-
molim za savjet
pomagajte!!!! upisala sam dijete u osnovnu školu na cijelodnevnu nastavu. sve je prošlo super do ovog(sad prošlog) petka. nazvali su me iz škole i rekli da im grad neće financirati produženi boravak i da moraju moje dijete prebaciti u "normalan" razred. prebacuju ga jer sam nezaposlena i da oni moraju zbrinuti djecu zaposlenih roditelja. kao da ja upisujem dijete u školu da bih imala više slobodnog vremena??? koliko znam cijelodnevna nastava i produženi boravak nije isto. isključivo sam tražila taj cijelodnevni boravak jer je sistem učenja kroz igru, navika pisanja zadaća i adekvatne pomoći pri izradi istih. čak mi je i dr rekla da je to nama bolje jer je malo mršaviji(ali zdrav). ne znam što da napravim jer sam 18.06. bila na roditeljskom i sve je bilo ok i dobila sam papir na kojem piše da je moje dijete upisano u školu i bla bla. pročitala sam i novi pravilnik i nigdje ne piše da MORAŠ biti zaposlen da ti dijete išlo na cijelodnevnu nastavu. dapače piše da obrazovanje treba biti jednako za sve. by the way radi se o školi kantrida u rijeci koja je imala sve naj naj preporuke.
-
Pise na par mjesta da prednost pri upisu imaju djeca oba zaposlena roditelja. Problem je što od ove godine nema produženog, pa je interes za cjelodnevni udvostručen. Zvali su sve roditelje redom.Mislim da je škola sve trebala puno bolje organizirati, a ne pustiti da se roditelji mogu predomišljati do 9. mjeseca. Ali još ništa nije gotovo. Možda budu 2 cjelodnevna?
-
ne nemaju uvjeta tj. grad neće financirati. nije to sve. nakon tog poziva stigao je još jedan, a taj je da ću uskoro početi raditi. mm radi vani, pa ću sad ja biti u gabuli.
-
Ako si sigurna da počinješ raditi, po potvrdu u firmu, i sutra do 2 odnesi u školu.
-
-
Puno se roditelja koji su bili nezaposleni zaposlilo. Mislim da će tu još biti problema jer je više djece s oba zaposlena roditelja nego slobodnih mjesta. Svi su u istoj poziciji i kako odlučiti tko će otpasti? I još nešto, prednost imaju djeca s tog "upisnog područja".
-
Ram, jesi li što riješila? Ima li novih informacija?
-
kina, hvala na savijetu. u četvrtak imamo roditeljski sastanak pa ćemo vidjeti kako dalje. predala sam kopiju potvrde, a u četvrtak ću im dati original. od mm mogu dobiti potvrdu tek za vikend jer je u itl. uz njegovu potvrdu ću im predati i kopiju tal. osobne jer je njihov državljanin. javim se nakon četvrtka.
-
Ok. Djeca oba zaposlena roditelja će imati prednost, a ako bude još slobodnih mjesta, sretno!
-
Ram, jesi li ti bila mama "s kacigom" na sastanku? Jeste li upisani na kraju svega?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma