Stranica 62 od 65 PrviPrvi ... 12526061626364 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 3229

Tema: inseminacija

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tenx, cure,
    maco, mi ih imamo dovoljno ali su sporiji, pa sam mislila da bi možda bilo dobro
    da apstinencija ne bude veća od 2 dana (naravno niti manje), ali dobro šta je tu je
    ins. je u srijedu u jutro tako da ćemo imati aps. 3,5 dana i vidjeti kako će biti...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krojachice- mi kad smo apst za sgram ih je bilo 3,9 mil/mm a sad prije aih 2 i po dana jer nismo znali da cemo tako brzo bilo ih je 4 na broj, pa su nam s tih 4 napravili aih... Bilo bi smijesno da nije zalosno..tako da se sutra idem dog sta cemo slijedeci ciklus... Sretnooo!!!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Krojachice sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~da bude uspješno
    vatra da te i tu malo motiviram~~~~~~~~~~~~~~vibram do neba i nazad da tvoj AIH bude uspješan!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hahaha.. Tina, ti si jedina optimisticna... Samo nisi napisala koji aih, bit ce 2. Uspjesan, rekla sam ti da si mi uzor..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo mene opet nakon još jednog koraka:
    danas obavila AIH, i opet imam pitanjce za vas (zlatne cure)
    1. dr. je na uzv vidio da je O bila sinoć ili noćas
    dakle cca 24 sata nakon štoperice,
    pa šta nije trebala biti 36 sati nakon štoperice, pa da mi aih upadne
    neposredno prije O?a on svejedno kaže da je to super
    2. nisu mi ništa rekli kakav je bio spermiogram, a vidim po forumu da
    cure znaju s kakvom kvalitetom sperme su im radili aih, jesam li trebala pitati,
    ili se podrazumjeva da je ok ako su radili postupak?
    3. koliki može biti vremenski razmak između pucanja folikula ukoliko ih je više
    puknulo u istom ciklusu? dr. je rekao da ih je kod mene puklo 2?
    4. na prošloj folikulometriji sam imala još 3 folikula na drugom jajniku koje sad nije
    spomenuo, jel postoji štansa da i oni puknu u toku današnjg dana tj sa zakašnjenjem
    od par sati do jedan dan?
    uh koliko pitanja, trebala sam to još sve pitati doc.a ali nekako sam bila uspavana od
    cijelog postupka i čekanja.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

1. Vjerojatno je lh surge već krenuo kad si dala štopericu, pa je O bila ranije tj. štoperica nije odigrala veliku ulogu (osim u završnom sazrijevanju js). (tu može pomoći da prije štoperice pišneš lh test; meni je tako dr savjetovao i da ne dajem štopericu ako je lh pozitivan) Svejedno je to ok. Neki rade inseminaciju prije o, neki se trude približiti se trenutku o, neki rade dva puta, ali nema neke dokazane razlike u uspješnosti...
    2. Ne znam, ja sam uvijek dobila nalaz spermiograma prije obrade sjemena i nakon obrade sjemena, znači točno onoga što su mi vratili. Iskreno, u bolnicama mi je razumljivo da dobiješ opisno objašnjenje, ali kad bi privatno pljunula 2 500 kn, tražila bi crno na bijelo što smo imali i što su ubrizgali.
    3. Ne bih znala, ali vjerojatno par sati... Ipak ih isti lh surge tjera da puknu, a on ne traje dugo.
    4. Da su i ta tri bila predovulacijska, vjerujem da bi ih spomenuo, jer je to onda već puno potencijalnih js. Prije da su ta tri odustala i/ili smanjila se.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tnx maca na brzom odgovoru:
    što se tiće ovog prvog, meni lh test nikada nije bio pozitivan (u 2 godine mjerenja)
    i sada sam ga napravila na dan štoperice i dan poslije, misleći: "da ga i ja jednom u životu vidim"
    ali opet je bio negativan

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Onda se nemaš što misliti. Probali ste pogoditi pravi trenutak, ali sve je to biologija a ne matematika, tako da nema pravila...
    Ja sam imala poz lh test jedino trudna

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čak ni 16 h nakon štoperice nije bio nedvojbeno pozitivan (možda je za to bila kriva marka testa, onestep internetski)

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

krojachice-moj dr. kaze da je bolje raditi aih nakon sto pukne folikul...ali to je valjda od dr do dr... a sto se tice sgrama, ja sam pitala da vidim nalaz, ali mi je dr jos i rekla..
    u svakom slucaju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude uspjeno i drzim

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Čak ni 16 h nakon štoperice nije bio nedvojbeno pozitivan (možda je za to bila kriva marka testa, onestep internetski)
    jučer (2 dana nakon štoperice) dođem doma i idem onako napraviti test i ono 1. puta u životu pozitivan,
    jednom mi se je samo desilo da je crtica bila jedva vidljiva, ali nikada nije bila ni blizu da bude tamna kao testna.
    To mi govori da sa mojim lh surgem očito inače nešto nije u redu.
    tnx vatra, ovo mi daje nadu, jer stalno mislim da smo zakasnili...tko zna kad je O bila, možda i 12-16 sati prije
    inseminacije, baš kad smo mi apstinirali,
    mala mi je utjeha bila što je dok rekao da je plodni dan i dan poslije O jer da je tako i kod mene sigurno nebi trabala inseminaciju

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

krojachice morala sam se nasijati tom pozitivnom testu nakon stoperice... mogla bi i ja tako...barem da vidim kako izgleda pozitivan test... meni je dr rekao da je bolje poslije jer js zivi 24 sata i ona ceka plivace u jajovodu... tako cvrsto drzim da se ti plivaci potrude i da to bude to...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krojachice? Kako si? Kad ono vadis betu?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala cure na podrsci, vatra betu radim sutra, a tako mi se nejde jer se bojim 0. Javit cu vam rezultat i ako je negativno sto ce mi dok reci za dalje.jel se moze u novu inseminaciju vec slijedeci ciklus?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa ako je aih bio prirodni samo sa stopericom, mozes slijedeci ciklus opet.. Ali ce beta ipak biti pozitivna drzim jel imas neke simptomcice?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ništa, eto beta mi je 14dpo 0,22,
    upravo sam danas skužila da sam uzimala premalo progesterona
    umjesto 3x2 ja sam uzimala 1x1, neznam kako sam mogla biti tako smotana
    e sad koliko je to doprinjelo? javit ću što je dok rekao

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aaaaaaa.... Pa ne znam jel to doprinjelo... Mislim da nije toliko. A bas mi je zao... Ma slijedeci ciklus ce bit uspjesno... Saljem hug

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

krojachica žao mi je,ali iduči ciklus je dobitan

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

krojachica zao mi je

Ne vjerujem da je manja doza utrica ista kriva, iskreno, prvi put cujem da nakon Aih netko uzima 3x2
    Obicno tu dozu prepisuju nakon punkcije za Ivf, kad je aspiracijom folikula ostecena funkcija zutog tijela.
    Nisi ti kriva, ovaj put jednostavno nije uspjelo, drzim da je sljedeci dobitan

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tnx, cure, stvarno ste me utješile, nekako sam manje tužna ako jednostavno
    nije uspjelo nego da sam ja nešto zeznula...
    nisam još naviknuta na toliko toga: klomifen, estrogen, štoperica, progesteron,
    nisam toliko tableta u životu pila kao u tom jednom ciklusu...
    pa sam si eto malo stvar pojednostavila
    tnx, još jednom, zlatne ste

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

cure ,meni prošla druga inseminacija ,prva bila bez uspjeha ,bila na klomifenskoj terapiji 5-9 d.c reagirala oba puta sa jednim folikulom s tim da prvi put nije puknuo na vrijeme ..ovaj put bio veličine 27*24 ,čini li vam se to preveliko za folikul ? dali štopericu -puklo .e sad zanima me da li je koja od vas ostala trudna sa jednim folikulom i inseminacijama ..hvala!

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj roan prvotno napisa Vidi poruku
    cure ,meni prošla druga inseminacija ,prva bila bez uspjeha ,bila na klomifenskoj terapiji 5-9 d.c reagirala oba puta sa jednim folikulom s tim da prvi put nije puknuo na vrijeme ..ovaj put bio veličine 27*24 ,čini li vam se to preveliko za folikul ? dali štopericu -puklo .e sad zanima me da li je koja od vas ostala trudna sa jednim folikulom i inseminacijama ..hvala!
    Hej, nisam stručnjak pa neću ništa tvrditi, ali meni se čini malo prevelike mjere za folikul. Meni su uvijek bili oko 18 mm kad sam si davala štopericu i išta na inseminacije. Ja sam ostala trudna s jednim i inseminacijom, dakle moguće je. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Roan meni su uvijek tako veliki prije nego pukne, na 8 dc su mi od 16-18 mm.mislim da ce bit to dobro. Drzim

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Roan, slažem se sa curama: mislim da ta veličina nije razlog da ne bude dobro.

Cure, imam i ja opet nešto za prijavit i pitat vas za mišljenje.
    Ja sam trenutno u pauzi nakon 1. neuspjelog AIH-a i znate što mi se je dogodilo ovaj mjesec:
    plodne sluzi ko u prići, mogu reći ko nikad do sad od kad radimo na ovoj bebi
    biće da je to od silnih hormona koje sam pila prošli ciklus.
    jel još neka primjetila da je u ciklusu nakon aih-a imala kvalitetniju ovulaciju?

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Sretan Uskrs svima ovdje tko ga slavi!!!
    25.3. bila sam u poliklinici Betaplus kod dr. Dmitrović na 1. konzultacijama za AIH. Nakon ultrazvuka je posumnjala na polipozu endometrija- prisutnost malih milimetarskuh polipa na stjenci maternice te je zakljucila da bi to mogao bit glavni krivac moje neplodnosti. Imam malo povisen ukupni testosteron, malo višak dlaka za jednu žensku... Sada sam na Dianama 35 i planira ona dapijem u novom ciklusu klomifen 2 tablete od 3-7dc i onda na aih. Sad sam sama u nedoumici... Sto ce mi aih ako imam te polipoe? Ne bi li mozda bilo bolje utvrditi jel postoje a ne da bacam novac. Ne znam ni sama sto cu.
    Imate li vi kakva saznanja, jeste ikad cule za slican problem kao sto je moj??
    Hvala Vam! Sretno!!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krtice, meni je prije prvog postupka pronađen polip (doduše samo jedan) i dr. mi je rekao da to može i ne mora biti razlog nemogućnosti začeća, jer da polipi imaju kontracepcijsko djelovanje poput spirale.
    Meni je preporuka bila da to skidam - za IVF obavezno, a za AIH fakultativno.
    Mislim da je tu faktor i veličina polipa, navodno veći smetaju više nego manji...oni se vole ponavljati pa ako je to jako često ne možeš stalno na kiretažu/histeroskopiju.
    Sretno tebi!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krtica, nemam iskustva s tim, ali znam da su cure negdje vec pisale o tome..pitaj na odbrojavanju jer je tamo vise ljudi ili otvori novu temu.
    Makar bi ja cula jos jedno misljenje prije aih jer ako ti polipi smetaju onda cemi aih.. Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

bok curke.
    da se i ja uključim , nadam se da sam na dobroj temi.
    imam 26 god, suprug 30. svi nalazi kažu da je samnom sve u redu, a suprug- nalaz spermiograma zlatna sredina.
    nekih 2 godine se trudimo oko bebača ali nikako da se primi. pa smo odlučili za potpomognutu i bili smo ovaj mjesec.
    malo sam se kasn ije javila pa smo išli u prirodnom ciklusu.

1. inseminacija u prirodnom ciklusu
    25.3 - inekcija Ovittrela , navečer u 22.00 h , veličina folikula 19 mm, endometrij 7,8 mm
    27.3 - u jutro bili na postupku , sjeme 8x10 pokretnih spermija - dok. kaže dovoljno

nakon 14 dana napravit testić i sada sam kao i sve vi u velikom iščekivanju.

danas mi je nekih 6 dana nakon postupka , probadaju me jajnici, jucer sam osjetila jaki grč u trbuhu , na wc idem svako malo cijeli život , tako da mi to i nije neki simptom , i sada već 3 sata čitam vaša iskustva nakon postupka i nadam se velikom plusiću.

znam da su mi male šanse da ostanem trudna i da mi je 1 aih , ali nekako se kao i sve vi baš nadam da bi moglo nešto biti.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Javila sam se doktorici s istim pitanjem i ona mi je rekla da na uzv-u nije vidjela polipe da bi 100% tvrdila da ih imam, nešto joj se pokazuje i da su vjerojatno ako ih imam vrlo mali i da se neće vidjeti ni kad dobijem mengu jer sam za Dianama a zbog kontraceptiva se nista ni neće moći vidjeti jer je rano. Ona me bodri da ipak pokušamo AIH. Joooj bolje da je sutjela nego mi sada poljuljala nadu. Hvala Vam cure na iskustvima... Ako imate kakvu pametnu samo recite.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

malianđelak sve dok se ne dokaže suprotno ti si trudnajča.... Bolovi koje imaš mogu biti lijepa stvar, a možda samo psiha radi.... Ja ti želim veliku betu

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

malianđelak sve dok se ne dokaže suprotno ti si trudnjača.... Bolovi koje imaš mogu biti lijepa stvar, jer po iskustvima bivših trudnica ti bolovi su bili i kod njih prisutni jer se dolje stvara život, mrvica se gnjezdi.....a možda samo psiha radi.... Ja ti želim veliku betu od srca!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Malianđelak- ~~~~~~~~~~~
    Krtica- ja bi isla na misljenje u neku privatnu kliniku, jer mislim da ipak oni imaju modernije uzv uređaje.pa mozda ce bolje vidjeti.to bi ja napravila...a sad je na tebi da odlucis...sta god odlucila mi smo uz tebe

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

evo mene opet
    mali vražičak u meni sinoć mi nije dao mira i idem ja napravit test. mislim si sigurno će bit minus , kad one 2 crtice, druga blijeda da se jedva i vidi. a onda napravim još jedan testić druge marke i opet blijedi plusić. nisam se bas previše veselila, mislim si nemoguče tako rano, pa sam išla čitat po forumima i saznam da štoperici treba nekih 5-8 dana da izađe iz organizma.
    sada se još lošije osjećam, opet neznam na čemu sam .
    znači štoperica je bila 25.3 , a ja testić radila 1.4 - jel se imam čemu nadat ili se bezveze nadam.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ako je psiha onda je stvarno jaka.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Krtice mislim da ne bi bilo zgoreg otici na jos jedan 3D uzv kod drugog lijecnika.
    Ukoliko i njemu bude sumnjivo, vjerojatno ce te uputiti na histeroskopiju kojom mini kamericom pregledaju unutrasnjost maternice, a usput mogu i napraviti manji zahvat tipa uklanjanja priraslica, nekog polipica, manjeg mioma...
    I svakako se posavjetuj koje dane ciklusa je najbolje obaviti uzv da bi se sto bolje vidjelo.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Bila sam u poliklinici bezaplus u Zg kod dr.Dmitrović koja je specijalist i subspecijalist i ima odličan uzv tak da i ona kaže da je prerano da se sada nešto više vidi. Pa eto otići ću tu u Os kod gina koji je isto odličan privatnik specijalist humane reprodukcije i koji ce me peatiti tjekom klomifenske terapije. Pa ako on posumnja pitat ću ga za savijet. Hvala vam ženske!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

da podjelim s vam još nešto. odlučila sam malo testirat svoje tjelo i živce, ovaj dugi period od 14 dana. :

koristila sam clearblue trakice
    7 dan od štoperice - slabo vidljivi +
    danas 9 dan od štoperice - slabo vidljivi + , a digitalni test -
    plusić od 7 i 9 dana su isto slabo vidljivi, baš me zanima koliko ta štoperica ostaje u tijelu ? za 2 dana opet radim testić, i tako sve do 14 dana.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

malianđelak, čuvaj živce i testove. Mislim da se tek 12 dpo isplati raditi test. Meni je sada 10 dpo i jako sam znatiželjna, ali strpit ću se još malo. Inače, ovo mi je druga inseminacija, obje sam radila u poliklinici Betaplus kod doktrorice Dmitrović. Zadnji put je bila biokemijska pa se sada nadam boljem!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

bok curke ,ja sam nova i htjela bih podijeliti isti slučaj koji imam.imam već jedno dijete a drugo nikako neće.očajna sam jer to jako želim a ništa...inače svi nalazi uredni kako kod mene tako i kod muža.imala sam prošle godine prvi put inseminaciju i uspjela ali nije htjelo pa missed sa 3mj. opet u 7 mj insem. ništa,pa prirodni ciklus umjetna nije se oplodila 1 stanica koju smo samo dobili na klomifenima.i evo sad opea više t ćekam folikulimetriju pa ako bude uredu inseminacija opet....ali ja više gubim ono malo nade što imam

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

0407, razumijem da te neuspjeh demotivira, sve smo mi ovdje to prošle u većoj ili manjoj mjeri. Odlično je da si već iz prve inseminacije ostala u drugom stanju i ne bi trebala gubiti nadu. Svaki postupak je nova nada i nova šansa. Imate li neku dijagnozu ili se radi o idiopatskoj neplodnosti?

malianđelak, ivana83 ti je dobro rekla. Svaki test prije 12 dpo nema puno smisla. Em se embrij treba implantirati, em treba početi lučiti HCG, em HCG treba doći u krv, em treba u krvi biti dovoljno HCG-a da bi se pokazalo na testu. Moj test na 12 dpo bio je negativan, iako je do drugi dan u smeću dobio i drugu crticu , a tek je onaj 14 dpo pokazao slabašnu crticu odmah.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inseminacija zasad "uspjela". 12 dpo pozitivan test, beta je 30. Problem je što krvarim, ne puno, ali jako me to brine...
    Posljednje uređivanje od ivana83 : 05.04.2013. at 23:53

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

0407, nemoj se predavati, a uz to imaš i dijete. puno nas bi sve dalo da ima dijete

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

phiphy,ivana83, hvala vam cure od srca na željama ja vama želim da bude sve ok.ne nemamo nikakvu dijagnozu imam i ovulacije i hormoni dobri i zaliha jajnih stanica dobra valjda ne možemo pravo vrijeme odabrati ili jajne stanice nisu dovoljno zrele pa se ne prima.a i menga mi se od kiretaže pomutila uvijek bila toćno 28 d a sad svaki mj. drugačije.,tako da stvarno ne mogu izračunati kad će ovul.Inače sad sam bila 8 dc i dobro odgovaram na klomifene ali da li mi može neko reći ili ima iskustvo da na tim tabletama se zna dobiti i prazne i ne dobre jajne stanice.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što se tiče klomifena, ima cijela tema o njemu. Osobno sam uz klomifen dobila i štopericu. Meni je danas 15 dpo i dalje lagano krvarim..

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ivana83, uzimaš progesteron? Da li se zvala svog dr. u vezi krvarenja?

0407, ja sam bila na blagoj stimulaciji, klomifemi + 5 injekcija menopura, 5 odličnih folikula, ali samo dvije js. Dakle, nije bio čisto klomifenski postupak, ali i dr. se malo iznenadila (malim) brojem js s obzirom na vrlo lijepe folikule.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uzimam utrogestan 3x2, doktorica je rekla vaditi betu sutra ponovno ako ne bude većeg krvarenja.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ivana83, !

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    ivana83, !
    Hvala!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    0407, razumijem da te neuspjeh demotivira, sve smo mi ovdje to prošle u većoj ili manjoj mjeri. Odlično je da si već iz prve inseminacije ostala u drugom stanju i ne bi trebala gubiti nadu. Svaki postupak je nova nada i nova šansa. Imate li neku dijagnozu ili se radi o idiopatskoj neplodnosti?

malianđelak, ivana83 ti je dobro rekla. Svaki test prije 12 dpo nema puno smisla. Em se embrij treba implantirati, em treba početi lučiti HCG, em HCG treba doći u krv, em treba u krvi biti dovoljno HCG-a da bi se pokazalo na testu. Moj test na 12 dpo bio je negativan, iako je do drugi dan u smeću dobio i drugu crticu , a tek je onaj 14 dpo pokazao slabašnu crticu odmah.
    meni dr. rekao da se beta vadi 14. dpo ako je bila štoperica, jer na uputstvima
    sa štoperice piše da treba do dva tjedna da se beta HCG isčisti iz organizma,
    dakle prije 14. dana nikako ne možemo znati da li je T ili nije

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    meni dr. rekao da se beta vadi 14. dpo ako je bila štoperica, jer na uputstvima
    sa štoperice piše da treba do dva tjedna da se beta HCG isčisti iz organizma,
    dakle prije 14. dana nikako ne možemo znati da li je T ili nije
    Ovisi koja stoperica, kolika je koncentracija Hcg i, naravno, o organizmu samom.
    Svejedno, i da tvoj organizam turbosporo razgraduje taj hormon, beta na 10-12. dan nakon stoperice od stoperice same moze biti 7 ili 10 (a prije da bi bila 3-4), a u trudnoci bi bila 50-100.

Ivana83 neka sutra bude lijepa trocifrena beta ~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •