-
Ne mogu zaliječiti ragade! Molim pomoć!
Već više od mjesec dana imam užasne, naravno, prebolne ragade! Sara nema još zubiće, ima skoro 10 mjeseci i položaj sisanja je isti kao i do sad. Moj zaključak je da vuče prejako. Mlijeko normalno ide. Bradavice su u ranama, popucale skroz u krug i krvare na podoj. Radi bolnosti, ali i uvođenja dohrane, sam smanjila podoje na samo dva noćna: oko ponoć i ujutro oko 5. Ne mogu se izdajati jer to je samo par gutljaja i ništa ni ne izlazi kad idem izdojit.
SVE sam probala:sve kreme, svoje mlijeko, hodanje u toplesu, more, promjena položaja, razgovarala sa savjetnicom, bila kod liječnika...
Rane malo zacijele preko dana i ona ih opet kod podoja razbije. O bolovima da i ne govorim. Mislila sam da nisu gljivice i stavila Rojazol-još mi je bilo gore.
Toliko sam izmučena i očajna da ne znam više šta ću. Danas sam treći put bila kod liječnice, koja mi stvarno ne može pomoć. Samo sam izašla plačući.
Nisam spremna na prestanak dojenja i ne želim to!
Znam da je bilo puno tema o ragadama, ali ovo izgleda prestrašno! Strah me da mi se ne dogodi kakva infekcija!
Molim vas, bilo kakav savjet, sve prihvaćam
!!
-
-
vjerujem da si očajna.
probaj sljedeće: prije podoja izmasiraj dojku, pa onda bradavicu lagano tako da se sama ispupči i formira, premaži kockicom leda prije podoja.
potom stavi jastuke ispod bebine guze i tijela jer moguće da se tijekom podoja beba malo "spusti".
obavezno i jako važno poradi na svom imunitetu, uzmi neke vitamine i minerale, provjeri si krvnu sliku i željezo.
sad je ljeto i vrućine. opće poznato je da rane sporije zarastaju. nabavi lanolinsku kremu. ili purelan ili kremu Mama iz DM-a.
rijeđi podoji će biti "jači" pa razmisli o povećanju broja podoja.
javljaj nam kako ide i sretno!
-
Noćas je bilo malo bolje. Jučer mi je liječnica rekla da smijem staviti onaj sprej za rane Octanisept. Tako da sam jučer popodne to stavila i šetala u toplesu. Navečer sam dobro isprala i stavila Purelan prije podoja da se malo smekša jer od ranica se sve osuši. I nije me toliko bolilo kad je povukla :D !
Danas ću opet isto napravit.
A krvnu sliku ću svakako ići provjerit već u ponedjeljak jer se i meni čini da sam malo "klonula".
Hvala na savjetima. Pa javim kako je dalje.
-
super da ide na bolje
-
:D :D :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma