Koliko sam ja la žila, ovog najvećeg je dr otpisao kad ju je naručio tek za čet, vjerojatno računa na 2-3...iko sam
Koliko sam ja la žila, ovog najvećeg je dr otpisao kad ju je naručio tek za čet, vjerojatno računa na 2-3...iko sam
I ja malo upadam na temu, ali moram komentirati. BillieJean, meni je isto ovo s AIH na 5 folikula malo neobično, neovisno o tome hoće li koji puknuti ili ne. Jel ne smatra doktor to malo prerizičnim?
Također me je totalno suludo, ono što si nedavno napisala, da moraš na 6 inseminacija prije IVF-a, odnosno prije nego što te uopće stave na listu? Jel to Vinogradska?
Kitty i ježić, ne znam kaj bi vam rekla, jer nisam ni bila svjesna da je to previše za AIH. Sad mi je jasno da je pa ćemo vidjet šta doc kaže u četvrtak. Svakako ću ga pitati. Javim.
Da, o Vinogradskoj je riječ i eto, kao 6 AIH-a i tek onda na listu. Al ajde, tjesi me da dobro reagiram na Klomifen pa možemo i samo s njim pokušate prvo.
B.Jean, također mislim da je rizično ići na AIH s toliko folikula. Pretpostavljam da vam je spermiogram dobar???
A što se tiče na koliko AIH-ova se ide - mogu reći da očito ne vrijedi za sve isto, ali sve više od 3 je odugovlačenje, tako je i mene moj dr. odugovlačio s inseminacijama, a vrijeme ide... sretno...
Također sretno svim curama na ovoj temi!!!!!!!
BillieJean, obavezno pitaj dr-a, mislim da bi tvoj postupak ipak trebalo konvertirati u IVF. 5 folikula je pozamašna brojka. na VV-u sve preko 3 folikula odmah prebacuju na IVF, sa mnom na punkciji je bila cura koja je trebala ići na AIH ali je na klomifen dobila 4 folikula pa su ipak radili IVF, i sad je trudna.
Update
Bila na folikulometriji.....dakle, na desnom jajniku (gdje je bilo 13/14/15mm) sada 20/21.......na lijevom (bilo 12/12mm), sada 17,5.......znaci samo 3 su zrela, ostali se nisu baš razvili pa idemo na AIH ipak. Dobila 2 štoperice (večeras u 22h trebam primit) i u sub na AIH.
Billie, dobro zvuče ti tvoji folikulići! Jel ti rekao dr koliki je endometrij?
Reci mi hoćeš li pišnuti lh test večeras prije štoperice? Pitam zato što su ovi 20-21 mm već dosta veliki, pa je moguće da do večeras lh skok odnosno ovulacija krene i prirodno, a onda baš i nema velike koristi od štoperice.
BillieJean sretno! Endometrij je OK debljine. LH trakice se lako koriste, najčešće s njima možeš uloviti kad će ovulacija. Ovo s štopericom ne kužim previše pa će ti netko drugi nadam se objasniti ima li smisla štoperica ako je krenula O? Sad i mene zanimaNadam se da će mi uskoro i to znanje trebati.
mojasreća, dobro nam došla (i što kraće ostala na ovoj temi). Sretno čekanje bete!
![]()
Mojasreća, dobrodošla i ~~~~~~~~~~ da već za koji dan ugledaš +!
A fora sa lh skokom i štopericom je ta da štoperica "imitira" prirodni skok lh koji potiče sazrijevanje folikula i otpuštanje jajne stanice. Dakle, ako je prije davanja štoperice lh test pozitivan, znači da je ovulacija krenula i da će do nje doći u roku od 12-48 h, te je time štoperica tu "višak".
Billie ~~~~~~~~~~~~ za mirno čekanje i veliku betu!
AIH cure, imam za vas jedno pitanje za koje nisam našla odgovor na netu...
Nakon AIH-a 2. dan ide se na kontrolu.
Na UZV-u traže žuto tijelo. Ok, nađu ga...no čega je to dokaz? Samo da je folikul puknuo ili i da je folikul nosio jajnu stanicu?
Čitam o curama koje su imale prazne folikule na IVF-u...
Na netu sam našla da se od folikula kreira žuto tijelo. Možda onda ako nije bilo jajne stanice unutra, ne bi se ni žuto tijelo napravilo? Jer, folikula imamo puno, a samo jedan (uglavnom) nosi js i onda imamo jedno žuto tijelo?!
Posljednje uređivanje od phiphy : 03.02.2012. at 15:21
Phiphy, ja mislim da puknućem folikula nastaje žuto tijelo bez obzira na kvalitetu i prisustvo jajne stanice. Ne mogu reci da sam taj podatak negdje pročitala, ali tako zaključujem zato što jesam pročitala da je jedina definitivna potvrda ovulacije zapravo trudnoća. Osim toga, prazni folikuli se događaju i u prirodnim ciklusima, žuto tijelo luči progesteron, čijim padom dolazi do menstruacije; kada od praznog folikula ne bi nastalo žt, izostalo bi i krvarenje, a to se ne događa, koliko ja znam... Tako si ja to objašnjavam![]()
Phiphy, što ti znači taj puknuo folikul u potpisu, da je Aih obavljen ili ne ?
Ja nisam nikad imala uzv nakon. Na 1. Aih imala uzv prije inseminacije na kojem se vidjelo da je folikul pukao (štoperica je bila kojih 37 h prije), 2. Aih je završio biokemijskom tako da više ne provjeravamo. Svaki put idemo sa štopericom, mislim da je to sigurno koliko može biti...
Kod vas u Ri imaju malo drugačiju praksu što se tiče dosta stvari, koliko čitam.
Phiphy, nek ti bude 3. sreća! ~~~~~~~~~~~~~~~
Phiphy, kod nas (VG) nema uzv ni na dan inseminacije, a kamoli poslijeZadnji uzv je na dan štoperice (dakle, 2 dana prije AIH-a). Tako da taj dio o tome da li je bilo js ili nije, stvarno ne znam. Ali se tješim da ni ne rade uzv upravo zato jer se ne može ni znati osim aspiracijom. Pa što su ti rekli na tom uzv sad kad si bila, zašto nisi njih pitala? Ili nisi još ni bila, odnosno tek se spremaš? Ako je tako, javi i nama.
![]()
Maco, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu u pon!
Hvala vam, drage moje. Ne veselim se baš... Sutra mi je 14 dpo i jutros na testiću - ko kuća.
Ne znam ni hoću li vaditi betu, s obzirom na ovu mećavu vani, ili jednostavno čekati M![]()
Malo nas je zameo snijeg po Dalmaciji...a i subota je pa ne znam kako rade.
Iskreno, s obzirom na nedavnu biokemijsku, malu betu, neizvjesnost hoće li se poduplati, sad sam sklonija pričekati par dana u nadi da će biti troznamenkasta, nego opet vidjeti betu 40.
Kod nas u Ri, barem u mom slučaju, nema štoperice. To je baš totalni prirodnjak. Iz tog se razloga ide na UZV ujutro i onda dr. na temelju veličine folikula odluči da li se taj dan ide na AIH ili ne. I onda dva dana nakon AIH-a na UZV da se vidi da li je bila ovulacija. tj. da dr. vide da li su pogodili AIH
.
Ma joj, nisam pitala za to žuto tijelo jer svaki put mislim da ću progooglat. Ali nisam, vjerojatno iz razloga što mi je bilo lakše vjerovati da žuto tijelo znači da je u igri i jajna stanica i da ih moje tijelo proizvodi svaki mjesec. A valjda sam sad, čitajući o praznim folikulima ipak odlučila saznati istinu. U ovom ciklusu neću imati više prilike pitati jer sam završila sa svime, ali budem sljedeći mjesec...
Hvala ti, maca! I tebi sretno!!! Neka se snijeg što prije otopi da možeš normalno odrađivati sve što treba!
Da, u Ri je dosta toga drugačije, jedino još ne znam da li je to bolje ili lošije. Vjerojatno je bolje prolaziti sve to sa što manje lijekova, a opet, možda oni povećavaju šanse...teško je biti pametan...
S kojim muškim dijagnozama se ide na inseminaciju?
Mi zbog asthenozoospermije. To je premali postotak vrlo brzih spremića.
Posljednje uređivanje od phiphy : 06.02.2012. at 14:52
Pičimo po Aih-u do uvođenja novog zakona...
Maco, žao mi je, ali tako treba - idemo dalje u nove pobjede!![]()
BillieJean ~~~~~~~~~~~~ za veeeliku betu sutra!
Phiphy, kad ti ne očekuješ?
Ja krenula s Femarom, samo da mi ove snježne radosti koje najavljuju ne pokvare raspored folikulometrija...
Ima li koja nova Aih-ovka na vidiku?
Govorila si da nećeš čekati subotu, ili sam ja nešto pobrkala!?
U svakom slučaju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za trocifrenu betu !
Hehe, ma ne....rekla sam da ne bih čekala pon, ako mi 14dp AIH-a pada u sub (što i je)....hvala ti, joj to bi bilo super![]()
Posljednje uređivanje od BillieJean : 09.02.2012. at 14:06
Jesi piškila koji testić ili si čvrsta i čekaš betu?
Trebala sam ovaj vikend ali obzirom da opet najavljuju čudo od vremena idem sutra.
Bravo za strpljenje! Mene zasvrbe prstići, a uvijek imam onih vražjih ebay testića...
A ovo mi je tek 2. AIH....ako će bit i 3., ne vjerujem da ću izdržat bez testića više
Sutra ti je onda 7dc ili? ~~~~~~~~~~~~~~~~ za folikuliće.....javi
Posljednje uređivanje od phiphy : 09.02.2012. at 15:35
Samo da prijavim negativni betu
Maco, koje testice narucujes preko ebaya i koji seller? Imaš za preporucit? Ne da mi se ubuduće vise cekat ovako...
Joj Billie, baš mi žao...
Baš sam se veselila tvojoj beti, računam imala si tri lijepa folikula...i to će bit to!
Nemoj da te to obeshrabri, nego lijepo nazovi dr i dogovaraj što ćete dalje, to je najbolji lijek!
Poslat ću ti na pp od koga sam naručivala testove.
Bila sam. Malo sam uranila, sve strahu da ne bi ovaj ciklus ovulacija bila još i ranije nego prošli (10 dc), tako da nismo vidjeli ništa konkretno, 5 dc nazire se 1 folikul od 12 mm. U pon i opet...
5dc i folikul od 12mm?? Pa meni to zvuči jako dobro obećavajućeapdejtaj nas
![]()
Evo, upravo dogovoreno - krećemo na 3. AIH, od sutra krećem s klomifenima....nadam se da će biti treća sreća![]()