i o čemu to ovisi?
nije da me smeta, naprotiv, manje joj je sad vruće...
nego...
vidim ima nekih bebača od frendica koji imaju puno čak i dugačke kosice, a tu su negdje s mojom Vitom, pa si mislim...kako to?
i o čemu to ovisi?
nije da me smeta, naprotiv, manje joj je sad vruće...
nego...
vidim ima nekih bebača od frendica koji imaju puno čak i dugačke kosice, a tu su negdje s mojom Vitom, pa si mislim...kako to?
Samo da se pribrojim![]()
I L je mali čelavko, mislim ima kose, raste ona i na svim dijelovima glavice ali je tako (valjda ) tanka da se skoro niti ne vidi. :/
Eto i kod nas je tako i isto nas zanima zašto.
ne bih znala postoji li ikakav konkretan razlog :/
moji su svi cetvero rodjeni celavi
i bili celavi do godine dana (pa i malo dulje)
ja sam rodila čupavicu... gledala s još jednom trudnicom bebe - i smijale smo se čupavim bebama.... i pitale se - kakve to žene rađaju čupavu djecu :?
dva dana kasnije sam saznala..![]()
![]()
![]()
o čemu ovisi - pojma nemam....
Nešto si razmišljam.
I MM i ja imamo rijetku i dosta tanku kosu.
Možda je to razlog. Ne znam.
mara je još ćelava - svi misle da je dečko, pa i ako je od glave do pete obučena u¸roza¸![]()
nadam se da nije ra zlo g u ovome što piše kahna :/
ma nema šanse. odnosno ne vjerujem.kahna prvotno napisa
ja imam gustu kosu, ali dlaku tanku za poludit.
a L. se rodila s kosicom.
a meni je pojam male bebe i novorođenčeta čelava beba.
i baš mi je bilo krivo što moja nije bila čelava.
ja obožavam čelave bebe.
cvijeta73, ja sam sva ljeta do sada L. šišala pri glavi ko malog momčića (je li ovo meni podsvjest slala kakve poruke :/ ). onako ko marinci i onda bi je oblačila od glave do pete u roza. i od 10 ljudi 5 bi ih reklo: aaaaa koji slatki mali momak![]()
isto i kod nas, čak i kad je u haljinici vele da je lijep dečkocvijeta73 prvotno napisa
Ne sekiram se oko dužine kose, to je nasljedno
svi su, u obe familije bili "ćelavci" MM-ova sestra je jedva skupila za dječačku frizuru sa dvije pune godinesad ima kose na glavi za dvije žene (ko i svi ostali).
Jedino se nadam da je šmizla povukla gene na moju stranu - MM-ovi rano osijede(da mi poslije, u njenoj 35-oj ne prebacuje pošto je farba za kosu
)
Sara ima jako slabu kosicu a pošto je plavuša su do godine dana su svi mislili da je dečko, sad joj kosa malo počela rasti i malo joj gušća ali još uvijek joj slaba kosa.
Ja sam imala jaaaaako slabu kosu (paperje) do 2-3 godine a sad kad dođem kod frizerke se svaki put čudi koliko kose imam, kaže imam kose za dvije glave...... nadam se da je Sara što se tog tiće na mene!!
moja L ima kosicu, kratke loknice al raste. cak sam joj i spangice pocela stavljat. jedva sam docekala. i isto tako ona u rozo sa spangicom na glavi i ljudi joj govore kako je slatki deckocvijeta73 prvotno napisa
![]()
inace, kad se rodila je imala frizuru kao onaj bubnjar koji je s prednje strane celav a otraga ima dugu kosu (ne znam mu ime)
Ja imam čupavicu od rođenja i samo joj je malo kse oko ušiju otpalo..ostalo samo raste i raste..sad joj je dužina sigurno 20 cm ( osim ove friške oko ušiju).
Stalno vežemo repiće da joj nije vruće i dalje znaju reći da je dečko i u rozom i na rozom triciklu :/![]()
Moj ti Janko ove godine puni 4 godine i do sada smo ga šišali možda 5 puta, a time da prve dvije uopće nismo. Čekavac na kvadrat. Čak mu kosa tek od nedavno izgleda onako prava i gušča.
A Iva, ona je još mala, mada ima curica nejen dobi koje kečkice nose.
Ima doduše više nego Janko u toj dobi i nadam se da će ipak imati višen kose nego on, ipak je curka pa mi nije svejedno.
ja do 1 rođendana jedva da sam imala 3 dlake na glavi, a sada imam gustu kosu. mm ima turbo gustu kosu.
yoda je rođen ćelav i sada ima 2mm dužu kosu nego kada se rodio.![]()
mislim da nema veze s tim kakvu roditelji imaju kosu, to se tek kasnije moze reci, kad im actually naraste. sestra, brat i ja smo svi rodjeni sa malo nesto kose i slabo je imali do tamo 2 god. valjda, a svima nam je kosa full gusta i jaka. mm isto ima dobru kosu, a i rodjen je s dosta kose. e to je nesto sto me jako zanima, kad bebe izadje za koji dan: hoce li imati kosice i kakve!mozda cemo po tome moci vidjeti na koga ce imati kosu...
Hm, ja se nadam da sam u krivu. Ali me stvarno zanima koji je razlog.
I od brata mala je bila, valjda do dvije godine, ćelavica.
Meni je baš slatko da je L ćelavac i uopće mi to ne smeta.
U stvari on ima kosice, ali se ne vidi 8)
Moj D. je rođen s dosta kose i ja sam bila uvjerena da je to zato što MM i ja imamo gustu kosu. A opet, vidim da ne mora značiti...
Meni je zapravo veća enigma to kako nekim bebama raste kosa uvis i ne može se spustiti?!?!
e, te bebe su mi totalno 8)pink prvotno napisa
e, meni je moja poznanica razresila ovu enigmupink prvotno napisa
deca kojima uvek strci kosa uvis imaju dva kruzica kose na glavici umesto jednog, pa ime je skoro nemoguce zagladiti kosu... valjda sam uspela dobro da objasnim...
mislim da najvećim dijelom o genetici, i ja i mm smo se rodili čelavi i bili takvi skoro do 1 god., a tak je i Lara.
Ali kak kažu babske priče, to ovisi da li mama u trudnoći ima žgaravicu, ako ima onda beba bude imala puuuuuno kose.![]()
![]()
ja nisam imala i evo bebačica je čelava![]()
tako i ja tvrdim za svoj struk, ali mi nitko ne vjerujekahna prvotno napisa
![]()
ja sam imala strasnu zgaravicu i beba je imala i kosu i dlake na usimallella prvotno napisa
![]()
Sin je do iza prvog rodendana bio celav ko biljarska kugla , a kcer se rodila s irokezicom! Kako , zasto ? Pojma nemam!
moj maleni nema još tri mjeseca,a već sam ga šišala 3 puta. ima toliko kose da svi samo to komentiraju. ne znam do čega je. presladak je ali čini mi se da bi puno lakše bilo sada ljeti da je ćelavac.
Ja uopće nisam imala žgaravicu, a bebač se rodio s puno crne kose.llella prvotno napisa
Tvoja teorija ne stoji, babske priče dolje.![]()
![]()
ma ti si, sigurna sam, iznimka koja potvrđuje pravilo![]()
Ni ja isto...i bila sam sigurna da ce biti bez kose. Cak sam pitala sestru kad sam rodila "jel ima imalo kose"..a sestra meni: "da jel ima...ma to je cuuuupicaa da joj oci ne vidim"Ja uopće nisam imala žgaravicu, a bebač se rodio s puno crne kose.![]()
Mana je sto se borimo sa tjemenicom od pocetka do danas.
Sad kad ima godinu dana, mozemo i repic zavezati ...
Ni ja nisam imala žgaravicu a bila je i ostala čupavica na kvadrat.
I njoj je stršala kosa kao luda do njena 5 mj a onda je pogleda pod težinom i spustila sebila je presmješna a još je bilo i vrijeme zime a što joj je samo kapica napravila na toj kosi..o Bože..koji smjeh..
znaci, zakljucak je da se zgaravica ne dobije kad beba ima kosu nego dlakave usi![]()
podižem ovu temu - L ima skoro 10mj i skroz je ćelav. Kada će mu narasti kosa? Meni je preslatki i ovako, ali se već lagano brinem.
I mi smo ćelavi. Ima 7 mj. curica. Ja sam maštala o mojoj maloj slatkici i kako ću je češljati, a kad ona ćelava. Rođena je sa podosta tamne smeđe kosice, to je popadalo u 1.5 mj. I od onda je ćelava. Neko plavo paperje naraslo joj je još sa 2 mj. ali od tada stoji tako. Svi kažu kud žurim.
Ja sam plava, i izgleda da je na mene.
Možda će i on biti plavi sa svilenkastom tankom kosicom. A ta raste puno sporije i ne vidi se baš dok nema količine.
Moja ima 20 mjeseci i tek sad joj počinje se viditi da ima kosu. Plava, kratka, špangice nula bodova, repić par minuta i gumica pada![]()
Ma, može biti od glave do pete u rozom i opet svi kažu da je dečko![]()
Ja rađam takve čupave bebe s irokezicomcvijeta73 prvotno napisa
![]()
nasa bebica je isto celava. sad kad ulazimo u 5.mj vidi se da nesto raste i na dodir mu je glavica onako lijepo barsunasta.
mama mi je rekla da sam ja do 13 mj. bila celava i onda je narasla gusta frckava kosa.
ocito priroda zna kaj radi pa se ni mi ne moramo brinuti...![]()
hehehe,
moja princeza rođena je totalno čupava, i ništa joj nije otpalo,
iako su mi svi govorili da će joj otpasti kosa.
Sada će imati godinu dana i ima kosu dugu do ramena s time da sam joj 2 puta šišala cijelu kosu i 3 puta šiške![]()
i radi toga što ima kosu izgleda starija, a ipak ima samo jednu godinicu!
e, i nisam imala ni jednom žgaravicu!![]()