-
Nemam slika, ali evo kako smo se mi snalazili - od premalih hlačica može se uzeti komad, a hlačice za krpanje rasparati po šavovima i poderani dio nadomjestiti nekim drugim materijalom, da izgleda kao da tako mora biti.
Ja sam znala skinut džepove s guze i napraviti od njih zakrpe za koljena, bitno je voditi računa da ne bude velike razlike u kvaliteti materijala.
Osim toga, jeans se uklapa dobro sa rebrastim samtom i obratno (iako to nisam često radila) a pamučne hlačice obično sam krpala ostacima nekih drugih hlača od istog ili sličnog materijala. Dobro izgleda ako je kontrastna boja, pa izrežeš ukoso, nitko ne zna da je to zakrpa nego svi misle da su baš takve fancy hlačice morale biti.
Znala sam i odrezati hlače odozdo, od dugih napraviti bermude ili 3/4 duljine (na proljeće, ako su bile dobre na guzi) a od preostalog komada nogavica krpati koljena po potrebi. Dugo (dok su djeca bila manja) sam imala zbirku starih premalih odjevnih predmeta baš za potrebe krpanja.
Nekad je bilo u Maji i sličnim dućanima za kupit zakrpe (par u paketu) za laktove pulovera, a to je pasalo i na koljena. Naročito dobro izgledale su zakrpe na koljenima u obliku srca (za djevojčice). Može se uzeti i eko-koža, iako ne preferiram (ograničava mogućnosti pranja).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma