Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Željezo i grčevi

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Željezo i grčevi

Pošto mi je željezo na donjoj granici i dosta se slabo osjećam počela sam ga piti no dobila sam dojam da su se Patriku grčevi nekako pojačali pa sam ga prestala uzimati i nakon nekoliko dana su se smanjili. Jel moguće da je željezo uzrok grčeva? Na uputsvima za lijek ništa ne piše. Radi se o Ferrum 100. Da pričekam još koji dan jer će Patrik prekosutra biti 3 mjeseca pa da nastavim s terapijom ili da sačekam još malo duže? Jel mu može moj manjak željeza štetiti na način da ga ne prima dovoljno pošto on isključivo doji?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moguće je da ima grčeve od željeza.

ako nadomjestak ne budeš uzimala, to može naškoditi samo tebi jer se željezo ne izlučuje kroz mlijeko. ti si njemu zalihe dala tijekom trudnoće, a sada tvoja prehrana ne može utjecati na to.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možebiti da grčevi nisu od željeza (pošto se ne izlučuje dodatno u mlijeko) nego od ostalih pratećih supstanci koje su potrebne da se napravi tableta

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

možda lupetam bezveze ali da nije možda ferrum 100 "prejak", možda da pokuša onaj twinlabov, u njemu ima 18 mg u kapsuli, evo čitam na bočici, zadovoljava 100% dnevnih potreba za željezom.
    ako u ferrumu ima 100 mg :shock: šta je to, debelo predoziranje :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    možda lupetam bezveze ali da nije možda ferrum 100 "prejak", možda da pokuša onaj twinlabov, u njemu ima 18 mg u kapsuli, evo čitam na bočici, zadovoljava 100% dnevnih potreba za željezom.
    ako u ferrumu ima 100 mg :shock: šta je to, debelo predoziranje :/
    Nije predoziranje, nego liječenje anemije.

Ferrum je lijek željeza, znači služi za liječenje anemije, a Twinlabov je dodatak prehrani. On neće izliječiti anemiju, eventualno može spriječiti razvoj anemije ako je željezo uredno ili blago sniženo. Kad već postoji anemija, to je premala doza da je izliječi, jer se željezo relativno slabo apsorbira (znači manji dio od tih 18 ili 100mg se apsorbira, ostalo se izluči iz organizma).

100% RDA je dnevna potreba za željezom kod ljudi kojima je razina u organizmu normalna, da se takva razina i održi. Kod anemije je dnevna potreba puno veća, pošto moraš još i nadoknaditi manjak (uz redovne dnevne potrebe za željezom).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne razumem kako moze imati grceve od zeljeza, ako se ono ne izlucuje kroz mleko? Interesuje i mene ovo pitanje, jer ga i ja pijem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne izlučuje se u smislu da željezo koje mama konzumira,kroz mlijeko dolazi u krv djeteta i time popravlja njegovu krvnu sliku.
    izlučuje se u smislu okusa i ostalih dodataka.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i što onda napraviti? nisam pametna :? jel možda pametnije s terapijom sačekati dok uvedemo dohranu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam koliko ti je kritična situacija: ako je na uštrb tvojega zdravlja... stvarno ćeš sama morati odlučiti. možda baš ne trebaš čekati početak dohrane; njegov probavni sistem je svakoga dana zreliji, možda mu neće smetati ni za mjesec dana... :/

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja imam blago sniženo željezo, dobila tablete ali prestala sam ih piti. Ne zbog bebe (na sreću još nismo imali problema s grčevima), nego zato što ja zbog željeza imam problema s probavom. Umjesto taga si svaki dan naribam jednu svježu ciklu. Možda bi me liječnici izgrdili što ne uzimam tablete, ali ja nekako više vjerujem povrću

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

podižem ovu temu jer sam u nedoumici. zadnje se vrijeme osjećam jako loše, pa sam vadila nalaze.

sniženo mi je željezo-7
    zalihe su još dobre, i hemoglobin. dr. mi savjetovala da pričekamo s terapijom radi dojenja-da malom ne zasmeta.
    postoji li neki dobar dodatak prehrani?sumnjam da ću prehranom uspjet to vratiti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja pijem 3 tablete feruma na dan nisam primjetila da ima od tog grceve sam kad dam adaptirano al hvala bogu smanjujem ga i stavljam na prsa
    :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja pijem 3 tablete feruma na dan nisam primjetila da ima od tog grceve sam kad dam adaptirano al hvala bogu smanjujem ga i stavljam na prsa
    :D

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni su nakon poroda ustanovili blagu anemiju. Ja umjesto Ferruma pijem Floradix sirup.
    http://www.dietpharm.hr/default.asp?...ID=21&PiID=408
    Malenoj ništa ne smeta. No da li bi to nekom s ozbiljnim nedostatkom željeza pomoglo to ne znam. U svakom slučaju ni ona ni ja nemamo nikakvih problema.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

JA SAM IZGUBILA 4 L KRVI TREBALA DOBIT TRANSFUZIJU AL SAM ODBILA PA MORAM TAK PUNO MADA MI BAS NE POMAZU PIJEM IH MJ DANA KOLIKO REKAO DOKTOR I POVECALO SE NEZNATNO

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •