katja35 baš mi je žao
Ja večeras primam štopericu,u subotu AIH.
Malo sam razočarana imam samo jedan vodeći folikulal eto
šta je tu je..
Svim curama u čekanju bete šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pea... ne budi tužna... jedan je na kraju krajeva sve što nam treba, zar ne? Držim fige da taj lijepo sazrije i da plivači nađu put do njega!
Super eva kaj si ozdravila. Meni je nos zaštopan i dalje. Temperatura kad dođem s posla 37.3 već dva dana (ali jutarnja mi nije tak visoka pa se s te strane ne veselim da je to možda neki znak). Danas me grudi malo manje bole... svi simptomi PMSa za sad. Nadam se iznanađenju u ponedjeljak... tko će dočekati više?
I ja sam čula Ružo da je probadanje dobar znak, budemo vidli![]()
Hvala vam curkema da valjda će taj jedan junak biti dovoljan
Ček,ček tek sam sad vidila da vas dvije vadite betu u pon i uto,
opa kakvo će to slavlje biti![]()
Posljednje uređivanje od pea : 17.02.2011. at 18:53
Pea, glavno da imaš folikul, naravno da bi bilo bolje da su dva, ali jedan je sasvim dovoljan i ako bude sve ok to će biti to. držim ti fige da uspiješ!!
Tikki, najgore je da su svi simptomi i za trudnoću i za mengu isti. ja se nadam da će ipak biti nešto, nadam se i previše, al me strah utorka, nadam se da ćeš ti s ponedjeljkom početi niz pozitivnih beta, i da te eva133 i ja nasljedimo![]()
Tikki, a kakve su ti jutarnje temperature??
Ma tako, jutarnje su mi niže već 2 dana 36.92 (bilo je prije toga 37.0), sad već jedva čekam jutro da vidim hoće li pasti ili ne. Obično mi 2-3 dana pred M padne na 36.7 ili 36.6. Ali fascinantno mi je da cijeli dan imam tu glupu temperaturicu od 37.3, samo se bojim da je to od prehlade.
A ne znam zašto naše tijelo, kad je već tak super stroj, nije moglo smisliti malo drugačije simptome za T i one za M, da nismo u neizvjesnostiU glavnom, ja sam danas išla po uputnicu za betu i nadam se da me neće M prije ponedjeljka iznenaditi.
eva133, od sutra ujutro prvi klomifen (2x1), idući petak prva folikulometrija i po mojoj računici aih bi trebao biti 1.3. Naravno, nadam se da me vikend neće potpuno zeznuti jer mi je dr. B. kazao da vikendom nema folikulometrija. Tebi SRETNO!
Meni jutros pala temperatura... mislim da nismo ovaj put uspjeli. Još čekam ponedjeljak, ali mislim da ništa od toga.
Ja mislim da te neće zeznuti. Namjeste ti doktori da ne izvisiš. Ne vjerujem da bi doktor samo tako pustio. Napravit će oni tebi folikulometriju na vrijeme. Bez brige. Aih će ti biti od 12- 16 dana. Meni prvi put bio 14.dan, a sad 16. Ne znam šta da mislim. Sretno i da dobro reagiraš na klomifen.
Ajoj ne mora to ništa značiti,kažu da pod utrićima temp.nije baš točan pokazatelj.
Držim fige da te ipak beta ugodno iznenadi u ponedjeljak
Meni će aih biti 12 dan,malo me iznenadilo jer inače u prirodnom ciklusu mi ovulacija bude oko 18 dc, a sad već imam divovsko jajebome dobro ih klomifen pumpa
![]()
Na SD, ali idem prvi put. Dr B. mi je rekao da ako 10. dan pada u subotu dođem u petak, a ako pak pada u nedjelju, onda se vidimo u ponedjeljak u 7.30. Možda mi se smiluju pa mi ipak kažu da dođem za vikend.
Eva133, kakvo je stanje???
Koliko sam shvatila, vi na sd idete na prvu folikulometriju 10.dan. Mi na vv idemo 8 dc. Znači odmah drugi dan čim popiješ klomifene. Tako je bilo meni, a i ostalim curama s kojima sam pričala. Znači 8.dc 1. folikulometrija, a druga bude malo kasnije, za par dana. Meni je prva bila 8dc, druga 13 dan. Nekome 2. bude i ranije. Valjda svaki doktor ima svoje metode rada i valjda sve to treba doći na isto.
već neznam što mislit, sve simptome imam kao i kad trebam dobiti m. tak da neznam
ovo je užas čekanje, za 1 i 2 betu nisam ni napola bila tako nestrpljiva
Maslina ni ja nikakvih simptoma od klomifena nisam imala, ali čula sam da se nekim curama zna vrtiti i bljeskati pred očima, zato možda bolje izbjegavati vožnju autom ako osijetiš takve simptome.
Ružo meni je temperatura pala na 36.7, što je dosta velik pad. I mene grudi još malo bole, ali tako mi je uvijek pred M. Ja se samo nadam da ću možda odmah moć na novi pokušaj... Pa valjda će jednom uspjeti.
E da, u Petrovoj sam pila klomifene od 4 do 8 dc, a prva folikulometrija je bila na 8 dc, dakle nakon svih tableta.
Hvala,trebat će mi
Najviše me brine kakav će biti spermiogram
Da se i ja nadovežem za klomifen,nisam imala ama baš nikakve nuspojave,baš sam ga dobro podnijela.
Imam jedan mali problemčić,u subotu sam kuma na vjenčanju a baš
mi aih taj danbaš se potrefilo.
Pitala sam dr.mogu li plesati i šta popiti,on je reka da se mogu normalno ponašati,međutim medicinska sestra mi kaže da to nije baš dobra ideja
I sad sam ja cila u komi,ne znam koga poslušati,ne bi tila riskirati
postupak a opet ne želim ni biti najdosadnija kuma u povijesti
Cure šta mi vi preporučujete??
Ne znam smim li pod utrićima piti alkohol (čašicu/dvi)
Bitno da se ti dobro osjećaš i da ne pretjeruješ! Koja čašica vina neće škoditi. Mislim da to ne utječe na ishod- kolike žene su ne znajući da su trudne svašta radile pa dijete ok. Samo ti uživaj i sretno!
Ne znam što reći, razumijem da ti je važno što si kuma, ali iskreno mislim da dobra i vesela kuma možeš biti i bez alkohola i s malo manje plesa nego što bi bilo da nisi u ovoj situaciji. Evo slučajno sam baš danas pročitala u TiLJ jedan članak i pa ću ti prepisati iz njega (nije da moraliziram, nemam pojma ni sama što je ispravno... ali ja jednostavno ne bih riskirala i napravila bih sve što može pomoći, a apsolutno ništa što može i malo odmoći):
"Pomoći može i odricanje od alkohola. U Danskoj su proveli istraživanje koje je pokazalo da žene koje uopće ne piju alkohol prije zatrudne od onih koje ga piju povremeno, a jedno je američko istraživanje pratilo parove koji su prolazili proces potpomognute oplodnje i pokazalo da su izgledi za uspješnost zahvata smanjeni za 23% kod žena koje su pile bijelo vino češće od 1 tjedno." (Članak Potaknite svoju plodnost)
VelaMala slažem se s tobom. Mislim da dobra kuma ne mora nužno biti vesela zbog alkohola.
Pea ja ti želim sreću i da se dobro zabaviš! Možda baš ta neopterećenosti postupkom bude dobitna kombinacijaJavi nam obavezno kako je bilo... oboje
Ruža, Eva kaj ima kod vas? Kod mene ništa novo...
I ja bih rekla da se mozes najnormalnije ponasati, onako kako bi i u slucaju da bas taj dan nije AIH. AIH se osim po nacinu unosa sjemena u svojoj biti ne razlikuje od spolnog odnosa.
Popijes li casicu, dvije nekog alkoholnog pica po mom uvjerenju isto tako nece bas nista skodit.
Moj savjet bi bio ponasaj se skroz normalno i uzivaj u tom posebnom danu.
Pea, evo ja ti preporučujem da ne piješ, možeš biti dobra kuma i bez alkohola, al ak odlučiš popiti koju čašu mislim da neće naškoditi.
Tikki, danas nemam nikakve simptome, osim lagane bolove dole, možda je to i zbog posla, neznam. Kako si ti?? još malo je ostalo do ponedjeljka
Cure mene pere pms i to jako. Danas sam užasno živčana i razdražljiva. Baš mi se nekako i plače. Tako mi je uvijek i prije menge samo što sad mislim da me puno više uhvatilo. Možda zbog hormona. Imam osjećaj da ću svaki čas procuriti. Htjela kupiti test, ali muž mi nije dao. Kaže da želi da se još za vikend nadamo, a ja imam osjećaj da sam i zbog toga živčana.
Curke gdje ste?? danas sam se ustala i na papiru malo crvenkasto, a isto tak sam imala pred dva dana, al malo manje. iako je i ovo danas malo. ne mogu vjerovati da ću preko utrića dobit m. a inače me dosta i boli sve dolje. našla sam neki testić, naravno minus. a beta bi trebala biti tek u utorak. pomagajte
joj ruža... nadam se da to ništa ne znači. Ja ne bi prestala s utrićima do utorka. Hrpa cura je imala na početku neko slabo krvarenje pa je sve dobro završilo. Držim fige da se to roskasto ne pretvori u ništa više!
Ja i dalje nikakvih simptoma nemam.Cice me još malo bole, ništa u usporedbi s onim od prije 3 dana... i hvata me nervoza od sutra, kao pred ispit. Iako nemam baš velike nade, svejedno mala nada postoji... barem dok ne vidim nalaz sutra.
Eva, kakvo je stanje kod tebe? Kako se držiš?
Evo me cure. Ružo žao mi je, ali nije još sve izgubljeno. Pričekaj još do utorka. Ni ja ne mogu vjerovati dda si dobila preko utrića. Ja i dalje imam pms. Grudi su mi neizdrživo bolne. Danas sam neka ravnodušna, kako bude, bit će.
Tikki želim ti svu sreću sutra.
Drage moje, puno hvala. Idem ja u srijedu na SD pa nek me vrate ako potvrde da sam uranila. Još jedanput sam provjeravala papirić s uputama i piše deseti dan, tako je i u nalazu.
Cure, sretno s betama. Pozivitne misli vam upućujem.
Hvala vam puno cure na odgovorima i savjetimanisam ih
nažalost uspila pročitati na vrime jer mi je jučer bio turbo dan.
Aih je prošao dobro,spermiogram solidan,sad ćemo čekati 14 dana,
iako se ne nadam baš puno al ipak čuda su moguća.
Na vjenčanju je bilo super i nisam bila dosadna kuma iako nisam pilaal sam zato dosta plesala,tu se nisam čuvala,baš sam bila skroz opuštena.Vidit ćemo za 14 dana jel se isplatila moja opuštenost.
Ruža 82 stvarno se nadam da nije vještica i da je to krvarenje
ipak možda znak nečega drugoga
Tikki i Eva 133 da nas razveselite velikim betama
Maslina 1973 sretnoooo![]()
super pea da je sve dobro prošlo! Ma možda baš ta opuštenost bude ključ uspjeha
Curke moje, jedva čekam sutra da saznam na čemu smo. Trbuh me boli kao da trebam svaki tren dobiti... nadam se da ću zaspati i da ću sutra nakon vađenja krvi imati na poslu puno posla da u potpunosti zaboravim na iščekivanje dok me MM ne nazove.
Svakako čekamo sutrašnje rezultate. I stalno mi odzvanja pjesemica: kad se male ruke slože....
Evo, doista s nestrpljenjem čekam sutrašnji dan. Čini mi se kao da i ja idem.
Fige, fige, fige
naravno da ću vam odmah javiti... kako god da bude. Ma ja ni ne znam kako bih bez vas izdržala sve ove dane![]()
Tikki
javi se, nisam u jutro mogla spavati, danas sam nervozna zbog tvoje bete, sutra ću bit zbog svoje!! daj započni niz, molim... i javi čim prije, ja idem poslijepodne na posao pa se nadam da ću ići s dobrim vijestima
Eva133, mi nastupamo sutra!!! kako izgleda stanje??