Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: živahno dijete

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno živahno dijete

Još malo pa 22 mjeseca. Već skoro godinu dana muku mučimo s njegovim trčanjem, bježanjem. Šetnje s njim nemoguće, sve se svodi na vječno natezanje, trčanje za njim (strašno je brz tako da ga je ponekad nemoguće stići). U dječjim parkovima malo se zabavi na spravama, a onda zbriše na svoju stranu i... trk. Kad smo vani, u pravilu, ništa ne sluša. Već sam poprilično iscrpljena od toga i već unaprijed strepim od svake šetnje. Ima li tko slična iskustva? Ispočetka sam mislila da je to faza nakon prohodavanja i da će se s vremenom smiriti, međutim, on je sve jači, brži...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima li tko slična iskustva
    Evo ja.
    Moja mala cura je prava mala divljakuša.
    U parkovima mi stalno bježi, penje se i gdje treba i gdje ne treba, jede kamenje ...ma...

Ja nemam nikakvo pametno rješenje, samo ti se eto javljam da znaš da nas ima još

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo da se pridružim

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure vode

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja imam divljaka i zato ga rijetko puštam na noge po gradu. još rijeđe s njim pijem kavu jer ne sjedim ni sekundu za stolom, najzanimljivije su mu skale :shock: .
    dobra stvar je u tome što se voli nositi u MH i kad ga montiram za tren postane drugo dijete, čovjek bi se pretplatio na njega. puštam ga da trči uglavnom po dvorištu, na terasi, na plaži.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znači, nismo jedini! Pitam se kada će to prestati ili je, jednostavno, takav. Kod kuće je isto stalno u pokretu, ali se i zna lijepo zaigrati, pogledati crtić... U autu je zlatno dijete, možemo s njim proputovati pola svijeta, ali na otvorenom prostoru, ne možeš mu stati na kraj.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moja je takva, ali i sin je bio takav ( sad je isto nemiran i ne sluša ali ne bježi na suprotnu stranu i ipak ga mogu natjerat da stane )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja kći nije takva. Razumnija je, sluša me kad nešto govorim, vidim da razmišlja o tome što je pričam. A mala...

Što je sve neki dan napravila, stid me i pisati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    i moja je takva, ali i sin je bio takav ( sad je isto nemiran i ne sluša ali ne bježi na suprotnu stranu i ipak ga mogu natjerat da stane )
    Koliko je star sin?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovaj prvi dio posta se odnosi na stariju kći.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Koliko je starija kći stara i da li je oduvijek bila mirnija?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije da ona (starija) sjedi na klupi i ne igra se. Npr. popet će se i ona na vrh penjalice

Htjela sam samo reći da je razumnija, ne znam kako da to objasnim.

Njene igre su mi lakše za pratiti.
    Ova mala se samo pentra negdje.
    Starija će npr. salgati slagalice i kockice, napraviti čajanku bebama, igrati se s kućicama, smišljati svakakve scenariej za igru. I tako se oduvijek igra.

A ova mala...ona kocke istrese iz kutije i popne se na naslon kauča pa pokušava skočiti. Bojicu joj dam, a ona krene šarati po zidu i umire od smijeha i gleda što ćemo mi i kako ćemo reagirati.

Ma nije to vjerojatno ništa posebno, djeca su neka mirnija, neka živahnija...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ljic prvotno napisa
    Koliko je starija kći stara i da li je oduvijek bila mirnija?
    4 godine
    Ostatak sam napisala u postu gore.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nije da ona (starija) sjedi na klupi i ne igra se. Npr. popet će se i ona na vrh penjalice

Htjela sam samo reći da je razumnija, ne znam kako da to objasnim.

Njene igre su mi lakše za pratiti.
    Ova mala se samo pentra negdje.
    Starija će npr. salgati slagalice i kockice, napraviti čajanku bebama, igrati se s kućicama, smišljati svakakve scenariej za igru. I tako se oduvijek igra.

A ova mala...ona kocke istrese iz kutije i popne se na naslon kauča pa pokušava skočiti. Bojicu joj dam, a ona krene šarati po zidu i umire od smijeha i gleda što ćemo mi i kako ćemo reagirati.

Ma nije to vjerojatno ništa posebno, djeca su neka mirnija, neka živahnija...
    vjerovala ili ne - već sad slutim sličan scenarij. a kad je juraj bio mali tvrdila sam da imam živo dijete

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj je isti al ima tek 16 mj, :? kad će to stati

D 1998.
    I 2007.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas u klubu živahnih

Ono što mene fascinira su njegove preobrazbe.
    U jednom trenu se skoncentrirano igra sa npr. autićima, a u drugom skače sa garniture na pod

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ljic prvotno napisa
    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Koliko je star sin?
    sin 3 g. , a mala 18 mj.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sin je isto bio jako, jako živo dijete ( i danas je ), u toj dobi je bio daleko spretniji nego danas mlađa pa mi je s te strane bilo lakše ( on se popeo na stol i sišao, ona se popne i padne ), on se za razliku od nje nije nikad znao sam zaigrat i njegovo ponašanje je slično onom koje opisuje anci: igračke pobaca, s bojicama šara van papira ( zašarao je cijeli laminat-srećom sa flomićima koji se skidaju ), mala to isto radi ali se zna i sama zaigrat, danas je eto puno lakše s njim jer ipak neke stvari posluša. A tak bu i s njom kad navrši 3 g. ( mislim da su najgori negdje između 2 i 2,5 g.- tad su tvrdoglavi i svojeglavi ). Ovo je napisano zbrda- zdola al nadam se da se poanta kuži.

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja Magdalena ne da je živahna,nego se ne sjećam da li je još bila na jednom mjestu 5 min.Njoj je sve dobro minutu(malo ljulja,malo tobogan,malo pijesak)i onda slijedi trk i moj i njen.Na terasi je već išarala pločice,razbacala kvačice,bebe,svoje suđe.......Nekako si mislim da je sve više na mamu,bolje se snalazi u "kreativnom"neredu,nego u savršenom redu Jedino,ali jedino gdje znam da je mir je njezin krevet i dva sata sna,a onda opet ispočetka.Ne znam,već sam se navikla da je takva jer ni ja ne volim biti dugo na jednom mjestu,sad mi je čudno vidjeti malog nećaka od 9 mj.kako mi sjedi u krilu i nikuda ne pokušava izmigoljiti jer to s njom nisam doživjela

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sjedenje u krilu :?
    Šta je to???

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sunašce prvotno napisa
    Moja Magdalena ne da je živahna,nego se ne sjećam da li je još bila na jednom mjestu 5 min.Njoj je sve dobro minutu(malo ljulja,malo tobogan,malo pijesak)i onda slijedi trk i moj i njen.Na terasi je već išarala pločice,razbacala kvačice,bebe,svoje suđe.......Nekako si mislim da je sve više na mamu,bolje se snalazi u "kreativnom"neredu,nego u savršenom redu Jedino,ali jedino gdje znam da je mir je njezin krevet i dva sata sna,a onda opet ispočetka.Ne znam,već sam se navikla da je takva jer ni ja ne volim biti dugo na jednom mjestu,sad mi je čudno vidjeti malog nećaka od 9 mj.kako mi sjedi u krilu i nikuda ne pokušava izmigoljiti jer to s njom nisam doživjela
    I ja sam se uvijek čudila (čitaj divila) bebama koje sjede mami u krilu, a one na miru mogu ispijati kavu. Ja sam s mojim bebcem (dok nije propuzao) stalno morala hodati ili nije bilo mira, a kad je propuzao, postao je pravi virtuoz u toj vještini i bilo ga je svugdje.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja se pridruzujem
    zato jos uvijek u setnju i ducan u kolicima

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    sjedenje u krilu :?
    Šta je to???
    x

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni nesmeta što je Sara živahna samo me smeta što me nimalo nesluša...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj stariji je bio takav.Ja se sjećam da sam zavidno gledala mame čija djeca im mirno sjede u krilu jer moj do treće godine nije izdržao ni minutu na mom.Svaka šetnja bila je prava predstava.Ne znam točno kad se sve promijenilo ali sad je sedmogodišnjak s kojim mogu na kraj svijeta.Ali neću reći da je miran,tih,povučen.On je jedno strašno aktivno i inteligentno dijete puno energije s kojim se danas da sve dogovoriti.Znači stvar karaktera i temperamenta.Izdrži još godinu,dvije,kasnije će biti lakše

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tu smo.
    Kad dođemo u parkić za njega ne postoji mali tobogan, nego se frajer mora penjat na veliki i to po mogućnosti po onoj strani po kojoj se spušta
    Penje se na ljestve, tri prečkice se popne sam bez problema, popeo bi se i više al nedam jer me strah da ne padne, pa ga pridržavam.
    Uglavnom trčim po cjele dane za njim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivanabokulic prvotno napisa
    Kad dođemo u parkić za njega ne postoji mali tobogan, nego se frajer mora penjat na veliki i to po mogućnosti po onoj strani po kojoj se spušta
    ja ima dvoje takvih.

a ova treca se cini jos zivljom.

(a onda me mm pred kraj dana pita zasto sam zivcana...)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja i MM kad idemo nekud sa malim moramo se jako fizički i mentalno pripremiti jer nema niti sek mira ,ispijanje kave se svodi na to da prvo jedan popije kavu a drugi ga ćuva i obrnuto.Sad kad idemo na more ,bože me saćuvaj,kako će to biti,jurnjava i jurnjava a ništa od odmora.A kad mu nije nešto po volji onda urla i urla...
    SAMO SE NADAM DA ĆE TO BRZO PROĆI::

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BOKIC SVIM MAMAMA,
    MISLIM DA JE TO SASVIM OK.MOJA 15 MJESECI ISTO VOLI JAKO BITI AKTIVNA I JURCA LI GA JURCA. TO MI GODI JER KASNIJE JE SUPER MIRNA I ONDA LIJEPO SPAVA. AJMO DRAGE MAME IDEMO I MIMALO TRCATI. MISLIM DA NASA DJECA MISLE NA NAS FIYICKI IZGLED I NE ZELE DA IMAMO VISAK KILA. TO SU NASA MALA ZLATA.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo i nas

Ja sa T. nisam sjela i popila kavu vani do njegovih 4 godine, a sa J se povijest ponavlja...

Sve je zabavno otprilike minutu i pol, a kad mu nije po volji, staklo puca od njegovih urlika.
    T je idalje živ, ali on višak energije ispuca na treninzima i na nogometu s dečkima, pa je lakše s njim.

Inače,T ne pokazuje nikakav interes za popodnevno spavanje od svojih 2,5 godine. Vjerujte, isprobala sam sve trikove i odusstala kad mi je on mrtav ozbiljan rekao da mu se ne spava i da tako gubi vrijeme.Budi se oko pol 8 preko tjedna, oko9 vikendom, a ide spavat oko pol10 navečer i svo je to vrijeme u pogonu, mi skupa s njim.

J spava preko dana max 2 sata, ostatak vremena je neumoran...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vratili se mi s još jednog neuspjelog pokušaja pijenja kave- mada uredno pijemo kavu prvo mm dok ja jurcam naokolo pa onda ja - istovremeno s nama još jedan par s klinkom dva mjeseca starijom od naše a mala gleda lanu i veli - lana zloćo trči naokolo. i uvjek isti scenarij!
    o sjedenju nema govora - mm ponekad pita zašto uopće idemo na kavu a ja se nadam da će jednom skužit!?! i muvat se oko nas (naravno da mislim na lanu) a on veli da nema šanse

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je to s kavom već najnormalnije,zato sad i pijem malu s mlijekom.S MM-om sam se već dogovorila da sad kad idemo na more na plaži je pola sata moja,pola njegova pa se nadam da ću uspijeti riješiti barem jednu križaljku osim ako mi ne bude predosadno pa im se pridružim .

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čitam i razmišljam kako je i meni došlo to razdoblje.Malac ima 17 mjeseci,prije je poslušno šetao s nama,a sad,kad je postao brži ne ferma nas uopće.Izlazi iz biciklića kad mu dosadi se vozat.Danas u konzumu izlazi iz onih velikih kolica u kojima dijeca mirno sjede,vidjela sam ih nekoliko. Izvadimo ga iz kolica on počne trčat po trgovini da vidi idemo li za njim.A sutra putujemo na more :D al čemo se natrčati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas, 13. mjeseci smo stari, sad prije 15. min. tako je njihala vrtić, da sam u zadnji čas pridržala da ne padne s vrtićem na pod :shock: Totalno ga je rasturila, kako ga popraviti? I u kinderbetu skače da se podnica trese, strava, iz kolica se diže bez problema na nogice . Divljakuša. Jako, jako živo djete, kao mlađa sam čuvala djecu, ali ovako nisam još vidjela, mm i ja bili tihe, mirne bebe, a ovo je preživahno djete.
    Do kada?
    Pozdrav

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijavljujem dvoje!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo, i ja se prijavljujem, iako nismo još dugo u ovom "klubu". Kod nas je "živahnost" počela točno s napunjenih 18 mj. i traje, s različitim fazama, još uvijek. Iako, moram priznati, otprije 2 mj. je lakše. Na moru je bilo ok, osim što je u apartmanu znao doslovno podivljati. Što je najgore, kad pobjegne nekamo sam, ja ga uspijem uhvatiti, ali kad ga uzmem, to je tek posebna dreka, otimanje, bacanje, donedavno me čupao za kosu i udarao od nemoći. Sad je to, hvala Bogu, prošlo, ali i dalje se baca i dreči ko nenormalan.
    Počeli smo sistem s lijepljenjem zvjezdica za svaki "dobar" dan, tako da pomogne kad ga podsjetim da trebamo zalijepiti zvjezdicu navečer, a nećemo ako se tako ponaša. Ali on je u dobi da to razumije, ne znam baš da li bi to palilo ranije. Vrijedi probati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •