Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Roditeljske prepirke

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Roditeljske prepirke

Da li se prepirete pred djecom i kako dječica na to reagiraju? Ja sam poprilično temperamentna dok je mm dosta hladan i suzdržan, tako da mislim da mojoj bebi izgleda da mama uvijek viče Pa kad me mm izludi sa svojom hladnoćom, onda mama stvarno počne vikati, hahaha. Ono oko svakodnevnih stvari, tipa ja kupam bebu, za to vrijeme joj se kuha povrće, sva voda ispari, ono zagori, haha, a gospodin ispred televizora, on nije osjetio, ne kuha on svaki dan da zna te mirise. Za pop.....!!! Ne znam da li ona to osjeća i kako da se pokušam smirit prednjom. Ima 9 mjeseci.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E vidiš, ja sam ladovina a MM je brzopaleći .
    Nekada nažalost kada se posvađamo zna vikati i pred L na što malecki prestane sa svojim aktivnostima i gleda u nas
    Ja se suzdržavam i ne želim uopće diskutirati pred djetetom i ne nastavljam nikada i smirujem situaciju.
    Uostalom ja se niti ne volim svađati nego uvijek mirno razgovaram. Pa ako MM larma ne doživljavam ga i fino se s malim maknem ili mu jednostavno zatvorim vrata pred facom

I da, vjerujem da svađe traumatično djeluju na malene (i velike naravno) i trudim se normalno i smireno ponašati u L-ovoj blizini.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I ja i muz smo izrazito grlati , pa ponekd i kad normalno pricamo , tipa sto cemo sutra za rucak djeca imaju osjecaj da se svadamo , ali naucili su se da nasa galama ne znaci nista lose , vec da smo jednostavno takvi.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja se derem i kad govorim normalno a šta ću kad san takva...

ne, mislim da se nikad nismo prepirali pred njima... i to izbjegavam... vlastite traume su mi dosta, ne triba mi da mi ih dica imaju ...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, kod nas je na žalost problem što MM nikada nije doživio primjer normalnog razgovora.
    I ne vjeruje da se i mirnim tonom mogu reći neke stvari i kada si ljut.
    Za njegove starce je posvađati se i urlati do promuklosti, jako dugo bila svakodnevica i žao mi je
    da se MM ne trudi da njegovo dijete ne proživi što je i on proživio u djetinjstvu (barem što se tiče svađe i vikanja)
    Na drugim poljima je ok.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kahna i mm je isto takav. Mogu potpisati svaku tvoju riječ.

Citiraj kahna prvotno napisa
    žao mi je da se MM ne trudi da njegovo dijete ne proživi što je i on proživio u djetinjstvu
    Ovo i mene stalno muči

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod nas je MM ležero, a ja eksplozija.
    Ali ipak sam se uz njega naučila suzdržavati tj. duboko udahnuti i normalnim razgovorom riješiti probleme.
    Jednom ili dva puta smo ušli u malo žešći razgovor pred N (ima godinu dana) i on je izreagirao plačem i negodovanjem.
    Odmah smo prestali kada smo vidjeli njegovu reakciju, a onda se i dijete smirilo.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam orkan, mm je tiha voda.
    kad sam ljuta i iznervirana ja jednostavno ne mogu šutit nego planem. mm se ne zna svađat. ja urlam. ali je L. naučila da pas koji laje ne grize pa nas ni ne doživljava, odnosno ne doživljava moje dovikivanje kroz kuću.
    ja vičem 3 minute i nakon toga je mir i tišina. ja se ispuhala.

ali kad počnem tiho govorit, očima sijevat, ušima strizat e tad je već loše. onda je bolje da mi se ne obraćaju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da je u redu raspravljati u prisutnosti djeteta. Svađati se, upotrebljavati grube riječi...mislim da nije. Ja se i inače ne volim svađati, bez obzira prisutno dijete ili ne.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Mislim da je u redu raspravljati u prisutnosti djeteta. Svađati se, upotrebljavati grube riječi...mislim da nije. Ja se i inače ne volim svađati, bez obzira prisutno dijete ili ne.
    X

Ja sam mirna, a mm zatvoren k'o skoljka. Kad se nesto nadrnda na mene, u stanju je da cuti ceo dan, jednako prema meni kao i prema deci.
    E, od toga poludim. Nakon celog dana mrkih pogleda umem dobro da podviknem, ali naravno ne pred decom. Onda se konacno ispricamo i raspravimo stvar.
    Sva sreca, takve situacije nisu ceste (bila jedna na letovanju prosle godine, a poslednja - bas juce!).
    Uvek mu kazem da je mnogo postenije i lakse za sve da odmah, normalnim tonom kaze sta ga muci, nego da deca zive u mukloj tisini citav dan zbog njegovog besa Al' ne mo's protiv prirode, takav je i basta...

Svidja mi se se Loryin opis besa - izraz "strigati usima". NIsam to odavno cula...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja sam više ko loryblue - jedino kaj ne strižem ušima

inače sam po prirodi "malo glasnija" - i dok normalno govorim, neko ko me ne zna može pomisliti da vičem... moji su se doma navikli... pred djetetom se ne svađamo, ali žustro raspravljamo oko nečega ako treba. tu roko prekida nakratko svoje aktivnosti, proučava situaciju cca 1 min i veli: mama (ili tata) opet pričaš gluposti? daj se malo smiri!

kad smo već dotaknuli i naše roditelje, da napomenem da su se moji rijetko kad svađali pred nama, ali sjećam se jaaaako puno noći, kad bi svi zvukovi utihnuli, svađa iz njihove spavaće sobe. to su mi bile traume i kad sam bila veća - em su me probudili i nisam mogla zaspati jedno vrijeme, em kaj sve nisam čula...
    sva sreća kaj roko i mi imamo sobe svaki na suprotnoj strani svijeta 8)

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam eksplozivna, pa se dernjam. G to uopće ne doživljava. Kao eno mama se opet dereči. MD rijetko podigne glas, skroz je miran.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpis.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    kad sam ljuta i iznervirana ja jednostavno ne mogu šutit nego planem. mm se ne zna svađat. ja urlam. ali je L. naučila da pas koji laje ne grize pa nas ni ne doživljava, odnosno ne doživljava moje dovikivanje kroz kuću.

ali kad počnem tiho govorit, očima sijevat, ušima strizat e tad je već loše. onda je bolje da mi se ne obraćaju.
    x

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moji onda obicno gledaju u koju ce se rupu sakrit , a kad sutim, mm-a samo obliva znoj i dode molit :Ajde vici, ma reci bar nesto!

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja sam rođena s gorljivim temperamentom. brzo se palim , ali i brzo gasim. Užasno se grizem što smo se već x puta porječkali pred I. a pale su i ružne riječi. Na svu nsreću jioš ne razumije, ali sigurno osjeća da nešto tad ne štima. radim na samokontroli pa se nadam da će se takve situacije drastično prorijediti, a naposlijetku i prestati ponavljati. Mislim da razuman razgovor nikome ne škodi.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi drage volje da se ne posvađamo pred klincima al kad to nije moguće, mi jednostavno nemamo kad i gdje riješit neke stvari pa ih rješavamo u hodu, podbadajući ili vičući ali na kraju okrenemo na šalu pa klinci valjda već misle da imaju lude starce. U subotu dođem s posla, stan na pol usisan, na pol obrisana prašina ( to će reć: gornji dio televizora nema pršinu, donji ima ), igračke posvud, hrana, obleka ma kaj da pišem uopče. Uglavnom, po miljonti put :shock: i naravno popizdim na muža, a sin leži do mene i čita na glas slikovnicu ( ima 3 g. pa naravno da nema veze s čitanjem ): mama se dere na tatu, mama se dere na mene, mama se dere na seku- i smije se ( valjda je već navikao da to nije niš strašno pa mu je smiješno ). Makar zna biti i ozbiljnih situacija i onda se i klinci umire a sin ponekad kreće s privlačenjem pažnje valjda kužeči da ćemo tad prestati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne svadjamo se pred djetetom, ustvari se rijetko svadjamo. Rasprava - pa recimo da ako je glasnija i zustrija, H odmah pocne vikati da sutimo, pa nastavimo kasnije, na samo.

Mene ustvari zanima, koje su to teme/stvari oko kojih se svadjate ili raspravljate? Jer, ja valjda na prste mogu nabrojiti teme za svadju/raspravu, tako da mi se mozda zato cini da se nikad ne svadjamo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo se jednom posvadali tj zustro raspravljali pred djetetom, a ni inace se ne svadamo cesto (1-2 puta godisnje)
    imala je 8mj i nakon svade je ignorirala tatu citavi dan. ne samo da ga je ignorirala nego bi ga osinula pogledom kad bi prosao pored nas, a meni se umiljavala i smijala. ja tvrdim da je to zato jer mala djeca instinktivno staju na stranu jaceg

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad smo oko necega nesuglasni - najcesce raspravljamo odmah istog trena. ne obracamo paznju na prisutne nit na doba dana nit na opcenito stanje svijesti

to znaci da cemo ponekad razgovarat normalno (svaki sa svog gledista) i mirnim tonom doci do zajednickog rjesenja, ponekad ce jedan od nas biti mirniji pa kulirat onog drugog, ponekad cemo oboje biti nadrndani pa ce bit decibela kilometrima uokolo...

tko se zatekao - zatekao...

klinci nikad to ne dozivljavaju kao traumu, nema pokrivanja usima ni skrivanja u sobu ili privlacenja paznje... pa i s njima se cesto raspravljamo s decibelima, koja je razlika??

ono sto nikad u nasim razgovorima/pregovorima/raspravama nije prisutno su ruzne rijeci i vrijedjanja (nema: glup/a si, tup/a si, idijote jedan, lijencino nijedna i slicnih i ostalih "epiteta")

tu je jedina razlika izmedju rasprava koje vodimo mm i ja i koje vode klinci medjusobno - oni se znaju pocastit epitetima tipa: tupsone, glupane i slicnima za koje znam da nisu culi od nas, vec, nazalost, iz sinkroniziranih crtica

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, ja isto ko Deaedi.

Mene npr. uopće ne bi smetalo da doma zateknem neoprano suđe i sl.
    Ili igračke posvuda.
    Već sam navikla hodati preko slikovnica

Sad mi ne pada na pamet neka posebna tema, ali kako je istina da se ne možeš složiti baš uvijek oko svega, a što mi je i potpuno normalno, tako i mislim da je ok to raspraviti.

Mislim da tako i djeci pokažeš da je ok da se s nekim ne slažeš oko svega i koji je prihvatljiv način za riješiti to.

Raspraviti, ne se derati jedno na drugo.

Uostalom, to sam već gore napisala da se sad ne ponavljam.

Vikanje i deranje uopće mi je najgori oblik komunikacije. :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, ja isto ko Deaedi.

Ili igračke posvuda.
    Kaj je to razlog za svadju ili nespremljeni krevet, razbacana odjeca, prepuna vreca za smece...onda bi se mogla svadjati po cijele dane...to vise ni ne primjecujem...zivimo od posjeta do posjeta tete cistilice 1x tjedno...

A veliki razlozi za svadju...pa naravno da ih ima, ali onda su to prijelomni trenuci u vezi..

Rasprave - to me i dalje zanima, koje bi to bile teme?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Slažem se, ja sam se samo nadovezala na post prije mog.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Odnosno, tajchin post, prije tvog

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma i mi se ponekad, doduse rijetko, posvadimo pred kikicima. Mada sam svjesna da im to smeta, pogotovi malenoj. Bilo bi idealno da se nikad ne raspravljamo pred njima, no najbitnije je da oni ipak znaju da se tata i mama vole i da volimo njih bez obzira na sve.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Slazem se, ali je isto tako vazno da shvate da je i konflikt nuzan za "rast' veze, da nije svaka rasprava kontraproduktivna i da to sto mama i tata misle razlicito, ne znaci da se ne vole.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Evo, ja isto ko Deaedi.

Ili igračke posvuda.
    Kaj je to razlog za svadju ili nespremljeni krevet, razbacana odjeca, prepuna vreca za smece...onda bi se mogla svadjati po cijele dane...to vise ni ne primjecujem...zivimo od posjeta do posjeta tete cistilice 1x tjedno...
    A veliki razlozi za svadju...pa naravno da ih ima, ali onda su to prijelomni trenuci u vezi..

vjeruj, ne bi meni smetalo ni puno gore od tog kad bi imala tetu čistilicu, ovako, ak nekaj ne napravi moj muž ( tu ne računam provjeru programa na TV ) dok ja operem, opeglam, spremim itd. ( a nakon drugog poroda sam prestala biti čistunica tak da stvarno malo tražim ) ne ostaje mi vremena ni za djecu a kamoli za sebe. Kod nas se rasprave ( naravno moj monolog ) vode samo oko kućnih poslova, a rasprave i eventualne svađe oko love ( tu predvodi muž jer sam ja "malo" veći potrošač od njega ).

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mm i ja se prepiremo oko gluposti i većinom sam ja ta koja započne prepirku, još ako sam u pms-u....ajoj njemu

Ja prigovaram ako smo se npr dogovorili da ćemo ići vani u 6 i ja sam već gotova, obukla sam sebe i K i mm-u pripremila šta da obuče (jer on je umoran za to) a on još gleda tv, e onda ja počnem "ti nikad nisi gotov na vrijeme, uvik se tebe čeka......"

Ponekad sam sebična i htjela bi da sve bude po mom

Ali nikad se ne deremo tako da bi karlo obratija pozornost na nas i ne bi tila da se ikad svađamo pored njega

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, ja isto ko Deaedi.

Ili igračke posvuda.

Evo, mi smo se neki dan upravo zbog ovog posvadili

Velikih razloga nemamo (zasad), al eto MM smatra da je ovo dovoljno veliko da se posvadjamo :/

Ja ne dijelim to misljenje, pa se mozda vise svadimo oko toga sto ne dijelimo misljenje

Uglavnom, svadjamo se najcesce pred djetetom, al mu uvijek, al stvarno uvijek iza svadje objasnimo da je svadjati se normalno, al da to ne znaci da se ne volimo, niti da njega ne volimo. Ako slucajno gledamo neki film, seriju, u kojoj se netko svadja, skrenem mu pozornost da to svi rade i da je to normalno.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj..i ja i MM temperamentni i to nikako nije dobro. Jedina razlika je u tom što ja tiho prigovaram ili svađam se a on urla ko slon. I to me onda još više naljuti..jer ne volim da svi oko nas moraju znat oko čeg se mi svađamo. Iako nisu ni drugi toliko bitni koliko naše djetešce.. U samom početku smo se dogovorili kako se nećemo svađat pred djetetom, al što kad se to ipak desi...ja ne mogu prešutjeti ništa a on pak ne može normalnim tonom reagirati... :/ Moram napomenut kako sam ja oduvijek bila u galami i svađi- moji su se neprestano svadili i uvijek je bila napeta situacija. Pa čak i sad kad odem kod njih požalim isti tren što sam došla. . Mislim da i to ima velikog utjecaja na nas. Ali moramo poraditi na SEBI, i ne dozvoliti našem djetetu da proživi ono što smo mi sami proživljavali. Jer, užasno mi je krivo kad skužim kako nastavljam živjeti na način na koji sam dosad živjela a koji me samo činio nesretnom. Obećala sam samoj sebi kako to svom djetetu neću priuštiti!!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vec je bila ta tema, evo pogledaj:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...143&highlight=

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja isto sijevam očima ....Nila se utiša i onda me obuzme tuga ...ali to se događa vrlo, vrlo rijetko....kao što Ora kaže u zajednici sam naučila malo pripitomljavati strasti!!!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo jedne nas danasnje "prepirke", gdje cemo ici u setnju.

MM hoce u kvart, ja hocu u Maksimir. H nas slusa pa veli: "Mama posvađaj se s tatom i ti pobijedi da idemo u Maksimir".

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MM hoce u kvart, ja hocu u Maksimir. H nas slusa pa veli: "Mama posvađaj se s tatom i ti pobijedi da idemo u Maksimir".

Ovo je genijalno

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MRAK!!!!!!!!!!!

ali ustvari pogađa u bit priče da se najčešće svađamo ili raspravljamo oko nebitnih stvari.. kod nas na faze, ima perioda kad smo jako pomirljivi, a ima onih kada sve pršti naokolo. jedino nastojim izbjegavati ružne riječi u svađi, uvijek i kad su klinci prisutni i kad nisu, dok md ima ružnu naviku od doma i to ga stalno učim da neki izrazi jednostavno nisu za korištene...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Svađamo se pred R, dobro više se raspravljamo, ne dajemo si "nadimke", inače ne psujemo ( sad ćemo ispasti još cvijećke ). Obično ne obraća pažnju, a ako joj smetamo uključi se sa "dosta je galame". Mislim, da djeca trebaju znati da se roditelji mogu posvađati, moja mama je dugo nosila traumu, nakon što je sa 10 godina prvi put čula roditelje kako se svađaju i to zato što se probudila po noći. Kaže da se danima bojala da će se razvesti dok nije skupila hrabrost da ih pita.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

palo mi sad na pamet... jel ovo iznimka ili pravilo...

ja se izdernjam i nakon po ure sam u stanju mazukat se s mmom bez problema...
    on kad se porječkamo, u stanju je šutit i bit ljut 100 dana :shock:

mislim koja korist od tog dugotrajnog ljućenja kad ćeš mi na kraju i tako doć u krevet :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa

kod mene obrnuto...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj štrigica prvotno napisa

kod mene obrnuto...
    ili možda i nije... neam pojma, ne sjećam se više... uglavnom, zanemarite moj prethodni post...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bez obzira na to tko je dernjač a tko šutalica moover

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

OT
    i moover jel nas namjerno zbunjuješ potpisom ili? sad sam 3 minute mozgala kako je to moguće da u budućnosti jučer postane sutra

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja se fakat trudim radi svojih trauma iz djetinjstva malom ne priuštiti slušanje ikakvih svađa izmeđiu mene i mm. Inače kod nas u kući nema vike( možda zato kaj mm puno radi pa ni nemam partije za svađu),al jednom smo se nešto glasno porječkali,a D je prestao s igrom,pogledao nas uplašeno i počeo plakati. Jezik bi si tad pregrizla,odmah mi se vratili neki flashevi. Tak da se trudim(najviše ja) smiriti situaciju prije neg krene lavina. Normalne rasprave ok,ali povisivanje tona i deračine-NE.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brajsa (psihijatar) govori o umjestnosti svadjanja i ja se tu s njime slazem, treba se znati posvadjati da to ipak ispadne konstruktivno, takvih se svadja pred djetetom ne bojim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •