Citiraj Oblak_u_bikiniju prvotno napisa
Moze biti da sam malo glupa ili neiskusna...
Ali, zar postoji neko drugo dojenje sem na zahtjev? :? Moj deckic jede kad trazi, a slucajnost je sto trazi na svaka 2:30-3:30h... Nisam ga ja forsirala tako, nego dijete u medjuvremenu spava, pa se razbudi i raskenjka, pa mu promijenim pelenice i jede i onda je dobar, zaspi i opet spava 2-3 sata ili je eventualno budan, pa se mazi, ali ne place i veseo je...

Ne znam kako hraniti bebu ako ne na zahtjev - buditi je da jede? Ili joj ne dati kada je gladna?
Do nedavno su svi pedijatri savjetovali da se dijete doji u razmacima od oko 3 sata, i to po 10 min na svakoj dojci. Jer da se tako najbolje potiče stvaranje mlijeka. A ako dijete plače u međuvremenu davalo se vode, čaja ili se ostavljalo da plače kako bi se naviklo da ne može dobiti sve što hoće. A ako diete spava duže trebalo bi ga buditi i nagovarati da jede.

Novi trend je dojenje na zahtjev, budući da se pokazalo da je opisana praksa jedan od razloga što ekstremno mali broj žena doji svoju djecu, da ostavljanje djece da plaču stvara velik strah i traume kod novorođenčadi, te da davanje vode i čaja može izazvati poremećaje u dojenju, a čaj može i opteretiti još nedovoljno razvijen probavni sustav i bubrege novorođenčadi.

Ali usprkos novim istraživanjima i novim trendovima ima još puno pedijatara i ostalih slične struke koji daju savjete po staroj školi, ma koliko se apsurdan prizor majke koja gleda na sat i odbrojava 3 sata dok dijete plače za cicom može činiti.