Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Neslana dijeta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Neslana dijeta

Pozdrav svima,
    čitala sam posove u kojim ste pislae o visokom tlaku. I ja sam jedna od vas. Jučer mi je internistica propisala neslanu dijetu, spomenuvši da mogu jesti hrenovke, pileću salamu, svježe voće i povrće. Ok mi je to za jedan dan, ali što dalje...
    Ima li koja od vas neke detalje te neslane dijete (na netu nisam uspjela pronać ništa korisno za mene).
    Hvala

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam sigurna da sam dobro shvatila- rekla ti je da smijes jesti hrenovke, salamu....
    pa u njima je jako veliki udio soli
    ja sam n neslanoj dijeti od poroda (jer mi niko nije mjerio tlak u trudnoci )
    nije to neki problem, sa neslanom hranom
    samo puno voća, povrća, mesa ali neslanog ili malo posoli,
    znam da je u pocetku sve bljutavo, naročito ako si naučila jesti slaniju hranu, ali se brzo naviknes na te nove okuse,
    ja sam u pocetku stavljala dosta začinskog bilja da imam kakav takav okus, pa i ti možes probati sa ruzmarinom, bosiljkom, .......

ako imas visok tlak moras paziti i na količinu tečnosti koju unosis u organizam, znam da moras piti tečnosti, ali biraj radije vodu i cajeve nego sokove

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bok, ja sam donedavno bila u bolnici na njihovoj neslanoj dijeti, sto je stoput gora kombinacija od klasicne bolnicke hrane (ako to moze biti)

ne, salim se, priviknes se nakon nekog vremena, a mogu ti reci da mi se konzumacijom neceg slanog tokom dana cemu nisam mogla odoljeti (stapici i sl.) stvarno odmah popeo tlak, tako da pazi se, visoki tlak je pravo zlo...

dakle...dobivala sam dosta kuhanog mesa, krompira, juhe, potpuno bez soli, tako da je meso nekada znalo biti i slatko.mozes jesti palentu, voce, kruh, salate...meni su recimo davali cesto cikla salatu koju bi oprali od soli...uvijek sam za razliku od obicnih bolnickih obroka dobivala kolac ili kroasan i ukupno gledajuci dobivala sam vise hrane nego ostali. brinula sam se jer sam negdje citala da je djetetu u trbuhu ipak potrebna neka mala kolicina soli, no doktor mi je rekao da to zanemarim, jer je korist dijete veca.
    ovo sto su ti rekli za hrenovke i salame je cista glupost, vjeruj mi kod glavnih doktora u vinogradskoj gdje sam ja bila, to ne bi proslo. kada su drugi za dorucak dobivali salamu i hrenovke, ja bi dobila pekmez i putar i derali su se na kuharice ako bi mi slucajno dale krivo.

visoki tlak je gadna stvar i cuvaj ga se. ja sam inace zavrsila na hitnom carskom jer mi je dijete zaostajalo u razvoju zbog tlaka, a neslanu dijetu uopce nije tesko provoditi jednom kad se priviknes
    sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala cure na savjetima. Zaista mi je sve bljutavo jer sam uvijek sve solila i to jako. Ne preostaje mi ništa drugo nego se naviknuti na neslano, .
    Inače tlak mi je 130/ 90 kad sam kod doktora, a doma mi je i jučer i danas ujutro nešto malo ispod 120/80.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to je super tlak, samo pazi na ovaj doljnji. meni je doc rekao da ne bi smio prelaziti 90 na duze vrijeme, tipa par sati, tak da sam si ko ludjakinja stalno mjerila tlak
    uglavnom, bitan je doljnji, gornji vise manje prati. mene su zadrzali u bolnici sa 150/90, a jako je lose kada je 160/110. mislim, nije jako lose, al moras se odmah javiti doktoru. ja ti preporucam normabel (iako bi me sad neki formunasi ubili)od 2mg, ako ti se povisi. ja bi ga popila i kada bi znala da cu se uzrujati zbog necega (posjet rodbine i sl)
    a sto se tice neslane dijete, meni kad su je preporucili na prvoj viziti u bolnici, naglasili su da uz nju mogu piti vode koliko hocu

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ja sam zadnja dva dana mjerila tlak ko luđakinja (jedno 50 puta na dan) , a što mogu kad sam se uplašila.
    Za sad je uvijek bio ispod 120/ 80. Ma nisam na čistu sa tim normabelom. Ponekad bi mi možda i trebao (nije svaki dan isti po količini stresa), ali internistica mi je rekla da dijet ekad se rodinakon što e majka uzimala normabel je mali narkoman koji uopće ne spava, dok mi ga je ginekolog propisao.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a, cuj, ne moras ga piti svakodnevno. ja bi ga uzela kod tlaka 150/90 jer bi se uzasno uplasila kaj se dogada sa bebom, sve u svemu mozda par komada tjedno.
    sa prvim djetetom sam ga morala piti stalno, nema to veze mislim sa spavanjem, mali se rodio dobar i napredan

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a mozda je tebi tlak narastao samo zato sto si bila kod doktora a inace je dobar

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I meni se čini da mi tlak poraste od doktora, (danas mi je cijeli dan tlak u normali, a čak sam se i s mužem nekaj porjećkala) ali onda opet kad dođem tamo osjećam se smireno (barem tako mislim).
    Mjerim digitalnim tlakomjerom. Ponijet ću ga sutra doktoru, ap me baš zanima kaj će pokazati.

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Postoji nešto što se zove "sindrom bijele kute" - ja znam jer sam to imala prije par godina.
    Imala sam visok (ili povišen?) tlak, ne sjećam se točno koliki, svaki put kad bi mi ga izmjerio doktor. Onda sam skužila da je tlak, kad ga sama doma mjerim, puno niži.
    Odlučeno je da mi se tlak 24 sata mjeri tzv. holterom tlaka - tlakomjerom koji 24 sata ne smiješ skidati i mjeri ti tlak svakih 15 minuta ili pola sata. Ja sam ga nosila u jednom svom uobičajenom danu - na poslu, u gradu, kod kuće.
    Rezultat - tlak mi je bio visok samo kad mi ga je sestra u bolnici montirala i pokrenula. Ostatak dana - normalan ili nizak. Zaključak: sklonost hipotenziji (niskom tlaku :/ ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •