Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
Nedavno sam pročitala kako je jedna od vas napisala da joj je ovo ipak najdraži topic... E pa i meni je... Uglavnom, danas sam bila kod dr. Dogovorili smo se da ćemo u travnju pokušati inseminaciju u prirodnom ciklusu (očito nije oduševljen reakcijom u veljači), a potom, ne uspije li - čekati tablete i prije ljeta upustiti se u prvi IVF. Budući da inseminaciju predviđa za točno 14. dan, ne mogu se oteti dojmu da sam prošli put ipak uranila jer je folikulometrija bila 8. dan, a AIH 12. dan. A možda se samo tješim. Uglavnom, bildam se sokom od cikle i mukom je pijem, ali svakodnevno ispijem pola litre.
I još nešto - ovaj put ću tražiti UZV na sam dan AIH. I sve to bi lako moglo biti odmah poslije Uskrsa. Naravno, ne počne li ciklus ranije pa se sve poremeti...
Ne mora značit da je bilo prerano. Doktor ti prati rast folikula UZV-om i kad smatra da su dovoljno veliki da ti štopericu da izazove završno sazrijevanje i pucanje folikula. To varira od ciklusa do ciklusa, jer folikuli ne rastu uvijek istom brzinom. Važno je da te prati na UZV i, da, nije loša ideja tražit UZV na sami dan AIH-a. Puno sreće sljedeći put!