[
quote]samo se moras opustiti i prestati brinuti.
let-down mozes potaknuti na razne nacine:
-mozes se probati malo izdojiti PRIJE dojenja, malo masirati grudi, tek toliko da mlijeko krene, pa se onda beba ne bi trebala buniti sto mlijeko ne tece
-izbjegavaj stresne situacije,
-sebe, bebu i dojenje stavi na prvo mjesto bez griznje savjesti,
-pomaze i podrska okoline (ako im uspijes objasniti ili ako ih mozes ignorirati dok ti smetaju)
-skin-to-skin kontakt je vrlo poticajan, i majci za let-down i bebi za dojenje
-mozes probati vjezbe za relaksaciju prije i za vrijeme dojenja, bilo slusanjem opustajuce muzike, boravkom u mirnom i tihom prostoru, odredjenom vrstom disanja, citanjem knjige, gledanjem tv-a
-moze pomoci i vizualizacija dojenja i otpustanja mlijeka, da napravis psihicki odmak od ostalih stvari koje te ometaju.
-moze pomoci topla kupka, mozda i s bebom, mozes i dojiti u kadi
- topli oblozi prije dojenja su dobri
- smjesti se udobno, da ti se misici ne naprezu drzeci bebu ILI nekim bebam pase dojenje uz hodanje ILI probajte lezecki
-izbjegavaj pusenje, alkohol, smanji broj kava
- sama si navela da beba bez problema doji dok je u polusnu - mozes to iskoristiti pa uhvatiti takve trenutke
Ove savjete je meni dala Renata,meni je najviše pomagalo dojenje stojećki uz laganu šetnju,nabavila sam CD sa smirujućom ambijentalnom glazbom,a nabavila sam i sprej Sintocinon koji koristim kad je beba jako ljuta i gladna pa nema strpljenja čekati dok se ja smirim.
Pozdravi od nas! :D [/quote]