Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Treba li poslodavac znati

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Treba li poslodavac znati

Prijateljica mi traži posao, a nedavno je saznala da je trudna pa ju zanima je li obavezna budućem poslodavcu reći da je trudna ili nije. Također, ona je još na porodiljnom ( preko zavoda za zapošljavanje) koje traje još kratko vrijeme i ako se odmah nakonj njega uspije zaposliti da li ima pravo na normalnu naknadu u slučaju da mora ranije na bolovanje ili se tu kači onaj zakon o godini dana neprekinutog rada ( s time da joj se ovih godinu dana na porodiljnom priznaje mirovinsko, bez obzira što je ostala bez posla.)?
    Ajde pomagajte, žena ne zna što da radi.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema zakonsko pravo reći da je trudna, ali bih ja rekla da ima moralnu obvezu. Sad... ja spadam više u skupinu poslodavaca nego zaposlenika, pa bih rekla da je to možda moj subjektivni dojam.
    Ali, ne, nije obvezna reći da je trudna.

S druge strane, što se tiče naknada, nisam sigurna kakvo je stanje kod nje, pa ti predlažem da joj kažeš neka nazove hzzo. Stvarno žene na njihovom info telefonu hoće pomoći, a dati će najbolji savjet.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E, sjetila sam se jedne stvari: ženi se, dok je na porodiljnom, to računa kao radni odnos. Tako mi je jednom prilikom rekla gđa. u HZZO-u. Dakle ide staž (mirovinsko) i zdravstveno.
    Prema tome, mislim da će ona ipak dobro proći po tom pitanju...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam saznala da sam trudna upravo onaj dan kad sam išla na završnu rundu razgovora za posao!
    Rekla sam čovjeku otvoreno da sam upravo saznala da sam trudna i da ću shvatiti ako ipak odabere nekog drugog za posao.
    No, njega se jako dojmila upravo moja iskrenost i to je bio početak naše lijepe višegodišnje suradnje

Mogla sam ja to glat i prešutjeti i objavit vijest par mjeseci poslije, ali jednostavno se ne bi dobro osjećala drugo jutro kad bi se pogledala u špigl

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •