Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: 92/13,3/ 40 mjeseci

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno 92/13,3/ 40 mjeseci

Dianica ima sada 13,3kg, 92cm i nogicu jedva 23. Po visini je između pete i petnaeste percenitle, a po težini na dvadeset i petoj. Inače je zdrava čilai vesela. Tata ke bio do krja srednej zadnji u vrsti,a i ja pred kraj. Frendica me neki dan uplašila da ona misli da bismo trebali pregledati da li je sve ok. Pedijtrica je bil zdovoljna na zadnjem pregledu oko trećeg rođendana. Što vi kažete biste li se zabrinjavali. Dobiva na težini i raste, ali je sitna...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije nis manja od zare u toj dobi
    btw, ona sad ima 5 godina (pazi - starija je 2 godine), i ima 107 cm, samo 15 kila i malenu nogu broj 26
    ne zabrinjavam se i nisam se zabrinjavala ni prije

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

klinka od frendice - iduće će godine u školu, 16 kg, pa ti vidi (a 6g ima). Sitna je, i moja je, ako je pedica zadovoljna ne vidim zakaj bi išla provjeravati. Ja ti po tom pitanju slušam savjet svoje frendice koja je doktorica: ako ideš stalno doktoru uvijek će ti netko nešto naći, nitko od nas nije 100% zdrav. Ti, kao i ja, se moraš pomiriti sa time da su naša djeca sitna. Pusa i ne brini dok se pedica ne zabrinjava

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala Ma to i ja mislim. Kakav bi to poremećaj bio da je sve uvijek ok , krv, urin - dijete zdravo... pa nije bonsai Ali me stepla frendica s komentarom "jeste li vi pregledavali hipofizu" kao da se hipofiza pregledava svaki dan. Znam da je sve ok, ali nikako njezinu facu izbit iz glave. Tenks na hitrim odogovorima - umirile ste me.
    OT Lutonjica čestitke na shopu - mogla bi i koja kavica pasti ako ste u zg - mi smo odradili more.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Niski rast nije za igrati se. Moja frendica nije reagirala prije dosta godina zbog niskog rasta svoje kćeri upravo zato jer su je tješili kak joj je, eto, kćer samo sitna. No, ipak postoji neznatni nedostatak hormona rasta i sad mala ima 12 godina, užasno je niska i zbog toga jako iskompleksirana. Na granici je za terapiju i vijeća se što da se sad napravi. Radje obavite preglede.

Naravno da genetika tu igra ulogu i da će dijete nižih roditelja u većini slučajeva i samo biti niskog rasta, ali nije zgoreg provjeriti. Upravo svojim niskim rastom tješila se i moja frendica, ali se ispostavilo da s djetetom nije tako bezazlena situacija.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je visok 94 cm, ima 13,4kg i tri godine i mesec dana.
    Moram da priznam da sam ipak malo zabrinuta.
    On je rodjen prilicno dug, 53cm, medjutim nekako je do prve godine stigao na tu 30. percentilu po WHO standardima, i pratio je sve do pre par meseci kad je "pao" na 25. percentila, cak i malo ispod.
    Apetit mu je ok, jede lepo i zdravo.
    Najvise me zabrinulo kad nam je dosao mali rodjak dvogodisnjak (razlika je bas godinu dana) i po svemu izgleda veci od Novija (i visi i buckaviji).
    Ne ide mi se bez veze po lekarima, ali ipak brinem. :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A koliko ste visoki ti, TM i bliža rodbina (s naglaskom na muški dio obitelji) ? Obično vrijedi da će dijete, kad naraste, biti više nekoliko cm od roditelja istog spola.

Za primjer: ja sam visoka 175, a moja M. je sad s 11 god. 160cm. S 14 mjeseci je imala 13 kila i nije bila buca nego baš krupno dijete.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    A koliko ste visoki ti, TM i bliža rodbina (s naglaskom na muški dio obitelji) ? Obično vrijedi da će dijete, kad naraste, biti više nekoliko cm od roditelja istog spola.
    O, ne :shock: :shock: :shock: !!!

MM je visok 205, koliko će nam onda sinovi biti visoki? :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    O, ne :shock: :shock: :shock: !!!

MM je visok 205, koliko će nam onda sinovi biti visoki? :?
    Pogledaj i ostale (muške) članove obitelji. Možda nisu svi tako visoki. Ovo što sam napisala nije pravilo, ali je vrlo često tako.

Kod MM-a u obitelji je pola muških članova po tatinoj strani jako visoko, a polovica su prosječne visine. Riječ je o 6 sinova. Njegov otac je jedan od ovih nižih (cca 180 cm) , a MM ima 184 cm. Tri njegova strica su preko 190 cm. Većina njihove djece su visoki ljudi.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

MM je nizak, 175cm, ja sam prosecna, 170.
    Znam da moze da bude nizak na MM, ali me brine sto je MM kao dete bio dosta visok, tj. rastao je do nekog 2. srednje, a tek kasnije se videlo da ce biti medju nizim.
    Ja sam pak uvek bila 3. ili 4. u vrsti od pozadi i rasla sam ravnomerno cak i na faxu (do mozda 22, 23 godine), tako da sam sad na godisnjici mature bila iznenadjena sto je bilo samo 2-3 zenske osobe vise od mene..

MMov otac je negde oko 178-180, moj otac je 184.
    Majke su nam obe prosecne za tu generaciju, oko 165.

E sad, ja se nadam da je Novi "laganorastuci" kao sto sam bila ja, i moji roditelji.
    Od MMa imam zdravstveni karton od kad se rodio do srednje skole, i zaista se nista ne poklapa s Novijevim rastom.
    Nesto se mislim da mozda i dojenje ima veze, MM je bio na adaptiranom od rodjenja..
    Ko zna.. Nadam se samo da je zdrav..

Sinoc sam citala da ako je problem u nedovoljnom lucenju hormona rasta ta deca uglavnom budu debela.
    Novi nije ni malo debeo, sav je skladan, misicav i jak.
    Ako je problem u ishrani, onda steka i tezina, i zdravlje uopsteno.
    Takodje, kod poremecaja rasta uglavnom se vidi drasticno opadanje popercentilama, a pocetna tacka i nesto dalje se ne racuna jer je ta situacija vezana za uslove u materici. (Novi je rodjen 3650, 53cm, og 36cm).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja sestra je krenula u školu sa 7 god. i 17 kila. Sad ima 16 god. , 40 kg i 156 cm

Ja sam imala 18 kg u prvom razredu i kad sam završila u bolnici zbog alergije napisali su mi u karton da sam neuhranjeno dijete a sve je bilo ok.
    Jednostavno imam takav metabolizam oduvijek.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako ide po muškoj strani, moj muž je bio drugi najmanji u razredu do pred kraj srednje škole i ne samo to - baš je izgledao bebasto i sitno. Na fotkama sa 16 izgleda kao autentični dvanaestogodišnjak Ubio bi me da ovo vidi. A Di je i inače po svemu "tatina" slika i prilika - pa me to zapravo najviše umiruje. On je jedno ljeto odrastao i izrastao i sad je srednje visine (180cm) i mucho macho - on kaže da je to bilo oko 18.-te. Znači dosta kasno. A ja imam 165cm i s moje strane su svi patuljasti mama 156cm, tata 176cm itd

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

do 3 g. su navodno sve visine normalne, nakon treće g. visina bi morala počet pratit neku krivulju rasta koja je određena valjda po visini roditelja, ali i to se još neko vrijeme tolerira. Koga brine neka pita svog pedijatra jer oni imaju tabelu visine i težine. Ako mislite da nešto nije u redu tražite da vas uputi specijalistu, bolje je otić i čut da je sve OK, nego čekat i onda se lupat glavom o zid.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala na odgovorima. Odlučila sam pričekati do jeseni i onda ponovno vidjeti kako stojimo. Toliko od nas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •