-
-
Jedno brzopotezno za one koje se razumiju. Dogovirla sam u firmi da otvaram komplikacije od 1.2. o.g. Teta u obračunu plaća mi je rekla da tek kad dobijem doznaku na kraju mjeseca tražim od njih onih zadnjih 6 plaća i s tim idem na HZZO u Klovićevu, jel to ok? Nije li to predugo da se prijavim na HZZO, bojim se da ne zakasnim ili nešto? Hvala
-
Rodila sam 03.06.09., očekivala sam da bi mi drugi dio porodiljnog trebao trajati do 03.06.10. kad dijete navršava godinu dana? U rješenju HZZO piše od 03.12.09. do 31.05.10.? Koliko vidim to je 180 dana od 03.12.09. ili je vezano za termin poroda koji je bio 31.05.09.? Koji je datum ispravan?
-
Mene zanima prekid i ponovni nastavak RD u druge dvije godine korištenja trogodišnjeg RD (za treće dijete).
Jasno je iz Zakona da se RD na taj način može koristiti najviše dva puta godišnje ali ništa se ne kaže o tome koliko između toga se najduže mora raditi i ... kako ide procedura sa dokumentacijom? Naime, zvala sam nekoliko HZZO podružnica i dobila kontradiktorne informacije: treba li neki dokument od poslodavca (sa datumom vraćanja na posao i nastavka RD)?
Unaprijed hvala!
-
drage moje,
ima li itko iskustva s predavanjem zahtjeva za produljenje porodiljnog dopusta do predviđenog termina poroda (ako je rodila prije 38.tjedna)?naime,ja sam rodila u 37.tjednu i već sam dobila rješenje za drugih 6.mjeseci prodiljnog,te sam danas zvala da vidim da li imam pravo i kako ga ostvariti da produljim porodiljni do predviđenog termina poroda i dobila sam odgovor da sad to pravo ne mogu iskoristiti jer ga nisam zatražila kad i redoviti porodiljni za drugih 6.mjeseci!ta dva tjedna produženja mi puno znače.
hvala unaprijed na informacijama!
-
tužna, ja mislim da su ti dobro rekli. Svako pravo (početak, produljenje....) kod njih moraš tražiti (uputiti Zahtjev) uglavnom mjesec dana ranije od početka korištenja. Toliko im treba valjda da zahtjev obrade i izdaju već neko Rješenje 
Inače, pravo na produljenje imaš ako si rodila ranije, svakako, samo si ga trebala tražiti ranije.
Nisam stručnjak, ali ovo govorim prema nekom iskustvu sa HZZO-om.
-
imam pitanje, planiram se vratiti na posao tri i pol tjedna prije navršenih šest mjeseci života, a otac bi koristio drugih šest mj, e sad, dali on odmah ide na porodiljni ta tri i pol tjedna ranije ili ja baš moram koristiit tih prvih šest mj.-strogo, jer se moram vratiti ranije, a muž bi koristio drugi dio.
-
molim ukratko što mi je činiti,zaposlila sam se 15.01.dva tjedna poslije saznala sam da sam trudna
otišla na pregled obzirom na prvu trudnoću koja je završila carskim u zadnji tren i prošlogodišnjim kasnim spontanim
ginekolog mi je napisao stogo mirovanje tj.visokorizična trudnoća,radila sam do 25.02 i tad kod liječnika
opće prakse otvorila bolovanje s komplikacijama u trudnoći.ovo če zvučati glupo al tek danas me zove žena iz računovodstva
i veli mi da jedan primjer od doznaka ide na hzzo al nema pojma jel imam kakvih prava.
što to sad znaći, čitam sve ove postove i iskreno neznam što mi je činiti.prije ovog posla bila sam katko zaposlena al prekid je više od 6mj.
hvala
-
Drage moje, i ja sam u potrazi za odgovorom na pitanje oko ovih rokova prijave HZZO-u...
Situacija je slijedeća:
- u neprekinutom sam radnom odnosu od 12. mjeseca 2008. godine
- sredinom 2. mjeseca 2010. potvrđena mi je trudnoća
- obzirom na prijašnje zdravstvene komplikacije, njegova je preporuka čuvanje trudnoće
- prvo koristim sav preostali godišnji odmor iz 2009. i novi godišnji iz 2010. godine
- od 01.04.2010. sam na bolovanju (komplikacije u trudnoći) i u tvrtku sam poslala izviješće o privremenoj nesposobnosti za rad, doktorica je uz šifru bolovanja napisala i da se bolovanje otvara na idućih 60 dana.
Moje je pitanje: kada točno moram otići kod doktorice opće prakse baš po doznake za bolovanje i nositi ih sa ostalim papirima u HZZO?
Kako sam shvatila iz dosadašnjih postova, to se obično radi krajem mjeseca, oko 25. u mjesecu?
Jer, ako je to tako, ja bih dakle krajem ovog tjedna trebala otići kod dr. da mi da doznake za ovaj mjesec, te sve to zajedno sa svim dokumentima odnijeti na HZZO?
Molim vas za pomoć, jer zovem HZZO već par dana, bezuspješno 
Hvala unaprijed.
-
Hitno!Molim za pomoć...Rodila sam 27.07.2011. blizance te sam koristila dopust (Porodilji,rodiljni..) do 17.05.2012. godine.Dana 18.05.2012. godine porodiljini počinje koristiti moj muž.Pravo na porodiljni priznato je rješenjem i traje do 14.07.2014. godine.Koliko sam informirana, po starom zakonu imali smo pravo koristiti nakon toga još dva mjeseca...Danas su mi na HZZO-u rekli da nemamo pravo na dodatna dva mjeseca.Ne razumijem, u međuvremenu je stupio na snagu novi Zakon, međutim koliko sam vidjela u zakonu se navodi da se na one koji su zatečeni u korištenju prava ne odnosi novi Zakon.
Molim za odgovor, da li imamo pravo koristiti još ta dva mjeseca i kako?
-
Molila bih savjet.
Radim na određeno do 30.6.2015.
Budući da sam radila 18 mjeseci unazad 2 godine imam pravo na održavanje trudnoće.
Mene zanima, isplati li mi se to otvarati, budući da mi je termin 19.10.
Koliko ću dobiti ako mi je plaća oko 5800 kn. Kolika će biti naknada nakon poroda?
Imam li u tom slučaju pravo na novčanu isplatu godišnjeg koje bi inače dobila? Zna li netko u kojem to članku zakona stoji?
Znam da sa zahtjevna, ali ukoliko ne donesem i predočim članak zakona, neću sigurno ništa dobiti.
Hvala unaprijed
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma