I baš mi je sinoč (dok sam se u krevetu prevrtala, jer ne mogu spavati, i jer je E. došla u naš krevet) nešto sinulo, djeci u glavi ostaje ono što ih jako dojmi. Ostalo odmah izvjetri (ili zadržavaju dok ne odgovaraju, što će naša prof znati najbolje). Tako moja bifla ko pjesmicu: Kenguri i volobi žive u straliji, jedu travu i gime i prolaze gdje hoće, mogu (a tekst u orginalu ide "Kenguri i volabi žive u Australiji, jedu travu i grmlje, i pronalaze vodu gdje god mogu")
I kod M. je svaka 'a mama zasto...? Kako to...? Mama zasto...? Grrrrr...Neki dan u autu 'zasto nas prati mjesec non stop? I kako da joj to objasnim kad jos ne kuzi da je zemlja lopta? Nesmijem ni spomenuti, samo po sebi bi potaknulo val pitanja i potpitanja.
Isto je u fazi istrazivanja sto tone i zasto tone neka stvar u vodi a neka pluta? I tako vecinu dana smo u vrtu sa kanticama po sto puta probavanje. Al' naravno nije joj fun samoj mora mama posmatrati i isprobati...svo mi je cvijece pocupala...
E pa moja Marta je prije godinu dosla iz vrtica i rekla "Ja cu se udat za Marka!" Dobro, a kad-pitam ja.
Marta-pa kad odrastem
Ja- pa onda reci Marku da dodje pitat mene i tatu jel se mozete zenit
Marta- Kako, valjda ce pitat svako svoje
Od tad kad god se spomene Marko, Marta nabaci- ja i Marko ce mo se zenit
U to vrijeme jos nisam znala tko je maria71 i da je to njezin Marko, pa tek sad razumijem svoje djete
Maria ,razumijem te i ja sam u godinama i dosta starija od tebe, ali jos se vise trudim i veci mi je izazov odgovarat na njena pitanja
Marko ti je super!
Joooj, mare, setila sam te se sinoc...
Mojoj Ivani je oko 20h naspelo da vodi ozbiljne razgovore, svasta pita i stosta komentarise. Volim takve situacije, jer se onda mnogo toga sazna, shvatim kako razmislja, razmenimo stavove...
Bila sam sama sa njih dve, pa je i malecka, da ne bi nesto propustila stalno upadala u rec sa svojim pitanjima...
Umorna posle celog dana boravka na Dunavu, okupala sam ih i smestila pored sebe u krevet u nameri da na miru odgledam finale u vaterpolu...
E, kako da ne. Pitanja su se nizala do 23h, dok nisam promukla od objasnjavanja pravila igre, geografije i istorije bivse drzave SCG, zdravstvenog stanja povredjenog vaterpoliste...
U jedanaest, iscedjena k'o krpa, naposletku sam, posle n molbi da spavaju i puste me na miru da odgledam to sto me zanima, dreknula da prestanu i tek je onda nastupila tisina...
UH, ponekad su kao male pijavice. Imate li i vi slican utisak o svojim radoznalcima? I koliko im selektujete informacije? Ova moja procita u novinama svasta morbidno, pa onda pitaaaaa, sacuvaj me boze...