Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Help ! Cicoljubac (ica)!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Help ! Cicoljubac (ica)!

Drage moje!

Dijete me počelo lagano izluđivati. Ima malo manje od 9 mjeseci. počeli smo s dohranom sa 6 mj. i super je prihvatila žlicu, jede i voće i povrće. Onda je došla faza zubića, prestala je jesti bilo šta osim cice, da bi se to prije nekog vremena promijenilo i opet je počela jesti. Ali problem je u tome što nema šanse da zaspi bez cice, i po danu, bez obzira što je ručala, ona traži cicu i tako svaki put kad treba zaspati, moram joj dati i tako zaspe na cici. Mene to već lagano izluđuje, znojimo se i ona i ja, a hvata me i lagana panika što će biti kad za cca. 3 mjeseca počnem raditi. Pomagajte savjetima! Hvala! :? :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

L će još malo 8 mj. i uvijek i obavezno se uspavljuje na siki
    I ni malo mi to nije teško, niti mi je tlaka.
    Štoviše - uživam.
    Fino si legnemo na krevet, sikimo i za čas on zaspi a ja se malko odmorim i svi sretni
    I da, od dohrane smo još uvijek na par grizova.

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam presretna kad zaspe na cici jer ukoliko to ne upali slijedi nosanje i ljuljuškanje.
    Zar očekuješ od tako male bebe da sama zaspi? Kod nas je to nemoguća misija tako da je cica najlakši način da zaspe.

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Help ! Cicoljubac (ica)!

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
    Mene to već lagano izluđuje, znojimo se i ona i ja, a hvata me i lagana panika što će biti kad za cca. 3 mjeseca počnem raditi. Pomagajte savjetima! Hvala! :? :?
    U ovome nemam iskustva pa ti nažalost ne mogu pomoći. Možda da se postupno prestanete uspavljivati na cici na način da je ljuljuškaš... Jer kao što sam već napisala nemoj očekivati da će bebica sama zaspati, ti joj još uvijek moraš pomoći u tome.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj maleni se isto jos uspavljuje na ciki, i ja s tim jako dobro mogu.
    i on se puno znoji, ali mu tada uvijek stavim neku gazu izmedu njegove glavice i moje ruke.
    cinjenica je da se on uvijek uspavljuje na ciki, ali ako mene nema, ne trazi ni ciku i zaspe dok se drugi malo oko njega brinu. tako da mozda i nece biti vecih problema kada odes raditi.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i moja L. se uspavljuje na cici, iako nekad zna zaspati ako je ljuljuškam, ali meni je lakše na cici.
    Sad kad su počele vručine dojim ju ležečki, tak da se ne znojimo ni ja ni ona puno.
    a drugima zaspi na rukama, je da malo cendra, ali zaspi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Help ! Cicoljubac (ica)!

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
    Ali problem je u tome što nema šanse da zaspi bez cice, i po danu, bez obzira što je ručala, ona traži cicu i tako svaki put kad treba zaspati, moram joj dati i tako zaspe na cici. Mene to već lagano izluđuje, znojimo se i ona i ja, a hvata me i lagana panika što će biti kad za cca. 3 mjeseca počnem raditi. Pomagajte savjetima! Hvala! :? :?
    Pa moja ima 20 mjeseci i kad sam ja doma, cica često.
    I prije jela i nakon jela.
    I za spavanje.
    I kad se probudi.

...

Zašto bi to bio problem???

Kad ja radim, nema ni cice i ona ne pravi problem.
    Kad me vidi na vratima (ili na cesti), sjedamo ili na prvu klupu i cica ili prašimo kući (kad je npr. starije dijete gladno i sl.)

To ti je skroz normalno

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ako baš hoćeš naučiti bebu na samostalno spavanje imaš o tome na podforumu dobne skupine 0-1, The no-cry solution (nadam se da sam točno napisala)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo cu ti skopirati jedan post koji sam napisala kad sam krenula na posao. Kad je Lucija imala 9 mjeseci, mislila sam da je to SF:

''Za sve vas koji se uskoro vracate na posao, ili vec razmisljate o tome sa strepnjom, evo vam moje iskustvo:
    Pocela sam raditi prosli tjedan i odusevljena sam!!! I ja i moja curica smo super. Mala odlicno spava (po 2 sata u komadu), jede sve sta joj baka napravi) (ima 11 i pol mjeseci), ja se osjecam kao na godisnjem
    A kako je bilo prije samo tjedan i pol:
    Uspavljivanje s cikom (i spavanje po pol sata).
    Klopanje po malo i zicanje cike...
    Dakle, istina je ono sto kazu, kad nema cike, ne treba joj! Nisam vjerovala da je to stvarno istina, ali eto...
    Kad dodjem doma, mala se spoji i bude tako po pol sata, inace je sve super, vesela i pricljiva ko uvijek! ''

Sada, skoro 15 mjeseci, prestala je cikiti potpuno, i spava sijelu noc!!!
    Neki dan sam joj pokazala ciku, samo se poigrala s njom s prsticima i okrenula na drugu stranu...
    Istina, ja sam tuzna zbog toga, i sve vise gledam teme o trudnoci i dojenju... Sad (nakon sve one muke...) jedva cekam opet jednog takvog cicoljupca..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •