-
Osoblje foruma
Mama Sanja i tata Damir, dobro nam došli.
Kao prvo, samo potpisujem ono što su cure ranije navele. Kod čisto dojene djece, ova početna uhranjenost se ne smatra pretilosti. Naime, sve će se "istopiti" kad dijete prohoda.
Djetetu ne smijete uskraćivati podoje, jer ono "uzima" što mu treba.
S druge strane, na portalu imate dobre tekstove o skokovima u razvoju. Jer vjerujem da i vaš malac prolazi kroz ove faze kao i svako drugo dijete. Ti skokovi u razvoju koji se između ostalog reflektiraju u maltene danonoćnom nacicavanju (traje kojih 24-48 sati) samo vode u povećanju količine mlijeka u dojkama, a sve u skladu sa djetetovim potrebama.
(zamislite mali želučić kao oraščić..koji se odjedanput naraste, odnosno poveća..i treba ga napuniti, pa se nakon 3 tjedan opet poveća...pa opet pa opet...dijete raste
a majčino mlijeko se totalno probavi i "izgubi" iz djetetovog tijela odnosno probavi i pokaka i popiški u roku od 90 minuta).
Što se tiče grčeva..
Oko 11 dana djetetovog života obično se jave prvi grčevi. Vezani uz razvoj crijevne flore i faune, odnosno stvaranju pozitivnih i negativnih bakterija. Taj razvoj, odnosno plinovi koji se javljaju u djetetovim crijevima, su bolni. Jako bolni. Tome se može pomoći sljedećim načinima:
- baby handlingom
- masažom trbuščića
Više o tome imate na ovom topicu:
koliki, grčevi, dojene bebe, umjetno mliko....
Osobno imam najbolja iskustva sa masažom trbuščica kuminovim uljem o čemu sam pisala na istoimenom topicu. Također, protiv sam dodavanja bilo kakvih čajeva, prokuhanih vodica, kapljica i ostalog koje navodno "pomažu" uklanjanju grčeva.
Evo ukratko.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma