Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: neće piti!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno neće piti!

Eva će uskoro napuniti godinu dana, doji, ne voli jesti dohranu. Sad imamo problem da neće ni piti. Nije ni prije baš nešto pila, valjda joj je bilo dosta mlijeko. Ali sad joj očito više nije dosta jer su pelene skoro prazne. I fontanela je malo uvučena. Kaj da radim? Stalno joj nudim tekućinu, i na bočicu i na čašu i na žličicu. Popije vrlo, vrlo malo i nakon toga samo pljucka. Nudim i cicu češće, ali isto popije vrlo malo (jedino kad je baš gladna/umorna/nervozna). Što sad? Uskoro idemo na sistematski pa ću, naravno, pitati pedijatra, ali zanimaju me i vaša iskustva.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo da te utješim, margita i doji i pije dosta vode - i svejedno su joj pelene veći dio dana suhe, a kad se popiški, to je jako malo (ima platnene pelene pa se to jako dobro kuži).
    vruće joj je, jaaaaaako se znoji, ja se ne brinem

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je tek sa godinu i po poceo da pije vodu, znaci kad je imao godinu dana to leto nije pio vodu uopste, ali je cesce dojio, naravno.
    Primecivala sam i da manje piski, ali sam to povezivala sa letom, na isti nacin kao sto je Lutonjica navela.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Laumi - i N je bio u toj fazi koja je trajala mjesec i pol...ma nisam ga mogla nagovoriti na tri kapi vode... i onda je odjednom sam od sebe počeo piti...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oooo znam kako ti je
    bilo, trajalo neko vrime i prošlo.
    sad bi samo lokila po cili dan

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja pije ko smuk, ali nisu joj pelene jako mokre. a koliko jede, a koliko doji vec jako puno znas.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve stoji, ali kaj je s tom uvucenom fontanelom?
    imam povjerenje u djecji osjecaj zedji i gladi, no ipak mi nije jasno to s fontanelom. Mozda ti se samo cini da je uvucena? mislim, pa to je vec kod teske dehidracije. Pije dovoljno ali se znoji, cini mi se da je u tome kec. MOja M ima 9,5 mj - samo doji i evo danas je popila na casu pola decilitra vode i ja slavim. Tak da kuzim problem, ali kako rekoh, mislim da bi pila da je zedna a bila bi zedna da joj fali tekucine.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fontanela JE malo uvučena, ali ona je vesela i živahna, tako da se nadam da je ipak ok. Međutim, ne znoji se kad smo u kući jer nam klima radi, a u kući smo najveći dio dana.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo pred nekih mjesec-dva imali isti problem. Nikola je jako tvrdo kakao i zato sam htjela da pije vise tekucine. Par tjedana sam pokusavala nuditi vodu i nije mi bas uspjevalo. Onda sam mu pocela davati malo caja pa ga je zainteresirao okus. Osim toga kupila sam mu novu casicu sa silikonskim zavrsetkom pa mu je i to bilo zgodno za zvakanje i cuclanje. Nakon dva tjedna vode i caja smo se polako vratili samo na vodu i cini mi se da i dalje dovoljno pije. Kupovala sam mu u BioiBio caj za bebe koji nije instant i u kojem nema secera.

Kaj se fontanele tice, meni se Nikolina uvijek cini uvucena, ali mi je pedica rekla da mu je normalna i da udubljenost fontanele provjeravaju lijecnici kod jako bolesnih beba i neka je ne davim s glupostima. Mislim, nije zena nepristojna nego sam ja ponekad paranoicna pa me tako skulira.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Karlo je počeo piti (vodu) sa godinu i možda 2 mjeseca.
    Od 6.mj sam mu nudila vodu nakon ručka, ali nije baš bio zainteresiran.
    Cijelo ljeto nije pio nego dojio, nisam kontrolirala pelene jer mi je bio vesel i živ.

I sad nakon 4,5 mjeseci "staža" ne popije više od dec (max dec i pol) vode dnevno. I dalje ne brinem

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa
    Fontanela JE malo uvučena, ali ona je vesela i živahna, tako da se nadam da je ipak ok. Međutim, ne znoji se kad smo u kući jer nam klima radi, a u kući smo najveći dio dana.
    znoji se neprimjetno unatoc klimi
    jedino ako nafrljis na 18 se ne znoji ali sumnjam da to radis
    kod dehidracije je fontanela jako i vidno uvucena, kod ozbiljne dehidracije

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

znakovi slabe hidracije su:
    - tamnozuti urin
    -jako suha usta
    -iako place, nema suza
    -letargija

i da, uvucena fontanela, suhe pelene
    znam jer je meni jako bitno da mi je dijete zbog problema s bubrezima dobro hidrirano
    ona uopce ne pije, samo doji ali je jako lijepo hidrirana

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa do skora uopšte nije htela da pije vodu, samo je sisala. I onda je jednom, dok smo joj čistili nos otela špric MMu i posisala fiziološku iz šprica :shock: Onda sam probala da joj dam vode tako i ona to uredno posisa, čak zna kako treba da uhvati špric rukicom da bi se onaj pomični deo uvlačio dok sisa :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    znakovi slabe hidracije su:
    - tamnozuti urin
    -jako suha usta
    -iako place, nema suza
    -letargija

i da, uvucena fontanela, suhe pelene
    Usta normalno vlažna, urin normalne boje, suza ko u priči (gospođica je uvredljiva pa svako malo pusti pokoju suzicu, naročito kad joj se izgubim iz vidokruga), nije letargična. Jedino su pelene više suhe nego mokre. A za fontanelu fakat više niš ne znam, čini mi se da je malo uvučena. Bit će, valjda, sve u redu. Hvala na odgovorima.
    I da, klima nam je na 24-25 stupnjeva i pazim da ne puše baš na nju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Nađa do skora uopšte nije htela da pije vodu, samo je sisala. I onda je jednom, dok smo joj čistili nos otela špric MMu i posisala fiziološku iz šprica :shock: Onda sam probala da joj dam vode tako i ona to uredno posisa, čak zna kako treba da uhvati špric rukicom da bi se onaj pomični deo uvlačio dok sisa :shock:
    Eva ono malo vode što popije najbolje popije na žličicu, al ni ova metoda nije loša. Probat ću.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja V. sad ima 9 mjeseci i jako puno pije ali neće vodu ( mršti se na nju ) nego voćni čaj od (kršitelj koda)a.Obožava ga .A počela je piti sa 3 mjeseca.Možda tvoje dijete ne voli bljutavi okus prokuhane vode, probaj ponuditi neki čaj za bebe, ja ne vidim ništa loše u tome.A što se tiče fontanele njoj zna biti udubljena i pulsirati.A iz iskustva znam da to nije od dehidracije jer popije i do litru tekućine dnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neću joj davati čajeve jer ionako jako malo jede pa da si sa čajem bezveze ne napuni želučić. A vodu joj ne dajem prokuhanu nego Janu, a ona ima dobar okus. Čajeve ostavljamo za ljeto i plažu jer su oni dobri i kad se ugriju.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja Lucka nije ljubitelj vode, ali od kad sam otkrila da zna piti na onu malu Janu sa sportskim cepom odusevila sam se. Igra se s njom dok ju skroz ne popije...

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ena uopće ne želi vodu. Ima mokre pelene, pije dosta mlijeka (mi smo na adaptiranom - popije preko litre na dan). ali ipak me zabrinjava šo neće vodu po ovim vrućinama.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zaboravih - niti čaj ne pije. Očajna sam.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zašto si očajna ako su joj pelene mokre kako kažeš? Nešto te drugo muči?

Da probaš na više različitih načina nuditi, da kroz igru popije nešto. Možda bi pila na neku šarenu slamku npr.?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da bi ipak trebala piti vode. Pa užasne su vrućine.probala sam na kljun, na slamku, na žličicu, običnom čašom, onom malom baby janom sa dudicom, ali ništa. A valjda joj onda ne treba... :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da je zedna pila bi
    moja L pije kad je zedna, kad nije pljuje vodu po sebi i zalijeva se s njom uz osmijeh od uha do uha. sad ja samo moram skuzit sta je u pitanju kad vice njamnjam na bocu s vodom. dok ne skuzim nosim barem 3 majice za presvuci je u torbi

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e pa Laumi moja, ja sam danas već u suzama. Uopće neće cicati, jedino po noći jednom pocica i to vrlo malo. danas je popila svega 40 ml soka. i to je jedina tekućina danas. a vele da bebe trebaju piti 100 ml po kili, dakle oko 8 dcl :? :? :? a moja Mare 40 ml dnevno?!? I još k tome ima VUR
    stvarno sam izvan sebe. najradije bi joj direct drive u grlo pa nek cuga

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa
    Ena uopće ne želi vodu. Ima mokre pelene, pije dosta mlijeka (mi smo na adaptiranom - popije preko litre na dan). ali ipak me zabrinjava šo neće vodu po ovim vrućinama.
    Koliko je Ena stara?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iva, baš mi je žao! jel barem hoće jesti voća (i povrća)? I u tome ima dosta tekućine. Budem ti se javila sad koji dan kad ulovim više vremena.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to hoće. al trebala bi puno više piti

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa 6 dana 8 mjeseci. Zašto?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ispravak - Za umjesto Pa...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga Laumi, ne brini, kod dehidracije fontanela bude jako uvučena. Ovo malo je skroz normalno. I Vito dugo nije htio ništa piti, sada pije vodu i čaj, ali više poljeva i pljucka nego što popije. I ja nosim 3 majce u torbi. 8)
    Ja se pouzdajem u njihove instinkte.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

iva,jel sve ok s urinom?nama je uvijek bio šou kada je E colli došla na 10*4.sada nije to u pitanju a svejedno me maltretira s tim pijenjem.moj se fakat jako znoji,bude sav znojan.od prekjučer je kategorički izbacio mlijeko,jede polu normalno,ali piti ni slučajno.jučer je popio u toku cijelog dana (uz nuđenje raznih tekućina u svim mogućim i nemogućim oblicima/čašama) max. pola deci,a kako i mi imamo problema sa bubrezima morao bi barem litru smazati mimo prehrane,dakle baš u vidu tekućine. sinoć smo ga pokušali nasilno nacejati ali to mi je toliko bilo užasno da sam odustala,pa sam ga u sred noći uzela i onako polusnenom dala bočicu i popio je pohlepno skoro 3 deci.da je bilo još popio bi još.a vrhunac naše golgote je što mu još i kutnjaci izbijaju i to dodatno komplicira ionako nezahvalnu situaciju sa njegovim pijenjem. :/ uvijek se sjetim kako je brazelton napisao da je on,iako pedijatar,u bolnici skoro završio koliko ga je prva kćer namučila sa jedenjem/pijenjem i izvrdavanjem oko toga.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa
    Pa 6 dana 8 mjeseci. Zašto?
    samo da okvirno vidim kad djeca počinju za zbilja piti ma, moja neće piti od početka dohrane, dakle od 6-og mjeseca. sad će imat 11

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lasica, urin je ok, baš smo prošli tjedan bili na kontroli. a evo, danas ujutro je popila već pola deci. Moš si mislit! meni je to fešta, a nekima u cugu popiju toliko
    jučer je čak po danu jednom cicala. po noći tak-tak. liže cicu i divljači, nekaj joj ne paše, onda joj dam malo piti iz flašice i hoće. po noći pije

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja svoje dijete isključivo dojim već 5 mjeseci i onoo ne zna piti na flašicu. Uskoro moram na svadbu i ne znam da li ću je moći ostaviti mami da ju čuva jer ne znam kak bude ju nahranila. Da li bi trebala početi vježbati hranjenje na flašicu? Mislite da sad u ovoj dobi, a ona stvarno jako lijepo cica, postoji mogućnost da odbije dojku zbog te jedne noći hranjenja na flašicu?
    Ili da ju ne učim piti na flašicu. Možda bude pila na flašicu ak bu gladna, a mene nebude pokraj?!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ne računaj da će lako prihvatiti dudicu ...moja bi radije postila 24 sata nego pila na flašicu (a 1. mj. života bila je isključivo na flašici).

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moram potpisati cokoladu... s tim da je moja prva 2 tjedna bila na mom mlijeku na flasici al otkad je ozdravila od zutice i prihvatila cicu nista drugo ne dolazi u obzir (ni flasica ni duda ni nista osim prstica mojih, svojih, igracaka, papira )... nekako mi se cini da je nakon 10ak dana nudjenja jucer prvi put popila nesto mlijeka iz case s gumenim kljunom... probaj to... ima ih na kojima pise da su od 4 mj
    a ako ne morat ce i bebica na festu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Ja svoje dijete isključivo dojim već 5 mjeseci i onoo ne zna piti na flašicu. Uskoro moram na svadbu i ne znam da li ću je moći ostaviti mami da ju čuva jer ne znam kak bude ju nahranila. Da li bi trebala početi vježbati hranjenje na flašicu? Mislite da sad u ovoj dobi, a ona stvarno jako lijepo cica, postoji mogućnost da odbije dojku zbog te jedne noći hranjenja na flašicu?
    Ili da ju ne učim piti na flašicu. Možda bude pila na flašicu ak bu gladna, a mene nebude pokraj?!
    mislim da ti neće odbiti cicu nakon jedne flašice nakon pet mjeseci dojenja. A ako neće, a nije ni moja htjela, probaj promijeniti flašicu. moja nije htjela (kršitelj koda), ali nuk hoće. i to ne svaki put. moraš se potruditi, okretati malo. ako bude jako gladna, pojest će, ne brini. samo ju češće podriguj, jer na bočicu ide lakše, pa to halapljivo pojedu i zbljucaju se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •