dan i taj dan stoperica. 12 dan postupak i danas 13 dan nakon postupka plus na testu.
luc vrlo ohrabrujuce...Cestitam! (s malim zakašnjenjem)
izgleda da niš o mene... danas 12dpo i minus na testu. u petak vadim krv, ali čini mi se da niš od toga....
Sirena bas mi je zao..hug
curke, ipak je bila kriva prognoza, beta je na 14dpo (u petak) bila 85. Danas opet vadila i čekam da vidim kako se dupla!!![]()
:D hehehe, pa da, test je bio negativan, ali nije to ni čudno jer sam ga ja radila 12 dpo, a 14dpo je beta bila 85.... a kupila sam neki najjadniji test. Ma ne mogu vjerovati da je AIH meni uspio. Ja sam mislila da to uspijeva nekome drugom, ali ne meni..... Ipak i ja i mm imamo opaku dijagnozu....
jesi vidla...zbilja nema pravila!sad laganini,i uživaj mamica!
sirena28super da je test pogrijesio.. sigurno ce se beta poduplati... CESTITAM!!!! I ja se uskoro nadam takvom scenariju.. uzivaj i nek ti T prođe mirno...
Ovo je bilo prije 2 tjedna , u meduvremenu bila na pregledu i dogovoru 25 dc i danas 3 d novog ciklusa i zamislite sta sam sve dobila:
Klomifen 2x1 + estrofem 3 x 1. a komentari za uzv: sve super,debeli endometrij , ovulacija bila i to kvalitetna.
Ne razumijem zasto mi je onda dao tolike tablete?
Jel jos netko dobio estrofem tablete prije inseminacije?
Cula sam da se on daj kod tankog endometrija a ja s tim nemam problema
Krojachice, neki doktori uz Klomifen po defaultu daju estrofem, za svaki slucaj. Mozda je i tvoj "od tih".
Meni klomici nisu stanjivali endometrij i nisam nikad uzimala estrofem.
Kod kojeg dr ides?![]()
Hvaljenog dr. L. I supermi ulijeva povjerenje, ali mi se nekako jako razlikuju zadnja dva pregleda ,razgovora s njim i strategije, sa vremenskim razmakom niti tjedana. Kao sto sam rekla meni ovulacija i debljina endometrija nisu uopce upitne, idemo probati aih zbog malo losijeg spermo.
A sad cu zavrsiti sa 5 tableta dnevno i jos dok vidim sta sve pise na uputstvima za estrofem ...
Jos sam davno procitala od cura na forumu da ne valja citati upute od estrofema, nisam osobno provjeravala.
Da, dr L je estrofemac i klomifenac, ne znam zasto ne koristi Femaru
![]()
krojachica, nisi li htjela stimulaciju?
Kako klomići stanjuju endometrij većini cura, pretpostavljam da si zbog toga dobila estrofem.
jesam, i ja sam njega nagovarala jer je njegovo mišljenje bilo bez stim.,
pa smo se dogovorili za 1x1 Klomi, jer sam ja na 1x1 dobila 2 jc kad smo radili ciljane,
a ovo nam je prvi aih.
Nista, eto prihvatila sam to i sad gutam tablete, pa ću vam javiti rezultat. Nadam se da
neće biti cista i hiperstimulacije.
Inače, malo sam gledala po stranim forumima i vidim da Ameri ovu kombinaciju daju
vrlo često i to već kod ciljanih odnosa
u subotu mi je 1. fm prije aih...
To je jos u postupku inseminacije ovdje...ne mogu vas bas pohvatati?
ja sam u postupku, sutra mi je 13 d.c i imam folikulometriju,
inače sam danas popila zadnji Klomifen (pila sam ga 4-10 dc 2x1, 11,12,13 dc 1x1
dakle sve skupa 9 dana Klomifena) + Estrogen 3x1 od 3 dc.
bila sam na folikulometriji 9 dc i imala 2 obećavajuća folikula na lijevom i 3 na desnom.
Pojma nemam što me sutra čeka.
Nisam čula da je još itko bio na takvom protokolu prije inseminacije
Pozdrav svima! 2 godine borbe zavrsava s odlaskom u Zg. Inace sam iz Osijeka imam 31.g. Nemam dijagnozu, i ja i partner sve odlično, a trudnoće ni t. Pct test je bio granično uredan, sumnjam sama na problem s cervikalnom sluzi koja je oskudna bila.
Čekam kraj menge i odlazak na uvz kod moje ginekologinje da se vidi jesu li ciste izazvane klomifenom, jednom tabletom od 3 do 7 dc popucale. Jako sam na njega reagirala. Dvije folikule i dvije ciste. Ako su ciste pukle javljam se dr.L u ivf centru i krećem u postupak, za početak AIH. Zanima me ako mi mozete reći koje sve nalaze trebam pribaviti i koliko stari mogu biti. Moji su sada pola godine stari... Ne znam točno koje i trebam. Puno bi mi pomoglo da znam da ih mogu početi skupljati prije puta u Zg.
Sretno cure svima inadam se da ćemo sve u ovoj godini maziti svoje stomake, a neke od nas i držati svoje bebice u naručju.
krojachica kako je bilo? ima sta novog?
krtica mi smo dobili cijeli A4 papir s popisom pretraga koje treba napraviti, inace idemo u ri...tako da prvo idi na konzultacije pa ce ti dr reci sta moras jos obaviti i koji ti nalazi vrijede..
evo samo da i ovdje napisem da sam bila na 1. fm i dr koja me inace ne vodi rekla je da je folikul prevelik za 8DC i da dodjem sutra na inseminaciju ali da od toga nece biti nista jer je endometrij tanak jos, na mojih 100 pitanja nije htijela odgovoriti tako da sutra idem ali ce biti moj dr koji je rekao, nakon sto sam zvala 10 brojeva dok sam ga nasla, da ce me prvo pregledati pa cemo odluciti sta i kako... pisala sam na odbrojavanju (prije začeća) detaljnije...
puse svima i ~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobitak
Hvala vatra!!!
Jooj opet će mi trebati cijela vječnost da sve prikupim.
Zanima me hoće li bit problema što nisam u braku, a s dragim živim 3 godine, hodamo 13 godina, al ja nisam mjenjala adresu. Našla sam na netu neki pravilnik iz 2009.g u kojem se nalazi neka izjava koju moramo potpisati ja i partner i stavit naše oib-e.
krtice morat ćete ovjeriti izjavu kod javnog bilježnika da živite u izvanbračnoj zajednici, a pristanci se svaki put potpisuju pred postupak u bolnici tu vam treba OIB, evo ti link na zakon pa možeš proučiti detaljnije http://forum.roda.hr/threads/74945-Z...r-86-12-(NOVI)
Hvala Mimi na linku. Već sam se uplašila da ćemo ja i dečko imati problema oko tih papira.
Krtice,uu ivf centru ce ti dati popis na prvom pregledu, ali to sve mozes napraviti do poatupkar si na 1 pregledu 3-4 dana prije pocetka m pa onda u rih par dana mozes izvaditi krv. Trzit ce vas krvne grupe, hbs ag , anti hbs, anti hcv eia, antitreponemski test, anti hiv 1 i 2 grupe,
Sorry pisem s mobitela pa me zeza: osim ovog gore jos ti trebaju kopije osobnih iinace vjencanog lista - za tvoj slucaj neznam
Cure imam jos jedno pitanje: koliko je dana potrebno apstinirati prije aiha, dr mi nista nije rekao, a sumnjam bas da bi bilo dobro da vecer prije radimo doma, jer spermiogram nije najbolji.
Na aih idem za 3 dana