Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: neće ništa obuti osim svojih šlapica

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno neće ništa obuti osim svojih šlapica

Molim Vas iskusne mame (i neiskusne) za savjet....Roko neće ništa ni taknuti osim svojih šlapica...nravno ni slučajno ništa na bosu nogu.
    Probali smo mu kupiti sandalice za ovu vrućinu ali je toliko vrištao u svim dućanima da smo odustali od kupovine.
    On se cijeli ukoči kad m pokušamo obuti nešto što nisu njegove šlapice...zgrči prstiće i ni makac, digne jednu nogu u zrak i stoji na jednoj i ni koraka, tako da mu je nemoguće uopće bilo šta probati a kamoli kupiti..

Lako će biti na moru i po doma, može biti bos do mile volje, ali ipak nemože bos u park ili vrtić..a tek kad se sjetim jeseni muka mi dolazi...

Tko ima slična iskustva?
    I kako ste ih prebrodili?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da se javim ja kojoj dijete spava u japankama po noći :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi samo isto u fazi cipela
    u danu M izmjeni oko 10 pari
    što svojih što tuđih

eto prije par dana otkrila je moje japanke, pa capka i gleda izsa kako lupaju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O mi smo do prije par mjeseci kuburili s nenosenjem nicega novog i nikako na bosu nogu!

Proslo ljeto je htio nositi samo svoje slapice, jedne tenisice nakon uvjeravanja s tatom (to je uspjelo samo taj put) i slapice za vodu. Normalno sve sa carapicom. Taj period smo prezivjeli tako da smo kupovali iste slapice i tenisice kada bi ih prerastao. Problem je nastao ovu zimu kada je dosao do broja 27 u kojem njegovih slapica vise nema, a ni zimske cipe koje je prihvatio nismo nasli u vecem broju. Tako je moje dijete jedno duze vrijeme hodalo u premalim slapicama i zimskim cipelama na +20 8)

I kada sam vec mislila da cu morati na cipelama odrezati prste da ih moze nositi do punoljetnosti Ivan je preko noci poceo prihvacati novu obucu. Jos nismo savladali odlazak u ducan i isprobavanje.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja mogu ponosno izjaviti da je moje dijete jutros, nakon cca dva mjeseca nagovaranja i pripreme, obukao sandale na bosu nogu!!!
    Jeeee, spontani pljesak molim!!

Do sada je hodao u čarapama i tenisicama, spavao u čarapama, bili pet dana na moru-u čarapama..onda smo obukli sandalice (uz plač, ali prekipjelo mi) na čarape i jutros (nakon što mu već ko papiga ponavljam kako ćemo obući sandalice na bosu nogu, kako će se prstići luftati, neće mu biti vruće...) obukao on, naravno ne sam..naravno bilo je cmoljenja ali ni ja ni MM nismo posustajali..
    Odlučila sam da mi fakat ne može na +30 hodati u čarapama (kad veće ne želi kapu nositi)..
    i eno ga..spava bos! Jedino neće hodati bos po doma pa smo šlapic morali obući...ja happy!

Ja ti nemam nikakav savjet! Jedino mislim da ako ga ostaviš tako da će ti fakat biti cijelo ljeto u šlapicama..Možeš pokušati nekim trikovima, objašnjavanjem (ne znam koliko je Roko star?), ili krenuti u borbu, malo će plakati..ali bože moj, nije kraj svijeta....I znam da ne možeš slušati kad ti tako plače i otima s, ali ako mu uspiješ navući druge cipele, odmah mu odvrati pažnju na nešto drugo...odite na vožnju autom (jer sumnjam da će odmah šetati) ili sl.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo - sklonila bih neodgovarajucu obucu. jednostavno - nema vise.

drugo - pustila bih da hoda u carapama koliko god voli. i gdje god voli.

trece - kupila bih odgovarajucu obucu sama i ostavila na mjestu gdje inace drzimo obucu, ili bi predlozila (predlagala dok ne pristane) djetetu da odemo i zajedno kupimo sto treba.

al dozvoljavam da lupam bezveze. nisam nikad imala takvih problema, pa je ovo moje (bez obzira na cetvero djece ) ipak samo teorija

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa hoće samo svoje sandale. Ili bosa.
    Kupila sam joj i japanke koje je sama obula u dućanu i kao, nosit će ih.
    Vraga.
    Opet je u sandalama. Kad joj je vruće, izujem je. Neću do jeseni ništa kupovati

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ah ti mali tvrdoglavci. Imasmo i mi problema prošloga ljeta.
    kod nas je bilo ovako.Imao je jedne tene koje je nosio i to je to. I došlo ljeto i vručine i vrijeme za sandale i otvorene cipelice.
    Ma ni čuti oprobavala sam mu staviti na nogu ali se derao i urlao skini mi to neču ja to nositi.I tako je i bilo. Nismo ga tjerali. On je cjelo ljeto prohodao u zatvorenim tenisicama i čarapama. Rekla sam ako njemu nije vruče i njemu ne smeta ne smeta ni meni. Čak je i na plažu išao u tenama, ali tamo se skinuo i bio bos.
    Eto fala bogu tamo je htio skinuti i čarape i tene jer smo mu zaprijetili da se neče moći kupati i da će ići doma.
    E onda je došla jesen i vrjeme kupnje novih šlapa i tene mu postale premale.
    Ok tene smo kupili iste bilo je broja, a šlapice smo kupili iste samo u drugoj boji.
    Malo je protestirao ali je onda bilo ok i htio ih je nositi sva sreča.
    Ali on ima u kuči i stariju sestričnu pa dosta stvari vidi od nje, recimo "mi velimo gle i Nika ima nove šlape, ali tvoje nove su ljepše" i tak je to išlo.
    Onda je došla kupnja cipelica za zimu i to je ok prošlo. E onda je trebalo prvi put izači u njima van i obuti ih, e to je bio šou.
    Tata mu je rekao da on neče ići sa njim van dok ne obuče cipele i malo je plakao i onda je doneso sam cipele da mu obučemo.
    I to je bilo to od tada nemamo problema. Poslije smo kupovali i nove druge tene i bez ikakvih problema. Ove godine sam mu kupila croksice i natikače. U početku nije bio oduševljen klompama ali se navikao i sada sve hoće nositi. Ali mu je najdraže kakd hoda bos po vani.
    Uh jesam se raspisala.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hm...a Luke želi nositi moje postole...
    Na visoku petu. O da...
    Te su mu najdraže...
    I zna di stoje, fino dođe izvadi ih, obuće i paradira u njima po kući..
    Inaće je bos.
    Ponekad se zaželi svojih starih patika, ali inaće nemamo problema sa novim sandalama...
    Moja je preporuke nek šeta bos...
    Obuci mu čarapice, stopice, i nek hoda koliko hoće.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

trece - kupila bih odgovarajucu obucu sama i ostavila na mjestu gdje inace drzimo obucu, ili bi predlozila (predlagala dok ne pristane) djetetu da odemo i zajedno kupimo sto treba.

al dozvoljavam da lupam bezveze. nisam nikad imala takvih problema, pa je ovo moje (bez obzira na cetvero djece ) ipak samo teorija
    Šta iskustvo radi i u teoriji

Mi smo riješili problem upravo ovako.
    1. sva neodgovarajuća obuća se sklonila
    2. hodao je bos ili u čarapicama gdje god je bilo primjereno
    3. zbog tog njegovog urlanja u dućanima, odustali smo od kupnje sa njim. Kupimo, donesemo doma i nakon što novi par obuće gleda 2-3 dana odluči i probati, pa onda nakon 2-3 dana i napraviti par koraka u stanu i tek onda van u novoj obući. Kada prvi put zakorači van iz stana nema više nikakvih problema.

E da, imao je isto jedne omiljene papuče koje osim što su mu bile male, bile su zimske i nogica mu se jako znojila u njima, ali on nije odustajao pa sam ih isto tako lijepo spremila. Dva dana je hodao po stanu, otvarao sve ormariće i tražio ih. Nakon dva dana su nove papuče bile najdraže na svijetu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    da se javim ja kojoj dijete spava u japankama po noći :shock:

daj malo detalja

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ja sam šutila kao riba uvjerena da moje dijete ima genetsku grešku jer ne želi obući otvorene sandale (ili neke nove papuče, ili čarapice, ili cipelice, ili jaknu, ili majicu ili......???)

SAD MI JE LAKŠE!!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

a moja praksa

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a da ga pustiš da hoda u svojim šlapicama, naravno ako još odgovaraju veličinom. I nadaš se da će ga proći do jeseni. mi smo dosta stvari tako riješili, jedna od njih je bilo odbijanje novih cipela. nove cipele su stajale gdje i stare da se privikne na njih.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo stavili te zimske cipele u boiravak kao da se navikne i stalno govorili kak su lijepe ne bili ih slučojno htio obući.
    Ali ništa od toga, ali kad je trebalo ići van onda malo plača i obukao ih je i sve je bilo super poslije.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja S. je prije par dana izašla van u čizmama bucama za snijeg: "Idem van čekati snijeg!" I bila je tako par sati - nije joj smetalo.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja gita se već cca 2 mjeseca ne da iz crocs-ica. po novom ih nosi kao natikače, remenčić ni slučajno ne smije biti na peti. sva sreća pa nas čeka još dosta toplog vremena

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uspjeli smo riješiti problem obuće na bosu nogu. Maša je poželila nalakirati nožne nokte (nakon što je vidjela moje 8) ). E sad mora stalno gledati te svoje nokte pa oblači sandale bez čarape . Prije toga ni blizu.
    U dućanu onamora odobriti cipele koje kupujemo. Znači ja ponudim 3-4 para, a ona bira jedne. Naravno uvijek usnimi i neke koje apsolutno ne može nositi jer ne postoje u njenom broju. Onda ih zgrabi i hoće nositi doma. Jednom je bilo gadno, skoro sam kupila cipele br. 31 zbog mira u kući (ona nosi 25).
    A nema još ni dvije godine .

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa

a ja sam šutila kao riba uvjerena da moje dijete ima genetsku grešku jer ne želi obući otvorene sandale (ili neke nove papuče, ili čarapice, ili cipelice, ili jaknu, ili majicu ili......???)

SAD MI JE LAKŠE!!
    Ja također. Kad pomislim na kupovinu cipela. Hoće li ih nositi ili smo bacili novac u vjetar?
    Ali mi nije puno lakše kad vidim koliko nas ima taj problem

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma to su sve neke prolazne faze
    Ivo je do sada htio isprobavati sve cipelice i jedba je čakeao a sada je u nekoj fazi da ih ne želi nego želi biti bos što do neki dan nije opće dolazilo u obzir .....ja mu dopuštam da večinom bude bos dok može ali kad se mora obući, mora i jedostavno mu objasnim ..malo se buni i brzo prestane i prihvati

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    a da ga pustiš da hoda u svojim šlapicama, naravno ako još odgovaraju veličinom. I nadaš se da će ga proći do jeseni. mi smo dosta stvari tako riješili, jedna od njih je bilo odbijanje novih cipela. nove cipele su stajale gdje i stare da se privikne na njih.

da upravo to i radimo, samo u tim jednim šlapicama i van i u park i u vrtić, ništa drugo neće ni čuti...a doma je uglavnom bos, ali trenutno smo u fazi pregovora jer je opsjednut sa motorima (Kad Roko bude imao sandalice onda može na motor).
    Čini mi se da ću mu morati kupiti sandalice sama (bez njega) samo ne znam kako, nije problem u duljini nego u visini rista...

Također primam preporuke za ultra laganu obuću, ako nije primjereno javno onda na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ah da, Roko ima 22 mjeseca...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a onda ćeš ga staviti ne motor? pravi? sori to mi se čini opasno. nemam pojma što da ti preporučim od lagane obuće. g ne izlazi iz crocsica kao što sam već rekla, pa drugo nisam ni kupovala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma ne na pravi motor nego na neko plastično čudo za koje on brije da je motor....(inače je opsjednut njima), nadam se da nisam ostavila dojam nebrižne mame (ne bih to mi u ludilu napravila)...
    fora je bila da je htio na taj"motor" ali je bio bos...pa smo se dogovorili da samo dečki u sandalicama to mogu...i danas nakon 10 dana jop zna to prokomentirati onako usput...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •