Stranica 25 od 65 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 3229

Tema: inseminacija

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ptica1, posve se slažem s tobom. I ja sam, analizirajući prvi AIH, došla do zaključka da smo možda ipak mogli imati dobitni AIH da su ponovili UZV. Dr. mi je u četvrtak rekla da dođem u ponedjeljak na AIH, a možda sam ipak trebala doći npr. u subotu na uzv, pa tek onda isto popodne primiti štopericu. No, prvi put je prvi put, idući put ću biti koncentriranija (nadam se) i spremnija za pitanja.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

sad tek vidim da si u petrovoj....

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, nama štopericu daju na zadnjoj folikulometriji. Znači kad nas pregleda i vidi kakvo je stanje, onda ti kaže kad je štoperica.
    Prije aiha obavezno gledanje. Evo sad u ovom postupku nisam znala jel idem na aih ili ivf dok me doktor to jutro nije pregledao. Bilo bi da je puknuo aih, a budući da nije ivf.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da ptica, meni je doktor na dan aih, prije samog postupka napravio još jedan uzv, i folikuli nisu još bili pukli tada.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je zadnja folikulometrija bila 12dc, štoperica 13 dan i AIH 15 dan. Nikakav pregled više nije bio prije same inseminacije, i moram priznati da mi je to žao, jer vidim da je na nekim drugim mjestima to normalno.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je zadnja folikulometrija bila 12dc, štoperica 13 dan i AIH 15 dan. Nikakav pregled više nije bio prije same inseminacije, i moram priznati da mi je to žao, jer vidim da je na nekim drugim mjestima to normalno.
    Naš doktor je još mlad i radi sve školski što je u biti i dobro.
    Ne znam ima li kod vas uspješnosti iz aiha. Koliko ja vidim kod nas baš i nema

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Naš doktor je još mlad i radi sve školski što je u biti i dobro.
    Ne znam ima li kod vas uspješnosti iz aiha. Koliko ja vidim kod nas baš i nema
    Sve mi se čini da AIH ništa, a malo sam gledala i liste trudnica, nema ih baš općenito puno iz Petrove u prošloj godini, kako se meni čini. To me baš ne ohrabruje.

Što se tiče naše doktorice, nije baš tako mlada, ali mislim da su ove dvije inseminacije (u našem slučaju) logična stepenica koju moramo napraviti s obzirom na dijagnozu i uopće da vidi kako reagiram na lijekove. Samo se nadam da me neće više mrcvariti njima, ako i ovaj ne uspije

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prijavljujem M, moram priznati da sam se iznenadila došla je bez ikakvih simptoma mislila sam da ću dobiti tek za nekih tjedan dana. Ali je jako obilna i bolna što za mene inače nije slučaj. U utorak 5.4. prva folikulometrija. Ne mogu vjerovati da mi se i ovaj ciklus svi dani poklapaju kao i u prošlom ciklusu.

Eva133 i artisan ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vašu ß

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ježić i ptica sretno cure.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo i mene da vam se napokon pridružim. pratim vas 2 mjeseca, tj. otkad smo mm i ja ušli u postupak. imali 2 neuspjela AIH, a sve ok, on ima ED i to je sve. I ja sam šizila što me dr. gleda na UZV samo 9. i 11. dan, a na dan postupka ništa. 26.03. smo išli na 3. AIH i pogledao me, folikul bio 21mm i sad se nadam da je pogodio trenutak, iako tada nije mogao vidit je li puknuo ili ne, ali valjda zna šta radi. Cure, svima vam držim fige i želim vam da vam se ostvare želje.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

martinstoss kako nije mogao vidjeti jel pukao?
    Ako te gledao na ultrazvuk to bi se trebalo vidjeti. Mada nema veze za aih i ako je pukao folikul.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pardon, krivo sam se ozrazila. vidio je folikul od 21 mm koji NIJE puknuo, pa sad ne znam ima li to ikakvog utjecaja na uspjeh, jer je AIH bio taj dan kad još nije puknuo.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva su vaša iskustva s prvom m nakon AIH? U mom slučaju to uopće nije bila uobičajena m, nego slabije 2-3 dana, a potom još uvijek (9 dan!) sukrvica.
    I je li sljedeća m dolazi uglavnom u uobičajenom terminu ili su pak češća odstupanja?
    Meni je oba puta stigla 2 dana nakon što sam prestala stavljat Utriće i bila je slabija i kraća nego ona prirodna, trajala mi je 3 dana, a inače mi prirodno traje 5 dana.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ježić i ptica sretno cure.
    Eva, datum je visoko... Ja mislim na tebe i držim palce!!!

Ptica, nije bitno što se svi dani poklapaju ko u prošlom ciklusu, važno je da se poklopi drugačije beta. Ja sam na prvoj folikulometriji 31.3. Sve je to tu negdje...

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, jučer sam napravila test. Negativan je.
    Eto šta da vam kažem.
    Hvala vam na podršci.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

eva baš mi je žao
    (a nije malo rano za test, vidim da betu trebaš radit 1.4.)

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    eva baš mi je žao
    (a nije malo rano za test, vidim da betu trebaš radit 1.4.)
    Jučer je bio 12dnt. Već bi se trebalo vidjeti.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eva draga, žao mi je. Ma, baš mi je jako, jako žao

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Eva draga, žao mi je. Ma, baš mi je jako, jako žao
    I meni je žao, ali uspjet ću i ja jednom.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

eva, tek 12dnt, popodnevni urin i još neki turbo jeftini test koji je vjerojatno vrlo slabo osjetljiv. Nemoj još pokopati svaku nadu, ok?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, na temu AIH-a samo bih htjela reći nemojte se s tim pretjerivati (mislim da je standardna svjetska preporuka ne više od 3, ako ne uspije - IVF). Upsješnost po postuku je nekih 8-10 posto, IVF standardno (prije našeg zakona novog, restriktivnog) 30% po postpuku. Sretno svima, sreća je najbitnija! Također, što veće godine žene, to manje AIH-ova (tipa u 40-tima je direktan upad na IVF, bez obzira što je "sve OK" s jajovodima, to je ESHRE preporuka).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.03.2011. at 15:42

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Eva, jako mi je žao, ali glavu gore i dalje u pobjede.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eva, slažem se s ValomMalom. Ja ti neću još reći "žao mi je" jer mislim da bi se mogla prevariti. Ajde ti lijepo izdrži još malo do bete, pa ćemo onda svi žaliti ako treba!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, na temu AIH-a samo bih htjela reći nemojte se s tim pretjerivati (mislim da je standardna svjetska preporuka ne više od 3, ako ne uspije - IVF). Upsješnost po postuku je nekih 8-10 posto, IVF standardno (prije našeg zakona novog, restriktivnog) 30% po postpuku. Sretno svima, sreća je najbitnija! Također, što veće godine žene, to manje AIH-ova (tipa u 40-tima je direktan upad na IVF, bez obzira što je "sve OK" s jajovodima, to je ESHRE preporuka).
    E da. Ja se isto nadam da mi je ovo zadnji AIH; pogotovo ako nije dobitni!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ježić, jesi se upisala za ivf?
    Ja sam prije nego što smo počeli sa aih dr je rekla da se upišem za ivf, a do tada ćemo pokušati sa aih. Upisana sam za 6. mj.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne, nisam se upisala jer ja poslije bete nisam ni vidla doktoricu. Samo sam telefonom dogovorila da idem odmah u još jedan pokušaj. Idem preksutra na prvu folikulometriju pa ću probati ispipati kakav je plan za dalje.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sretno preksutra nadam se da ćeš to riještiti onako kako želiš. Ja sam sa svojom dr dogovorila da se upišem kada sam bila na dogovoru za prvi aih to je bilo u 2. mj.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti! Vidjet ću što će reći.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako vam uspije dobiti IVF nakon neuspjelih AIHova, jer smo mm i ja imali 2 neuspjela, pa sam ja molila doktora da idemo odmah na IVF zbog postotka uspješnosti postupka, a on nije htio, da probamo još AIH, pa ako ne uspije da se odmorimo preko ljeta, pa tek onda na IVF. I još moram napomenuti da idemo kod privatnika.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, jučer sam napravila test. Negativan je.
    Eto šta da vam kažem.
    Hvala vam na podršci.
    Idi vadit betu. Ti kućni testovi znaju bit nepouzdani i kasnije, a pogotovo tako rano.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

martinstoss, Ovisi dosta i o dijagnozi koju ti i TM imate. Kod mene, kao što vidiš u potpisu, problem anovulacije i PCOS, kod MM sve ok. Ispada da dobro reagiram na blagu stimulaciju, pa je onda i AIH logičan izbor za start, bez obzira na statistike uspješnosti. U slučaju nekih većih komplikacija ili loše reakcije na terapiju, veća je vjerojatnost da će te doktori prije poslati na IVF. No svejedno, čini mi se da je uglavnom praksa da te nakon 2-3 neuspješna više ne maltretiraju inseminacijama.
    Posljednje uređivanje od ježić : 29.03.2011. at 22:30

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

martinstoss, Ovisi dosta i o dijagnozi koju ti i TM imate. Kod mene, kao što vidiš u potpisu, problem anovulacije i PCOS, kod MM sve ok. Ispada da dobro reagiram na blagu stimulaciju, pa je onda i AIH logičan izbor za start, bez obzira na statistike uspješnosti. U slučaju nekih većih komplikacija ili loše reakcije na terapiju, veća je vjerojatnost da će te doktori prije poslati na IVF. No svejedno, čini mi se da je uglavnom praksa da te nakon 2-3 neuspješna više ne maltretiraju inseminacijama.
    Aha, ok, hvala ti na info. Strpit ću se malo da vidim jel uspio zadnji AIH, pa ću onda vidjet šta dalje. Ja sam imala povišen PRL, a mm ima malo smanjen broj pokretnih spermija ( već je u nekim zrelijim godinama-44), ali ništa strašno. Ja sam svoj PRL spustila, pa će valjda bit sve ok.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znači, zapravo problem isto s ovulacijama. Ako si spustila prolaktin, a pokretljivost je OK, mislim da nema razloga da te doktor više šalje na AIH, ukoliko ovaj ne uspije. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ježić : 30.03.2011. at 08:59

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

imam jedno pitanje, moram uzimati utrogestan 3x2 vaginalno poslje aih. Međutim kako radim stavim ih ujutro oko pola 7, popodne tek oko 16:30, i navečer prije spavanja, oko 10 negdje. jel to ok, ili kod njih treba biti pravilan razmak od 8 sati? (bojim se da od jutarnjeg do popodnevnog nije prevelik razmak)
    Posljednje uređivanje od artisan : 31.03.2011. at 14:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ti je to više-manje svejedno i OK. Doktori preporučaju leći pola sata nakon toga, ali, konkretno u Sloveniji, ako nema punkcije stanice (a u AIH-u je nema) niti nema utrogestana u priči... tako da ti ta priča s utrogestanima u AIH-u definitivno nije "o glavu" da bi sad ti to nešto mogla bitno zeznut. Ima jedan topic na nekom od srpskijh foruma "sve o magičnom progestoronu" di dr. kritizira široku upotrebu utrića i... u biti.. kaže da je indiciran samo kod vrlo rijetko dokazanih defekata lutealne faze ili kod IVF-a, ali kad ima punkcije jajne stanice... znači ne kod transfera smrznutih embrija, ne kod ovih "sekundarnih IVF-ova" sa zamrznutim stanicama koji se rade kod nas.

Sretno i ne razbijaj glavu sa satnicom utrića!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala ina33

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nama su uvijek rekli isto, onu dozu nakon koje ne možeš odležati, jednostavno uzmi oralno umjesto vaginalno - samo obavezno nešto pojedi jer izazivaju mučninu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I nekome se od toga jako spava... ono... mene su na poslu nakon oralnog uzimanja pitali što mi je, samo sam se cerekala kao reggeae yo man, a inače sam histerik. Kad sam bila trudna jednom sam usred nečeg legla i zaspala (na utrićima). Po mom iskustvu - jače od normabela 2 mg, pa uzmite i to u obzir prilikom apliciranja oralno ili vaginalno.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Takve efekte ima samo ako se uzima oralno, vaginalno ne bi trebalo uzrokovati nikakve simptome. Ali slažem se, nakon što ih uzmem oralno, jao što se lijepo spava...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vaginalno nekima izazivaju gljivice. Da, nema te pospanosti vaginalno... ali oralno... moram priznat, jednom sam ih krknula (ostatke neke terapije) kad nisam mogla navečer zaspat (nisam bila u postupku). Ali... to naravno ne preporučam. Htjela sam samo predočiti koliko je nekima jako to njihovo omamljujuće djelovanje.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni su u ljekarnoj rekli ako se uzima po jedan onda može oralno, a s obzirom da sam ja koristila po dva rekla je nikako 2 komada uzimati oralno već samo vaginalno.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja ih od nedjelje stavljam vaginalno, i mrvu mi se spava više nego inače, ali ništa značajno. i jako mi je napuhnut trbuh, valjda od njih

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A ja od utrogestana nisam nikad imala ama baš nikakvih nuspojava, ni oralno ni vaginalno. Zapravo, od njih baš nikakve koristi osim što mi poremete ionako loš ciklus.
    Ali kad doktor tako napiše, naravno da se držim protokola.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hej, Ježić, jel ti imaš AIH 11.4. ili tada vadiš betu?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Artisan, i meni je trbuh bio užasno napuhan.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

meni i inače u drugom dijelu ciklusa zna bit malo napuhnut, ali ovo..., baš mi je dosta napuhnut.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, Ježić, jel ti imaš AIH 11.4. ili tada vadiš betu?
    Ne, 4 u potpisu znači 4. mjesec, a 11 znači 2011. godina. Postupak je 3.11, a beta će biti dva tjedna iza toga.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

...ja čekam svoj prvi aih..nedjelja il ponedjeljak....nadam se uspjehu a to želim i vama...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne, 4 u potpisu znači 4. mjesec, a 11 znači 2011. godina. Postupak je 3.11, a beta će biti dva tjedna iza toga.
    Ajme što sam smotana. Postopak je 3.4., a beta će biti dva tjedna iza toga.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ajme što sam smotana. Postopak je 3.4., a beta će biti dva tjedna iza toga.
    Aha, sad mi je jasno, sinoć sam već mislila da sam totalni idiot kad opet ne razumijem, pa te nisam ni htjela ponovo pitat. Ajde, onda nas ima puno tu negdje blizu. Držim ti fige i svim ostalim curama kojima se bliži postupak ili dan be!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •