Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: što su i koliko ima protoka?

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno što su i koliko ima protoka?

u 33 sam tjednu i već neko vrijeme doktorica mi govori da mi je dijete manje za 2 tjedna, ali stalno napreduje, sada ima oko 1700 g i to me zapravo ne brine toliko

brinu me protoci, danas sam bila na pregledu i rekla je da su dva protoka na gornjoj granici i želi me poslat u bolnicu

malo sam tražila , ali ne mogu naći, a jako me to brine, pa vas molim da mi napišite što su to zapravo protoci (doktorica mi je nešto govorila, ali nisam baš zadovoljna s odgovorima), što se s njima mjeri i koliko ih ima

ići ću u četvrtak u bolnicu po drugo mišljenje, pa bih volila da više o tome znam i da mogu lakše odlučit je li zbilja potrebno ići u bolnicu, ili da pokušam da dolazim svaki dan na ctg

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ne znam ali saljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve dobro!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Protoci su mere otpora i pulsatilnosti glavnih krvnih sudova koji ucestvuju u uteroplacentalnoj (veza materica - posteljica) i fetoplacentalnoj cirkulaciji (veza posteljica - dete).
    Takodje mere se i protoci u cirkulaciji samog deteta, ali to u posebnim slucajevima, uglavnom se na krvne sudove posteljice i pupcanika misli kad se kaze protoci.
    U trecem trimestru mislim da se najcesce gleda protok bas kroz pupcanik, a ako su protoci granicni, znaci da beba dobija nesto manje hranjivih materija, pa ce zato mozda sporije da raste.
    Beba koja do punih 39 nedelja gestacije ima tezinu vecu od 2500g smatra se nije imala zastoja u rastu, a s obzirom da vi u 33. nedelji imate 1700 mislim da cete sigurno preci tu "granicu".

Cini mi se ok otici u bolnicu po drugo misljenje.

Meni su u trudnoci s Novijem na jednom pregledu protoci bili nesto losiji, a na sledecem sasvim ok, i on se rodio prilicno velik, 3650g.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala na brzom odgovoru

ma nije problem ići po drugo mišljenje
    već ne bih htjela ako nije nužno ići u bolnicu
    malo mi je teško organizirat čuvanje djeteta

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

razumem potpuno.
    nego oni ce ti ipak najbolje reci koliko je ozbiljno, jer u nekim situacijama puste kuci pa naruce za ponovni pregled uskoro, a nekad zadrze, pa cekaju optimalno vreme za porodjaj.

nadam se i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ok nalaz.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zrinka19,tak je i kod mene. Doktorica je preporučila čim više ležati na lijevom boku,jer je tak bolja prokrvarljenost i beba se bolje hrani. To mi je rekla na prošloj kontroli s 27 tjedana. Druga kontrola mi je s 33 tjedna pa budem vidla kako napredujemo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bok
    meni je dijete pocelo zaostajati u 35-om tjednu za nekih dva tjedna. imala sam visoki tlak i protoci su bili granicni.
    u 37-om me moj doc poslao u bolnicu i tamo su me zadrzali.
    mogu ti reci da je bolnica puna zena sa zestokim dijagnozama koje se bune sto su tamo i sto ih ne pustaju doma. mislim da bi se ljudi stvarno trebali vise informirati i stavljati na prvo mjesto svoju trudnocu a onda sve ostalo.
    i ja sam isto tako ostavila starije dijete doma i bilo mi je grozno zbog toga, ali poucena iskustvom iz prethodne trudnoce, kada sam isto bila u bolnici, treba vjerovati doktorima i mislim da je biti u bolnici skroz dobra stvar
    na jednom dnevnom pregledu radili su mi protoke i oni su u tom casu bili katastrofa. primarijus me odmah stavio na "stres-test "(daju ti drip da ti izazovu samo jedan trud da vide da li bi dijete prezivjelo tvoje trudove) i dijete se pocelo gusiti. isti cas su me poslali na carski i sve je zavrsilo u redu. mrvica se rodio mali, ali je vec evo u prva tri tjedna dobio kilu i odlicno se drzi.
    nije mi namjera da te plasim, ali treba biti svjestan koliko su vazni ti stalni nadzori, koje u bolnici imas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •