Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: rutinska KKS i urinokultura za bebe (3 - 4 mjeseca)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    neki pedijatri, izgleda šalju sa 3-4mj, neki sa 6, neki ne. pa ga ti znaj
    pedijatrica od moje prijateljice se opekla na jednom slucaju - mojoj sestri.

od tada je rekla da svih preventivno salje da vade urin i kks tako rano.

nas pedijatar je meni skroz super, dosta je opusten i ne pravi paniku tamo di je nema, i nama je to super.

ali kad se dogodi ovako nesto isto ti nije svejedno. ipak je nase dijete u pitanju pa mi svakakve kombinacije padaju napamet :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Nas je slala pedica sa 3 mjeseca na rutinsku pretragu urina i krvi, iz prstića...
    i to nas je SPASILO...
    SPASILO...

pronađeni su leukociti i bakterije u mokraći... uspjeli smo sprijačiti prvu tešku upalu bubrega koja ostavlja teške posljedice, ako je prva upala teška šanse su ogromne da će dijete svako malo oboljevat od urinoinfekcija... jer dok E.Coli probe naprave si stanište i tamo se stalno vraćaju...

sad ima 2,5 godina, refluks i :D :D :D bez urinoinfekcija...
    nikada nije imala tešku upalu bubrega :D :D :D :D
    prezahvalni smo pedijatrici radi toga...

da može biti da dijete bezveze ide na pretrage jer je zdravo a mučite ga... ali na tome treba biti zahvalan da je zdravo...
    onaj drugi scenarij je mučan...
    moje dijete je izgledalo potpuno zdravo, sve jelo, puno pilo, bila vesela beba, gotovo nikad nije plakala, i više nego potrebno dobivala na težini...

kad je završila u bolnici zbog nalaza svi su :shock: :shock: :shock:
    pa zar može tako zdravo dijete biti bolesno?
    (to su bili najčešći komentari)

postoje PODMUKLE BOLESTI.... i te su najgore jer su bez simptoma... a udare simtome kad je prekasno, odnosno već jako naruše zdravlje sa više il manje trajnim posljedicama

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Podužem malo ovo - da li bi znak urinarne infekcije mogla biti roskasta mrljica na peleni? Moj K. je inace super i radili smo urinokulturu prije mjesec dana zbog trodnevne groznice i bilo je ok. Danas mi je malo cendrav i s manjim apetitom i pojavila se ta mrljica. Znao je to imati i prije, ali danas mi je sumnjivo. Ili je to možda zbog toga što je jučer jeo mrkvicu? :?
    Ako netko ima neku ideju/iskustvu, molim pomoć.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Podužem malo ovo - da li bi znak urinarne infekcije mogla biti roskasta mrljica na peleni? Moj K. je inace super i radili smo urinokulturu prije mjesec dana zbog trodnevne groznice i bilo je ok. Danas mi je malo cendrav i s manjim apetitom i pojavila se ta mrljica. Znao je to imati i prije, ali danas mi je sumnjivo. Ili je to možda zbog toga što je jučer jeo mrkvicu? :?
    Ako netko ima neku ideju/iskustvu, molim pomoć.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •