Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kakav je tip vaše dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Kakav je tip vaše dijete?

Da li je mirno? Živo? Plačljivo? Veselo? Može li se zaigrati samo na neko vrijeme? Ili vas "prikuje" za sebe? Da li je istraživač? Stalno u pokretu? Ili su zanimljive igračke?
    I čini li vam se da imaju neke faze u razvoju, odnosno da li vam se ponekad čini da zna nešto svašta, veselo je i zainteresirano, a onda ga spopadne neka faza kad par dana uopće neće pokazati ništa naučeno, kao da zaboravi da je znalo dati pa-pa, ili vas "tupo" gleda kad ga hoćete naučiti nešto novo?
    Ili jednostavno izgubi interes za napr.dodavanjem lopticom, i koliko god se vi trudili zainteresirati se nečim, ono se jednostavno okrene i ode se penjati po nečemu i baviti se svojim stvarima?
    Nekad me izlude te faze "zaboravljanja"... nekad mi se čini izuzetno bistrom i zainteresiranom, a nekad--- (ili nju jednostavno neke stvari ne zanimaju, a neke ne)
    (ne mislim ovdje na djecu koja su trenutno bolesna)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja Hanna sad ima 5 i pol mjeseci. jako je živahna i vesela curica. rijetko kad plače više onak kmeči kad joj nešto nepaše ili kada nešto treba. stalno je u pokretu. neke igračke koje su joj prije bile zanimljive su joj sada manja zanimljive - malo se poigra i onda baci. sad joj je najzanimljivije okretati se na trbuh. čim ju polegnem ona se odma okreće i onda se još tako potrbuške okreće u krug ili pokušava puzati. jedino što joj nikako nije dosadilo je pričanje. voli kada se s njom priča ili kada se ja glupiram.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja beba je dosta temperamentna. Jako rijetko plače, ali onda se dere da ju cijela zgrada čuje. Kad se smije, vrišti od smijeha.

Većinu vremena je vesela, MM i ja ju svaki dan nasmijavamo. Jako je znatiželjna, sve mora vidjeti i čuti, okreće se na svaki zvuk i neće spavati kad netko razgovara u drugoj sobi. Kad čuje fen ili mikser u drugoj prostoriji, tak dugo se buni dok ju ne odnesemo da vidi kaj je to. Super mi je kaj cijele dane brblja i vidim kak si namješta jezik da proba nekaj izgovoriti.

Može se zaigrati sama ali samo ako je okružena sa dovoljno zanimljivih stvari i kad me vidi da sam tu, npr. ona je na puzzlama a ja kuham, ili se valja po kinderbetu a ja pospremam veš i presvlačim krevet.

Inače nije plačljiva iako ponekad drugim ljudima ostavlja takav dojam. Mi smo svjesni točno kaj joj smeta, a drugi to ne kuže. Npr. ne voli nepoznate muške osobe, a s ženskama se uvijek sprijatelji. Pogotovo ne voli kad ju netko dira, ili kad ljudi navale da ju hoće držati a ona ne želi. Onda se dere.
    Jako je osjetljiva na mirise i vrišti kad joj se približi netko ko smrdi po znoju ili ima malo jači parfem.

Ima faze kad mi se čini da ništ ne kuži ili ju ne zanima, a onda odjednom počne to raditi. Npr. danas nije htjela mahati pa-pa baki, a onda dođe mm s posla a ona 10 min. maše ručicom i govori pa-pa

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja M je zustra istrazivacica i velika hrabrica. I strpljivica. Bas ima lijep karakter.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivan je vesela beba, istraživač i jako je aktivan. Taj nema mira niti kad spava. Jako rijetko plače, za to mora imati dobar razlog. Divan karakter.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sven je velika maza, stalno je uz mene, zaspi samo ako se ja stisnem k njemu i mazim ga. A inace je jako znatizeljan, OBOZAVA zivotinje, vrlo brzo uci nove stvari ali je i svojeglav tj. ako je on nesto naumio, nitko ga nece u tome sprijeciti jer inace se baca na leda i place.
    Voli ljude, svatko ga moze primiti ali ja moram biti u blizini, jedino ne voli kad netko vice, onda se tuzno rasplace.
    U drustvu druge djece je vise onaj tip koji prvo malo sjedi sa strane i promatra pa se onda pomalo ukljucuje.

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A. ima 10,5mj i jako je temperamentan. Traži puno pažnje, stalno za mnom puzi po stanu, nema mira po cijele dane, stalno istražuje, vrti se i kad spava.

Kad mu nešto ne paše odmah počne plakati, glasno protestira i "viče" ako mu netko uzme igračku iz ruke, pravi ljutko.

Ali se i puno smije i vesel je, naravno kad je po njegovom...
    Zasad je s drugom djecom otvoren, prvi prilazi i vadi dude iz usta ako naiđe na koju pa šuška s njom.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj _Candy Candy_ prvotno napisa
    A. ima 10,5mj i jako je temperamentan. Traži puno pažnje, stalno za mnom puzi po stanu, nema mira po cijele dane, stalno istražuje, vrti se i kad spava.

Kad mu nešto ne paše odmah počne plakati, glasno protestira i "viče" ako mu netko uzme igračku iz ruke, pravi ljutko.

Ali se i puno smije i vesel je, naravno kad je po njegovom...
    Zasad je s drugom djecom otvoren, prvi prilazi i vadi dude iz usta ako naiđe na koju pa šuška s njom.
    Kao da si opisivala moje kćerce. Možda da kakvu svadbu dogovorimo?
    Kaj se tiče famoznog pa-pa, to je znala u dobi od 8 mjeseci, radila to neka 2 tjedna, i onda joj- dosadilo. Možeš mahati koliko god hoćeš pred njom, ali ništa. Sad sama sebi plješče kad nekaj napravi za kaj je inače bila pohvaljena, a isto tako zna pokazati kaj hoće, napr. ode do vrata kad hoće van, sama "zakopčava" remenčiće u kolicima da bi se prije krenulo, oponaša me kad čitam i tak dalje. Taj me pa-pa ispirva sekirao, a sad vidim da to valjda "nije njen stil".
    Inače je jako živa, sad je počela hodati pa piči po stanu uzduž i poprijeko, u biti je vesela ali kad je po njenom, ljuta kad joj ne paše pa se ljuti i lupa rukama po podu

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja E. ima 11mj.,velika je maza.Kad nesto ne dobije ljuti se ko prava.Znatizeljna i jako pazljiva u svom istrazivanju.Inace je mirna beba.

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    Kao da si opisivala moje kćerce. Možda da kakvu svadbu dogovorimo?
    Ma kakvu svadbu?? Ne bi to dobro završilo, garant. 8)

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Maximalno razigrana, vesela, pazljiva...njezna i velika, velika maza...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uma je neki mix između anđela od djeteta i željke znatiželjke. i definitivno the best of md i ja.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj Karlo je sad 5,5 mj i jako je znatiželjan i želi pažnju. S punih 5 mj okretao se s leđa na trbuh da bi dva tjedna kasnije prestao. Jednostavno više to nije želio. Taman sam se zabrinula i eto prije 4-5 dana se opet veselo okreće na trbuh i voli biti u tom položaju jako dugo. Sad već hvata i igračkice (nekako se pomakne par cm) i naravno, sve stavlja u usta. Jako je vesela beba i kad se probudi dobre volje (u većini slučajeva) pokušava ozbiljno "ispričati" što je sanjao... To budu stvarno smiješne face i zabavni zvukovi.

Jako me veseli promatrati njegovo lice u ljutnji, smijehu, blaženstvu sna i čuđenju. Pravi mi je izvor zadovoljstva.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

samo da ostene ovakav, krasne je naravi, skoro pa uvijek nasmijan, vesel, zaigran.
    do sad se rasplakao samo kad se prepao našeg psa, ali ne kad laje nego jedan dan kad je stresao labrnju, a I. je skoro pa zaspao
    dobar za spavat, jest, ne smeta mu presvlačenje, kupanje, more..i stvarno ne pretjerujem, većina mojih prijatelja, rodbine se čude da kako je tako dobar, ah..na mamu 8)

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja Matea je prije svega vesela, razigrana, stalno u pokretu. Plače samo kad je nešto zaista muči, inače kmeči ili onako mrmlja u sebi- što bude jako smiješno . Voli istraživati, promatrati, sve želi dotaknuti, a kad dotakne onda bi i u usta stavila Ljutko je kad joj se uzme nešto iz ruku. Mačka ima svoj stav i jasno ga izražava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •