..pa jel to nije mal rano...danas ti je 9 dan od AIH-a...meni crticu pokazalo na 12 dan..i to neku jadnu bljedunjavu..da sam imala test iz ljekarne...vjerojatno mi nebi ni pokazalo....
Hvala Vam žene na savjetu, znam da je prerano ali sam nestrpljiva!! Pričekat ću do srijede pa idem vadit krv...
To svakakotest no no! Znam da si nestrpljiva i ja sam bila pa sedam dana sam prestala s utricima i folacinom bez veze jer nisam mogla pricekat jos par sati a jos gluplje ni krv nisam vadila :/ tek nakon sto mi M nije dosla u sljedecih 5/6 dana na dr.-ov savjet sam napravila test koji je bio pozitivan
![]()
evo ja sam danas obavila 2. aih, sad čekamo betu 11.07.
kika pričekaj srijedu
Da li se u Os bolnici radi inseminacija? Koliko dugo se čeka na to kada se prvi puta obrati liječniku? Da li uvažavaju nalaze od mog doktora ili se sve mora ponovno vaditi?
..radi..ja sam bila prije 3 mj....uvažavaju ti se svi nalazi ako nisu stari...
..zavisi koji je tvoj problem...nekad se ide s jednim-dva ciljana odnosa pa onda aih....al ja nisam...ja sam odmah išla na aih čim sam prikupila sve papire...al znam žene koje su jedan mjesec došle na dogovor...a drugi već bile u postupku...u osijeku nije aih problem...nego IVF (čekanje lijekova godinu dana)
javljam vam se žene sa vješću da sam danas ujutro radila test koji je naravno negativan, mogla sam si i misliti pošto me sise bole i leđa me rasturaju. Sad očito čekam mengu pa ispočetka, bilo bi to preveliko čudo da sam uspjela od prve...![]()
Mislite da su te kasne ovulacije niš koristi? i ja sam inseminirana tek 20-ti dan, ali ipak se nadam. Ionako su mi ovulacije tako rijetke da se moze zbrojiti na prste koliko sam puta ovulirala u svojih 35 god zivota pa mi je svaka jedna velika nada mada znam da su inseminacije slabo uspješne.
Ma meni nisu ni dali utriće, ni ništa. ne znam je li dr. zaboravio ili što je bilo...
Kaja, i ja sam se nadala uvijek, najviše da će mi odma prva uspijeti i nisam znala nit slutila da se ta inseminacija radila reda radi!! barem je takav bio komentar doktora, da tu prvu ne računamo. neznam ti šta reči, osim da se barem ja, previše nadam uspjehu a onda slijedi veliko razočaranje. a kad pogledam koje su mi šanse s inseminacijom![]()
I ja imam neke slične simptome samo laganije, ali mislim da jos 7 dana ne bih trebala dobiti ako se računa da menga dolazi 14 dana nakon O. Makar kažu da su simptomi dolaska menge i rane trudnoće jako slični i dok se ne testiras ne možes znati. Ja se nadam da cu uspjeti izdržati da se ne testiram do sljedeceg vikenda. Pokušavam ne razmišljati o tome, ali mi nekako ne ide... Stalno osluškujem tijelo, ali ne mogu nista zaključiti
A da, nitko jos na ovom forumu nije objavio da je trudan s inseminacijom mada sam čula za nekoliko njih kojima je i tako uspjelo. pa valjda ne bi ni radili da bas nikom ne uspije. Samo sto je toliko rijetko da ne ulijeva optimizam. Hoćeš li brzo naIVF ili dr. predlaže jos AIH-ova?
Nadam se da je ovo zadnja inseminacija!!!
Kaja ne čitaš dobroi ja sam ostala trudna s AIH čak sam stranicu dvije ispres napisala moje iskustvo. AIH je najmanje uspjesna MPO metoda ali ima cura koje ostaju trudne.Zelim od srca to o svima vama!
Ja NIKAKVE simptome imala nisam. Pms kompletan, cak caffetinnpopila jer nisam imala pri ruci nista a rasrurali me jajnici :/ apsolutno sam mislila da "bacam" novac na jos jedan negativan test, a kad ono!!! Dal si vadila betu?Kajama ja procitam po sto puta pa opet nesto zabrljam
ne, ne treba ti 4 folikula - dosta jedan. Kad ih je vise vece su sanse da se jedan od 4 oplodi nego jedan od jedan, ali nema tu pravila.Ja sam stvarno slaba sa znanjem o MPO ali vam mogu reci moja iskustva s tim. Od srca vam zelim bebulince sto prije
![]()
Meni je bio gotov za dvi ili tri ure i to ti je najbitniji pokazateljMene su (.)(.) bolile takodjer ali me i inace u pms-u bole. A i non stop sam trcala piskiti al sam citala da moze biti od utrica. Sutra nije daleko, vibram da beta bude lijepa
![]()
koliko sam ja shvatila, nije problem u kasnoj ovulaciji nego u endometriju u kasnijoj fazi ciklusa koji postane lošiji za implantaciju. ali ne mora to ništa značiti, ja sam pitala dr-a za to i on kaže da je bilo trudnoća i sa inseminacijom čak 30.dc.
btw, ja sam danas opet bila na folikulometriji, aih je službeno otkazan jer se niti jedan folikul nije razvio a danas mi je već 30.dc tako da smo sad na odmaranju do jeseni
svim curama puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cure gdje se u zagrebu vadi beta na uputnicu? u transfuziji (petrova 3) ili petrova baš bolnica?
kika držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
Posljednje uređivanje od artisan : 27.06.2011. at 21:13
Kitty, zašto do jeseni pauza??
moja druga trudnoća je ostvarena inseminacijom...uspijelo od prve (pol. Vili), valjda zato jer se nisam ništa nadala...išli smo zbog sekundarne idiopatske neplodnosti...bebe sam izgubila u 30 tt zbog nekih drugih problema...
ali eto samo da vam dignem moral i pošaljemda ne gubite nadu i ne odustajete!!
![]()
Kitty, hoćeš li još na inseminaciju ili??
meni je u petak 8dc. pa idemo pogledat dal se šta događa.
Evo da i ovdje pitam :
Meni je danas 14 dana od drugog AIH-a, nije mi se išlo vaditi betu pa sam popiškila test i ispao je pozitivan ( Gravignost). Doduše, druga crtica je bila svjetilija al piše da i to znači trudnoću. Idem ujutro vaditi betu, ne usudim se nadati dok ne vidim nalaz bete.
Zanima me što dalje i koliko visoka beta znači trudnoću uopće? Znam samo da moram prijaviti sestrama nalaz bete.
vanchriban super za testić
evo vibrica za betu sutra pa ćemo ti sutra čestitati ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vanchriban![]()
Ej žene moje drage, kao što sam i očekivala beta je skoro pa 0, tj. 1.2 pa sad opet ispočetka...Šaljem puse svima i držte se! Vanchriban tebi čestitam na tvojoj trudnoći!!!! Imat ćeš jednu lijepu bebicu!
varchiban, šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra i pomalo poskakujem
kika222drži se i u nove pobjede!
bravo vachiban! ja taman počela plakati da je malo trudnih putem insem. kad ono lijepe vijesti. čestitam![]()
Da malo popravimo statistiku ovdje
Evo me s nalazom: beta je 335
Odmah sam se javila sestri Ireni na odjel, rekla je nek za sedam dana ponovim betu, nastavim s utrićima vaginalno i folacinom. Također da ne dižem ništa teško i ne naprežem trbušne mišiće.
Tako da vi sve koje idete na inseminacije, ne gubite nadu!
Vanchriban, pa to je genijalno![]()
, čestitam i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da beta pravilno naraste!
Vanchriban čestitam!
meni je AIH bio 21.6. i sad sam već luda od čekanja!
što je najbolje prije AIH-a sam si rekla da si neću radit pritisak i neću gledat datume ali dani se vukuuu![]()
tooooooooooooooooooooooooo vanchriban , bravo, čestitam na prekrasnoj vijesti
Hvala cure!
Barbarella meni je prvi AIH bio toliko stresan da je to bilo strašno. Nisam znala ni što ni kako i ta dva tjedna sam provela u totalnom grču, psihotičnim napadima na frižider da bi rezultat bio negativan. Baš me poklopilo.
Ovaj put su me zatekli jer je prva folikulometrija na 11 dc pokazala da je folikul zreo i nije bilo vremena ni za štopericu ni išta drugo. Popiškila sam lh trakicu i došla idući dan u pauzi s posla na postupak. Poslije više nisam uopće obraćala pažnju, djelomično i zato što je naputak bio poseksati se još jednom taj dan a mi smo bili preumorni pa sam valjda automatski označila to kao neuspjeh
Nemoj previše razbijati glavu, meni je to odmoglo.