Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Gimnazija u Varaždinu - informacije, molim :)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Gimnazija u Varaždinu - informacije, molim :)

Da, tek smo završili sedmi, ali moj stariji bi u gimnaziju.
    Iako je ČK gimnazija bliža, čula sam da se u njoj cijeni štrebanje, učenje napamet, a on to ne voli. On voli stvar prokužiti, prokomentirati, razmotriti s više strana. Bubanje napamet - nauči ako treba, ali ne pamti dugo.

Čula sam također da u VŽ više cijene razmišljanje pa...

Naravno, ne pitam za privatnu gimnaziju, nego državnu.

Ima li i matematička gimnazija ili je samo opća?

(Da, znam da je najbolje pitati direktno u školi, ali ja bih iskustva... vaše djece, vaša osobna...)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Gimnazija u Varaždinu - informacije, molim :)

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Da, tek smo završili sedmi, ali moj stariji bi u gimnaziju.
    Mislim, ne ove jeseni nego je samo rekao da bi nakon osmog u gimnaziju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam ništa o toj školi, osim da su na našem faksu (PMF) profesori govorili da im iz Varaždinske gimnazije dolaze jako dobri studenti.

(iako, kolegica s naše godine očito nije bila reprezentativni primjerak )

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam završila vž gimnaziju

ima opća, matematička i jezična. Jako dobra škola, jako dobar prosjek upisa na željene fakultete.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja isto, opči smjer
    sad imaš dvije-prvu(onu staru-moju ) i drugu-novootvorena kojih 2-3 god jer je za prvu bio prevelik interes.
    Isto sam čula da se u tim "gimnazijskim vodama" varaždinska smatra jako dobrom.
    Iz mojeg iskustva-da cjene razmišljanje i zdrav razum, čak i ako ne znaš sve a vide da se trudiš, da razmišljaš-cjene to. I ima profesora koji baš na tom principu i rade-da traže od učenika da mučne malo svojom glavom i sam donese zaključak, mišljenje ili što već treba.
    Uglavnom-ja sam ponosna što sam išla u tu školu. Sad, da si me to pitala kad sam ju pohađala-ne bi baš lijepe stvari čula
    sad me malo nostalgija hvata

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad sam ja završila vž gimnaziju, bilo je poznato da se većina učenika upisuje na željeni fakultet. Evo npr. na Ekonomski fakultet nas je 10-ak bilo među prvih 200 od cca 3-4000 kandidata.

Moja sestra je sad završila prvi razred. Ono kaj se meni ne sviđa sad, a nije mi se sviđalo ni kad sam ja išla u gimnaziju, je kaj se nekim profesorima tolerira totalno bezvezno ponašanje. Npr. tip iz fizike ne dođe na sat jer je zaboravio. Na testu pol razreda dobije jedinicu iako mu je 4 boda od 13 dvojka. Sestra je dobila 2 iz testa i kad se javila da ispravi bio je oduševljen kak sve zna i dao ogromnu peticu. Na kraju ima 3 jer samo pišu testove i ima jednu ocjenu iz usmenog. Meni nije jasno da takvog tipa nitko ne može bar upozoriti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad sam ja završila vž gimnaziju, bilo je poznato da se većina učenika upisuje na željeni fakultet. Evo npr. na Ekonomski fakultet nas je 10-ak bilo među prvih 200 od cca 3-4000 kandidata.

Moja sestra je sad završila prvi razred. Ono kaj se meni ne sviđa sad, a nije mi se sviđalo ni kad sam ja išla u gimnaziju, je kaj se nekim profesorima tolerira totalno bezvezno ponašanje. Npr. tip iz fizike ne dođe na sat jer je zaboravio. Na testu pol razreda dobije jedinicu iako mu je 4 boda od 13 dvojka. Sestra je dobila 2 iz testa i kad se javila da ispravi bio je oduševljen kak sve zna i dao ogromnu peticu. Na kraju ima 3 jer samo pišu testove i ima jednu ocjenu iz usmenog. Meni nije jasno da takvog tipa nitko ne može bar upozoriti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •