Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kila (bruh) u trudnoći

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Kila (bruh) u trudnoći

Na zadnjoj kontroli sam doktoru pokazala laganu oteklinu koja me uopće više toliko nemuči kao prije nekoliko tjedana. Oteklina se nalazi na preponi onako baš nisko doli sa desne strane. Prije me je baš jako bolilo i znalo jako oteći i onda odjednom postalo bolje al još me zna boliti ujutro kad se dignem i kad dugo stojim.

Doktor kaže da je to kila, koja se od napreznaja na porodu može uklještiti i moglo bi biti opasno, te da još prije poroda posjetim kiruga.
    Ja od straha neznam šta bi, pa najrađe bi odmah tražila carski i gotovo. Sada sam u 36. tjednu trudnoće.

Dal ste čuli za takvo što??

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, nemam ti kaj pametnog za reći, osim poželit sreću.

Evo pogledaj malo ovdje se nešto pisalo:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...146b9792cf6c49

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala identican problem.
    Naime jos sam u 24 tjednu primjetila s desne strane u preponi kvrgu pa sam otisla ginekologici koja me uputila kirurgu.
    Kirurg je samo pregledom potvrdio da se radi o preponskoj(ingvinalnoj-njihov naziv)kili koju cu par mjeseci nakon poroda morati operirati.Bila sam izbezumljena kao i ti(a isto sam kasno isla kirurgu oko 34/5tjedna).Odlucila sam se skulirati jer iako je kirurg rekao da nema dr.opcije nego da se ona operira nakon poroda ja sam odlucila da meni to nece trebati i da ce se kila povuci-sto je on tvrdio da nije moguce.
    Brinula sam se malo da li ce se pod opterecenjem poroda stogod desiti ali su me u rodilistu na rutinskom pregledu umirili da im se to jos nije desilo i neka mislim pozitivno.Kada je dosao sam porod uopce se o tome nisam brinula.Rodila sam Janu bez problema,a kila se POVUKLA nakon poroda!Eto sve se moze lijepo zavrsiti unatoc prvotnim zastrasivanjima i zamisljanjem najgorih scenarija.Draga moja danas imam 9i pol mjeseci staru curicu i nemamo nikakvih problema.Uzivaj u zadnjim tjednima trudnoce i prepusti prirodi da ucini svoje,vjeruj ti to mozes!Pozdrav i sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala, baš sam sad malo mirnija!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anbo, imam identican problem. 36 sedmica trudnoce i bolna oteklina u desnoj preponi. U ponedjeljak idem kod mog doca pa cu ti pisati sta su mi rekli.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sve prošlo uredu!! Za vrijeme poroda se uopće nisam sjetila toga hehe tek negdi dva dana posli se sitila bruha kad njega već nije bilo!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cestitam!Bas mi je drago sto je sve proslo u najboljem redu!Uzivaj u bebici!Pozdrav!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čestitam ti na bebici :D

btw, ja s takvom kilicom (na identičnom mjestu di je tvoja) živim cili život i nije mi uopće predstavljala većih problema u trudnoći. na porodu je nisam ni osjetila.
    jedino kad je osjetim je kad sam dobro prehlađena pa kašljem ko bizon ili se previše smijem. tad osjetim pulsiranje u njoj. i onda je samo moram malo pritisnit rukom da mi ne pulsira jer mi daje neki ružna osjećaj.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima li netko iskustva sa pupčanom kilom u trudnoći?
    Šogorica ju ima i boli ju. Sada je na nešto malo manje od pola trudnoće.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo podizem temu. pupak mi je jako izbocen, i mislila sam nis strasno, al onda mi dr. rekla da je to pupcana kila i jos neke stvari, al pol tog cini mi se nisam ni polovila jer sam ja ocekivala da ce rec da to nije nista. u 25 sam tjednu i malo me to brine, navodno moze doc do ileusa - zapetljaja crijeva, bla, bla. jel ima ko kakvih iskustava?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

curke kaj niko nis ne zna o ovom?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja bi samo uputila na homeopatiju.

Navodno da je operacija bruha (kile, hernije) u svijetu najčešća nepotrebna operacija od svih (tj najčešće provođena od svih nepotrebnih). Homeopatija uredno rješava ovaj problem, a svaka operacija je - operacija. (jedino kaj sam to pročitala na dan kad mi je muž zaprimljen u bolnicu jer je sutradan imao operaciju bruha ko mi kriv. zato sad širim informaciju drugima koji imaju priliku zaobići nepotrebnu operaciju).

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni se pojavio bruh sa leve strane, pomalo i boli. Treba da idem ovih dana kod hirurga na pregled, inace sam u 28 tj, trudnoce. Dr mi je rekla da mi svakako nece raditi operaciju sad, inace sam imala jednu kao dete .
    aqua sta bi mi konkretno preporucila?

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo još jedne nove sretnice - oteklina s desne strane, kaže dr.-preponska kila! Navodno, dosta čest slučaj zbog naprezanja i tereta. Osobno bi volila da mi je netko rekao da se to može dogoditi, a ovako sam se užasno istresirala kad sam je ugledala ! Sad kad razgovaram s drugima,ispada da su je mnoge imale u trudnoći, a ja uopće nisam imala pojma da je to moguće!
    Uglavnom, počelo je s bolovima oko stidne kosti, pogotovo ujutro pri ustajanju, potom mi je taj predio prepone pomodrio kao posli loše depilacije i na kraju jučer nateklo.
    Ima li vas još sa sličnim iskustvom? Dr. kaže da će se povući nakon poroda, da je najvažnije da se ne uklješti, a mene zanima kako ste se vi nosile s time, je li vam smetala, što sa svakodnevnim aktivnostima.. I ima li to kakve veze s dobitkom kg ( 11 u 7 mjeseci ) ?
    Posljednje uređivanje od goa : 11.09.2010. at 12:27

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mene očito sa istim problemom na lijevoj strani na preponama mi je veća oteklina ima 3dana ali boli ajme ne mogu sist jedva hodam dižem se itd planiram da odem na hitnu ali me strah šta bi mi moglo napravit u 19sam tj trud

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene očito sa istim problemom na lijevoj strani na preponama mi je veća oteklina ima 3dana ali boli ajme ne mogu sist jedva hodam dižem se itd planiram da odem na hitnu ali me strah šta bi mi moglo napravit u 19sam tj trud
    Evo da te utješim, ja već 25 dana živim s time, u početku sam se osjećala kao da sam ušljiva , a sad uredno sve obavljam, samo ne dižem nikakve terete da se ne dogodi ono najgore- uklješti se i moraš na operaciju! Dakle, manje naprezanja, pa makar ti teško palo! Moj ginekolog kaže da maternica katkad probije trbušnu stijenku i eto, navodno će se povući samo od sebe iza poroda.
    Sretno i pripazi se malo ( presladak ti avatar ) !

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Rodila sam dva puta-carski rez. i ovo ljeto 8 mjeseci nakon poroda sam osjetila bol u trbuhu, npr. kada se poslije tuširanja sagnem i mažem se mlijekom, uhvati me grč u trbuhu, ostanem bez zraka i kao da mi se neka kugla pojavi i desna strana ispod pupka ode u jednu kuglu udesno, koma, užasan osjećaj, i neki dan mi se to opet pojavilo, jel to kila?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •