Stranica 34 od 65 PrviPrvi ... 24323334353644 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 3229

Tema: inseminacija

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ježić, ruža82, jako mi je žao cure, ali molim vas nemojte govorit da nemate sreće. Imate sreće itekako, samo nije bio pravi trenutak. Sljedeći će već bit. Tako mislite, govorite i osjećajte. Meni bar takav način razmišljanja pomaže... ( Je li tko pročitao Tajnu? Preporučam. )

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ježić, ruža, baš mi je žao

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kaja76 prvotno napisa Vidi poruku
    A znam da, to si i ja mislim, ali dosadno mi je ne raditi ništa pa filozofiram. U zadnjem ciklusu sam počela piti Duphaston 45. dan i došla menga dok sam jos uzimala Duphaston - 9-ti dan uzimanja, dakle dan prije nego sam prestala piti. Ne znam sta to znači. Vjerojatno je bila tolika sila da nije izdržalo.
    Najgore je kod tih ludih jajnika što ne znas kako će raditi koji mjesec pa se nikad ne mozes ravnati. Ni prije nisam bas bila "ispravna", ali mi je makar do 45-og dana došlo. a zadnja dva ciklusa nesto luduje
    Bila bi ti došla menga u tome periodu i bez uzimanja dufastona.
    Ovo kada menga dođe pod uzimanjem progesterona, samo pokazuje koliko je naše tijelo snažnije od bilokakve kemijske nadopune.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    kaja76, jako sam imala jako neredovite cikluse s katastorfalnim nalazima progesterona. Doktorica mi je onda propisala tri mjeseca Provere od 10 mg od 14.-26- dana ciklusa i od tada su se regulirali na 29 dana, plus koji dan dva više nakon postupka radi utrogestana, ali inače točna ko vekerica.

Možda glupo pitanje, jel si probala napraviti test kojim slučajem?

Da urediš potpis, moraš ići pod "Postavke", pa "Uredi potpis", napišeš što želiš, spremiš promjene i to je to.
    Ma nisam napravila test jer sam ga radila vec sto puta i nikad nista pa ne vjerujem da je to moja sudba, makar ne u kućnoj radinosti. Odlučila sam pričekati do kraja tjedna pa ako ne bude nista, kupit cu test. Doduše, jednom mi se nakratko posrećilo, ali otada je prošlo vec skoro 2 godine. Sad cu probati staviti sve to lijepo u potpis.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Bila bi ti došla menga u tome periodu i bez uzimanja dufastona.
    Ovo kada menga dođe pod uzimanjem progesterona, samo pokazuje koliko je naše tijelo snažnije od bilokakve kemijske nadopune.
    Hvala! Ma da pričekat cu još koji dan. Moram vjezbati strpljenje jer ce ga zasigurno trebati

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ježić, ruža žao mi je
    Ni sama ne znam dali da se nadam ili ne. u Nedjelju III ß

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ptica1, držim fige za tvoju betu! Nemoj odustat od nadanja i misli pozitivno! To šta curama nije ovaj put upalilo, ne znači da tebi neće sada i da njima neće već sljedeći put. Nije taj AIH toliko neuspješan, upalio je Tini iz prve, a meni iz treće (druga stvar je što se nije mrva zadržala). Znači, ima nade i trudnoće iz AIHa se događaju. Ajmo, smajl na lice, šajn u okicama i pozitivne misli!
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 17.05.2011. at 16:22

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Curke, znate li možda može li prirodno doć do začeća dok se koristi Canesten krema za rodnicu, jel ona otežava spermićima prolaz?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Otežava, da ne kažem i onemogućava. Kod ovulacije, tj. plodnih dana tvoje tijelo proizvodi tzv. plodnu sluz koja pomaže plivačima da dođu kuda im je cilj, a vaginalne kreme, razne vaginalete i slično im ne dopuštaju prolazak u cerviks i dalje
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 17.05.2011. at 20:03

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ok, hvala, i meni je to logično, a dr. iz moje ex poliklinike je rekao da to ne smeta. A gljivice, jel one smetaju (pošto ja skoro redovno dobijem gljivice baš u vrijeme plodnih dana)?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Valamala, jesi li imala punkciju, kako je prošlo?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ptica1 prvotno napisa Vidi poruku
    ježić, ruža žao mi je
    Ni sama ne znam dali da se nadam ili ne. u Nedjelju III ß
    Nemoj se ti ravnat po nama! Samo hrabro u nedjelju, ja ti želim svu sreću!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    ježić, ruža, baš mi je žao
    I meni. Jako, jako...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma nisam napravila test jer sam ga radila vec sto puta i nikad nista pa ne vjerujem da je to moja sudba, makar ne u kućnoj radinosti. Odlučila sam pričekati do kraja tjedna pa ako ne bude nista, kupit cu test. Doduše, jednom mi se nakratko posrećilo, ali otada je prošlo vec skoro 2 godine. Sad cu probati staviti sve to lijepo u potpis.
    Nikad ne znaš. Ja ne vjerujem previše u sudbinu, ali jako dobro znam da je naše tijelo čudesna stvar i da te jako često može iznenaditi, kako ugodno, tako i neugodno, na žalost.
    Najeftiniji test košta nekih 20-tak kuna, to zaista nije velika cijena da riješiš neke nedoumice. Mislim da ćeš ovim čekanjem više natrenirati živce, nego što ćeš izvježbati strpljenje.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nikad ne znaš. Ja ne vjerujem previše u sudbinu, ali jako dobro znam da je naše tijelo čudesna stvar i da te jako često može iznenaditi, kako ugodno, tako i neugodno, na žalost.
    Najeftiniji test košta nekih 20-tak kuna, to zaista nije velika cijena da riješiš neke nedoumice. Mislim da ćeš ovim čekanjem više natrenirati živce, nego što ćeš izvježbati strpljenje.
    odlučila sam ga kupiti danas, sutra se ujutro istestirati Mada mislim da bih da sam trudna imala nekakve simptome. Kod moje prve neuspjele trudnoće sam osjećala i grudi i spavalo mi se i nekakve lagane mučnine pa mislim da bi i sad bilo tako. Nekako sve nade polažem u te inseminacije makar čujem da ni one nisu baš preuspješne, ali nikad se ne zna. Uz dodatak Klomifena sve je moguće! Vidim da imamo istu dijagnozu (osim sto si ti ipak mlađa) pa me zanima koliko inseminacija su ti predvidjeli prije IVF-a?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kaja76, sretno ti sutra! Simptome trudnoće tako rano ne moraš imat. I ako ikako možeš, nabavi Femaru umjesto Klomifena, puno je kvalitetnija.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja nisam imala niti jedan simptom, prvi test mi bio negativan, čekala M i imala totalni PMS tako da ti to ne znači ništa. Držim fige za plusić

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala vam, cure! Jos pola sat idem s posla pa cu kupiti test pa cemo vidjeti. Javim se sutra. Čula sam za tu Femaru, ali ne znam puno o tome.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

odlučila sam ga kupiti danas, sutra se ujutro istestirati Mada mislim da bih da sam trudna imala nekakve simptome. Kod moje prve neuspjele trudnoće sam osjećala i grudi i spavalo mi se i nekakve lagane mučnine pa mislim da bi i sad bilo tako. Nekako sve nade polažem u te inseminacije makar čujem da ni one nisu baš preuspješne, ali nikad se ne zna. Uz dodatak Klomifena sve je moguće! Vidim da imamo istu dijagnozu (osim sto si ti ipak mlađa) pa me zanima koliko inseminacija su ti predvidjeli prije IVF-a?
    Klomifen i Femara se oba koriste kod blagih stimulacija. E sad, klomifen stanjuje endometrije, femara navodno ne. No femara originalno nije lijek za liječenje neplodnosti nego se koristi u onkologiji kod liječenja određenih malignih bolesti dojke. Femara je i daleko skuplja od klomifena. Znam da neke žene ne reagiraju dobro, ili uopće na klomifen pa im doktori daju femaru. Također, mislim da se femara daje u nekim slučajevima kad je FSH visok. Ali u svakom slučaju, doktor je taj koji ti mora odrediti terapiju. Nemoj nikako nabavljati sama femaru ako ti je doktor odredio klomifen!

Što se tiče broja inseminacija, meni nisu predvidjeli nikakav broj. U Petrovoj ti to nejde po takvom sistemu, ne predviđaju unaprijed neuspješan postupak, nego se za svaki idući dogovaraš nakon što doneseš negativne rezultate. Evo, ja sam tek sad nakon trećeg neuspjelog postupka uspjela dogovoriti da me stave na listu za IVF u 9. mjesecu, a u međuvremenu ćemo prije godišnjeg odraditi još jednu inseminaciju, čisto da nam vrijeme ne prođe u prazno. Ja sam za sad bila tri mjeseca za redom na inseminaciji s klomifenom i očito mi je stanjio endometrij, tako da sad imam jedan mjesec pauze, a onda klomifen + estrofem, koji služi za debljanje endometrija.

Ne bih te htjela obeshrabriti, i uvrijediti one kojima je AIH uspio, ali ja i dalje stojim iza činjenice da AIH ima uspješnost svega 8%, što je jako slabo. Ukoliko dijagnoza ne zahtijeva suprotno, nekakvo je nepisano pravilo da se odrađuju barem 3 inseminacije prije izvantjelesne oplodnje. Ne znam gdje si ti u postupku, ali ako je moguće, probaj dogovarati stvari što više unaprijed, ako možeš. Npr., probaj dogovoriti 2-3 inseminacije, ali nek te već sad stave na listu za IVF. Da sam ja mogla dogovoriti tako, onda sad nebi morala na 4. AIH i čekati IVF tek na jesen.

No prije svega, sretno s testom! Možda ti sve ovo gore napisano uopće neće ni trebati!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ježić, znaš li molim te kolika je cijena Femare?
    Posljednje uređivanje od sweety : 19.05.2011. at 09:42

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

826,11 kn cijena kutije za 30 tableta od 2,5 mg

Femara

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Klomifen i Femara se oba koriste kod blagih stimulacija. E sad, klomifen stanjuje endometrije, femara navodno ne. No femara originalno nije lijek za liječenje neplodnosti nego se koristi u onkologiji kod liječenja određenih malignih bolesti dojke. Femara je i daleko skuplja od klomifena. Znam da neke žene ne reagiraju dobro, ili uopće na klomifen pa im doktori daju femaru. Također, mislim da se femara daje u nekim slučajevima kad je FSH visok. Ali u svakom slučaju, doktor je taj koji ti mora odrediti terapiju. Nemoj nikako nabavljati sama femaru ako ti je doktor odredio klomifen!

Što se tiče broja inseminacija, meni nisu predvidjeli nikakav broj. U Petrovoj ti to nejde po takvom sistemu, ne predviđaju unaprijed neuspješan postupak, nego se za svaki idući dogovaraš nakon što doneseš negativne rezultate. Evo, ja sam tek sad nakon trećeg neuspjelog postupka uspjela dogovoriti da me stave na listu za IVF u 9. mjesecu, a u međuvremenu ćemo prije godišnjeg odraditi još jednu inseminaciju, čisto da nam vrijeme ne prođe u prazno. Ja sam za sad bila tri mjeseca za redom na inseminaciji s klomifenom i očito mi je stanjio endometrij, tako da sad imam jedan mjesec pauze, a onda klomifen + estrofem, koji služi za debljanje endometrija.

Ne bih te htjela obeshrabriti, i uvrijediti one kojima je AIH uspio, ali ja i dalje stojim iza činjenice da AIH ima uspješnost svega 8%, što je jako slabo. Ukoliko dijagnoza ne zahtijeva suprotno, nekakvo je nepisano pravilo da se odrađuju barem 3 inseminacije prije izvantjelesne oplodnje. Ne znam gdje si ti u postupku, ali ako je moguće, probaj dogovarati stvari što više unaprijed, ako možeš. Npr., probaj dogovoriti 2-3 inseminacije, ali nek te već sad stave na listu za IVF. Da sam ja mogla dogovoriti tako, onda sad nebi morala na 4. AIH i čekati IVF tek na jesen.

No prije svega, sretno s testom! Možda ti sve ovo gore napisano uopće neće ni trebati!
    Nažalost, trebat ce mi kao što sam i pretpostavljala. Testić je pokazao -. Ja sam na samom početku borbe. Neću uzimati nista van onoga sto mi dr. kaže jer to ne bi imalo smisla. Kao sto si mi i predlozila, pokušat cu se dogovoriti za jesen za IVF ako od inseminacija ne bude. Ipak imam 35 godina i nije vrijeme za puno čekanja. Jedino sto me ohrabruje da je jednom doslo do spontane trudnoće i da mi je jedini problem ovulacija pa da ce ipak biti brzo rezultata. Klomifen vec imam doma, pit cu 50 mg pa cemo viditi hoće li biti ovulacije. Samo kad bi taj menzis vec jednom stigao da krenem

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Samo 50 mg ti je rekao doktor? Od kojeg do kojeg dana?
    Žao mi je radi testića. Ti čak imaš, po mojem mišljenju, veće šanse prije se ugurati na IVF, zbog muževe dijagnoze. U svakom slučaju obavezno traži da te stave na listu čim prije.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Žao mi je radi testića. Ti čak imaš, po mojem mišljenju, veće šanse prije se ugurati na IVF, zbog muževe dijagnoze. U svakom slučaju obavezno traži da te stave na listu čim prije.
    Da, samo 50 mg. Ne znam o čemu to ovisi. Vjerojatno me ne žele predozirati. S koliko si ti počela? Došlo je do ovulacije? Ja sam u KBC Rijeka. A muževa dijagnoza varira. Dva spermiograma je radio do sad- normo i blaža oligoast. Vjerojatno im to ne izgleda tako alarmantno. Ma voljela bih da to upali jer mi se stvarno ne da trovati injekcijama, ali ako ne bude druge...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

E da i pijem od 5-9. dana.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam ti u ove tri inseminacije bila na 100 mg dnevno od 3.-7. dc, a sad mi je propisala isto 100 mg ali od 4.-8. dc + Estrofem 1mg 2 puta dnevno od 5. dana ciklusa.
    Do sad sam uvijek imala više folikula, ali maksimalno 3 vodeća po ciklusu. Dal je do ovulacije došlo, iskreno, ne znam, mogu samo pretpostavljati, jer u Petrovoj imaju sistem da si na zadnjoj folikulometriji obično 2 dana prije same inseminacije. Oni ne rade ultrazvuk direktno prije inseminacije, kao što to rade u nekim drugim bolnicama.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..ja sam pila dva dana(100 mg) a preostala tri dana po 50 mg...sveukupno 7 komada....i dobila jedan folikul...

..pila od 3-7 dc...

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a ja sam pila klomifene od 3 do 10. dana po 2, i od 11-18 dana po jedan, te estrofem od 10. dana do bete (testa) 3 na dan svaki po 2 mg

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Artisan koliko si folikula imala sa takvim protokolom?
    Ja pijem 2-6 dc 2x1 i dobivala uvijek po jedan dominantni folikul.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kaja76, žao mi je zbog minusića!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    kaja76, žao mi je zbog minusića!
    a sta ces, vec sam navikla na to. Nisam puno ni očekivala. Bit cu razočarana ako mi inseminacije ne uspiju. Sad u tome vidim spas

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    ..ja sam pila dva dana(100 mg) a preostala tri dana po 50 mg...sveukupno 7 komada....i dobila jedan folikul...

..pila od 3-7 dc...
    Pa stvarno si ih dosta dobila, ato i nije neka velika doza. Vjerojatno na to utječe i tvoja mladost. Vjerojatno su ti rezerve j.s. još visoke

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam ti u ove tri inseminacije bila na 100 mg dnevno od 3.-7. dc, a sad mi je propisala isto 100 mg ali od 4.-8. dc + Estrofem 1mg 2 puta dnevno od 5. dana ciklusa.
    Do sad sam uvijek imala više folikula, ali maksimalno 3 vodeća po ciklusu. Dal je do ovulacije došlo, iskreno, ne znam, mogu samo pretpostavljati, jer u Petrovoj imaju sistem da si na zadnjoj folikulometriji obično 2 dana prije same inseminacije. Oni ne rade ultrazvuk direktno prije inseminacije, kao što to rade u nekim drugim bolnicama.
    Pa ta inseminacija bez UZV mi stavrmno izgleda blesava. Zato i je tako neuspješna ta metoda. Vjerojatno si ovulirala samo je pitanje je li timing pogođen. Ko zna kako je u Ri. A ma, vidjet cemo uskoro kako ce biti meni

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

826,11 kn cijena kutije za 30 tableta od 2,5 mg

Femara
    Hvala
    Pa ta inseminacija bez UZV mi stavrmno izgleda blesava. Zato i je tako neuspješna ta metoda. Vjerojatno si ovulirala samo je pitanje je li timing pogođen. Ko zna kako je u Ri. A ma, vidjet cemo uskoro kako ce biti meni
    Žao mi je za minus.

I na SD ne rade UZV na dan inseminacije. Meni to isto glupo.

Evo mi opet u igri.
    Ovaj put čisti prirodnjak, čak i bez klomića, bez ičega. I bez velike nade...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znate li, ili ima li itko iskustvo takvo, kako je sa ovim potpunim prirodnjacima, da li se isto dobije štoperica ili ne?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sweety, meni ti je baš uspio taj 3. AIH kad me doktor skinuo i sa Klomića i štoperice i Utrića, pa se ne trebaš brinut. Meni se čak čini (pošto imam urednu ovulaciju) da su mi ti lijekovi poremetili moje prirodno dobro stanje. Imala sam svaki ciklus cca 7 dana nakon inseminacije mliječni iscjedak iz bradavica, dr. mi je rekao da to može bit reakcija na stimulaciju ( PRL mi je već bio tada spušten, pa nije od njega).
    Kad ideš skroz prirodno može bit štoperica, a i ne mora. Meni je taj zadnji put dr. provjerio ovulaciju LH trakicama, pa mi nije dao štopericu.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

maca, na kraju sam imala dva. imala sam ih ja puno,po 5,6 na svakom ali nikako se nije htio vodeći izdvojit, pa je dr odlučio tako puno klomifena, i uz stalno praćenje, naravno. bojali smo se da ih ne bude previše, jer bi morali odustat od aih. no na kraju smo uspjeli dobit dva odlična. aih je rađena 21. dc
    Posljednje uređivanje od artisan : 20.05.2011. at 12:25

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage cure, tek sam se sad registrirala na forum iako sam već dugo prisutna kao čitatelj i većinu potrebnih i korisnih informacija sam doznala baš ovdje. pratim vašu borbu pa sam nekako osjetila potrebu ispričati svoju priču i dati vam možda bar malo pozitivne energije.
    Dake, ukratko kod nas je bio problem mojih neredovitih ciklusa i anovulacije, s mm sve ok. Nakon nekoliko mjeseci klomifena i ciljanih odnosa pokušali smo s inseminacijom (isto klomifen) koja je uspjela i imamo prekrasno dvogodišnje dijete. Drugi put nismo ciljali već odmah dogovorili inseminaciju i sada sam dvadeset tjedana trudna. Dakle, dvije inseminacije i dvije trudnoće.
    Svaki dan zahvaljujem Bogu na sreći koju osjećamo.
    Također, ja nisam baš nešto reagirala na klom., oba puta sam imala samo po jedan folikul, ali izgleda oba puta vrijedan.
    Znam da inseminacije nemaju velik postotak uspješnosti, tim sam više zahvalna na svemu. Sve smo radili u Citu kod dr. P. gdje sam ja i inače već odavno i za njih imam samo riječi hvale.
    Svima vam želim što prije uspjeh i svu sreću!

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jutro svima!

Ja sam bila na inseminaciji u Petrovoj 16.05 ( ponedjeljak), to mi je prvi postupak i bio je u prirodnom ciklusu uz Ovitrelle. Netko je gore pitao jel ide štoperica u prirodnim ciklusima, koliko ja znam ide uvijek jer sam je ja dobila i kad smo pokušali odnos uz folikulometriju.
    I mene nervira što ne rade UZV tip pred postupak. Ono što mi je isto bilo bezveze je da se postupak radi u prostoriji u kojoj se uzimaju anamneze pacijenticama i prometno je kao na kolodvoru, cijelo vrijeme je u prostoriji bilo minimalno 4 ljudi ne uključujući mene i dr. Baldani. Nije mi to neki doživljaj al dobro, mislim da sam se pomirila sa svim tim "cirkusima" u Petrovoj.
    Dobila sam Folacin i Utrogestan vaginalno triput dnevno po dvije i sad čekam betu. Ako bi gledali neku statistiku, trebala bi ići bar na 4 inseminacije prije nego pređemo na neku drugu metodu, doduše meni recimo dr. Baldani savjetuje tri prije idućeg postupka.
    Ono što me trenutno najviše brine je što smo i muž i ja zdravi i svi nalazi su dobri a ne dolazi do trudnoće. Da li se radi punkcija jajnih stanica bez stimulacije ako se ide na vanmateričnu oplodnju? Ne bi baš pila stimulanse jer imam ovulaciju svaki mjesec, jedino neznam da li se to radi radi broja folikula eventualno... Skrenuh s teme
    Uglavnom, simptoma trudnoće a ni pms-a nema na vidiku zasad.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vanchriban, dobrodošla! IVF se može radit i u prirodnom ciklusu, ali mislim da ti isto daju blagu stimulaciju Klomifenom ili Femarom da razviješ više jajnih stanica, da imaju s čim radit. Ne zanm može li se skroz bez ikakve stimulacije, jer još nisam došla do tog postupka.
    Moj muž i ja smo isto zdravi, mene isto to brine, jer mi nije jasno zašto onda nema bebe...
    Svakako, želim ti puno sreće! Što se simptoma tiče, ne brini, još je jako rano.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vanchriban, prirodni IVF je bez ičega, znači bez klomifena, femare, gonala, menopura. Normalno se folikulometrijom radi praćenje rasta folikula. Pred punkciju se daje štoperica (najčešće). Takvim protokolom se obično dobije jedan folikul, ali je upitno hoće li biti jajne stanice ili ne.

Polustimulirani ili blagi IVF se naziva onaj koji je uz klomifen ili femaru + eventualno mala doza menopura ili gonala ili se odnosi na uobičajeni protokol stimulacije, ali s bitno smanjenom količinom lijekova (barem pola manje).

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne brinem jer znam da je rano.
    Koliko dugo ti i tvoj muž pokušavate? Mi već preko godinu s tim da sam ja već nakon 6 mj krenula s ekstra pretragama jer mi je bilo sumnjivo. Sad kad smo sve obavili mi je još gore, ispada da jednostavno ne klikamo.
    Bilo bi super kad bi inseminacija uspjela al ne polažem prevelike nade baš zato što je slaba uspješnost tog postupka.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sweety, meni ti je baš uspio taj 3. AIH kad me doktor skinuo i sa Klomića i štoperice i Utrića, pa se ne trebaš brinut. Meni se čak čini (pošto imam urednu ovulaciju) da su mi ti lijekovi poremetili moje prirodno dobro stanje. Imala sam svaki ciklus cca 7 dana nakon inseminacije mliječni iscjedak iz bradavica, dr. mi je rekao da to može bit reakcija na stimulaciju ( PRL mi je već bio tada spušten, pa nije od njega).
    Kad ideš skroz prirodno može bit štoperica, a i ne mora. Meni je taj zadnji put dr. provjerio ovulaciju LH trakicama, pa mi nije dao štopericu.
    martinstoss, oprosti što ću sad ovo napisati, ali ne mogu ne reagirati. Molim te, nemoj pisati da ti je AIH uspio, kad nije. Imala si biokemijsku u tom postupku, trudnoće nema i znači da postupak nije uspio. Vidim da ima puno cura koje su tek počele s postupcima ili će tek početi. Ovakve izjave mogu više zbuniti, nego informirati.
    Eto, žao mi je, nisam mislila ništa loše, ali stvari jednostavno tako stoje.
    Posljednje uređivanje od ježić : 21.05.2011. at 15:42

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ježić, ukrala si mi riječi iz usta.
    ja sam imala biokemijsku na 1. aih i na 1. ivf i to NISU BILI USPJEŠNI postupci. da su bili, ja bi sad imala troje djece.
    biokemijske trudnoće su dosta česte i u spontanim zatrudnjivanjima, ali većinom se ne detektiraju jer žene ne vade tako rano betu (ako uopće znaju što je beta, sretnice) ili rade testove, za razliku od nas.

dakle, svaka niska beta (moje su bile oko 20-25) više je, na žalost, razlog za zabrinit se, nego za slaviti. na žalost.
    uvijek ima iznimki koje su i sa niskim betama iznijele trudnoću. ali to su fakat iznimke.

budući da mnoge od nas čeka dug i trnovit put, jako je bitno biti realan u svemu ovome.

a zvati biokemijske uspjehom ili reći - svaka crtica pa ma kako blijeda bila je sigurna trudnoća, skakati na bete od 20, iz iskustva govorim - su obična zavaravanja i na žalost, uglavnom neistine.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kaja76, sretno ti sutra! Simptome trudnoće tako rano ne moraš imat. I ako ikako možeš, nabavi Femaru umjesto Klomifena, puno je kvalitetnija.

mislim da ovakve savjete ne bi trebala dijeliti. svatko se treba držati terapije koju mu je dr propisao a ne slušati random savjete na forumu. ipak su se dr-i školovali za svoj posao. ovakvi savjeti mogu biti strašno opasni.

ne možete uspoređivati terapije koje ste dobili, sve vi ste jedinke za sebe, jedino vam je zajedničko što ste žene koje prolaze mpo u hrvatskoj. ništa drugo, apsolutno ništa drugo.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drage moje, ovo sve šta ja vama pišem mi je rekao dr. Šimunić, nisam isisala iz malog prsta. Naravno, da ne mislim da treba Femaru uzet na svoju ruku, ali može cura bit informirana i eventualno pitat doktora šta misli o tome. A iz iskustva znam da neki doktori baš i nisu savjesni i da dijele Klomifen šakom i kapom. Npr. mi smo krenuli na dogovor u 12. mjesecu prošle godine i moj ex mpo nije htio iskoristit taj ciklus, jer nije htio bez stimulacije Klomifenom iako je sa mnom sve ok, onda me 2 mjeseca tretirao Klomifenom, da bi sljedeći ciklus odlučio da meni ipak ne treba Klomifen, jer imam uredne ovulacije...(o ostalome da i ne govorim). Mnogo se tu žalimo na nemar i traljavost, pa ne vidim razloga zašto nove cure ne bi saznale nešto prije nego sam ja saznala.
    A što se biokemijske tiče, i za to mi je dr. rekao da je to dobar znak, a postoji i mnoštvo stručnih članaka koji to potvrđuju. ČESTE biokemijske trudnoće nisu dobre. Ja pričam o tome kao o "uspjehu", jer se ipak nešto dogodilo, nešto se spojilo. Ovo da žene kod spontanih biokemijskih trudnoća ni ne znaju da su tako kratko bile trudne ne mogu potvrditi svojim iskustvom, jer sam ja krvarila 12 dana, pa bi znala da se nešto poremetilo i bez da sam provjeravala betu, jer inače krvarim 3-4 dana.
    I na kraju, tu smo da jedna drugoj pomognemo svojim iskustvima i baš je dobro da sve imamo različita iskustva, jer da sve imamo ista onda ovaj forum ne bi trebao ni postojat. Da nije različitih iskustava, ja puno stvari koje su mi bile od velike pomoći ne bih znala.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a čuj, nakon 1. biokemijske mi je bilo drago da se nešto dogodilo. to je bio i 1. aih, 1. postupak uopće. možeš misliti koliko sam nade dobila. mislila sam da ću odmah iz 2. aih ostati trudna.
    pa 2 negativne bete
    pa opet biokemijska na 1. ivf-u.
    pa 3 negativne bete
    pa beta iz potpisa.
    tako da ja fakat ne mogu biokemijsku proglasiti ni uspjehom ni dobrim znakom.
    i mislim da su najveći "krivci" za moju trudnoću picsi, imsi, oosight koje cito ima. inače tko zna do kada bi 'ćerala negativne bete

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a to što je šimunić spominjao femaru, možda ju je spomenio tebi kao eventualno rješenje tvog slučaja.
    netko će bolje reagirati na klomifen.
    ja sam npr. bolje reagirala na sami klomifen nego na samu femaru
    pa sam bolje reagirala na menopure plus cetrotide nego na gonale plus decapeptyle
    pa sam bolje reagirala na femaru plus menopur nego na menopur plus cetrotide

mpo put je put pokušaja i pogreške, nekad jako dugotrajan, dok se ne ubode prava kombinacija u pravoj dozi u pravo vrijeme.
    čak i jedna osoba reagira strašno drugačije od postupka do postupka - meni je punkcija na 1. ivf-u bila na 18.dc, u 4.i 5. 12 dc.
    najprije su mi folikuli gmiljili 1 mm dnevno, da bi na kraju narasli 2 cm u danu.

a ovisi i koja bolnica daje koji protokol. npr. femara/mp je poznati cito protokol. eto, sad i šimunić uvodi femaru. ali npr. kbc st nema femaru kao mogućnost - barem nije imao lani kad sam bila tamo na konzultacijama.

samo sam htjela reći da treba oprezno sa izjavama, jer će za mnoge ovo biti dug i bolan put, pa da se ne razočaraju previše ako od 1. biokemijske do trudnoće trebaju imati još 7 postupaka ko ja.
    ti osobno možeš biokemijsku doživljavati kao uspjeh, ali ako se koristiš pravilnom mpo terminologijom onda ne možeš reći "3. aih mi je bio uspješan" jer nije, nisi trudna. o tome se radi. uspjeh je trudnoća (odnosno porod čak) a ne subjektivan doživljaj uspjeha
    Posljednje uređivanje od Pinky : 21.05.2011. at 20:51

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

martinstoss, no hard feelings, svi smo mi tu prije svega da pomognemo sebi, a onda i drugima oko sebe. Razumijem ja što si htjela reći po pitanju Femare i predložit nekom drugom da se posavjetuje o tome sa svojim liječnikom. Ono što sam ja htjela reći je da pažljivije biraš riječi kad nekome dijeliš savjete. Iz tvojeg prvotnog posta, citiram: "I ako možeš, nabavi Femaru umijesto Klomifena, puno je kvalitetnija" netko bi mogao sasvim drugačije to shvatiti, pogotovo netko tko je tek početnik u tome.
    A što se pak uspjeha tiče, moje inseminacije su očigledno bile neuspješne. Čak i da mi se dogodi biokemijska, neću to sigurno shvaćati uspjehom. Pravi uspješan postupak za mene bit će onaj u kojem doživim čvrstu, pravilno duplajuću betu, odnosno onaj koji će u konačnici rezultirati uspješnim porodom.

Pinky

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da li se u nasim klinikama provodi intratubalna inseminacija?
    Molila bih ako netko ovdje ima iskustva i s intratubalnom i intrauterinom da usporedi obje i da svoju procjenu o uspjesnosti jedne i druge.
    U kojem trenutku se provodi inseminacija, mislim u odnosu na rast folikula? Ceka li se da folikul prsne ili je tad vec prekasno?
    Da li postupak inseminiranja boli?
    Moze li se odmah ici kuci ili se lezi kao nakon IVF-a?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •