Stranica 53 od 65 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 3229

Tema: inseminacija

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ajme, maca, pa ja tek sad vidim da si obavila operaciju!!! Buba li te što?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Muče me malo ostaci plina oko želuca, pa ne mogu baš papati, ali inace sve 5!

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mare85 i Phiphy, žao mi je zaista NOVI CIKLUS NOVA NADA........
    Maca papucarica da se što prije oporaviš i kreneš u akciju...
    Jel bilo bolno?

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mare85 i Phiphy, žao mi je zaista NOVI CIKLUS NOVA NADA........
    Maca papucarica da se što prije oporaviš i kreneš u akciju...
    Jel bilo bolno?

carlreina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Muče me malo ostaci plina oko želuca, pa ne mogu baš papati, ali inace sve 5!
    ovo će mi dobro doći nakon lpsc...

ot jeste li vi nakon utrogestana imale problema s tenom? meni je ten ponovno kao da sam u jeku puberteta, šizim

Phiphy i Mare85 jako mi je žao, nadam se da se već sljedećim postupkom situacija mijenja...kakvi su vam planovi za dalje?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam od Femare dobivala prištiće. Svaki put nakon O, evo ih! Inače mi je ten

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure, samo da vam javim da krećemo sa IVF-om u 05. mjesecu (polustimulacija)....no, dođem vas škicnuti tu i tamo.......sretno svima i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~

Mare 85 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

BillieJean sretno ))
    Ja danas 3 dc, mm nabavila Bioastin, c vitamin i cink!!!! Pa da vidimo što će biti i koliko će milijunčeka biti idući aih!!!
    U utorak kod dr B. na konzultacije pa da vidimo što i kako dalje...

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala Mare...tek sad vidim post..imala sam i nekih problemcica..a i evo nakon ovog zadnjeg klomifenskog ciklusa ipak je došla menga..ništa ni od ovog puta..imala sam i dva epi napada...jucer sam bila u Zagrebu na magnetskoj rezonanci(sve ok)i kod svoje neurologice na pregledu pa je napisala u nalaz da nema kontraindikacija s neuroloske strane za postupak inseminacije ili cak IVF isto je ona rekla da misli da mi zbog zdravlja najbolje bilo da se ti ciljani preskoce daljni kad vec od njih nema koristi...tako da se ja cvrsto nadam da ce taj nalaz pomoci da mi malo ubrzaju to sve i ubace me u postupak napokon ...ipak 3godine pokusavamo..ako ne prihvati definitivno cu promjenit mpo doktoricu jer mi previse utjece na epi napade taj stres ia sve to..bila bih sva srestna kad bih me makar u inseminaciju stavili....tako da evo ovaj ciklus pauziram sto se tice mpo...ici cu samo na konzultacije da vidim moze li se sto uciniti i onda cu vidit sto dalje....nadam se najboljem...

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure, javljam vam svoj 4. neuspješni aih.....

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku

Sto cete dalje? Btw koje ste godiste ti i tm?

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mari mar, žao mi je, drži se!!
    kakvi su planovi za dalje??

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sto cete dalje? Btw koje ste godiste ti i tm?
    ja 78, mm 76
    moram napraviti kontrolu kod imunologa(imam sistemski lupus, ali bolest je u remisiji 5god.,ali obavezno se kontroliram jednom godišnje), te kon. štitnjače, AMH i s tim nalazima javiti se dr. na kontrolu, pa on kaže ako u međuvremenu ne ostanem trudna slijedi KOH. Samo što se u KBO čeka nekih 10 mj. na lijekove
    A do tad slijedi hopsanje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    ...da vam se i ja pridružim i prijavim svoju 4. inseminaciju koja je bila 10.3.i sad čekam ß... ovo je u stvari trebao biti moj 1.IVF (mPC), ali nije bilo js pa su mi napravili AIH.
    jel to znači da je pukao folikul prije punkcije? i šta je KOH?
    Posljednje uređivanje od mare41 : 27.03.2012. at 20:30

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

KOH?
    Da, citam po forumu da je cekanje u kbo dosta velik problem...a i iskustvo osoblja?

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mada svi se žale na biologinju.....ja još nisam imala nikakva iskustva s njom, ali dr. su ok ali ne ovisi sve o njima...
    folikul mi je punktiran ali nije bilo js, ali bio je još 1 manji pa možda će u njemu bit šta ili je js negdje zaostala pa su zato napravili aih...ali ja sam bila u prirodnom ciklusu pa tako da i nije bilo neke velike šanse, a opet čudno mi je da ostale cure koje su bile u stim.ciklusu s puno folikula 4-5 isto nisu dobili ni 1 js!?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nesto je tu sumnjivo...
    A sto si rekla za KOH? Nije mi to poznato...ili je tipfeler (ili autocorrect ko na mome cudu)...

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

KOH je valjda hormonalna terapija jer mi je tako napisao dr. u amb. listu...ali ako netko zna točno što znači nek me ispravi.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ahaa! Mislim da je to kontrolirana ovarijska hiperstimulacija ilitiga po naski stimulacija odn. Ivf.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, prijavljujem da nakon 4 neuspješna AIH-a idemo dalje s IVF-om u punoj stimulaciji. Malo me lovi panika od pikanja, punkcije i svega, ali imam još tjedan dana da se naviknem na ideju. Neću zaboraviti ni ovu temu, svratit ću tu i tamo vidjeti kako napredujete . Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

koliko sam shvatila prije inseminacije bi se trebao napraviti hsg.
    zanima me da li se to svakome radi, jer meni to nitko nije spomenuo u niti jednom trenutku dok nisam pročitala tu na forumu?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam hsg radila nakon 3 neuspjesna ciljana.
    Neki dr ne zele ni razgovarati o aih bez hsg-a, a neki su skloni pretpostaviti da je sve ok pa ga ni ne traze.
    Gdje se spremate na aih?
    Phiphy, sretno ti i plodonosno bockanje!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

idemo u petrovu.
    pretpostavljam da me doktorica nije slala na hsg jer sam uspijela ostati trudna prirodnim putem.
    baš ću ju pitati za ovo.

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    idemo u petrovu.
    pretpostavljam da me doktorica nije slala na hsg jer sam uspijela ostati trudna prirodnim putem.
    baš ću ju pitati za ovo.
    možda te zato nije ni slala na hsg, možeš ostati trudna... a neki doktori(kao i moj) kažu da nema smisla raditi AIH ako jajovodi nisu u redu, a opet bila sam s jednom curom na inseminaciji koja je kod drugog doktora i ne zna u kakvom su joj stanju jajovodi pa ju svejedno šalje na 2-3 AIH-a, a ako ne uspije tek onda će kaže na hsg....

Mare 85 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jučer obavila konzultacije na Sd i krećem u svoj 2 AIH početkom svibnja!
    Ovaj put 2x2 klomifen od 3-7 dc! Jel imao tko takvu dozu?

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, jučer sam obavila konzultacije i krećem u svoj prvi AIH. Dobila sam klomifene od 5. do 9. dc, 2 tablete dnevno. Čitala sam vaše postove pa me sada zanima nešto. Nisam radila hsg, jednom sam pokušala, ali dr. mi nije mogla uvesti kateter uopće. 2007. god. sam bila na laparoskopiji, odstranjena mi je cista na desnom jajniku i dio jajnika. Dr. kaže da su mi onda vjerojatno provjerili i prohodnost jajovoda i pošto ništa ne piše, da on smatra da nema nikakve prepreka za AIH, tj. da su jajovodi prohodni. Uglavno, zanima me da li koja od vas bila na AIH-u, a da nije radila hsg?

Mare 85 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hmmm dino.. ne znam koliko ti se uopće isplati ići na Aih a da prije toga nije rađen hsg!
    To se inače ne preporučuje!
    Ako ti nisu jajovodi prohodni AIH je nepotreban onda u pitanje dolazi samo IVF:
    Što se tiče katetera, kod AIH ti isto uvedu kateter.. drugačije ne ide..
    Nije mi jasno kako ti dr nije mogao uvesti kateter ??!!??
    Gdje si u postupku?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

dino84, čula sam i za druge slučajeve kad cure nisu radile HSG, a krenule su na inseminaciju...rekla bih da se radi o procjeni liječnika o vjerojatnosti da su jajovodi (ne)prohodni pa na temelju toga se odlučuju na hsg ili odmah AIH (nadam se da se ustvari ne radi o financijskim uštedama...). Iako, sve mi je to na klimavim nogama jer kakvog ima smisla nekoga slati na 4, 5 inseminacija, a na kraju se ispostavi da su jajovodi začepljeni...

Ja sam bila na HSG-u prije AIH-a, vjerojatno zato jer sam vadila polip, a tu uvijek postoji šansa da je komadić tkiva krenuo put jajovoda i začepio ga...

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

U postupku sam u Ri, koliko sam ja shvatila dr., on misli da pošto sam ja bila na laparoskopiji, da su mi jajovodi prohodni. Sad ne znam da li ta teorija drži vodu ili ne. Jučer me je pregledao i rekao da on ne vidi nikakav razlog zašto ne bi mogli raditi AIH. Rekla sam mu da sam jednom pokušala raditi hsg, a da mi dr nije mogla na kateter uvesti ( zašto je tako bilo stvarno ne znam, pokušavala je i onda jednostavno odustala).

phiphy, meni je odmah jučer spomenuo da ćemo odratiti nekih 4 - 5 inseminacija i onda u 9. mj ako bude potrebno IVF. I ja se isto nadam da nije tako odlučio samo zbog uštede.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

dino84, to će ti biti 4 AIH-a . U 8. mjesecu ne rade, tj. na GO su. Čuj, što reći osim da držim fige da ti odmah prvi AIH uspije i da se dvojbe o prohodnosti otklone same od sebe . Ja na kraju uvijek kažem samoj sebi da smo mi ipak laici i da su oni valjda kroz školu i dugogodišnje iskustvo došli do nekih zaključaka kad je preporučljivo raditi HSG, a kada se može proći i bez uz veliku vjerojatnost da je sve ok. Ipak, nije to baš ni jednostavan ni lagan pregled za ženu.

Malo za utjehu: kroz moje AIH-e naučila sam da se cerviks, kad se bliži ovulacija, širi (valjda da bi propustio spermiće ) pa je samim time lakše ugurati kateter pa vjerujem da ni kod tebe neće biti problema. Sretno!

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

phiphy, nadam se da će biti tako, da će uspjeti od prve. Pokušat ćemo pa kako bude. Slično mišljenje imam i ja, iako sam dosta naučila ovdje na forum i kopajući po internetu, ipak mislim da oni znaju više od mene Sve mi se nekako lijepo posložilo u ovom postupku pa vjerujem da će biti tako do kraja.

Tebi želim puno sreće s pikanjem

carlreina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mari mar jako mi je žao, držim fige da se stanje već idućim postpukom promijeni

maca papucarica kako ide oporavak?

šta se tiče hsg-a meni su u Cita (a i moj "socijalni" ginekolog) rekli da nema smisla raditi aih bez hsg-a...a ako nakon urađenog ne urodi aih plodom,prije ivf-a obavezno laparaskopiju

off topic prije par dana me je bliska prijateljica obradovala viješću da je nakon dugog staža u mpo vodama trudna...ne moram vam ni govoriti koliko mi je drago i koji mi je vjetar u leđa dala
    želim svima nama da što prije isto osjetimo

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj carlreina prvotno napisa Vidi poruku
    a ako nakon urađenog ne urodi aih plodom,prije ivf-a obavezno laparaskopiju
    Je li to za cure s nekom određenom dijagnozom ili za svih? Jer, nisam baš shvatila da je to redovna procedura...

carlreina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to za cure s nekom određenom dijagnozom ili za svih? Jer, nisam baš shvatila da je to redovna procedura...
    meni je doslovno ginekolog rekao da je to obavezno prije ivf-a, nije precizirao vrijedi li za svih al obzirom da ja nemam nikakvu dijagnozu (idiopate smo, hsg urađen i nalaz je bio jako dobar) pretpostavljam da svim pacijenticama koje se spremaju za ivf isto kaže (ne mogu tvrditi 100% jer zaista nisam sigurna)...nažalost većina mojih prijateljica ima sličan problem i sve koje su u Cita su dobile istu preporuku i napravile lpsc..samo je jedna u kbc i za sad je na aih i još joj nitko nije spominjao lpsc...doduše nisu joj ni hsg napravili, a meni je dr rekao da se bez toga ne isplati raditi aih
    e sad, postoji tu i caka da on preporuča da se lpsc obavi kod njih (privatna poliklinika) tako da mislim da to isto igra ulogu
    sorry,nisam baš pomogla, al govorim samo ono što mi je dr rekao, nisam dovoljno stručna (tj. nisam niti malo ) da bi mogla tvrditi

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ne znam zašto bi trebalo raditi lpsc prije IVF- a. Jer ipak je to operacija i treba vremena da se oporavi od nje. Ja sam razgovarala sa dr. o IVF-u, ako nam ne uspiju AIH-ovi i nije uopće spominjao lpsc. Ja sam radila lpsc 2007. god i ne bih ju nikada htjela ponavljati jer mi je to bilo jedno prestrašno iskustvo, 2 tjedna u bolnici sa temp preko 39 i oporavak mi je trajao preko 3 mj. Tako da, ne bih opet nikako.

A ovo što se tiče hsg i AIH, to mi već ima više smisla, ali ja ću pokušati ovako pa kako bude, ako ne uspijem sada u 4. mj onda ću vidjeti kako i šta dalje

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hm, ja sam u istoj poliklinici kao i Carlreina, samo kod drugog dr (koji je i vlasnik). Ugl, kad smo se sporazumjeli da je lpsc i drilling najbolji sljedeći korak, on mi je predlagao da to obavim u državnoj bolnici da ne plaćam taj nemali iznos. Ja sam odbila jer nisam željela da mi neki xyz dr brlja po jajnicima. Još mi trebaju, jel!?
    Također, nisam primijetila da je slanje na lpsc standardna procedura prije Ivf u Cita?
    Pretpostavljam da se radi o procjeni dr s obzirom na nepostojanje dijagnoze, a neuspješno zanošenje, da se ipak provjeri je li sve ok prije nego se krene u skupe i iscrpljujuće postupke.
    Carlreina, jesu li ti tvoji prijatelji također idiopate?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto bi trebalo raditi lpsc prije IVF- a. Jer ipak je to operacija i treba vremena da se oporavi od nje. Ja sam razgovarala sa dr. o IVF-u, ako nam ne uspiju AIH-ovi i nije uopće spominjao lpsc. Ja sam radila lpsc 2007. god i ne bih ju nikada htjela ponavljati jer mi je to bilo jedno prestrašno iskustvo, 2 tjedna u bolnici sa temp preko 39 i oporavak mi je trajao preko 3 mj. Tako da, ne bih opet nikako.

A ovo što se tiče hsg i AIH, to mi već ima više smisla, ali ja ću pokušati ovako pa kako bude, ako ne uspijem sada u 4. mj onda ću vidjeti kako i šta dalje
    Ne bih ni ja, ako ne moram , ali je meni to bilo potpuno drugačije iskustvo. Oporavila sam se u 7 dana i čim sam skinula šaviće, osjećam se kao da nisam ni bila na operaciji.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ne bih ni ja, ako ne moram , ali je meni to bilo potpuno drugačije iskustvo. Oporavila sam se u 7 dana i čim sam skinula šaviće, osjećam se kao da nisam ni bila na operaciji.
    Meni se sve zakompliciralo pa mi je zato bilo tako strašno i ne znam da moram to ponavljati, kako bih opet to prošla. Baš mi je drgao da je tebi bilo drugačije

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

dino 84 i ja imam slicno iskustvo sa hsg-om ni meni nisu mogli ugurati kateter(doktorica)...rekla mi je da je to zbog toga jer je rodnica uska i duga..i da nemoze doci do cervixa...prvi put nije uspjelo....vrištala sam od bolova...nakon pola sata je pokušala opet i nekako je uspjelo...i u nalazu hssg pise ovako:ne prikazem sa sigurnošću prolaz tekućine kroz jajovode ali se tekucina sljeva i prikaže u douglasovom prostoru i na osnovu toga su zakljucili da su jajovodi prohodni...i tako mi je i napisano u nalazu...ja cu sad vidjeti u utorak na konzultacijama za postupak dali idem na inseminaciju ili ivf....

carlreina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

.
    Carlreina, jesu li ti tvoji prijatelji također idiopate?
    prijatleljica koja je u kbc-u nije, a ove 4 druge tj 4 para su također idiopate (i sve imamo muževe s istim zanimanjem što je posebna tema, al mislim da je to faktor koji također utječe na naše stanje jer živimo stresno i dugo smo razdvojeni zbog njihovog posla)
    možda je u tome kvaka, zzaista ne znam ali me sad jako zanima i prvom ću prilikom pitati doktora

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

početna doza klomifena mi je 100 mg, na kutiji piše da jedna tbl sadržava 50 mg, dakle moram uzeti dvije tbl.
    da li ih mogu uzeti obadvije odjednom, ili možda trebam napraviti razmak od par sati?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ayan, najbolje nazovi u Petrovu i pitaj. Ja sam uvijek pila jednu ujutro, jednu navečer, ali praksa se razlikuje od dr do dr...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala na pomoći, zvala sam petrovu ali nisam ih nikako mogla dobiti, pa sam nazvala svog ginekologa i rekao je da pijem jednu ujutro i jednu navečer.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na pomoći, zvala sam petrovu ali nisam ih nikako mogla dobiti, pa sam nazvala svog ginekologa i rekao je da pijem jednu ujutro i jednu navečer.
    Ja ih pijem u razmaku od 12 sati (ne točno, al otprilike)....

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam pila obje zajedno.....ujutro....ali najbolje provjerit s doktorom.

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam također pila ujutro obje...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo i mene malo do vas.spremam se za moju prvu inseminaciju......naravno ako uopće odreagiram na klomiće.Danas je 4dc.Klomifen 2x1 od 2-6dc.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bila danas na prvoj folikulometriji, još se ništa nije počelo događati, u nedjelju ponovno idem, pa ćemo vidjeti što će biti.
    endometrij mi je svega 5,5 mm (8dc), ali veli dr. da će se to popraviti.
    klomifene i estrofeme sam dosta dobro podnijela, malo me boli trbuh i teški su za želudac, makar se prije nego ih popijem najedem, ali nema veze.
    p.s. nadobudno si uzmem knjigu sa sobom, jer sam čula da se zna dugo čekati, ali bila sam gotova za 20 minuta.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 06.04.2012. at 11:39

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene malo do vas.spremam se za moju prvu inseminaciju......naravno ako uopće odreagiram na klomiće.Danas je 4dc.Klomifen 2x1 od 2-6dc.

Kako to poslije ivf-a na inseminaciju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •