kupili djed i baka našoj curki krevet na kat od punog drveta borovine.
-moje prvo pitanje je dal je borovina dovoljno čvrsta kao materijal za krevet? pitam,jer kad smo ga slagali,primjetila sam da je to dosta meko drvo. ako sam malo jače zagrebala noktom ostaju tragovi,pa se pitam šta će biti kad krenu igre i hopsanja po njemu.. :?
Borovina je čvrsta i elastična, ne moraš se bojati.
-krevet je natur boje drveta i nekako se premišljam da ga pofarbam u bijelo. koji je postupak?sviđa mi se shabby chic,jel ima netko iskustva?
Ako je drvo zaštićeno lakom (vjerovatno je) moraš ga prešmirglati da skineš barem djelomično lak e da bi ti se onda primila boja. Kupiš boju akrilnu (mat je bolja za shabby chic - Dulux je izvrstan, iako skup), premažeš (bolje dva puta), ostaviš da se osuši i onda šmirglaš tam di hoćeš da ti izgleda pohabano. Ako hoćeš da ti recimo ispod bijele viri neka druga boja, a ne drvo, onda prefarbaš s tom pa gore bijelu pa opet - šmirglanje.
-dal postoji kakav premaz kojim bi premazala drvo da ima na sebi skliski,kao plastični film koji bi ga djelomično zaštitio od vidljivih ogrebotina?
Postoje poliuretanski lakovi koji su jako tvrdi, ali njih je bolje špricati nego mazati.
eto..nadam se da ću među vama naići na pametne glavice koje rado dijele savjete..