Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: preporuka za pedijatra koji antibiotike ne dijeli ko bombone

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno preporuka za pedijatra koji antibiotike ne dijeli ko bombone

Jučer smo bili kod pedice,naručeni na prvo cijeplenje (znamo svi a se u 7 i 8 mj. djeca nebi trebala cijepiti), i svom srećom, Lel, kojem je sada 2mj. je imao temperaturu, pa nije cijepljen, a ni Kian, kojemu je 2g. i 8mj. nije docijepljen.
    Odoh ja na razgovor kod pedice, koja nam je, kada sam joj rekla da Kian trlja okice i kiše, prepisala, i za jednog i za drugog MAXITROL i FENISTIL. Ja nisam nju gotovo niš čula, niti sam ju kaj uspjela pitati, jer je Kian ludio, a i ona je jedva čekala da nas zlifra van.
    Došla ja doma, i naravno, išla pročitati upute, kad samo kaj me grom nije strefil!!!!!!!
    Dala je i jednom i drugom antibiotik sa kortikosteroidima,zato kaj stariji kiše, trlja okice, i malo su mu te okice krvave!!!!!!
    Ja stvarno neznam da li sam luda ili koji vrag, i da li se tako jaki lijek prepisuje u ovakvom slučaju, jer je čak i žena u apoteci komentirala, pa nebudete im valjda to dali,vaša djeca su ZDRAVA!!!!!!!!!!!!!
    Stoga,ako netko ima za preporučiti doktora, bilo bi super kad bi bio na potezu od Dugog Sela pa prema zagrebu, koji se ne igra djeda Božičnjaka i nije sklon davanju lijekova, ukoliko za to doista nema potrebe, bila bi Vam jako zahvalna, jer ja se kod ove pedice, u Domu zdravlja Sesvete NE VRAĆAM!!!!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dala je i jednom i drugom antibiotik sa kortikosteroidima,zato kaj stariji kiše, trlja okice, i malo su mu te okice krvave!!!!!!
    ..kakav je to antibiotik s kortikosteroidima?

...a za ove simptome kao što su kihanje, trljanje okica se i propisuju antihistamici kao fenistil i kortikos. maxitrol..ako nema drugih naznaka bolesti povezuje se sa alergijom i u tom slučaju bi se kihanje i krvave okice smirile.

...ne vidim razlog tvog nezadovoljstva kod dotične doktorice :?

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pardon,krivo sam napisala MAXITROL kombinacija 2 antibiotika i kortikosteroida.
    Nije li to malo preagresivna metoda liječenja alergije?
    I naravno da sam nezadovoljna jer je istu terapijui prepisala i bebi od 2 mj,koji nema nikakve simptome.
    Ne vjerujem da ne postoje manje agresivne metode liječenja,koje nam je mogla prepisati ili preporučiti, obzirom da moj stariji sin ne pokazuje nikakvu nervozu zbog te alergije,niti je uznemiren,dakle njegovo opće stanje je normalno.I normalno se izražava,i razgovara i ne žali se pretjerano na te smetnje, čak se ni ne žali na to kaj ga povremeno okice zasvrbe.
    A naravno da bi mu ja rado olakšala, no mislim da nema apsolutnio nikakve potrebe za takvom agresijom na njegov organizam.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MAXITROL kombinacija 2 antibiotika i kortikosteroida.
    možeš malo pojasniti?

kakva kombinacija 2 ant. i kortikosteroida, fakat mi nije jasno :?

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mogu,u djelovanju piše:

Maxitrol mast za oči je sterilan lijek za višekratnu lokalnu primjenu, a predstavlja kombinaciju dva antibiotika širokog spektra i kortikosteroida s izraženim antiinflamatornim djelovanjem.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aaaa kužim govoriš o sastojcima Maxitrola , to je dobio zbog crvenih okica, hm mislim da ja to klincu ne bi dala iz razloga dok mu ne smeta sve ok a u slučaju pogoršanja zatražila bi mišljenje specijalista

ma znam da dosta naših pedijatra dijeli šakom i kapom antibiotike, kortikosteroide... i ja sam dosta skeptična po tom pitanju ali uvijek je tvoja riječ zadnja, znači ako smatraš da ne treba dati takav lijek onda postupi kako misliš da je najbolje za svoje dijete, mi imamo pedijatra koji ne daje antibiotik bez provjere leukocita i ok je iako mi i to stalno vađenje krvi ide na živce, ali bar se ne trujemo bezveze

bdw.mi smo u zapadnom dijelu grada

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

doktor Vokić je dobar (Brestje), ali mislim da ne prima nove pacijente

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U Domu zdravlja u Sesvetama radi izvrsna pedijatrica, zamijenila je dr. Mišević, zove se Đurđica Šešo Šimić, došla je nedavno iz doma zdravlja Željezničar. Ne znam prima li nove pacijente, ali mi smo s njom oduševljeni, detaljno pregleda svako dijete, ima dobar pristup djetetu i sve ukupan dojam o njoj je predivan. Ulijeva povjerenje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: PREPORUKA ZA PEDIJATRA KOJI NE DJELI ANIBIOTIE KO BOMBON

Nemam ti preporuku za taj dio grada, ali nije mi jasno ovo:

Citiraj thora prvotno napisa
    Jučer smo bili kod pedice,naručeni na prvo cijeplenje (znamo svi a se u 7 i 8 mj. djeca nebi trebala cijepiti),
    kako to mislis da se u 7. i 8. mj. ne bi trebala djeca cijepiti?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

valjda je mislila zbog vrućine :/ ..hm, nama to nije bila prepreka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
    zamijenila je dr. Mišević,
    mene zanima jel to dr. Katica Mišević?

ako je, došla je k nama i baš sam ljuta na nju

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako vi mijenjate te pedijatre .Ne kužim u čemu je problem.Dala ti je nešto što im ne želiš dati,pa nemoj im dati i gotovo.A ubuduće doktorici daj do znanja da se kužiš,da nisi neuka i da ne daješ svojoj djeci antibiotik na svaku glupost.Kad vidi da nešto znaš promijenit će čitav odnos prema tebi,vjeruj mi.
    Mislim da nema potrebe tako reagirati

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam kak ne kužiš, ali ja sa povjerenem "dajem" zdravlje svoje djece toj doktorici.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se slažem s Trinom.
    Bila si tamo, nisi ni pitala što vam je dala,a sad pljuješ po ženi.
    Uz malo kombinatorike, vrlo lako se shvati o kojem se doktoru radi :/

Mi pitamo da nam da uputnicu za vađenje krvi prvo.
    Samo jednom je dala ATB bez da je sama tražila vaditi krv. Uvijek popričamo s doktoricom o terapiji koju im daje, cjepivima...

Nadam se da su ti dječica bolje

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kao prvo, u dz Sesvete nije samo jedna pedica,tako da nemreš znati o kojoj se radi.Kao drugo,bila sam kod nje sa dvoje djece,sa time da je jedno djete 2 mjeseca, a drugo dvo i pol godišnjak, koji je nezaustavljiv, i pored njega je poprilično teško popričati sa doktoricom 2 riječi a kamoli 2 rečenice. Kao treče, ja dr nisam popljuvala, već sam samo htjela dobiti informaciju da li netko može preporučiti dr. koji nedaje ANTIBIOTIKE KAO BOMBONE!
    I dječica mi nisu niš bolje ni gore nego prije nekoliko dana, jer im lijekove nisam dala.
    A za konstruktivnu kritiku ili primjedbu sam uvjek otvorena, i naravno da sama odlučujem da li ću ih kljukati otrovima ili ne. 8)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cuj, mislim da s obzirom da i sama kazes da nisi uspjela s njom porazgovarati, jer si bila sa dvoje djece, ipak bi trebala prije odluke da li da dajes ili ne propisanu terapiju, ponovno na miru kontaktirati doktoricu i porazgovarati s njom. Vjerojatno postoji neki razlog zasto je dala to sto je dala, ali ti ga ne znas.

I jesi, popljuvala si je, jer je intonacija tvog posta i opis događaja upravo takav. To što si to pljuvanje sazela u obliku pitanja:

Stoga,ako netko ima za preporučiti doktora, bilo bi super kad bi bio na potezu od Dugog Sela pa prema zagrebu, koji se ne igra djeda Božičnjaka i nije sklon davanju lijekova, ukoliko za to doista nema potrebe, bila bi Vam jako zahvalna, jer ja se kod ove pedice, u Domu zdravlja Sesvete NE VRAĆAM!!!!
    Inace, apotekarka nije lijecnica i stvarno se cudim da bi dala takav komentar - krajnje neprofesionalno od nje, a u nekim slucajevima i vro opasno!

jer je čak i žena u apoteci komentirala, pa nebudete im valjda to dali,vaša djeca su ZDRAVA!!!!!!!!!!!!!

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Istina, burno sam reagirala, i vjerovatno intonacija u mom postu predlaže da sam "popljuvala" dr., ali isto tako da je istina da se antibiotici dijele šakom i kapom, je istina.
    Poslušat ću tvoj prijedlog da ju nazovem i pitam zašto tako agresivna metoda liječenja, i rado bi čula još jedno mišljenje, ali na žalost, nemam auto, pa mi je dosta nezgodno sa dvoje djece putovati do zg. i tražiti to drugo mišljenje.
    Iste stvari nisu svim ljudima jednako važne, a meni je iznimno važno da su mi djeca zdrava i sretna.I ne insinuiram ni na nikoga da mu to isto tako nije vrlo bitno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj thora prvotno napisa
    Ne znam kak ne kužiš, ali ja sa povjerenem "dajem" zdravlje svoje djece toj doktorici.
    I ja isto.Ali svaki put kad bi se dogodilo, a dogodilo se iako je naša ped.super, ja sam od nje tražila objašnjenje.I dobila ga.Iako imam troje drečave djece ali nadvikujemo se po ambulanti i dođemo do zajedničkog pametnog riješenja.Naša isto ima tu profesionalnu deformaciju da za svaku pi.dariju daje nešto ali nakon moje prve reakcije,mog prvog pitanja"zašto" i prvog odbijanja antibiotika bez vađenja krvi,ona to više ne radi nego idemo korak po korak.Ustvari tražim od nje njeno stručno mišljenje (i detaljno)koje ja nemam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •