Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3229

Tema: inseminacija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sara35, od otprilike 3.-7. dana ciklusa (ovisi o doktoru) počneš pit Klomifen koji ti potiče rast više folikula. Ja sam ga pila iako nemam nikakvih zdravstv.problema, jer više folikula=veća šansa. Onda od 9. dc ideš na folikulometriju (mjerenje rasta folikula) i tako svaki drugi dan dok oni ne dosegnu veličinu od 18 mm ili više. Zatim ti doktor odredi kad ćeš primit "štopericu"-injekciju HCG-a koja potiče završno sazrijevanje i pucanje folikula kako bi oni izbacili jajnu stanicu. 36 sati nakon štoperice dr.te naruči za inseminaciju. Prije samog postupka tvoj muž da sjeme u čašicu, oni ga u labu pripreme (odvoje najbolje plivače). Onda te postave na stol kao za gin.pregled, stave ti instumentić koji ti proširi cerviks i kroz kateter ti sa špricom uštrcaju spermiće. Možeš imat lagane grčiće, ali ništa strašno, ako se opustiš bit će ti lakše. Odležiš tamo oko pola sata i ideš kući, taj dan miruješ. Obično ide terapija Utrogestanom (progesteron) koja pomaže održavanju trudnoće i uzimaš je vaginalno 14 dana sve dok ne napraviš test ili betu. To ti je otprilike to. Budi mirna, opuštena i misli pozitivno. Želim ti puno sreće!
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 02.05.2011. at 22:08

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sara35, zaboravila sam ti napisat da možeš ić u postupke nekoliko puta za redom, ali pokušaj ne mislit na to nego samo na ovaj jedan postupak koji te sada čeka. Vidim da si nemirna, ali pokušaj se smirit, jer je to važno u ovim našim situacijama, ako ne ide drukčije uzmi Persen ili Normabel, pitaj doktora da ti preporuči nešto.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala ti martintoss na iscrpnom izvješću...baš si zlatna... sad bar znam kako to ide... sretno svima

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Sara35, od otprilike 3.-7. dana ciklusa (ovisi o doktoru) počneš pit Klomifen koji ti potiče rast više folikula. Ja sam ga pila iako nemam nikakvih zdravstv.problema, jer više folikula=veća šansa. Onda od 9. dc ideš na folikulometriju (mjerenje rasta folikula) i tako svaki drugi dan dok oni ne dosegnu veličinu od 18 mm ili više. Zatim ti doktor odredi kad ćeš primit "štopericu"-injekciju HCG-a koja potiče završno sazrijevanje i pucanje folikula kako bi oni izbacili jajnu stanicu. 36 sati nakon štoperice dr.te naruči za inseminaciju. Prije samog postupka tvoj muž da sjeme u čašicu, oni ga u labu pripreme (odvoje najbolje plivače). Onda te postave na stol kao za gin.pregled, stave ti instumentić koji ti proširi cerviks i kroz kateter ti sa špricom uštrcaju spermiće. Možeš imat lagane grčiće, ali ništa strašno, ako se opustiš bit će ti lakše. Odležiš tamo oko pola sata i ideš kući, taj dan miruješ. Obično ide terapija Utrogestanom (progesteron) koja pomaže održavanju trudnoće i uzimaš je vaginalno 14 dana sve dok ne napraviš test ili betu. To ti je otprilike to. Budi mirna, opuštena i misli pozitivno. Želim ti puno sreće!
    Ovo je najdetaljniji i najiscrpniji opis koji sam ikad pročitala. Svaka ti čast. Pa ne znam baš da bi te mnogi dr voljeli imati kao pacijenticu. Šala mala, naravno. Bravo. I hvala uime svih nas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •