starshine, dobrodošla. imaš posebnu temu o naknadama. mislim da je na podforumu trudnoća.

tu limitiranu naknadu dobijaš do 45 dana prije termina poroda (odnosno 28 dana, ali mislim da ćeš ti dobiti do 45 dana jer ćeš ranije biti na komplikacijama). mjesečni limit je oko 4250 kn, a ovisi o tome koliko je bilo radnih sati u tom mjesecu. moraš redovno predavati doznake u HZZO i u firmu. na temi o naknadam piše popis dokumentacije, gdje i kada trebaš predati.
od tih 45 dana prije termina poroda i u prvih 6 mjeseci od rođenja djeteta dobijaš nelimitiranu plaću tj. onoliko koliki ti je bio prosjek prije otvaranja komplikacija.
nakon 6 mjeseci pa sve do par dana prije prvog rođendana dobijaš limitiranu naknadu od maksimalno 2600 kn.

za dječji doplatak nisam sigurna, ali mislim da se on računa prema prosjeku primanja u kućanstvu i prema broju članova kućanstva. taj prosjek ne smije prelaziti neki određeni iznos, jer tada nemate pravo nadječji doplatak. ako i imate pravo na njega, iznos se isto računa prema tom prosjeku primanja u kućanstvu.

mene bi zapravo isto zanimalo bi li u drugih 6 mjeseci korištenja rodiljne naknade kada ću dobivati 2600, a muž je na minimalcu, imali pravo na dječji doplatak. pa eto, ako netko može odgovoriti. hvala.