Stranica 7 od 65 PrviPrvi ... 567891757 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 3229

Tema: inseminacija

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

draga moja ajd mi samo reci ako mi je sad 14 dc endometrij 6mm....imali sanse da ce on biti deblji kad krenem na AIH....mislim 8dc idem na ultrazvuk ....na koji nacin se on podeblja sam? odoh skuvat vrkutu i piti je sve do postupka ne moze skodit... :/ :/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    draga moja ajd mi samo reci ako mi je sad 14 dc endometrij 6mm....imali sanse da ce on biti deblji kad krenem na AIH....mislim 8dc idem na ultrazvuk ....na koji nacin se on podeblja sam? odoh skuvat vrkutu i piti je sve do postupka ne moze skodit... :/ :/
    Koliko ja kužim, ti tek idući ciklus ideš na inseminaciju? Ako je tako, u slučaju da sad neostaneš trudna, endo če ti se oljuštit i nastupit če menstruacija i započet novi ciklus. I onda on kreče ispočetka se debljat po danima ciklusa tako da nema straha

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala!!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj H2O prvotno napisa
    tatjanab ,nisam se dobro izrazila.Naravno da sam išla na folikulometriju.Ali samo sam jednom imala ultrazvuk na dan inseminacije.Nikada nismo pratili LH niti FSH u toku postupaka
    FSH se i nema zasto.

Ali LH ima i te kako smisla, posebno ako se ide bez stoperice (a i inace--moze se dogoditi da ako se recimo ne napravi ultrazvuk neki dan, LH moze porasti iznenada i moze doci do ovulacije prije postupka).

Estrogeni su indikator da se folikuli razvijaju i, ponovno, ako se radi folikulometrija svakodnevno, onda ne treba, ali inace bi ih bilo korisno znati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ketty28 prvotno napisa
    meni je folikul preko 20 mm, endometrij je 6, a radila sam danas estradiol i dobila nalaz 5074,00 a vrijednosti su folikularna faza 46-607, lutealna 161-774, i sredina ciklusa 315-1828, u petak imam aih, zvala sam doktora ali nisam ga mogla dobiti da mi objasni to otstupanje, i jel to dobro, jel imao neko takav slucaj, jer me uhvatila panika
    Nalaz estradiola govori o vise folikula, to ti je sve. Ovo sto si ti napisala su referentne vrijednosti kod prirodnog, nestimuliranog ciklusa (nisam sad gledala sto si uzimala, klomifene, gonale?) Vjerojatno ih imas vise a jedan je vodeci.

Folikul 20 mm je super!

Jedino zasto petak? Jesi li dobila stopericu u srijedu navecer?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da u srijedu navecer

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da se ja opet vratim na debljinu endometrija..

Endometrij uglavnom bude tanak zbog terapije Klomifemom..On ga stanji i mislim da je potrebno po nekoliko ciklusa da se sve unormali..

prvi put mi je end. na dan štoperice pred AIH bio 9.5 mm, drugi puta 6mm a treći puta pred predviđeni IVF samo jadnih 4.5 mm..
    Sva tri puta je bila ista terapija Klomifem.. Više se nedam nagovorit da ga pijem.. Tražit ću odmah pikanje Gonalima..

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da u srijedu navecer
    super nadam se da je sve proslo dobro!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ovako imala sam aih u petak, end je bio 9-10, folikul 22-23, i nije pukao, pa sam ponovno isla u subotu, i nije ni tad pukao, jucer i danas imam osjecaj koda cu dobiti, pogotovo jucer malo me probadalo i bolilo me kao da imam neku upalu a za odnos da ne pricam, jel se ikome to desilo, ponovno sam narucena sutra a od danas sam na utrogestanima

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ketty ,i mene tvoj slucaj zanima....ali ja ti nemam pojma nek se javi neko ko zna....zar nije trebao puci na dan inseminacije :? ..bubam nemam pojma.....

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zar nisi dobila stopericu?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jesam u srijedu navecer, mozda ce prijeci u cistu, neznam

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ovako imala sam aih u petak, end je bio 9-10, folikul 22-23, i nije pukao, pa sam ponovno isla u subotu, i nije ni tad pukao, jucer i danas imam osjecaj koda cu dobiti, pogotovo jucer malo me probadalo i bolilo me kao da imam neku upalu a za odnos da ne pricam, jel se ikome to desilo, ponovno sam narucena sutra a od danas sam na utrogestanima
    ??
    Iskreno nikad nisam cula za to da na stopericu ne bi doslo do ovulacije. Pa to je zbilja velika doza HCG/tj LH.
    I ja se nadam da nece prijeci u cistu!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma vec sam luda, sutra idem gore pa ce mi dr reci

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mislim da se folikul može pretvoriti u cistu bez obzira na štopericu.. a isto tako se može dogoditi da je folikul bez jajne stanice..

Na dan štoperice ujutro folikul mi je bio 21 mm , dva dana kasnije je bio oko 23 mm i nije puknuo - obavljena punkcija, u folikulu nije bilo jajne stanice..
    A ovo s cistom mi se isto dogodilo..
    I sad kad sve zbrojim i oduzmem nije ni čudo što već tri godine nema ni T od trudnoće..

Sory cure malo sam crnjak .. zapravo već neko vrijeme :/

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Šiškica, sve to ide u rok službe

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo bila jutros kaze dr L da je ovulacija bila i sad cekati, ugl misli da je puklo u nedjelju

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo bila jutros kaze dr L da je ovulacija bila i sad cekati, ugl misli da je puklo u nedjelju
    aj super.....sretno!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sto, dva dana nakon inseminacije?
    Hmmm...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nije dva dana isla sam u petak i u subotu ponoviti

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ahhhaaaaaaaa znaci inseminacije se onda ponavlja ako ne pukne folikul?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

gdje ste zene evo
    zar nijedna ne radi AIH.....niko ne pise.ovdje... :/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da ponavlja se

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam negdje pročitala da se IUI u Zagrebu (kod dr. L) ponavlja, ali kod nas u Rijeci ne (barem ne u mom slučaju). Moja dr. ima praksu naručiti na kontrolni uzv dva dana nakon inseminacije da se vidi da li je bila ovulacija. Od 5 inseminacija 2 puta mi na tom kontrolnom uzv nije potvrđena ovulacija pa mi je savjetovan kućni rad. (ne znam zašto ne ponove IUI). Isto tako, od 5 IUI samo sam na jednoj (zadnjoj) dobila štopericu i baš u toj mi folikul nije puknuo več se pretvorio u cistu. Ne znam kakav je slučaj sa drugim riječkim doktorima.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam radila kod privatnika u splitu,,dobijes stopericu,, ali nema poslije AIH ultrazvuk.....

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nakon koliko dana poslije AIHa bi se mogao napraviti test? Meni je ovulacija bila 10- 11 DC pa ja i AIH tako napravljen, što znači da mi je sutra 14 dan nakon postupka a još cijeeeli tjedan do eventualne menge.
    Do jučer sam bila cool, a jutros sam dobila žestoki napad nestrpljivosti, utrići su mi pri kraju pa bih najradije napravila testić da vidim jel moram kod doktorice po još jednu dozu ili ne...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tlatincica, školski se radi test 14 dana od inseminacije, al ne znam šta u slučaju s dužim ciklusima ko tvojim...

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Možeš napraviti test, jer je svima druga (lutealna) faza ciklusa od ovulacije do menstruacije prilično jednaka i traja 14 dana.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Onda danas po testić.
    Ili dva. Jedan da danas zadovoljim znatiželju a drugi za sutra ujutro
    Fala cure!

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mozes raditi test i ja sam nakon insminacije 14.dan uradila test bio je pozitivan.sretno

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prema udarcima PMSa testić je očekivano rekao: ne ovaj put. Još ću jednom probati potvrditi tijekom slijedećeg tjedna, al mislim da je to to što se tiče ovog ciklusa.
    Ovo je moj treći AIH, ali prva dva su bili prije skoro godinu dana pa sam zaboravila pravila. Ovaj sad smo napravili odmah nakon IVFa i budući da smo i mm i ja ustvari prilično ok (ja imam mali miom na samom ulazu u maternicu), nije bilo nikakve stimulacije nego ful prirodnjak.
    Još jednom vam hvala na savjetima sad ću znati za slijedeći mjesec

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tlatincice, zao mi je!!
    Drago mi je da vidim da si jaka i nepokolebljiva..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zanima me rade li vam vaši liječnici uzv na dan inseminacije da provjere stanje folikula?
    ili čak koji dan poslije da vide jeli folikul puknuo i je li nastalo žuto tijelo?

i dobijete li svaki put štopericu?

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovnice, ja sam prošla tri AIH i nisu mi radili niti jedan uzv niti na dan inseminacije
    niti kasnije.. Uvijek dobila štopricu...
    Sad baš cekam,,,,i ludim...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma nisu ni meni... i izgleda da sam zadnji put zaradila cistu, jer folikul nije puknuo.....
    a ni to nije provjereno na uzv....
    sad sam na klomifenima, pa se nadam da će me malo ozbiljnije shvatiti nego u prirodnom ciklusu....
    osjećam se ko da tapkam po mraku ovako.....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prošla 5 AIH pa da se i ja uključim...
    4 (neuspješne) inseminacije su bile sa štopericom, a uspješnica bez štoperice.
    Rekla sam dr. da bi ja opet bez štoperice, ali on niti čuti - uspjeh bez štoperice je po njegovim riječima bila slučajnost.
    Na dan inseminacije radila UZV i obično su folikuli bili pred pucanjem (25mm) ili je neki već puknuo... Nakon same inseminacije nije bilo više UZV....
    Samo utrići i čekanje...
    Zedra ~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad sam tek skužila da zedra odbrojava....
    zato i ja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    koliko još dana??

a ja ću na folikulometriji pitati dr da mi da štopericu...
    prije za ciljane(ali kod drugog dr) sam ju uvijek dobila...i folikuli su uvijek puknuli(dr je uvijek provjerila jel nastalo žuto tijelo)

a ide li štoperica preko recepta, ili ju se mora sam kupiti, kada se ide na inseminaciju u bolnicu?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovnica29 - ne znam za štopericu u bolnici, jer je moj uspješni AIH bio na SD - bez štoperice, a ostali su privatno sa štopericom ( Choragon je cca 150kn, Ovitrelle cca 300kn )...
    Još sam imala i 2 ciljana sa štopericom - neuspješna.

Zapravo mi je ta štoperica neki baksuz

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovnice, da odbrojavam...betu vadim 19.2.
    ma uopće se ne nadam, mislim da AIH nije moj put do bebice...
    ali opet, kad vidim da ima onih kojima je uspjelo, pomislim da možda dogodi se cudo...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    ali opet, kad vidim da ima onih kojima je uspjelo, pomislim da možda dogodi se cudo...
    Zedra, neka treća bude dobitna ! Bila je nama prije 3 godine....
    Evo još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Leva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovnice ja sam imala tri inseminacije i moj ljekar mi je uvijek prije postupka radio UZ. U sva tri postupka sam imala dosta folikula 7-8 i morali su mi davati po dvije štoperice.
    Zedra neka bude treća sreća!

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sad u petak idem na 3. AIH

prve dvije su bila bez stimulacije, a sad sam na Klomifenima 4-9 dan
    prije AIH-a nisam nikad išla na UZV.
    iako bi možda bilo bolje da idem jer bi se onda možda ipak nešto više znalo kakva je situacija.
    jučer sam si dala Ovitrell u 23,00 h
    mjerila sam si LH trakicama. do jučer popodne nisam ništa imala, a sinoć mi se pokazala druga crtica.

već sam nekoliko puta čitala cijeli ovaj post o inseminaciji i sve mi se već pomješalo.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

m arta, trebalo bi biti ok ako je sinoć tek bila druga crta, opusti se i čekaj sutra ujutro, sretno.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mare, prošli mjesec mi je uranila O pa sam sad u strahu da se opet nešto desi.

ovdje sam čitala da neki dr čak i sami preporučuju kućnu radinost nakon inseminacije, meni moj dr nije ništa rekao, a neugodno mi ga je pitati.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

marta...kad ti dobijes stopericu ovulacija se nastima...36 h poslije pocaju folikuli....nema sanse da puknu prije....prije nisi dobivala stopericu , jel tako??
    slobodno nek me neko ispravi ako grijesim........
    .meni je O uvijek 13-14 dan a AIH sam radila (prosli) 16dc.....
    sad sam ga radila 12dc....ali ovaj put bila femara...........cudno mi je to da ne ides prije AIH na folikulometriju.....ja sam proslu isla cak 4 x a zadnju samo jednom...
    sex da ,isti dan poslije inseminacije i sutradan...ja sam i prekosutra i onaj 4dan
    ma slobodno pitaj dr. nema te cega biti sram ,,ja sve pitam....i opet nesto zaboravim ......sretno sutra.....ja vadim betu ujutro.....sretno nam.....

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ej...crvenkapice...pa gdje se ti skrivaš...kako si odoljela da nisi piškila test...
    ja ne bih mogla piškila bih od prekjučer...
    sretno sutra i javi...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

crvenkapica, naravno da folikuli mogu puknut pod štopericom, al to se m arti neće dogoditi, javi odmah ujutro betu čim saznaš, a do tad~~~

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

crvenkapice, dobijala sam svaki put štopericu prije AIH-a, a na folikumetriju sam išla 9dc, 11dc, 12dc ali sam mislila prije samog postupka, jer sam čitala da neki dr i to prakticiraju. al opet, možda sam nešto pomješala, jer mi se već sve zbrčkalo u glavi.

držim fige za sutrašnju betu.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

eto nisam ni znala da mogu folikuli puknut prije tih 36h.....sorry.....ja isto nikad nisam bila na UZV onaj dan prije AIH...a voljela bi da to rade..pa to im je 2min posla.....

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pa to sam i ja pomislila, al kad su oni uvijek u gužvi.
    vidim ti u potpisu da ti je beta danas 0
    žao mi je.

al sutra je novi dan!

Stranica 7 od 65 PrviPrvi ... 567891757 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •