Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kako ih zadržati?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Kako ih zadržati?

u zadnjih par dana smo imali dva mala prolaznika kroz naš vrt...

prvo je u utorak došetala kornjača, malo nam kopala po povrtnjaku i cvijetnjaku, pojela nešto salate i uvalila se u posudicu s vodom.... otišla u četvrtak...

sinoć nam je došao jež... malo je trčao (kako je brz) oko kuće, i onda našao malo mokrog cementa i stao ga lizkati - žedan... izlila sam mu vode pred nos i napio se... malo još pronjuškao i otišao nakon 15-ak minuta...

klinci su oduševljeni i htjeli su ih zadržati... ja ne volim zatočene životinje (traume iz splitskog zoo-a :? ) pa nisam dala...

ima li ikakve šanse da oni dobrovoljno ostanu kod nas kao kućni ljubimci ako opet dođu... kako ih privolit ?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ostavi im hrane i vode
    mozda i mlijeka za jeza

nas posjecuju cijele obitelji jezeva :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajme baš lipo... blago vam se...
    šta jež jede osim zmija :? koje mu ja nemam namjeru servirati

korni je imala ogroman izbor hrane u mom povrtnjaku (neprskanom i nešpricanom) ali joj očito pomidori i kukumari ne pašu... možda se i vrati

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jedu ježevi i bube, i voće i povrće, svašta.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zar nije zabranjeno davati (kravlje) mlijeko ježu ?! il ste mislile na sojino ?... nije valjda da mislite na :shock:

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    šta jež jede osim zmija :? koje mu ja nemam namjeru servirati
    sta mu nes' ulovit kakvog kravosisa? kakva si ti to posvojiteljica?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U vrtu mojih roditelja ježevi su bili česti gosti, a jedan se bio udomaćio i u jednoj konobi gdje sam radila jedno ljeto u studenstskim danima - najviše je volio piti/jesti ono malo vrhnje za kavu, raspametio bi se kad bi to dobio. Zvali smo ga Vedrana.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo jednu malu kornjačicu u vrtu (cvijetnjaku) već 5,6 mjeseci. Hrani se sama čim nađe a primjetila sam da obožava listove od maslačka a ni pojedino cvijeće nije joj loše.Super je kad bude sva zamrkana oko usta crvenom bojoj od latica.A jedini razlog zašto je imamo tako dugo je taj da je toliko mala da vjerojatno ne može pobjeći.Velika je ko recimo omanje jaje.Svako ljeto imamo i obitelj ježeva.Svaku noć ih čujemo kako pušu i šetaju nam se kraj vrata.Ali ih ne diramo.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo kornjače hranili salatom, komadićima pomadore - onako nakidanim da može zagristi, čak i komadićima kuhane piletine, na to su odvaljivale...(napominjem da nemam pojma je li to dobra hrana za njih, samo znam da su to voljele klopati). Samo im treba polako davati, pa se priviknu jesti i iz ruke.
    Kad su se pripitomile, trčale bi kroz vrt kad bi moja mama donosila hranu. Totalno smiješno za vidjeti.
    Sad imam u susjedinom vrtu dvije velike kornače koje se svakog ljeta, oko 2-3 popodne, seks.ju. E to je tek urnebes. Mužjak koji je manji stenje, puše, pokušava se popeti, lupka po ženkinu oklopu, a ženka mu izmiče i bježi. I to obično traje bar pola sata.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo kornjače hranili salatom, komadićima pomadore - onako nakidanim da može zagristi, čak i komadićima kuhane piletine, na to su odvaljivale...(napominjem da nemam pojma je li to dobra hrana za njih, samo znam da su to voljele klopati). Samo im treba polako davati, pa se priviknu jesti i iz ruke.
    Kad su se pripitomile, trčale bi kroz vrt kad bi moja mama donosila hranu. Totalno smiješno za vidjeti.
    Sad imam u susjedinom vrtu dvije velike kornače koje se svakog ljeta, oko 2-3 popodne, seks.ju. E to je tek urnebes. Mužjak koji je manji stenje, puše, pokušava se popeti, lupka po ženkinu oklopu, a ženka mu izmiče i bježi. I to obično traje bar pola sata.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

asimon, ako mislis na čančare/kopnene one ne smiju jesti meso, one su biljojedi, tako da dolazi u obzir svo voce i povrce
    meso smiju jesti kalifornijske zutouhe vodene kornjace

za jezeve ne znam, njih nisam nikada imala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naši ježevi jedu mačju hranu.
    baš imaju dogovor mačke i oni - mačke pričekaju da ježevi završei ili obrnuto.
    baš sam htjela pitati na forumu je li to za ježeve.
    mislim, ne mogu ih sprječiti kad im je ponuđeno :/

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    asimon, ako mislis na čančare/kopnene one ne smiju jesti meso, one su biljojedi, tako da dolazi u obzir svo voce i povrce
    meso smiju jesti kalifornijske zutouhe vodene kornjace

za jezeve ne znam, njih nisam nikada imala
    Da čančare su bile u pitanju. zato sam i rekla da ne znam je li to dobra hrana za njih. dobro je da to stvarno nisu bile neke velike količine - tek koji mali komadić bijelog mesa. ali sad znam pa neću više davati.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo ti o njima tu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •