-
Hvala cure na savjetima.
Drago mi je sto ne moram mijenjati metodu, jer mislim da bi Viktor otkacio da mu u sred podoja iyvadim dojku i pokusam ga nataknuti na drugu. I tako smo imali muke dok je naucio da sisa, ne usudjujem se... Lakse nam je sad kada ste mi potvrdili da je to ok, posto je to moj iyum, uprkos svesrdnim savjetima - prvo jedna pa druga.
A ono za pola sata... Moje dijete nakon petnaestak minuta spava kao top.
Inace, posto je tema o preuhranjenoj bebi, evo da i mi iznesemo podatke o kilazi.
Rodjen 23.08. sa 3150g
Nakon 2 dana spao na 2950g
Nakon 1 dana skocio na 2980g
Izasao iz porodilista 27.08. sa 3030g
Sa oko 10 dana starosti tezio je svega 3080g, i ja sam se jako zabrinula.
3 dana kasnije je skocio na 3350g! :D
Da bi sada imao cak 3650g i meni neki manijaci bacili buvu da ce biti debeo i da sam pretjerala!
Mislim da nisam. Dijete jede na zahtjev, ali mu ne turam cicu cim se namrsti, nego mu rijesim pelene, vidim je li mu udobno kako lezi i ima li grcice, pa ga malo mazim i stavim da jede. Dijete nikad nije gladno i meni je to ok.
Inace, o spavanju ne mogu previse, ipak mali ima samo 18 dana, bilo bi mnogo da ocekujem da zaspi u 10 uvece i probudi se oran i cio oko 9 ujutro
A sinoc su ga grcevi ubijali, vristao je bez prestanka po 10 minuta. Mm i ja smo ga nosili, glrili, ljubili, masiram mu stomacic, dam mu u mlijeko neke kapi... E, tek je tada malo primirio. A mene cijelo vrijeme strah dati mu da jede. Osjetim se kao da ga trujem tim mlijekom i preispitujem se sta sam pojela... Ma uzas. Krivim sebe, naravno i mm mi objsni da mu je bojle imati grcice od mlijeka nego ic na infuziju bez hrane!
Cim je prestao da crveni u licu i da vristi onako zgrcen, smirila sam ga na grudima i dala mu da cica. Zaspao je, mis moj mali i spavao rekordna 4 sata u komadu.
Znam da ovo sa temom vise nema veze, ali meni fino pricati sa vama. Mrvica moja je dobro danas i ja se citav dan pitam je li normalno da pocetak zivota bude tako bolan? Jadni bibiron.
Eno, pajki i miran je, bubica mala, pa odoh i ja da spavam da mogu da nastavim sa njim kasnije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma