bok, ja sam donedavno bila u bolnici na njihovoj neslanoj dijeti, sto je stoput gora kombinacija od klasicne bolnicke hrane (ako to moze biti)

ne, salim se, priviknes se nakon nekog vremena, a mogu ti reci da mi se konzumacijom neceg slanog tokom dana cemu nisam mogla odoljeti (stapici i sl.) stvarno odmah popeo tlak, tako da pazi se, visoki tlak je pravo zlo...

dakle...dobivala sam dosta kuhanog mesa, krompira, juhe, potpuno bez soli, tako da je meso nekada znalo biti i slatko.mozes jesti palentu, voce, kruh, salate...meni su recimo davali cesto cikla salatu koju bi oprali od soli...uvijek sam za razliku od obicnih bolnickih obroka dobivala kolac ili kroasan i ukupno gledajuci dobivala sam vise hrane nego ostali. brinula sam se jer sam negdje citala da je djetetu u trbuhu ipak potrebna neka mala kolicina soli, no doktor mi je rekao da to zanemarim, jer je korist dijete veca.
ovo sto su ti rekli za hrenovke i salame je cista glupost, vjeruj mi kod glavnih doktora u vinogradskoj gdje sam ja bila, to ne bi proslo. kada su drugi za dorucak dobivali salamu i hrenovke, ja bi dobila pekmez i putar i derali su se na kuharice ako bi mi slucajno dale krivo.

visoki tlak je gadna stvar i cuvaj ga se. ja sam inace zavrsila na hitnom carskom jer mi je dijete zaostajalo u razvoju zbog tlaka, a neslanu dijetu uopce nije tesko provoditi jednom kad se priviknes
sretno!