Drage moje, citam vas vec nedeljama i evo odlucih se da sa vama podijelim svoju pricu koja js nema sretan kraj ali kome se muz i ja taaaako nadamo...

Trudicu se da budem sto kraca, a da opet kazem sve.
Ja sam '77. godiste, muz '75. Neostvarena zelja za djetetom traje vec 2 godine. Zadnjih mjeseci smo poceli ici na intenzivnije preglede. Kod mene sve u redu, 13.11. na 8 dc sam isla na Echovist (tako ovdje u Njemackoj nazivaju pregled prohodnosti jajovoda ultrazvukom) i lijevi jajovod prohodan potpuno, lijevi je malo stekao ali isto ok. Muzev spermiogram katastofa Radio ga je u martu, nakon vitaminskih tbl sa cinkom i selenom, ponovio pregled u julu, bez pomaka.
Malo ja to ispreturano sad sve opisa, ali shvatate sustinu
I tako...preporuka je inseminacija. Danas su mi mjerili folikul (samo jedan koliko sam shvatila, jos nisam najbolja sa njemackim) koji iznosi 2 cm, izvadili krv da vide razinu estrogena. Muz ih je maloprije zvao kazu da veceras moram dobiti injekciju Predalon-a, objasnili su nam jos jutros sve oko davanja...Je li to ta stoperica o kojoj pricate? Jos sam nova u svemu ovome...
Sutra onda u pola 11 sa spermom kod njih.
Frka me hvata...muza jos i vise jer se ponudio da mi on da injekciju a sad me zove na posao i frkise Kaze, drzacu ti ja kozu na stomaku, a ti lupaj! Muskarci!

Planiram ostati sa vama, znam da ce mi trebati neko ko razumije i prolazi isto...Naravno i svi vasi savjeti su dobrodosli, a mozda i ja pomognem nekome sa svojim iskustvom s obzirom da zivim u Njemackoj.
Za sad pozdrav svima od negre i izvinite sto sam malo pogubljena