Stranica 63 od 65 PrviPrvi ... 13536162636465 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 3229

Tema: inseminacija

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

malianđelak, 0407, ivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za plusice

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

curke bok,Ivana83 želim da ti beta bude najbolje do sada i držim fige da bude sve ok, evo meni je danas 12 d i i ko bi reko već je dosta folik. veliki pa štoperica večeras 22h pa u srijedu aih vv endometrij super e sad samo dosta vjere i to je to isčekivanje........cure hvala što ste mi vratile onaj mali tračak nadeeeeee.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto moja beta danas na 15 dpo je 120, ali krvarenje ne odustaje! Socijalni gin me htio otipisati jer je njemu debilno davati utriće na betu od 30(to je bila 12 dpo).

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ivana83,

žao mi je da se odabrani ginekolog tako postavlja prema mogućnosti za urednu trudnoću.
    kod tebe se radi o inseminaciji, beta je pravilno rasla... ne znam koliko krvariš, ali mislim da ovo još nije za "otpisati".

što kaže tvoj mpo dr?

pogledaj moju betu nakon transfera 3-dnevnog embrija:
    -beta 11dpt 37, 13dpt 39; 17dpt 126; 19dpt 243; 21dpt 544, 23dpt 893, 24dpt 1353, 25dpt 1860, 26dpt 1453 ...

moj mpo dr davao je ipak neku nadu, trebalo je samo pratiti rast bete i dočekati ultrazvuk.

dakle, puno niža startna beta nego ti imaš ... i rodio se zdrav dječak.

zato, ne očajavaj, prati betu i dalje, neka krvarenje prestane i sve bude u najboljem redu.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.04.2013. at 11:00

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inesz, hvala ti na podršci! Socijalni ginekolog je rekao da nema smisla davati utriće na betu od 30, a kako još nisam imala novi nalaz bete, rekao je
    da se mora pričekati da vidimo što ćemo dalje. Cijenim svog socijalca, iskusan je i dobar doktor, realan. Kada je čuo novi nalaz bete,
    napisao mi je recept i bolovanje. Mpo ginekologica je predivna, non stop smo
    u kontaktu i kaže nastaviti terapiju utrićima, mirovanje i vidjet ćemo.
    Imala sam već 2 spontana u 7. i 12. tjednu trudnoće, tako da mi ovo sada nije ništa novo i kako bude, bit će.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moram na ovo reagirati - pa koliku betu tvoj socijalac ocekuje na 12dpo? od srca ti zelim da sve bude u redu.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

On bi odmah stotku! :D Hvala na lijepim željama..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://www.neplodnost.hr/trudnoa-v2/...a-trudnoa.html

po ovome tvoja beta je super. Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ivana86 ja kad sam prvi put vadila betu nije se duplicirala onako kako je po doktorski trebalo izludila me pomisao svaki dan na vađenje i kakva će biti doktor alebić na vv rekao mi samo čekajte krvarenje i samo će otići no nakon četvrtog puta je samo srčeko zakucalo i on se naćudio pa nije mogao vjeerovati tako da samo troši utriće i miruj i vidjet ćeš da će i tebi srćeko kucati.sretno i
    Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.neplodnost.hr/trudnoa-v2/...a-trudnoa.html

po ovome tvoja beta je super. Sretno!

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I doktorica isto kaže da su vrijednost bete uredne.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ivana83 - drago mi je zbog tebe , još malo izdrži i bit če sve u redu.
    a što se mene tiće , ja nisam ni dočekala 14 dan da napravim test, nego sam dobila vraga 11 dan.
    neznam zašto ali nisam previše razočarana, ipak se nadala da budem među onih koji su od prve inseminacije uspjeli , ali nisam bila te srece.
    idemo dalje

Danas krečem u s klomifenima 2x1 , 5 dana , pijem navečer. čim sam popila prvu dozu kao da me nekakva prehlada spopala, je li to normalno???????
    Kakva su vaša iskustav s klomifenom??????

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

malianđelak,
    možda je to zbilja prehlada, ali i od klomifena može doći osjećaj zimice, ili navala vrućine (kao valunzi).

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mali anđelak, meni je prvi AIH završio biokemijskom, tek toliko da su testovi bili pozitivni jedan dan, a drugi dan već negativni i negativna beta.
    Što se tiče klomifena, prvi put kad sam ih uzimala, imala sam migrene, ali to pripisujem više psihičkom faktoru. Prvi AIH mi je bio užasno stresan,
    nisam znala što me čeka i kako će to sve izgledati. Kad sam drugi put uzimala klomifen, nikakvih nuspojava, ušla sam u sve bez opterećenja i očekivanja
    jer sam privatno i poslovno u puno obaveza. Doktorica me pitala jel me bacila u menopauzu s klomifenom, što bi značilo jel sam imala nagle promjene
    raspoloženja. Nisam, sve je bilo ok. Naravno, svatko drugačije reagira na lijekove, a možda si se i samo malo prehladila.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ivana83 ponavljas li danas betu?
    cure, javite nam se na odbrojavanje, ja vas uredno vodim na listi

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne ponavljam, rekla je doktorica neka samo mirujem i ne gibam nikuda, sljedeći tjedan prvi uzv.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj ivana83 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne ponavljam, rekla je doktorica neka samo mirujem i ne gibam nikuda, sljedeći tjedan prvi uzv.
    Jel stalo krvarenje?
    Samo ti miruj, uzimaj terapiju, a mi ~~~~~~~~~ za malo !

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svaki dan imam sličan scenarij, kroz jutro ništa, a onda kasnije malo, to je više kao spotting, nekad ima malo svježe krvi,
    većinom je smećkasto. U ponedjeljak sam imala jedan mali ugrušak pa sam se uplašila jako, jako.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ivana 83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ nek sve bude super!! Čitam tvoje postove i unijela si mi veliku nadu. Mene krajem mjeseca čeka moj 1. AIH kod dr. Dmitrović. Kad čujem dobra iskustva razveselim se.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dr. D. je samo rekla gotovo je, ja nisam ni skužila da je već napravila posao Tako da samo hrabro!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ivana83 samo ti miruj i vidjet ćeš svoje srćeko ja ti mogu reći daje to naj najjjjjjjjjjjj osjećaj:heart krtice meni je prvi aih uspio vjerujem da će i tebi samo se opusti i sve prepusti majci prirodi.. eto da i ja podijelim svoj današnji postupak folikul odlićno spreman da pukne spermići super i noćas i sutra moramo hopa cupa pa onda da prođe 14 d pa vađenje bete što je najgore čekati ..curke moje nadam se da će mi uz vas brzo proći dani iščekivanja... :
    Citiraj ivana83 prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. D. je samo rekla gotovo je, ja nisam ni skužila da je već napravila posao Tako da samo hrabro!

Ftičica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

bok svima,
    idem(0) na drugu inseminaciju početkom svibnja, no nekak je nažalost ispalo da će vjerojatno moj dragi baš u tom periodu morati na službeni put..
    jel postoji neka opcija da se uzorka uzme par dana prije dana insem. i da se pohrani do kad treba..?
    ili pitam gluposti..
    hvala na odgovoru!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Ftičica prvotno napisa Vidi poruku
    bok svima,
    idem(0) na drugu inseminaciju početkom svibnja, no nekak je nažalost ispalo da će vjerojatno moj dragi baš u tom periodu morati na službeni put..
    jel postoji neka opcija da se uzorka uzme par dana prije dana insem. i da se pohrani do kad treba..?
    ili pitam gluposti..
    hvala na odgovoru!
    Postoji opcija zamrzavanja sperme, ali vjerujem da se za slucaj kao sto je vas to ipak ne koristi (koristi se kod jako varirajucih spermiograma, parova kada partner vise mjeseci godisnje radi u inozemstvu, za ocuvanje zaliha sjemena uslijed kemoterapije...), pogotovo u drzavnoj klinici.
    Mislim da je vjerojatnije da ce prebaciti Aih na sljedeci ciklus

Ftičica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ah, znala sam da pitam glupost.. nisam ni mislila drugačije..
    ma, onda se nadam da neću dobiti baš 28dan ciklusa, nego da će kasnit koji dan, pa onda bu sve ok..
    makar, kakve sam ja sreće, nikaj od toga...
    hvala puno na odgovoru
    držim fige da kasni..

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drage moje, meni je krvarenje prestalo. Jučer je još bilo mrvicu smećkastog iscjetka, danas skroz čisto. Nisam mogla izdržati pa sam išla izvaditi betu.
    Danas je 18 dpo i iznosi 264. Kako vam se to čini? 15 dpo je bila 120.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ftičica prvotno napisa Vidi poruku
    bok svima,
    ili pitam gluposti..
    hvala na odgovoru!
    Možda uspijete naštimati inseminaciju prije nego muž ode na put, jer dosta toga ovisi kad ćeš početi sa stimulacijom, tj. hoćeš li imati stimulaciju,
    kad će folikul biti spreman itd.
    Meni je prva inseminacija bila 12 dc a druga 13.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ivana83 drago mi je da si dobro..... Drago mi je i sve ovdje iščekujemo tvoj uzv.
    0407 nek za 2 tjedna bude lijepa beta.
    Ja završavam za 3 dana s Dianama i očekujem početak ciklusa. Kad bi trebala dobiti nakon prestanka terapije?? Ima li tko iskustva? Klomifen 3 dc bi trebala početi piti 2 tab svako veče, a onda ću i na ultrazvuk da vidim ima li naznaka polipozi kako ste mi savjetovale... Kakav god uzv bio aih ne preskačem ovaj mjesec. Jeste li možda osim klomifena pile i neke druge tablete?? Nadam se da ću dobro reagirati na klomifen jerna jednoj tableti nismo postigli puno osim dvije ogromne ciste i jedan folikul.
    Pusa svima!!

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kad prestaneš s Dianama, možeš dobiti u roko oko 5 dana, naravno kod svakog individualno. S 2 klomifena dnevno sam dobila po 1 folikul.
    Nakon klomifena ide štoperica, nisam pila nikakve druge tablete osim što pijem pripravak željeza s folnom kiselinom i drugim vitaminima.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Bok cure!! Kako ide plačanje klomifena? Malo sam zaboravila? Dobijem recept kod gine. Jel se plača u ljekarni?? Mislim da prvi put nisam ništa morala platiti.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Krtica, ja zadnji put (u siječnju) nisam ništa platila.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo meni danas 15 dc.prošli mjesec bila inseminacija - 16 dc,za sutra ne govore ništa ,folikul još relativno mali 19*12 kaže dr.da nije nešto i "da ćemo vidit " što će bit ..dal imate iskustva da vam uopće nije bila napravljena inseminacija zbog "sporo rastućih" folikula??

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo meni danas 15 dc.prošli mjesec bila inseminacija - 16 dc,za sutra ne govore ništa ,folikul još relativno mali 19*12 kaže dr.da nije nešto i "da ćemo vidit " što će bit ..dal imate iskustva da vam uopće nije bila napravljena inseminacija zbog "sporo rastućih" folikula??možda sam se krivo izrazila ,uglavnom u ovom ciklusu se folikuli ne razvijaju kao u predhodnom pa nije dr.baš optimističan

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

roan, jel si pila klomifen ili? Meni su inseminacije bile na 12.dc i na 13. dc. Folikuli su bili oko 20 koliko se sjećam...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

da, na klomifenu sam već 3 ciklusa,tj treću inseminaciju po 1 tabletu sam pila 5-9 dc ,pa mi sad nije jasno da li postoji mogućnost da se ta inseminacija ni ne napravi ukoliko ti folikuli ne dosegnu neku veličinu ,ili će oni stopirat sa štopericom to što je pa što bude, ukoliko oni ne bi nešto bili veliki ? hm..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Roan moguce je da folikuli ne narastu i da se odustane od tog ciklusa. Ja sam trebala imati 4. Aih na Femari ali folikuli nisu rasli (a ciklus prije toga sam na istoj terapiji imala 2 lijepa folikula) pa smo morali odustati.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

znači ne može dat štopericu na tu veličinu koja je mislim bila pred dva dana 19*12 što nije to ok ?ili on računa da s obzirom da je 17 dc ovulacija je već trebala bit pa zbog toga ne napravi inseminaciju ? sutra mi bit dole baš me zanima što će bit

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj roan prvotno napisa Vidi poruku
    znači ne može dat štopericu na tu veličinu koja je mislim bila pred dva dana 19*12 što nije to ok ?ili on računa da s obzirom da je 17 dc ovulacija je već trebala bit pa zbog toga ne napravi inseminaciju ? sutra mi bit dole baš me zanima što će bit
    Teoretski, stoperica se najcesce i daje kad su folikuli velicine 18-20 mm.
    Medutim, tu je jos bitna i debljina i struktura endometrija po kojoj mogu procijeniti reakciju na stimulaciju.
    I ne znam kako je dr procijenio taj folikul s obzirom na to da je malo nepravilnih dimenzija (jajast).

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da, na klomifenu sam već 3 ciklusa,tj treću inseminaciju po 1 tabletu sam pila 5-9 dc ,pa mi sad nije jasno da li postoji mogućnost da se ta inseminacija ni ne napravi ukoliko ti folikuli ne dosegnu neku veličinu ,ili će oni stopirat sa štopericom to što je pa što bude, ukoliko oni ne bi nešto bili veliki ? hm..
    stoperica ne stopira nego potice zavrsno sazrijevanje folikula, pretpostavljam da se zove stoperica jer tocno odredjeni period nakon nje 34-36 sati mora biti punkcija.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

malo sam se krivo izrazila za štopericu ..da ,vidjet ću sutra što će bit u svakom slučaju cure pa se čujemo..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni je inseminacija napravljena 20dc i evo me trudna sam 15+5 i sve je ok

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila sam na prvom uzv, 5+1. Vidjela se mala GV od 5 mm. Sljedeći uzv imam sa 6+6. Danas sam radila i nalaze, KKS,
    konačno mi se i željezo popravilo, sad je čak 20, a prije mi je bilo ispod granice, 6.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

roan, ja sam pila po 2 klomifena dnevno od 3-7 dc.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

malo sam se krivo izrazila za štopericu ..da ,vidjet ću sutra što će bit u svakom slučaju cure pa se čujemo..
    Roan ne javljaš što je bilo. Ja se nadam da je sve dobro i da je folikulić narastao i daje štoperica spremna i aih.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ja danas krećem s klomifenima, svaku večer 2 tablete i tako do petka. U četvrtak uzv 3d da vidimo ima li polipa u mater ici kako se sumnja. U petak prva folikulometrija.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

da se i ja malo javim
    1 aih u prirodnom ciklusu -
    2 aih u stimulativnom ciklusu folikuli prestali rasti, dobila sam oko 10 folikula ali su narasli do nekih 10 mm , i na kraju odustali. idemo dalje
    7.4 menga
    9.4 klomifen 2x1 - 5 dana , pila sam do 13.4
    17.4 inekcije (mislim da se zove gonale , tako nekako )
    18.4 inekcija

kakva su vaša iskustva s aih u stimulativnom ciklusu????

Doktorica mi savjetuje da jos jedan mjesec pokušam aih u prirodnom ciklus , i da više nebi pokušavala s aih-om u stimulativnom , pa tek onda na ivf ako ne uspije.
    Posljednje uređivanje od malianđelak : 22.04.2013. at 18:21

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ovo će biti moj prvi aih, tako da trenutno čitamvaša iskustva. Kakve će planove imati dalje za mene ak ne bude sreće tek ću saznati. Malianđelak jel vi imate kakvu dijagnozu koja vas spriječava da zatrudniš? Nadam se da sljedeći aih biti dobitan.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sretno Kritica i mali anđelak!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo i mene !obavljena aih -3 po redu ,štoperica bila i jedan veliki folikul 24*19.pa sad...čekat je ...

Ftičica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

bok svima,
    pitala sam jel postoji opcija "zamrzavanja ejakulata" s obzirom na mogućnost da se propusti ciklus zbog poslovnih obaveza partnera i nema problema, može se.
    samo se dođe sa uputnicom i napomene se kada se dođe javit da je počeo ciklus da je uzorak smrznut i da se pripremi na dan insem..
    tako da znate, ako će nekome trebati..

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Roan za ogromnu betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~

Ivana83 hvala!! Trebat će nam sreće!!!

Jel mi možete reći kakva je procedura ak želim aih obavljati u bolnici, a ne privatno? Jel se dugo čeka i jel je potrebno prije odraditi neki slijed da se uopće doktori u bolnici slože za aih.
    Ako ne bude uspjeha u Zg u betaplus poliklinici razmišljam i o Osijeku gdje živim.
    Hvala!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •