artisan, baš smo jučer mm i ja dugo razgovarali s dr. T. Kniweald. Rekla nam je da tijelo i u prirodnom ciklusu proizvede oko 3 folikula, no onda 1 postane vodeći i taj prsne i ispusti j.s. To što sada imaš 5 folikula ne mora značiti da će svih 5 narasti do veličine koja je pogodna za ovulaciju. Dr. L. će pratiti situaciju i odlučiti kad vidi kako se stvari razvijaju. U slučaju da doista svih 5 ili 3-4 budu zreli za ovulaciju, ne vjerujem da će se ići na aih, jer je prevelika opasnost od višeplodne trudnoće, osobito kod osobe za koju dr. ne može znati kako reagira, pošto ti je prvi aih. U tom slučaju će ti vjerojatno predložiti da se ide na ivf.

No također se može dogoditi da od svih tih folikula samo 1 ili 2 narastu i budu vodeći i u tom slučaju ideš normalno dalje. Naše tijelo je stvarno čudesno i ništa se ne može predvidjeti, stvarno! Vidiš, ja sam 3x pokušala ići na aih, ali ni jednom nije uspjelo. 1 smo imali ciljane odnose, a 2x je bilo previše folikula i išli smo na punkciju. Moj savjet ti je da ideš korak po korak i želim ti puno sreće!