-
pa to spavanje mi ne izgleda tako loše, zaspi nešto kasnije ali zato ujutro potegne do 9 (blago vama
). Moja bi većinom zaspala nakon zalaska sunca, tako da je ljeti bilo i do 22h a zimi puno ranije (s tim da sam gledala da ne ide baš prerano jer se onda budila više po noći). I isto smo imali 2 buđenja po noći, ali nakon nekog vremena se taj ritam poremetio i sad je svaku noć drugačije, čini mi se. A jutarnje buđenje, imali smo jednu fazu kad se budila oko 4-5h ujutro, a sad je to podnošljivih 6-7.
U svakom slučaju, svaka bebica ima svoj ritam, a mislim da tvoja odspava sasvim solidno.
Što se tiče prehrane, ako nisi primjetila da reagira na neku određenu hranu ne moraš ništa do kraja izbacivati, samo budi umjerena s hranom koja ti je "sumnjiva". Ja sam jela sve, samo sam gledala da ne pojedem recimo puno mahuna. I jedino za to sojino mlijeko sam zaključila da je naškodilo - a ni to zapravo ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću. koryanshea dobro kaže, rižino je možda manje sumnjivo. Ali ni sojino ni rižino nije neki veliki izvor hranjivih sastojaka, sve možeš nadoknaditi normalnom dobrom ishranom (pisala sam već gore).
Imaj na umu da zapravo nije dokazano da hrana koju jede dojilja uzrokuje grčeve, nego se najvjerojatnije radi o prilagodbi još nezrelog probavnog sustava novorođenčeta. Tako se grčevi najčešće javljaju nakon obroka zato što se pokrene probavni sustav, bez obzira što si ti pojela.
Kravlje mlijeko pokušaj izbaciti, ali ako ne bude velike promjene, znači da to nije uzrok problema. Ako je, to vjerojatno znači da ne smiješ ni kozje jer također ima laktoze. Kozje je možda bolje jer se koze ne drže u tako neprirodnim uvjetima kao krave, nego moraju ići na ispašu. Ako možeš naći mlijeko od lokaknih uzgajivača koji vode stoku na normalnu ispašu a ne hrane umjetnom hranom, to ti je svakako bolji izbor.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma