Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Ne mogu zaliječiti ragade! Molim pomoć!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Ne mogu zaliječiti ragade! Molim pomoć!

Već više od mjesec dana imam užasne, naravno, prebolne ragade! Sara nema još zubiće, ima skoro 10 mjeseci i položaj sisanja je isti kao i do sad. Moj zaključak je da vuče prejako. Mlijeko normalno ide. Bradavice su u ranama, popucale skroz u krug i krvare na podoj. Radi bolnosti, ali i uvođenja dohrane, sam smanjila podoje na samo dva noćna: oko ponoć i ujutro oko 5. Ne mogu se izdajati jer to je samo par gutljaja i ništa ni ne izlazi kad idem izdojit.

SVE sam probala:sve kreme, svoje mlijeko, hodanje u toplesu, more, promjena položaja, razgovarala sa savjetnicom, bila kod liječnika...
    Rane malo zacijele preko dana i ona ih opet kod podoja razbije. O bolovima da i ne govorim. Mislila sam da nisu gljivice i stavila Rojazol-još mi je bilo gore.
    Toliko sam izmučena i očajna da ne znam više šta ću. Danas sam treći put bila kod liječnice, koja mi stvarno ne može pomoć. Samo sam izašla plačući.
    Nisam spremna na prestanak dojenja i ne želim to!
    Znam da je bilo puno tema o ragadama, ali ovo izgleda prestrašno! Strah me da mi se ne dogodi kakva infekcija!
    Molim vas, bilo kakav savjet, sve prihvaćam !!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hej draga, zao mi je sto se mucis ja se sijecam slicne situacije, dr. mi je dala na kraju antibiotsku kremu jer su se upalile. a da odes kod dermatologa?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije prodje!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujem da si očajna.

probaj sljedeće: prije podoja izmasiraj dojku, pa onda bradavicu lagano tako da se sama ispupči i formira, premaži kockicom leda prije podoja.

potom stavi jastuke ispod bebine guze i tijela jer moguće da se tijekom podoja beba malo "spusti".

obavezno i jako važno poradi na svom imunitetu, uzmi neke vitamine i minerale, provjeri si krvnu sliku i željezo.

sad je ljeto i vrućine. opće poznato je da rane sporije zarastaju. nabavi lanolinsku kremu. ili purelan ili kremu Mama iz DM-a.

rijeđi podoji će biti "jači" pa razmisli o povećanju broja podoja.

javljaj nam kako ide i sretno!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Noćas je bilo malo bolje. Jučer mi je liječnica rekla da smijem staviti onaj sprej za rane Octanisept. Tako da sam jučer popodne to stavila i šetala u toplesu. Navečer sam dobro isprala i stavila Purelan prije podoja da se malo smekša jer od ranica se sve osuši. I nije me toliko bolilo kad je povukla :D !
    Danas ću opet isto napravit.
    A krvnu sliku ću svakako ići provjerit već u ponedjeljak jer se i meni čini da sam malo "klonula".
    Hvala na savjetima. Pa javim kako je dalje.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super da ide na bolje

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu